TORE PÜHAPÄEVA ALGUS

Paned arvuti käima, oled juba peaaegu ära unustanud, et mis alad ja millal seal kaugel Itaaliamaal toimuvad ja kui keegi mainib olümpiat, siis mõtled nostalgiliselt neile ammustele aegadele, kui kõiki alasid sai Eestimaal kodus teleka ees jälgitud…

Ja siis vaatad, et ohhoo, mis naljakas kiri mulle postkasti tulnud, et Kiku võitis! Kas keegi teeb lolli nalja või mis?

Ei näedsa, rahvusvahelised uudisteagentuurid väidavad sama.

Omg.

Tänast pühapäevahommikut võiks alustada shampusega, mille valentinipäevaks ostsime!

Kahju, et siin netiavarustest pole säilinud mu lugu, sest see oli tehtud eelajaloolisel ajal. Nimelt olin ma esimene ajakirjanik, kes Kristina Shmingunist tegi pika loo. Ta oli siis 13aastane patsidega koolitüdruk ja lugu ilmus Favoriidis (ise olin siis vist 18a, või äkki juba 19).

Istusime Shmigunide Annelinna korteris tema toas voodi peal ja rääkisime, vahepeal käis ema Ruth ja küsis “Tüdrukud, kas tahate veel teed?”

Ja lugu algas sellest, kuidas pisikesele 2aastasele Kristinale esimest korda suusad alla pandi, ta kukkus, aga ajas ennast ise püsti…
Vaat kui kaugele nüüd juba suuskanud ;)!

27 mõtet “TORE PÜHAPÄEVA ALGUS

 1. Moonika

  Tore algus tõepoolest. Mina alles magasin õiglase und kui telefon äkki üürgama hakkas ja helistajaks selgus olevat minu noorem õde Eestist, kes vist praktiliselt hüples rõõmust telefoni otsas ja kelle väike tütar ka midagi agaralt telefoni kõrval seletas. Ma ei saanud pärast seda kohe magama ka jääda. A kummaline on see, et oma unes ma just enne telefonihelinat mõtlesin sellele, et kuidas neil seal Torinos läheb ja kas sõit on juba läbi 🙂 Naljakas…

 2. Jüri

  Ma loodan, et naabrid mõistavad meie korterist tulnud kisa-kära, kui Kiku oli lõpetamas ;).

 3. Eppppp Postituse autor

  Sõber Justin siin arvutas ja teatas, et Kristina ei saanud sel ajal olla 13. Nojah, ma mõtlesin järgi, see intervjuu pidi olema 1993. aasta lõpus, järelikult oli Kiku sellal 16aastane ja mina olin 19.

 4. keelek6rv

  aga mina käisin kiku paralleelklassis ja arvake ära, kas meie klassi tüdrukutel kah mingit elu oli (kekatundide kontekstis), kui meid pidevalt kikuga võrreldi? “no kristina käib ju küll pärast tunde suusatamas kanali ääres, miks teie nina kirtsutate?!” 🙂

 5. Eppppp Postituse autor

  Ma tahaks hirmsasti näha või kuulda seda lõppu, Eesti reporterite jutuga, alates sellest kui Neumannova eest minema hakkas. Kas see video (või audio) on kusagil netis üleval?

 6. Anu

  See oli ülikõvamega algus kogu olümpiale ja muidugi tänasele päevale!!!
  Kiku võiks nüüd kogu ülejäänud olümpia murda rangluusid, suusakeppe ja suuski, jääda teiseks, kolmandaks, neljandaks, viiendaks; enam vahet pole, kuld on käes ja jälg ajalukku jäetud!!!!!
  Aga noh, ptüi-ptüi-ptüi, loodame siiski, et see oli alles algus!!!

 7. kats

  keelek6rv, ka kolm aastat hiljem mainiti sellessamas kk-s kikut eeskujuna kekas. ega muud yle ei j22nud kui kanali 22rde ringe jooksma:P

 8. Meril

  Uskumatu jah! Pean ausalt tunnistama, et mina Kikult erilist sooritust ei oodanud, sest tulemused pole just enne olümpiat teab, mis head olnud. Seda suurem oli üllatus ja rõõm! Juba teisel päeval oleme avanud medali score`i kullaga. Lihtsalt super!
  Kurb oli kuulda, et Michelle Kwan siiski ei võistle 🙁

 9. keelek6rv

  jah, see _pärast_ tunde toimunud kohustuslik suusa- ja jooksuringide tegemine oli üks tore ajaveet. ja ega kikul tõesti suurt vahet ei olnud, kus täpselt ta jooksis või suusatas.. huvitav, kas autahvel õdedele suusatajatele on ikka veel alles teisel korrusel..? 🙂
  aga tänane hommik oli kahtlemata ülev, hoolimata keska-aegsetest kibestumistest! 🙂

 10. VäikeMari

  Epp, aga kas sa seda ka nägid, et itaaliamaalt leiti linnugripis luiged? Sa kunagi kirjutasid oma pastavarudest…
  Aga Kristinast rääkides, mõtlesin kohe, et peaks tööle minema rahvarõivas…Mind ikka mõnitatakse, et Eestit pole olemas…..Nii uhke tunne, me oleme olemas!!!

 11. Eppppp Postituse autor

  VäikeMarile: Ja kuidas sina seal Itaalias end tunned, linnugripi mõttes? Ma ise otsustasin, et ostaks ikka taas 2 nädala varu toitu koju, mida siis jooksvalt uuendada (ja Giustino jäi kohe nõusse). Ega see paha tee, pastat ja riisi kodus varuks omada, aga kui peaks karantiin välja kuulutatama, teeb see meile palju head.

  Ja kui sul on rahvarõivad olemas, siis mine tööle jah nendega. Bravo!

 12. Lisette

  Hirmus ilus oli jah, võttis ka ikka oma veerandtunniks silma märjaks.
  Mul on sellistel hetkedel ikka tunne, et “ilus, ilus, ilus on maa..”. Ja näiteks Eurovisioni ajal (olgugi see näkane kommerts jne) on mul kah kananahk peal ja ikka mõtlen, et “näe, meie väike Eesti…”.

  Muide, minu telefoni ei ummistanud mitte eestlased, vaid poolakad hullumeelse “BARDZO DOBRZE KIKKKKKUUUUUU!!!” kisaga 🙂

 13. VäikeMari

  Ma olen täielik fatalist, seega ei hirmuta mind, ning sitsiilia on minu linnast üle tuhande km kaugusel ( lontano dagli occhi lontanto dal cuore, ehk kaugel silmist, kaugel südamest). Aga tubli itaalia perenaisena on mul kodu pastat täis, alati.. hehe.

 14. mustikasupp

  Jah, see on küll tõesti väga lahe, et ta võitis!!!!!
  Ma olen küll täiesti kontekstist väljas, aga mul on VÄGA kahtlane tunne, et siia ei saa pilte üless riputada???!!!…

 15. Eppppp Postituse autor

  Mina ka ei saa neid etvsport videoklippe lahti, kuigi olen korduvalt proovinud, aga vähemasti see etv24 videoklipp tuleb lahti.

 16. Kristiina Helsingist

  Mina ei ole ka saanud neid vaadata. Ainult autasustamistseremooniat näeb. Kahju, oleks tahtnud ka muid näha.

 17. Moonika

  Aga mina uurisin, miks ITV asju ei saa välismaalt vaadata. Panen nende vastuse siia…

  Tere,
  Lähitulevikus saab see ka võimalikuks, et saab väljastpoolt Eestit vaadata ITV saateid, kuid praegu veel mitte. Probleem pole enam tehniline, vaid autoriõigustes kinni. ETV lõpetab oma saadete kaardistamise , siis peaks ka juriidiliselt asi edenema kiiresti ja nähtavaks saama meie poolt vaadates välismaale.
  Paluksime varuda veel kannatust.
  Head päeva…

  Äkki see etvsport käib selle sama asja alla…

 18. Moonika

  Kummaline, just kontrollisin, ja mulle etvsport näitab küll pilti. Ainult et mu ühendus on nii halb, et pilt on katkendlik, aga hääl tuleb küll läbi…

 19. Lisette

  Hm, minul siin etvspordiga küll mingeid probleeme pole olnud. Proovige näiteks mediaplayerit update´ida ja exploreri asemel Firefoxi. Mitte, et ma nüüd mingi eriline iiteememm oleks 🙂

 20. Siiri

  Mul tuleb http://www.etvsport.ee leheküljel olevate videote vaatamist proovides selline kiri: “This material can be viewed only within the Eurovision territory. As we cannot confirm that you are within thisterritory we regret that you will be unable to view this material.”
  Mina asun Eurovisioni territooriumist 4000 miili kaugusel ehk siis USA-s ja mulle polegi sellelt lehelt videote vaatamine ette nähtud 🙁

 21. annely

  huu, kui palju 12.kk kasvandikke siin on 🙂

  ja see blogi on tõeliselt vahva ja soe. nagu päris 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.