MAKARONIDE ASEMEL – RESPIRAATORMASK

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. vat see on mõistlik. Mitte mingit hüsteeriat, asjalik suhtumine.
    Giustino eelistab vist isegi pisikest linnugrippi lihvimis- ja värvimistöödele. Mina küll eelistaks:D

  2. Kunagi ma kuskilt lugesin, et mõnel pool on respiraatormaskidest juba puudus käes. Et kui linnugripp siiapoole hakkas levima, siis osteti kõik kohad neist tühjaks. Rääkimata siis Tamilflu varudest vms.

  3. Lõuna-Korea teadlane Kang Saouk väidab, et hapukapsas sisaldab bakterit, mis aitab ravida linnugrippi.

    Saouk toitis enda kinnitusel 13 linnugrippi nakatunud kana hapukapsaga ning neist 11 hakkasid tervenema juba nädala pärast, teatab The Sun.

    Teadlane ütles, et tänu hapukapsale said linnud lahti ka teistest gripiviirustest.

    „Eksperdid usuvad, et elutähtis bakter tekib kapsa hapnemise ajal, mis annabki toidule tema tervistava omaduse.”

    Kui teadlaste uuringud leiavad kinnitust siis on eestlastel põhjust mõelda hapukapsa ekspordile suuremas koguses.

    Allikas: Eesti Tarbijakaitse Liit; Delfi.ee

  4. respiraatormaskil on see jama värk, et ta ei ole külgedelt päris vasta nägu ja see tähendab seda et tolm pääseb küljelt sisse ning kuna hingamisest tekib respiraatori siseküljele niiskust, siis kõik see tolm kinnitub sinna.

    seega järgmisel korral selle endale ette pannes hingadki sa vapralt kondenseerunud jama sisse. isegi kui silmaga näha on ta ilus ja valge/puhas.

    seega soovitan ühekordseid respiraatormaske

  5. http://www.survivetheflu.com/special.html- sait müüb neid ühekordseid maske.
    Briti The Times kirjutas, et oskamatu inimese käes v6ib mask kasutuks osutuda ja kasu asemel kahju tuua, eriti maski ära v6tmisel sinna kogunenud viiruse edasikandumise t6ttu. Maske kulub palju-palju ja kel oleks piisavalt raha neid kuude kaupa kanda?
    hapukapsa kasulikkusest lugesin mina ka.

  6. Aga kus õpetatakse maski “oskuslikult kasutama”?

    Mis puutub hapukapsasse, siis “The Sun” iseenesest ei ole muidugi väga tõsiselt võetav väljaanne. Aga hapukapsas päästis ju omal ajal meremehi. Toona veel ei teatud, et sisalduva C-vitamiini tõttu; lihtsalt teati, et miskipärast elasidneed meremehed üle-ookeani-reise paremini üle, kelle dieedid oli hapukaopsas. Nii et iga korralik laev sisaldas enda varustuses ka kapsavaati…

    Ma olen isiklikult C-vitamiini usku. Kui hakkan haigeks jääma, siis ostan tavaliselt ühe lastele mõeldud orgaanilise C-vitamiini pudeli (mida peaks tegelikult lusika kaupa andma) ja joon selle tühjaks. Sageli lähebki kurgukipitus üle!
    C-vitamiini suurtes kogustes kasutamisest, koos paljude linkidega, võib lugeda http://www.zone.ee/vaktsineerimisest/c-vitamiin.htm

  7. kui respiraatorimask ei ole täiuslik (aga neid on muide erinevaid), siis gaasimask peaks peaaegu sada prossa asja ära ajama.

  8. Mis respiraatormask? Mis on vanal heal vati-marlisidemel viga? Peale kaubandusliku välimuse puudumise muidugi. Või olen ma millestki aru saanud ja need respiraatormaskid sisaldavad mingit eriliselt vinget ainet, mis õhku puhastab?

  9. VM-maskil puuduseks on see et nägu ei ole lapik, seal keskel on nina. nina ja suud VM-maski sisse korraga ja tõhusalt mahutada on ebamugav.

  10. Ma kujutan ette, kuidas Andry oma suure nina ajab gaasimaski sisse ja läheb seljakotiga makarone ostma.

    Aga mulle tuleb meelde, et kunagi ammustel aegadel õpetati vatimarli maski tegema küll, ja siduma seda nii, et nina ja suu korraga sees oleks (paelad pidid pea taga risti olema).

  11. hapukapsas kuulus muuseas ka rooma sõjaväe söögi hulka. ja pruun riis.
    tänu sellele said nad efektiivselt pikki vahemaid marssida/võidelda ilma totaalse kurnatuseta ja lisahaigusteta.

    meie ostsime ka aastaid organic toitu, kuid viimasetel aastatel olen ma veidi oma harjumusi muutnud. nimelt katsun ma pigem osta kohalike tootjate, väikefarmerite toodangut, mis alati ei ole 100% organic, kuid on selle eest hoole ja armastusega kasvatatud siinsamas lähedal.
    lugu on selles, et ameerikas on organic kaubandus juba suur ja hüppeliselt kasvav äri ning see orgaanilise poe kaup on enne letilejõudmist lennanud juba tuhandeid miile, istunud ladudes ja ümbertöötlemiskeskustes ning võib-olla isegi külmutatud…..seega vaatamata sellele, et tegu on ‘organic’ tootega, kus küll puuduvad mürgid ja GMOd, on tema toiteväärtus suhteliselt väike.
    kohalike ‘greenfarmerite’ kaup on aga tavaliselt turupäeva hommikul korjatud ning kahtlemata ‘elus’.

    seega juurikad/puuviljad kohalikult turult, piim-munad-liha kohalikelt mahetootjatelt, kuivaineid organic poest. simple.

  12. 3M on hea valik, pidavat kõige paremini sobima 🙂

    maskidest on juttu:
    Personal Protective Equipment (PPE):
    http://www.globalsecurity.org/security/ops/hsc-scen-3_ppe.htm

    nanomaskid, mida internetis tohutult reklaamitakse, olla haip
    vajalik on N95 (euroopa vaste:FFP2) tüüpi maskid
    prantsusmaa muide on avalikult öelnud, et ta on neid oma töötajatele varunud sadu miljoneid(!) ja kohalik maskitehas huugab 24h ööpäevas

    poster, mis räägib mh ka isikukaitsevahenditest:
    http://www.ndu.edu/ctnsp/life_sci/TheBirdFluandyou%20Big%20Final.pdf

    eesti keeli kirjutasin isikukaitsevahenditest koos viidetega kohalikule kaubandusele:
    http://www.pilleriin.ee/h5n1/2006/01/isikukaitsevahendid_pandeemia.html

    õpetus kaitseriietuse eemaldamiseks:
    http://www.cdc.gov/ncidod/dhqp/pdf/ppe/ppeposter148.pdf

  13. C-vitamiini kultuse kohta: C-vitamiini kasutatakse ka mägedes matkates, mitte küll raviva, vaid ikka profülaktilise ja üldtugevdava ravumina (nagu ütleks Pipi). Aga oht, ka kodus lapse vitamiinipudelit korraga tühjaks juues, on saada laksatiivsed kõrvalnähud, ehk siis maakeeli öeldes läheb kõht lahti. Nii et ettevaatust 🙂

  14. See ühekordne kõhulahtisususe hoog käivat paranemise juurde, öeldakse, et “peseb haiguse välja”.
    Indias käies puutusin kokku ajurveedaga, uurisin seda ka ühe terviseajakirja loo jaoks – ja seal ka usutakse, et haige inimene peaks omal kõhu korraks lahti saama.
    Ning üldse – ajurveeda järgi lippab tasakaalus õigel inimesel kõht vilkalt läbi, iga päev samal kellaajal.
    Ameerikas on väga levinud kõhukinnisus (nad ei söö siin ju eriti puuvilju, enamus on rafineeritud toidu peal – sellest põhjustatud hädade ülevaate saab telekas reklaamipausi ajal, kui medikamente reklaamitakse). Ja kõhukinnisus on ajurveeda järgi väga vale asi, mis näitab, et inimene on seesmiselt haige ja tasakaalust väljas.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar