PALVE MICHAEL MOORE`ILT

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. pakun, et kui maimik ja Esto TV küpsemaks saavad, võivad nemadki niikaugele jõuda, et analoogilise projekti ette võtavad. Muidugi mitte kopi paste põhimõttel.

    Eestis oleks hea teema praegune seis koolides, mitte kõigis, aga enamikes siiski. Keskealised kerajad mutid villastes kostüümides, kes kõnnivad ringi, huuled otsusekindlalt kokku surutud, lõug ees nagu laevatääv. Sest lastele on vaja oma tahtmine peale suruda.

  2. Mul üks sõber siin just täna rääkis, et talle helistati haiglast, kus ta on juba detsembrist järjekorras olnud ja öeldi, et talle enne maid pole aega leitud, aga et kuna riiklik poliitika näeb ette, et inimene võib maksimum järjekorras oodata vaid 13 nädalat, siis lubati uurida, kuhu teda vahele saaks torgata. Huvitav suhtumine. See sobiks ka Eestisse ja ilmselt Ameerikasse ka…

  3. Moonika, mis sa seal Londonis veel teed peale resideerimise.

    Kui ei taha, ei pea vastama. Mul on lihtsalt palju jube häid sõbrantse Moonikaid, seepärast julgen küsida.

    Aga Moore kuulub nende taatide hulka, kes on sõna otseses mõttes maailmaparandajad.

  4. Ma elan ja töötan siin. Ja mul pole midagi selle vastu, et vastata 🙂 A agendina ma siiski ei tööta. Veel vähemasti mitte 😉

  5. Ma vahetan pisut teemat kuna postitus mille kohta see käib on juba unustusehõlma vajunud ja keegi seda vaevalt, et vaatab.
    Ma nimelt avastasin siin ühe Raina, kelle perek nimi algab üpris-päris-kindlalt L-ga ja lõpeb d-ga. Ja ta on positsioneerumas mujale, eksole 🙂 ?
    Ma saan aru, et te olete sõbrannad?

    Sellega seoses oleks huvitav, kui viitsiksid paari lausega kirjeldada mõnda teil ette tulnud “kultuuride kokkupõrget”. Olete ju mõlemad välismaalasega abielus?
    Pealegi on viimaselajal ju sajad eesti naised välismaale abiellunud…- järsku oleks kasulik teave 🙂

    Ah jaa. Jõulujutt käis ju sellesama teema alla…

  6. Ma ei kujuta ette, kumb tervishoiusüsteem rohkem longggab, kas Eesti või Ameerika! Igatahes USAs on jamasid väga palju. Muide, me saime mu haiglas viibitud kolme tunni eest ka arve ja Giustino peab nüüd ajama seda meie terviskindlustuse firmaga (kellele maksab ta isiklikult ja maksab ta töökoht iga kuu suuri summasid – võiks ju arvata, et kulude katmine käib automaatselt. Aga ei.)

    Kase Jaanile – aga ma kirjutan ju kogu aeg kultuuride kokkupõrkest 😉
    Muidugi, ei maksa arvata, et kahel eestlasel ei tekiks ühte pessa kolides (sub)kultuuride kokkupõrget.

  7. Tänan, Epp, sa jõudsid info avaldamisega minust ette! Vabandan, kui su foorumit risustame!

    Veel… ma olen küll välismaalasega abielus aga ujun vastuvoolu….nimelt olen ma meelitanud oma mehe Eestimaale elama, kuigi mul ei oleks midagi ise Inglismaal või Hispaanias elamise vastu (iseäranis Hispaanias).

  8. Meie kindlustusega on nii, et neil on 24h keegi telefonivalves ja kui midagi juhtub, siis tuleb kohe neile helistada ja nad võtavad siis ise haiglaga ühendust ja küsivad arve otse endale. Seal on veel mingeid erandeid, et kui ööseks sisse ei jää, siis peab ikka ise maksma ja neile selle kohta tõendi saatma, et nad selle siis tagasi saaksid kanda sulle.
    Tavaliselt on see kõik lepingus kirjas. Uuri järele.

  9. Mul on hea juhtum omast kaest – enne synnitamist siin uurisin, et kuidas siis lapsukesega saab ja oeldi igalt poolt, et on automaatselt esimesed 30 paeva kaetud. Aga keegi kindlustusest ei oelnud, et kuna ma ise vanemate kindlustusel olin “dependent”, siis paraku ei ole. Nii et kui koju joudsime ja arved tulema hakkasid, selgus kurb tosiasi, et olime nii haiglale kui ka arstile poisikese “hospital stay” eest umbes $5000 volgu. “Hospital Stay” kujutas muidugi seda ette, et laps mul 4 paeva syles oli – kes oleks voinud arvata, et mul nii kallis syli on! Olgu, jahh, vereproovi tehti ka ja muidugi on tore, et vaadati korralikult yle, aga siiski oli paris korralik shokk. Ja muidugi ei ole see ka midagi vorreldes vahihaigete paarisajatuhandeliste arvetega, nii et Moore’ile mul vist kirjutada motet siiski pole…

  10. Ja kas pididki maksma 5000 usd?!!!!!! On seal ka mingit kauplemisruumi, a la muidu läheme teie firma juurest tulevikus ära?

  11. Pidi maksma jahh, panime muidugi igasugused appelatsioonid (on vist nii see sona…) ehk kaebused sisse, aga sellest ei tulnud midagi, sai ainult pikemaks venitada seda protsessi ja narve rikkuda. Neid see lahkumisahvardus eriti ei koigutaks, kuna ega nad ilma meieta hatta ei jaa ja nad teavad, et paremat varianti on siin raske leida. Suuremate juhtumite puhul inimesed kaivad kohtus, jne, aga siis on jalle vaja juristidele maksta ja lopuks laheks vist selle koige kaes taiesti lolliks. Onneks oli vahemalt lastearst normaalne ja vottis ainult pool oma summast.

  12. Oot, aga mis siis ikkagi juhtub, kui ei maksa? Meil tundub vist olevat teiega sarnane keiss. Justin valis selle kalli kuumaksega kindlustuse, sest selle puhul pidanuks kindlustusfirma kõik ise maksma. Nüüd aga selguib, et kuna haiglas ei käinud mitte Justin, vaid dependent (ehk mina), siis tuleb ikkagi osa ise maksta. Meil on see summa küll alla tuhande dollari (paar tundi haiglas), aga see lööks ikka päris paraja põntsu.
    Ja me mõtlesime, et mis oleks, kui ei maksaks. Et mis nad meile siis teevad.

  13. Epp, ma olen nii aru saanud, et kui ei maksa, siis võib see teie credit history korralikult ära rikkuda.

    Mul ei ole küll Mr. Moore’ile mingit materjali saata, aga niipalju, kui ma olen kuulnud lugusid siinsest tervishoiust ja ravikindlustusest, siis on Eesti Haigekassa sellega võrreldes ikka täielik unistus.

  14. Jah, krediidi rikub see ara kyll, sest et nagu Eestiski saadetakse see siis lopuks inkassosse ja kui sul juba midagi inkassos siin ara on kainud, siis on edaspidi sutsu raskem. Kindlasti on mingi payment plan voimalik nendega teha. Koige nyrim ongi see, et maksad ennast sodiks mingi kalli kuumaksega ja lopuks ikkagi maksad veel peale ka ja mitte vahe. Yldiselt on neid asju siiski voimalik venitada paris pikalt, lihtsalt helistada ja halada natuke, kui juhtub normaalne tadike, siis nad voivad seda arvet seal kinni hoida ka mingi aja. Mul onneks laks niimoodi nii haigla, kui arsti puhul. Neid probleeme on inimestel siin lihtsalt nii ohtralt, et yldiselt on koik arusaajad.

  15. Mind tegelikult ärritab see küsimus just põhimõtteliselt. Maksad ja maksad kuumakset (see oli nii suur, et läks mul kohe ehmatusega meelest ära, kas see oli 450 usd kuus või 450 usd igast palgatshekist, st iga kahe nädala eest), mõtled, et oled naha ja karvadega kindlustatud, ei käi samas kuude kaupa arsti juures ja oled tubli klient… Siis korra lähed ja kohe selline 1000 dollariline põmakas.
    Kusjuures see agent ei seletanud Justinile, et kõik privileegid ei kehti dependenti ehk siis lapse ja abikaasa kohta. Seletas ainult seda, et you get, you get… (Nojah, kas you ainsuses või mitmuses?)

    Ja temamees siis kirjutas alla peenikeses kirjas lepingule.

    Ma saan ise ka aru, et mul pole siin mõtet halada, võrreldes nende lugudega, kus inimesed müüvad oma maju, et maksta haiglaarveid, olen ma ikka kenasti pääsenud.

    Loodan, et Michael Moore mõnitab ja soputab kogu seda süsteemitut ollust, mida nimetatakse USA tervishoiusüsteemiks.

  16. Ma olen yritanud valja moelda, et kuidas yks normaalne inimene peab selle systeemiga hakkama saama, sest et kellegi jaoks see peab ju siiski toimima. S.t. kust peab toesti valja uurima neid asju, mida agendid sulle ei seleta. Seda peenikest kirja ei ole ka lihtsalt voimalik lugeda, sest et koik tundub nii abstraktne olevat ja pealegi on see telefoniraamatuga enam vahem vordne ports lugemist, nii et jah… Eriti imelik on muidugi see, et Justini kindlustus taielikult teie omaga sarnane ei ole, sellist asja ma pole enne kuulnud. Tavaliselt kui on dependent’id siis on neil ikka 100% samamoodi vark kui sul endal.

    Film tuleb kindlasti vaga hea, loodetavasti sellest siis mingit kasu ka.

  17. kui eestis mingit sellist arvet mitte maksta, siis ei lähe asi vist mitte inkassosse, vaid kohtutäiturile? sealt aga sinu töökohta või panka ja raha võetakse sult lupsti! ära. või kui raha pole, siis oodatakse, kuni tuleb – sina arvad, et saad homme palka, aga kontol on arest peal ja see palk see vudinal minema enne, kui sina seda näha jõuad.

  18. Pingback-viide: free ringtones
  19. Pingback-viide: car loan
  20. Pingback-viide: acne treatment
  21. Pingback-viide: buy shoes
  22. Pingback-viide: buy shoes
  23. Pingback-viide: buy shoes
  24. Good morning, I am new to this site. I have just learned about this site. I am going to read on and it’s very interesting to know

  25. Pingback-viide: bet365
  26. Pingback-viide: free bingo
  27. Pingback-viide: all ps2 games
  28. Pingback-viide: spyware detect

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar