Msn-s kurva sõnumi toojaga

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Lennutaadu. Müstiline kuju. Tema esimese presidendiks olemise ajal just enne valimisi, kirjutasin talle emaili. Ütlesin, et vaat ma selline hallipassi mees aga ikka uhkust tunnen, et ta me president. Soovisin edu.
    Hiljem sain vastuse , mis kirjutadud kell kolm öösel.

    Hilisemas elus juhtusin temaga mitu korda kokku. Ta rääkis maailmaasjadest ja mina olin vist pisut lummatud ei osanud midagi eriti kosta.

    Eesti vajaks rohkem suuri inimesi nagu tema seda oli.

    http://www.riik.ee/lennartmeri

  2. Minu sõber Tiina (tervisi sulle, kui siit loed) töötas Lennarti presidendikantseleis sekretärina. Olen kade, kõik need lood ja huvitava isiksuse lähedalt hoomamine. Mina ise pole otse LM-ga kokku puutunud. Aga ta intervjuude ja raamatute lugemine on samuti kokkupuude, ja mitte väike.

  3. Kohtusin Lennartiga vist ainult korra… ühel üritusel, mida organiseerisin. Ta jäi jube palju hiljaks ja siis tuli ta ka peaaegu kohe selle maja katusele smugeldada, sest üritus toimus kontoriruumides, kus suitsetada ei tohtinud :).

    Legendaarne Lennart on presidendilati nii kõrgele seadnud, et ei kujuta ette, kas kunagi tema väärilist meile presidendiks leidubki.

  4. Ma avastasin täna, et ma ei tunne kurbust, et suri nii suur inimene. Ma tunnen pigem uhkust, et mul oli au elada samal ajal nii suure inimesega. Keegi ütles täna nii õigesti: Ta ei olnud ainult Eesti riigi president vaid Tema oligi Eesti riik.

  5. Olen seda teadet nüüd mõnda aega seedida saanud. Kahju, et ei saa pühapäeval hüvasti jätma minna – võõrsil elamise talumatu paratamatus, sellistel hetkedel tahaks kodus olla. Minu arust Jüri Luik on suutnud oma järelehüüdes “Presidendi lahkumine, ajastu lõpp” (15.03 Postimehes) tabada Meri pärandit Eestile, olulisimat tema isiksusest. Loodan, et Jüri Luigel endal seisavad veel suured teod ees, kui rääkida eesti suurmeestest…
    Ise ei ole suur sõnasepp. Muidugi oli Kadriorus veedetud aeg unustamatu. Ei saanudki teisiti, kui et Lennarti ümber koondusid mingi erilise vaimsuse ja sünergiaga inimesed (ise end küll selliseks just ei pea, olin vaid sekretär, siiski ka enamus sekretäridest olid osa sellest sünergiast). Eredamalt on ehk meeles tagasivalimiskampaania aeg, see meeletu mahv, mängu ilu ja võlu. Inimesed töötasid kantseleis hiliste õõtundideni, ei kuulnud kedagi virisemas, et palka ei maksta piisavalt – oli huvitav, elati Lennarti energiast piltlikult öeldes, ei tulnud pähegi, et tööaeg on 8 tundi ja mitte enam. Vähemalt Meri ajal olid Kadriorus nn valve- ehk õõsekretärid, kellena ka ise alustasin. Tihti oli see aeg isegi raskem, kui päevasel põhisekretäril, sest Lennarti ideedelend ja tegelik töö algas just hilisõhtuti, kui päevased protokollikohustused eest ära said. Hindamatu elukool igatahes.
    Mõtlen, et kas Eesti ja ka Läti, Leedu üldse tõsiseltvõetavad oleksid olnud läänemaailmas ilma Lennartita…

  6. töötasin tollal teleuudistes ja töö tõttu sai pidevalt lossis käidud. lennuga oli alati ootamatusi, kunagi ei teadnud ette, kas mitte sina seekord millegi sisse või keskmesse ei satu…..operaatorid olid alati valvel, sest lennule meeldis protokollireegleid rikkuda ja elu huvitavamaks teha – kunagi ei teadnud päris täpselt, mis põnevaid kaadreid võib saada;)))

  7. kui Lennu kellegiga juttu hakkas puhuma, siis niipea kui oli tajuda, et läheb vestluseks, küsis ta: “Mis teie nimi on?” Iga inimese vastu jaksas huvi tunda.
    Ihukarvad tõusevad püsti sellele mõeldes.

  8. vat selle postituse ees millele, Eppppp just viitas, võtan Jubejussi ees mina mütsi maha ja kummardan maani…
    Sest see oli just see mis minu hing ihkas…

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar