Kolime Eestisse. Küsimused.

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Me ostsime DVD m’ngija k[ll Eestis aga meil oli palju Austraali DVDsid mida muidu m’ngita justkui Euroopas ei saa.
    Otsisime netist inffi ja saime koodi lahti murtud mängija peal suht lihtsalt. Nüüd vaaatame vabalt kõike. Oleneb vist DVD mängijast ka.

  2. Kui on huvi, siis uuri, mul õde ostis Tartus tuttuue korteri, praegu käib sisetööde tegemine. Samuti on neil vaja sinna pesumasinad-külmikud sisse osta, nii et ta ise arvas, et ehk saavad 2007.a. alguseks hakkama. Ma nüüd hiiglatäpselt ei mäleta kas oli 2-või kolmetoaline, aga asub Põllu tänava kandis, hea vaikne linnaosa (jääb sinna Raadi poole vist kui mul linnaosad õigesti meeles on). Võin põhjalikumalt uurida kui huvi on. Muidu aga – mul peaks Tartus vist paar tuttavat kinnisvarategelinskit olema, jälle anna teada kui huvi on, saadan ringkirja laiali oma Toomemäe noortekodalastele.
    Ka lasteaedade suhtes võin uurida, ma tean et minu õe lapsed käisid kesklinnas, aga pole meeles mis lasteaia nimi. Üks tegelinski peaks aga kohe-kohe lastesõime minema (2-aastane), nii et jälle saan järgi uurida kui kohutav asi oli järjekorraga. Lasteaedade nutune seis on näha: http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id=8&page_id=976 vabad kohad paistavad olevat ainult vene keelega rühmades.
    Arvutite jm. tehnika osas vaata et vooluvärk sobib ja tehnikat läbi ei kärsuta! Mingeid fööne ja sihukest pisipudi küll ei soovitaks kaasa vedada. Arvutispetsidelt uuri kuidas info oma koduarvutist kaasa võtta, ilmselt on kõige mõttekam kõvaketas kaasa pakkida, mis sest muust kastist ikka vedada? Arvan, et palju asju on Eestist ostes odavamad. Muidu kaubaveo osas kogemusi pole. Estonian Airil on miski “air cargo” värk, aga kas nad ka USA-t teenindavad, pole aimu. Emaileeri kui soovid et ma otse allikast neid nimetatud asju uuriksin.
    Ja – ega tea, äkki meiegi kunagi Tartusse tagasi!

  3. Ahjaa, meelde tuli, Tartus on üks tore koht kuhu lapsega koos mängima ja teiste lastega suhtlema minna – http://www.annimangumaa.ee/. Asub Turu tänavas, üsna (endise) bussijaama läheduses, nii et kui emmel vaja poodi lipata, siis saab laps seal ka hoitud paar tunnikest. Olen Annit isiklikult kohanud, siis kui idee veel alles päris alguses oli ja mängumaa veel nii kena välja ei näinud kui piltidelt näha. Tollal tundus küll väga soe koht olevat.

  4. arvutit küll ei veaks. kui et kõvaketast.
    jamade vältimiseks tuleks eelnevalt teha kõigist olulistest asjadest koopiad. cd-d kannatavad transporti paremini.
    või rentida kusagil serveriruum ja oma oluline kraam sinna üles laadida. siis saad selle eestis uuesti alla tõmmata. aega võtab, aga infot bittidena üle ookeani lasta on on vist kindlam kui ainult kõvakettaga vedades riskida.

  5. Kuigi ma tegelikult nendest teemadest midagi ei tea aga ikkagi võtan sõna …… Foorumite ja kommentaaride paradoks, eksole

    Kõvaketta kõrvetaks DVD-ks (2 ex.) ja paneks kotti
    Lapsele võtaks esimeseks aastaks palgalise hoidja koju.

  6. Tehnika kolimisest:
    – veendu, et kaasavõetavatel asjadel oleks lubatud 220V toitepinge. Mõnedel seadmetel on lüliti, mõnedel on universaalne toiteplokk (110-240V). Kõigil seadmetel peaks olema mingi silt või kleeps, kus see kirjas on. Lüliteid ei maksa siis lülitamata jätta!
    – väga harva,, kuid võimalik, et probleeme tekitab sagedus 60Hz vs. 50Hz. Näiteks pardel piniseb madalamalt ja odavad kellad hakkavad maha jääma. Sellised vist tänapäeval ei toodetagi enam, aga no kodus võib ju mõni olemas olla. Nendel seadmetel, millel on eraldi “klotsikujuline” toiteplokk, mis annab seadmele alalispinget, see ei avaldu. Samuti ka arvutitel jms moodsatel vidinatel.
    – USAst ostetud videokassetid on NTSC süsteemis, õnneks oskavad enamus siinseid videomakke neid maha mängida
    – DVD-del ja mängijatel on see regioonikoodide jama. Tõenäoliselt on sul 1 regiooni DVD-d ja 1regiooni DVDmängija. Kui tahad Eestist osta DVD-sid (2 või 5 regioon), siis peaksid niikuinii endale regioonivaba või muudetava regioonikoodiga seadme ostma.

    Rohkem praegu meelde ei tule.

    Minu arvamus: arvutis on kõige olulisem seal sees olev info. Mina teeks backupi (DVDdele, 2 komplekti, nagu toivo soovitas) ja võtaks kaasa ka kõvaketta. DVD-d/CD-d/Videod võtaks kah kaasa loomulikult. Rohkem ei viitsiks vedada, olen laisk inimene 🙂

    Muidugi, kui kasutad mingit kolimisfirmad ja kontenerit, siis võid ju lasta kõik sisse pakkida (backup andmetest siiski vajalik, selle võtad ise kaasa, mitte ei pane samasse konteinerisse).

  7. Andmete säilitamisest:

    Variant 1: Meie firma kasutab lehekülge http://plus.xdrive.com Esimesed 30 päeva tasuta (kolimise ajaks peaks ju hakkama saama), peale seda miski $10.00 kuus võ kui võtad kohe aastaks, siis saad paar kuud odavamalt.
    Variant 2: Maxtor basics external drive (ca. $100.00) – ühendad arvutiga ja reguleerid mis sorti backupi on vaja…. korjab andmed sinna peale ja värskendab vastavalt sinu soovile. On sihuke arvutikõlari suurune kastike… usun, et tehnikataibud oskavad paremini kummagi versiooni plussid-miinused välja tuua.

  8. Lasteaia suhtes suhtleks kohe Tallinna/Tartu Haridusametiga ja räägiks/kirjutaks loo ära. Mis nemad sellest vahetusest arvavad. Isiklikult poole aasta pealt last lasteaeda ei paneks, niigi lapsel stress – elukeskkonna muutus jms, laseks lapsel Eestiga kohaneda ja uuest õppeaastast paneks siis aeda.
    Ise kui aastaid tagasi Ameerikast tagasi kolisin siis kasutasin tavalist postiteenust oma igapäevaste asjade/riiete saatmisel – aega võttis küll mingi 2 kuud aga kohale tulid ja kidlustust ei ole mõtet väga suurt teha muidu veel nõuavad mingit maksu siinpool – väljaspool EU-d tulev kaup.

  9. Ma ei tea, kas sellest infost on kasu, aga kuna meil on plaanis järgmise aasta alguses Saksamaale kolida, siis sellega seoses uurisime konteineri saatmise võimalusi ja tollimakse. Selgus, et nii Saksamaal kui Prantsusmaal kehtib reegel, et kui kodanik on vähemalt aasta võõrsil elanud ja tal selle kohta vastav dokumentatsioon olemas, siis ei pea ta toodavatelt asjadelt tolli maksma. Muidu on see summa, millest alates maksma peab hakkama vist 3200 krooni (mulle lennujaamas ametnik ütles, kui kottidega tulin).
    Tartus on aga üks armas eralasteaed ka – katoliku kooli kõrval. Võibolla on seal ruumi, mulle jättis küll parema mulje, kui need suured lasteaiad.

  10. õigus-õigus! Ja Tartu katoliku kool pole miski seesugune nagu filmides-raamatutes karmi korraga karistusasutus! Minu poja käis seal 2.-6. klassini. Kahjuks rohkem edasi kool tollal ei läinud. Ainult et peale seda väikest ja iskikliku lähenemisega õppeasutust oli poiss “kombinaatkooli” (Tartu Descartes’i Lütseum) minnes püsti hädas, ei saanud aru miks peab kogu aeg küünarnukid õieli võitlema, et tähele pandaks, üle ei rullitaks, jne… Ei teagi mispidi ta hea on, kas õrnameelset ja loovat romantikut kasvatada või õpetada varakult enda eest võitlema. Kus on kuldne kesktee?
    Siis veel – kirjutasin oma õenatukesele e-maili Sinu küsimustega, nii Tartu korteri kui ka lasteaedade osas. Kirjutasin, ja jäin toppama Sind kirjeldades, Epp. Kes Sa mulle siis õieti oled? Tuttav? Inimene, kes ühendust võttis ja mulle paar imetoredat külalist koju toimetas? 🙂 Kas ikka oled tuttav peale selle mis siit loetud? Ilmselt on see omaette teema, aga mul pole oma blogi et seda algatada 🙂 nii et kui soovid, pane ülesse teema – Kes on meie jaoks Epp? Mul igatahes hakkas huvitav.
    Aga e-mailile vastust ootan varsti, siis saan Sulle ka infi anda! (täna kuidagi eriliselt mölapidamatuse all kannatav mina).

  11. Suur aitäh kõigile vastajaile 😉 ja vastake aga veel 😉
    ja Inga, panen sulle kohe ka maili teele.

  12. Rõõm kuulda, et kolid just Tartusse.
    Marta-vanusele lapsele lasteaiakoha leidmine Tartus on pehmelt öeldes lootusetu. Aitab ainult hea õnn või vedamine. Vahetuse kohta ei oska kommenteerida, aga see võiks olla üks võimalus, kuidas asja lahendada.
    Probleemi tekitab, et Tartu linna lehel toodud info vabadest kohtadest osutub lähimal uurimisel kas ekslikuks või vananenuks. Peab lausa otse helistama kõik lasteaiad läbi, et midagi teada saada. Minu prognoos, et aasta pärast ehk saad koha riiklikus, kui kogu aeg käid ja helistad ja kiusad;) Ma ei usu mingisse ühtsesse andmebaasi, see pigem vastsündinute jaoks tundub OK, mitte peaaegu-kolmeste.
    Samas eravariante ikka peaks leiduma, on ka mängurühmi jne. Info nende kohta antakse edasi peamiselt emalt emale, nagu rahvaluule;) Aga Tammelinnas kuskil on vist juba ka uus eralasteaed… Oma lastele olen ka alati sobivad tädid leidnud just siis, kui neid kõige rohkem vaja on…

  13. Lasteaia kohtadega ON NUTUSELT!! Hiljutine artikkel Postimehes, kahjuks ei leidnud kiirelt linki, rääkis öö läbi järjekorras seismisest tita kirja panemiseks kolme aasta pärast vabanevale kohale.
    Kui omal ajal tahtsin last Tartus lasteaeda panna, helistasin vist kõik lasteaiad läbi, käisin alandlikult kohal ka paljudes. (Selline nõuka-mentalilteet: moosimine, kingitused tuleks vist kasuks. Kindlasti isiklik suhtlemine! ) Mina olin nõus Waldorf-rühmaga, kus käisid ka erivajadustega, näiteks ratastoolis lapsed ja lasteaed ise asus EPA torni juures. Võttis üsna lahkesti üliõpilaste lapsi vastu, ilmselt oli metsaülikoolil mingi koostööleping või nii, sest taheti õppimistõendit.
    Su enese närvidele on ilmselt hulka tervislikum, kuigi sigakallim, alustuseks lapsehoidja kaeda ja siis hakata lasteaia kohta otsima. Lootus, et homsest saan koha kodu lähedale väiksesse hubasesse lasteaiakesse tuleb ikkagi maha matta. Kuigi mõnikord võib ka õnneloosis vedada.

  14. Võid kohe praegu lapse panna julgesti paari- kolme lasteaeda ootele. Nii on raske saada, et kohe sügisel tahad.
    Lohutuseks võin öelda, et ühes lasteaias “vahetub” aasta jooksul mujale terve rühmatäis lapsi: inimesed kolivad, emad jäävad koduseks jne. Samuti on väga paljud mitmes kohas korraga järjekorras. Nii et pool aastat on pikk aeg ja kindlasti pole olukord nii lootusetu kui paistab!

  15. Selleks, et saada laps Tartus lasteaeda, peab olema laps minu meelest Tartu linna kodanik. Lisaks sellele on see nimetatud järjekord ning avaldus tuleb kirjutada, tõsi, seda saab vist teha ka e-mailiga.
    Tõsi, linnaisad on nüüd suure suuga lubanud, et olukorda parandatakse, rühmi tehakse juurde ja mida iganes. Kindlasti ei juhtu see poole aasta pärast. Ega ka aasta pärast mitte.

  16. Kontrollisingi üle, et lihtsalt “Baltic Studies” on lisaerialana, seega vist Justinile ei soi, kui ta kraadi tahab saada. Ajasin segi Euroopa Õpingutega, kurb 🙁 Aga ta võiks ka selle üle vaadata, enne kui otsustab.

  17. Mu tuttavatel on tartus väike majaosa.
    Nad ise elavad Tallinnas ja see majake neil seisab enamus aega tühjana.
    Nad ostsid selle umbes 2 aastat tagasi ja tegid täieliku remondi. Nüüd on seal kõik väga korras.
    Tegu on nagu lisahoonega, mis on suure maja külge ehtitatud. Ja see on päris suur. Olen seal ainult korra käinud ja täpselt ei mäleta, kuid minuarust oli seal küll vähemalt 3 suurt tuba, kui mitte 4. Ja köök.
    See asub vallikääru tänavas. Ideaalne koht, kesklinnas ja otse Toomemäe all.
    Ma usun küll, et nad on selle väljaüürimisest huvitatud. Neil oli Tallinnaski üks maja aastaid välja üüritud, niiet üürimiskogemused neil on.
    Kahjuks ma e-maili ei tea, kuid võin anda mobiilinumbri. 5141909- Andres Talts.

  18. hee, hakka või kadedaks 🙂
    ainult et vallikääru tänavat tartus küll ei ole, toomemäe ümber käändub vallikraavi tänav 🙂
    ilmselt on tegu pärnakaga?

  19. Tere, kullakesed, suur aitäh kõigile nii mailile kui siia vastanutele.
    Korterit me praegu ei hakka veel otsima, aga lasteaia teema on väga tõsine. (Tundub, et mina ja Justin leiame töökohad lihtsamini kui Mardikas lasteaiakoha 😉 Nii et uurin seda asja edasi mitmel rindel intensiivselt.

    Tallinna Ülikooli European Studies Justinile ei meeldi, liiga EU keskne. Talle meeldib just see Baltic Studies programm Tartus, vähemalt tunniplaani järgi. Ja ka see on soomlastega koostöös.

  20. Kuidas see Tartu tunniplaan on – Tallinnast Tartusse koolis käia päris võimatu ei ole ja paljud magistriõppekavad on sellised, kus on arvestatud, et inimesed käivad selle kõrvalt tööl…

  21. Muuhulgas. Kui te tulete Eestisse ja poole aasta jooksul leiate, et ei taha ikka siin üldse elada, sest asjad on teistsugused, kui üle lahe paistis, mis siis saab?

    (Mitte, et mul ei oleks hea meel, kui Eestisse mõistlikke inimesi juurde tuleb)

  22. Asjad on enamasti teisiti kui paistavad…
    Ja reversed culture shock on see, mis mind analüütikute andmeil ootamas on…
    Aga samas. Me oleme Eestis mõlemad varem elanud ega oma selles suhtes kumbki illusioone. Ja veel. Me ei tule alatiseks. Justini üks lemmiklauseid on “We dont do forevers”. Me vaatame paar aastat ette.

    See Tartu ja Tallinna vahet sõitmine on muidugi variant, aga mitte ei meeldi see. On varem niimoodi elatud, kunagi elasin Tartus ja käisin Tallinnas Favoriidi jaoks prominente küsitlemas, siis kolisin Tallinnasse ja hakkasin Tartus magistratuuris käima. Sellest ajast on oskus igas olukorras ja igas asendis magama jääda, aga tegelikult oli see ikka jama. Kui veel pilti panna juurde maakodu Viljandimaal, siis… Ei. Me peaks ikka valima. Kas Tallinn või Tartu.
    Õigemini, peame vaatama kuhu sujub… kumb lahendus avaneb. Mida see Giustino siis ikka õppida tahab ja kust me saame Mardikale lasteaiakoha…

    Muide. Mis on imelik. Tallinna Ülikool võtab 1000 eurot semestris, aga Tartu Ülikool 1600 eurot semestris.

  23. Tallinna õppekava saab vist mingit lisarahastust, kuigi ma selles pole nii kindel. Samas ei ole Tallinna Ülikooli Sotsiaalteaduskonnas rahaga nii kitsas käes, kui Tartus tundub olevat.

  24. “Kirjutasin, ja jäin toppama Sind kirjeldades, Epp. Kes Sa mulle siis õieti oled? Tuttav? Inimene, kes ühendust võttis ja mulle paar imetoredat külalist koju toimetas?” kas 1\10 tuttav võib olla?

  25. Väga südamelähedane teema 🙂 Peale seitset toredat aastat Edinburghis kolin sügisest Eestisse tagasi. Töökoht on olemas, elukoht samuti (ja lapsi pole, nii et lasteaiaprobleemi ka ei ole). Aga kogu oma siinse elamise kolimine (raamatud, köögikraam, rõivad, tehnika – aaahhh) ajab hulluks ja pankrotti. Natuke on samuti hirm selle n-ö ‘reverse culture shock’ ees, sõprade väitel idealiseerin seda Eesti elu. Aga soov naasta on kindel, nii et usun – ja loodan – et saan hakkama. Edu teile!

  26. Eestimaa on üks jube maa, peale selle, et siin ei ole maanteid, jooksevad kurjad eestlased lahtiselt ringi.
    Tqesti, kas tasub ikka siia hädaorgu tulla.

  27. Pillele proovi Ava expressi. Ma kolisin nendega Londonisse ja oli suht mõistlik hind.
    Eppppp’le olin see suvi kolm n’dalat Eestis. Ohkasin kergendatult, kui tagasi koju jõudsin.

  28. lasteaiakohti vahetada ei saa, kui keegi tartus loobub, siis saab selle koha järgmine laps selle lasteaia järjekorras.

  29. Jah, kuulsin juba sama infot… et vahetada ei saa. selge.

    Tanja, mis olid need asjad Eestis, mis probleemi põhjustasid?

  30. Tahtsin vaid jagada oma seda kogemust, et mina panin lapse lasteaeda jaanuarist ja mulle tundub, et keset aastat panna on väga hea. Ülejäänud on siis harjunud ja mingis rütmis ja seega jääb kasvatajatel uustulnuka jaoks palju rohkem aega. Ühtpidi võiks laps muidugi uues kohas harjuda enne lasteaeda, aga samas – võib-olla on mõistlik kohe harjutada, et siin elatakse teises kohas ja teistmoodi…

  31. Põllu tänav on jah Raadil :). Aga oleneb kohast, sest sealt läheb mööda Jõgeva maantee. Näiteks Nurme tänav on keskmine, sest sealt saab ühele teisele maanteele, aga väiksemad tänavad on küll vaiksed. 😀

    Ja kuskile Raadile või Mõisa (mingi uuselamurajoon Raadi mõisa juures) tehakse lasteaed. Aga nendest kohtadest ma ei tea midagi. Ja Seppikoja (?) tänaval on eralastead. 2200 kr kuus. Võid ta sinna panna, kuni koha saad. Meil võeti küll ilusti vastu. Ei midagi et kohti ei ole…

  32. Inimesed olid teistmoodi. Enesesse tõmbunud, kohati peaaegu, et tõredad.
    Samas teistmoodi tarbimine ja eluhoiakud, kui nüüdseks harjunud. Võibolla suhtlesin valede inimestega, ei tea.
    Ei hakka siin pikalt kirjutama.

  33. Nagu ma aru olen saanud, siis on kohalikul omavalitsusel kohustus igale üle 3.a. lapsele lasteaiakoht võimaldada. Sellest lähtudes peaks ju linna piires lasteaiakoha saama… Aga Perekooli foorumist on jäänud mulje, et koht antakse sellele, kes lihtsalt juhtub õigel ajal kõige agaramalt peale käima, mitte järjekorra alusel.

    Olen hetkel Eestis ja kultuurishokki pole. Pigem on mul erinevatest riikidest Eestis külas käies alati tunne, et Eestis läheb järjest toredamaks, ei tea, ehk idealiseerin Eestit üle.

  34. Tean Tartus toredat 60 aastast endist med.õde, kes on superlapsehoidja. Tal on Tammelinnas eramaja, kus on laste jaoks mõeldud tuba, ka aiaga piiratud õues on laste mängunurk. Hoiab korraga kahte last ja küsib 20 krooni tunnist. Emad, kellel on olnud võimalus oma last tema hoole alla anda, on vaimustuses. Praegu on ta vaba, sest tuli just tagasi pool aastat kestnud külaskäigult tütre juurest Saksamaalt. Aga Tartusse ma ikkagi ei koliks. Viimase viie aasta jooksul on see linn väga kolkaks muutunud. Vaimsust napib. Üheks põhjuseks on kindlasti ka ülikooli rahaahneks muutumine.

  35. Meil vist kipubki nii minema, et ikka Tallinn. Mul süda kisub Tartusse, aga pea ütleb, et Tallinn:
    – seal oleks lapsel lasteiakoht olemas,
    – Justinile oleks magistri tegemine rohkem kui kolmandiku võrra odavam, sest tartu Ülikool tõesti nõuab rohkem raha kui Tallinna oma,
    – mõlemal on ilmselt töövariante päälinnas rohkem,
    – Ja Justinile võib see “European studies” kraad olla ka parem kui “Baltic studies”. Valikuvõimalusi on tulevikus rohkem, ja kuna ta on Baltimaades elanud, on temas see Balti-eriline ikkagi olemas.

    Vot nii.
    Aga seda, kas ja kuipalju on kumbki linn viimasel ajal muutunud, ei oska mina praegu tunnetada. Igatahes on päris huvitav see tagasitulek. “Eesti unistus seestpoolt vaadates”? 😉

  36. to Luize: Poleks me esimesed ega viimased, keda mõistlik otsus Tallinnasse viib…

    Aga nii või teisiti hakkame Tartus käima! Justin ütles, et tahaks Trt Ülikoolist mõne Baltic studies loengukursuse ikka võtta (osta, vahetada, krt sellest süsteemist praegu täpselt aru saab).

    Ja pealegi elab otse Toomemäe külje all minu õde ja õetütar ;))

  37. ma ei tea, kuidas ameerikasüsteemis see kraadindus töötab, aga meil siin ju enam nn “vanadel” bakalauridel magistrisse asja ei ole – varasemad bakad on automaatselt mag.kraadiga võrdsustatud (st võivad kah kandideerida kohtadesse, kus nõutakse mag.kraadi) – “elagu” 3+2! :S ühesõnaga, kas justinil on üldse mõtet mag.õppesse minna või äkki kohe doktorihärraks hakata? 🙂

  38. ääremärkuse korras, et ka tü pakub euroopa õpingute magistriõpet, mitte ainult balti õpingute oma, mis on uus ja pole veel oma potentsiaali näidanud. euroopa õpingud on ennast see-eest aastaid tõestanud ja minu hinnangul üks tü edukamaid ilma bakaõppeta magistriõppekavasid. kui huvitab: http://ec.ut.ee/ecu/

  39. Lehekülg on eesti keeles ja ma ei suuda leida kusagilt, kas õpingud on eesti või inglise keeles?
    …See võib muidugi sellepärast ka olla, et mul on juhtmed siinsest kuumast kokku kärssanud 🙁

  40. Me oleme kolinud vastassuunas – eestist yle atlandi. Paljud “kiired” ja 6rnad asjad (n2iteks arvuti) saatsime air cargoga – infot saad ilmselt kohe lennujaama juures asuvatelt firmadelt. Raamatud ja muu tuli meritsi. Yle ootuste oli suht odav, olime palju karmimaks v2ljaminekuks valmistunud. Eesti toll kusjuures yllatas negatiivselt, kui yhe korra oma koli j2lle kusagilt Eestisse t6ime. Vast oleks kasulik nendega enne suhelda ja uurida, mis v2rk on. Nimekirjad ikka tehke k6ikidest asjadest, mis sisse pakite. Me rumalad panime yhte kasti alkoholi – 6 pudelit vist kokku. Ja selle maale toomiseks oli palju pahandust. l6puks pidimegi loobuma. Aga suhtle tolliga jah edaspidi. m2letan, et see oli keeruline, nyri ja ebameeldiv.

  41. Ohoo, milline sündmuste areng on toimunud vahepeal, kui siin lugemas pole käinud!
    Mis puutub õpinguisse, siis saab Tallinna Ülikoolis õppija võtta loenguid külalisüliõpilasena Tartu Ülikoolis. Ise õpin Tartu Ülikoolis, aga elades Tallinnas võtan huvipakkuvaid loengusarju ka Tallinnas. See siis minu panus teemasse (ehk 2 senti).

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar