Roheline erakond – kas ühineda?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ma olen värvide suhtes hirmus valiv. Ükskord näiteks jätsin ma igati hea piimaanniga lehma ostmata, kuna see oli mustavalgekirju, mina tahtsin aga punast. See lihtsalt sobis paremini koos naabrimehe Ferrariga ühes parklas seismas. Valest värvivalikust võib mõnikord tohutu jama tulla, näiteks mu tädi võttis enesele ekskursioonilt hiina mehe kaasa ja hiljem pidi seetõttu kogu voodipesu välja vahetama. No ei sobi ju tibukollane mehike lillaruuduliste linade vahele.
    Rohelise erakonnaga on sama lugu.. ei sobi see ühegi rõivaga. Pealegi pole roheline üldse mingi õige värv. Sinise ja kollase segu. Julgen kahtlustada, et tegemist võib olla mõne Rootsi vabamüürlaste sündikaadi haruga.
    Aga ei noh, Strandberg on muidu tore mees. Võiks taga isegi luurele minna, kui ta raip nii pikk poleks, et iga põõsa tagant vaenlastele kohe kätte paistab.

  2. Lugesin läbi, aga ma ei saa aru, mis mõttes mitte positiivne näide. Inimesed hakkasid ju mõtlema, lisaks mõtlevad ka need, kes kaasa ei räägi, vaid lihtsalt loevad seda jutulõnga. Väga olulised teemad ju jutuks.

  3. Mulle jättis see näide küll paha maitse suhu…
    Miks sa arvad, et inimesed ei mõtle? Antud näitest jäi selline mulje, et Toivoe läks paganaid valgustama… Samuti selgus, et kui roheliste ideed on üks asi, siis poliitikas nende levitamine hoopis teistsugune – nagu sest foorumist näha oli, liigitati kõik poliitikud ja parteid automaatselt ühte patta.
    Antud persooni käitumine on nagu väheke imelik, ausalt. Isetegijasse saavad inimesed teha oma käsitööblogi. Toivoe tegi ka, pani sellele nimeks “Minu blogikas” ja esimene sissekanne oli, et: “Mida te arvate rohelisest erakonnast?” See on umbes sama, kui minna akvaristide kogunemisele rääkima kassitõugudest. Mis muidugi ei välista, et ka nende hulgas kassidehuvilisi on, ning paneks nad kassitõugude erinevusest mõtlema, kuid nad kogunevad ikkagi teistsuguse eesmärgiga.

  4. Anu tõi selle põhimõttelise erinevuse ilusasti välja: üks asi on rohelised ideed, mõtteviis, eluviis, roheline tarbimiskäitumine. Ja teine asi on erakond ja poliitika. Eriti siin ja praegu Eestis, kus paljudel-paljudel on poliitilistest ring- ja muidu mängudest pehmelt öeldes kõrini.

  5. Siiski ei pea ma õigeks niimoodi totaalselt distantseeruda. Peab ikka vastumeelsust ületama, et valijateks ei jääks ainult keskkerakonna valijad. Ei saa selga keerata, kuigi see oleks kõige mõnusam.

  6. Eks neid imelikke näiteid ole igast erakonnast võtta, kasvõi Isamaa puhul Kalev Rebane. Ega ma veel seetõttu Isamaa ja Res Publica liitu järgmistel valimistel valimata jäta. Eriti veel, kuna Rebane erakonnast välja visati.

    Aga alustava erakonna mainele ei pruugi sellised imelikud näited eriti kasu tuua. Jätab kuidagi asjatundmatu ja koolipoisiliku mulje.

  7. Vaat mina jälle ei saa aru, miks käsitöölised küsija suu pihta lõid. Ei saa.

    Kui ta küsis seal, et mis te arvate rohelisest erakonnast, siis – minu arust on käsitöö ja roheliseks olemine küll seotud. Nii ressursside taaskasutamise-optimaalse kasutamise mõttes kui ka lihtsalt tunnetuslikul tasandil. Miks siis ei võiks teilt küsida, et mis te arvate rohelisest erakonnast?

  8. Ja veel. Suured otsused sünnivad ikkagi poliitikas. Tahame seda või ei taha.
    Mina ei taha, et minu juttu võetaks kah “paganate valgustamisega”, ma lihtsalt ütlen enda kohta seda. Mulle pole sellest küllalt, kui ma kilekotte ei kasuta.
    Veel aasta tagasi ütlesin ma, et mina ei liituks kunagi erakonnaga, et õigem on olla ikka “vaba mees nagu Fred Jüssi, kelle sõnu inimesed usuvad”. Aga kuidagi tasapisi hakkasin aru saama, et see on mu oma eskapism ja mugavus, mis niimoodi räägib… Ma sain aru, et mina olen ikka seesama mina, kui ma ennast selle 1000 asutajaliikme hulka annan, nii et partei saab end registreerida, kandideerida ja loodetavasti järgmises Riigikogu koosseisus olla otsustel kaasarääkijaks.

    Triin ütleb väga hästi: ma lausa kordaks selle siin üle:

    “ei pea ma õigeks niimoodi totaalselt distantseeruda. Peab ikka vastumeelsust ületama, et valijateks ei jääks ainult keskkerakonna valijad. Ei saa selga keerata, kuigi see oleks kõige mõnusam.”

  9. Et miks käsitöö foorumi tegijad “lõid suu pihta” toivoe-le? Selgitust saab äkki sellest postitusest:

    “Sain 17. juulil toivoe-lt e-maili, kus ta kirjutab:
    Tere, koostan väikest ülevaadet ja statistikat eesti foorumite kohta… jne. Järgnes rida küsimusi.
    Mõtlesime omavahel, et tegu tõesti Eestis tegutsevate foorumite statistikaga! Ja mis nüüd selgub – mees tegi nö turuuuringut, et kuhu foorumisse on mõtet oma poliitikat reklaamima minna ja kuhu mitte! Nii et jutt võib olla ilus aga juba algus on olnud täis salatsemist ja suurt valet. Poliitika. Eksole!
    Ma saan aru kui inimene oleks tahtnud arutleda rohelise mõtteviisi teemadel, ma arvan, et enamus siinsest rahvast on suht “rohelised”. Aga hakata oma poliitikat ajama – seda jama on meie maal niigi kõik kohad täis!”

    Ning see, kui inimene mõnda erakonda ei kuulu, ei tähenda, et tema valimisaktiivsus on null.
    See on natuke nagu jõuluõhtul kirikusse minemine. Ei pea olema koguduseliige (ei rohkem ega vähem aktiivne), kuid ikka on mingi müstiline miski, mis millegipärast just sel õhtul kirikusse sunnib minema.

  10. No mis nad niiväga ikka küsija suu pihta lõid. Arutati pikalt ju. Lihtsalt sellisteks arutlusteks väheke vale koht, ma leian.
    Käsitöö ja rohelisus on muidugi seotud, see on elementaarne ja sellele ei vaidle keegi vastu. Aga kui sa tahad rääkida käsitööst, tehnikatest, lõngadest, tehnikatest, siis võibolla sa ei taha rääkida rohelistest ja poliitikast.
    Siiski, küsimuse võiks otseselt adresseerida isetegija adminnidele.
    Kindlasti nad seletaksid selle kõige täpsemalt lahti.

  11. Selle kohta ma ei tea midagi, kas Toivo teeb mingit statistikat foorumite kohta, ma tean teda põgusalt Rohelise Foorumi kaudu.

    Sellegippolest, ma ei saa aru, et kas siis tõesti sel hetkel, kui inimene ühineb partei algatusgrupiga, muutub ta räpaseks politikaaniks teie meelest. Poliitika pole lõppeks kah muud kui elu meie ümber. Keegi otsustab, kui palju tohib metsa maha võtta ja kuhu ehitatakse uued majad ja kuidas korraldatakse prügikorje jne.

  12. Hakkasin ka seda mõtlema, et teie nördimus on kontenstuaalne ja mina ei tea laiemat konteksti – ma ei tea, millest seal käsitööfoorumis muidu räägite, kuivõrd te laiemaid maailma asju seal arutate. Kui ma esimesel hetkel jutulõnga lugesin, siis ei tundunud Toivo küsimus mulle sugugi vales kohas valel ajal. Aga, nagu ütlesin, ma ei tea(dnud) konteksti.

  13. Igasugune roheline algatus on väga hea. Kõik, mis paneb inimesi mõtlema nende valikute tagajärgedele, on väga hea.
    Aga poliitika ei pruugi väga hea olla. Lugesin Rohelise Erakonna programmi, ei ainsatki valet väidet. Küll aga julgen ma kahelda, kas otsedemokraatia väljapakutud kujul toimida saab – kui inimene on “loomult loom” ja osake loodusest, siis on oht, et otsedemokraatia sel kujul probleeme pigem suurendab kui vähendab.
    Võib-olla ma eksin, aga mulle tundub, et kui kelleski on korraga rohelist mõtteviisi ja poliitilist aktiivsust, siis mõnes juba olemasolevas parteis suudaks ta rohkem ära teha.
    Sest ainult rohelisusest mingi haldusüksuse juhtimiseks (olgu see siis riik või KOV või küla) ei piisa, lahendamist vajavad probleemid on mitmetahulisemad. Roheline võib olla parem- või vasakpoolne või tsentrist. Roheline võib pooldada kõrgeid makse või madalaid makse või astmelist tulumaksu. Roheline võib pooldada elitaarset haridust või egalitaarset haridust, kaitseväge või palgaarmeed. Ja olla selle juures endiselt roheline.
    Nii et mulle tundub, et ühtlase suure erakonnana tegutsemisse on antud juhul vastuolud juba lõimetisse kootud. Ja vabandagu mind see, et ma olen alati uute asjade suhtes mõnevõrra skeptiline, nii et see suhtumine ei ole mõeldud rohelise erakonna algatajate suhtes kellegi vastu isiklikult.

  14. ma pean vajalikuks täpsustada, et ma ei tea, kuis Esteriga lood on, aga mina end Isetegijaks ei pea, ma võtan seal sõna haruharva, liikmeks olen regatud sellepärast, et pilte saaks vaadata:)
    seetõttu ma tean, et seal räägitakse üldiselt kõigest, kuid ühine element on käsitööhuvi. ja nende reegel on, et kui teed isetegija keskkonnas blogi, peab see olema käsitööblogi.

  15. Mul oli ennist trükiviga, peab olema kontekstuaalne.

    Lee jutuga paljuski nõustun. Roheline on väga lai mõiste. Aga sama suhteline on poliitilisel maastikul ju kõik…

    Justin oli vanasti kolledzhi algusaastatel roheline, aitas Ralph Naderi presidendi-valmiskampaaniaks kaasa, aga siis otsustas ka, et nagunii Naderit ei valita ja ta teeb rohkem ära, kui toetab demokraate ja targutab nende foorumites ka rohelistel teemadel.

    Valik on igaühe enda oma. Ma lihtsalt tahaks koputada südametunnistusele, et see on ikkagi su oma maa ja mets, mille üle poliitikud otsustavad, ja kõige nõmedam on lihtsalt selg pöörata, valimistele mitte minna jne. Teate ju isegi 😉

  16. Poliitikute puhul on alati tähtis ka välimus. Võtame või näiteks Siim Kallase. Toredate vuntsidega, Esra taksojuhti meenutav mees äratab alati usaldust. Ja näedsa kuhu ta jõudnud on.

    Kogu ühiskond on üldse liigselt välisele särale orienteerunud. Olaakse valmis isegi hülgama oma hingesugulast, kui välimus ei sobi. Selli juhus on näiteks tuua.

    Mul oli ikka kombeks käia ühe kena naisterahva lehel sinna riputatud kunstpilte ja luuletusi kommenteerimas. Ta oli alati hästi tänulik, kui ma mõnele puudusele ta teostes tähelepanu juhtisin, või muul moel oma arvamust avaldasin.

    Üks asi viis teiseni ja lõpuks jõudsin julgust kogudes nii kaugele, et kutsusin ta kohtingule. Me olime tegelikult juba hingesugulasteks kasvanud, niimoodi internetis suheldes. Ma teadsin täpselt kuidas temaga suhelda, et kõik sujuks. Pikk kogemus kommenteerimisest seljataga.

    Kohtusime Viru Keskuse kohvikus. Esimese hooga ütlesin kohe, et
    “Mingi teise kleidi oleks võinud panna, see rõhutab liigselt su aknekahjustusi laubal.” Siis lisasin veel, et seisa kuidagi küljega, siis ei paista tagumik nii jäme.”

    Jäin ootama tänusõnu tabavate kommentaaride eest. Tema aga keeras selja ja kadus.

    Ju siis mu välimus ei sobinud.

  17. Ansip aga on selline salakavala marsruuttakso juhi näoga. Neid ma pole kunagi usaldanud. Mäletan veel lapsepõlvest, et sõitsin pidevalt liinil Pääsküla-Viru väljak. Tihtipeale oli seesama Ansipi näoga juht, kes võttus küll raha aga piletit ei andnud. Teinekord, kui rahvast vähem peal oli jäi ta varjulisemas kohas seisma ja imes voolikuga paagist bensiini kanistrisse. Eks mõni lonks läinud ikka kurku ka selle imemise käigus ja ülejäänud tee itsitas ta kohtlaselt ja hüüdis kohatuid repliike nagu “Suslikud on Nato agendid, ristpiste ja anna tuld minu kana.” läbi avatud akna.

  18. Statistika on alati tarviline vara. Öelnud ju vanarahvaski, et “elu on nagu sokulaadikarp, iial ei tea, mitu kommi on lapsed enne avamist kaane vahelt välja urgitsenud”

  19. Juht peab kõnet, lipud lehvivad, tõrvikud värelevad tormieelses tules, minu siilipeaga tüdruksõbranna puhastab oma laitmatult mundrilt olematuid tolmukübesid…juhi kõne lõpeb ohjeldamatute ovatsioonidega…me marsime mööda öiseid suurlinna tänavaid, jalge all klirisevad kalaasikillud…tänavanurgal vedeleb purukspekstud kolbaga intelligendi laip… eestpoolt on kuulda kakluskära…üksiku õllebaari ukse vahelt immitseb valgust, sees laulavad meie poisid…edasi helgesse tulevikku.

    Vahet pole, mis on eesmärk, väline külg ja möla, mis juurde räägitakse.
    Partei intelligentsus on tema juhi intelligentsus jagatud kõigi parteiliikmete arvuga.

  20. Käisin Pärnus Roheliste asutamiskoosolekul. Vääääga imelik seltskond tuli kokku, kunstnikest elukunstnike, malbete prouade ja sõjakate pensionärideni. Ja igaühel oli oma nägemus sellest, millega siis täpsemalt tegelema peaks. Kes rääkis talgutest, kes teadetetahvlist bussijaamas, kuhu patreid tutvustav kama üles riputada, kes hoopis valimistest- suva, mis platvorm, peaasi, et volikokku saaks.
    Mulle on jäänud mulje, et üle-eestilises seltskonnas on sama lugu-kõik kangesti sõuavad paati aga eriti ei tea kuhu.

  21. Minu meelest “roheline” ei defineeri kuidagi poliitilisi põhiküsimusi. Kas astmeline tulumaks on vähemroheline kui proportsionaalne? Kas tasuta koolitoit on roheline? Kas rohelisem on tõsta õpetajate palku või jagada sotsiaaltoetusi?
    Ja sellepärast ei saagi minu arvates ükski partei, kelle ainus ideoloogiline seisukoht on olla “roheline”, kunagi laiemat kõlapinda saavutada.

  22. Enne seda kõike, mis mind kuidagi laviinina tabas – rohelist väravat, foorumit, erakonda jne ma ikka kujutasin ette, et ma olen ka roheline ja öko ja loodushoidlik. Nüüd millegipärast on tunne nagu poleks ma seda. Vähemasti mitte täisväärtuslik. teemadel kaasa rääkida eriti ei oska, parteid toetada ei taha. Valima lähen küll, aga ma olen peaaegu kindel, et rohelist parteid ma ei valiks. Ehk siis mõtlen sedasama, mis Atacama

  23. Olen Leega nõus. Parem oleks aktiivsetel rohelistel imbuda teistesse parteidesse ja seal tasapisi oma asja ajada. Rohelise ilmavaatega tegelaste seas on palju rahvale sümpaatseid tegelasi, kellest oleks huvitatud iga partei. Lihtsam on ära kasutada olemasolevat süsteemi ja struktuure, kui kulutada aega uue loomiseks. Kindlasti ei ole rohelise asja ajamine kerge, parteid on sõltuvad oma sponsoritest ja lobistidest, kes tihti ei ole just kõige looduse sõbralikumad, aga lõpuks jõuab ka kõige suuremale parem- ja vasakpoolsele kohale, et ilma keskkonnata ei ole ei majandust, äri, heaolu, iivet, kõrget iga, tervist jne.
    Kui vaadata roheliste parteide tähtsust euroopa poliitikas, siis on see marginaalne ja neid võetakse vasakpoolsetesse valitsustesse enamuse saavutamiseks. Esialgu võib rohelisel parteil valimistel edu olla, aga kui rahvas peaks pettuma, siis võib kogu roheline mõtteviis tagasilöögi saada.

  24. Need samad rohelised psaikod võitlevad eelkõige inimese kestma jäämise eest. Loodus elab inimesed igal juhul üle, ühes või teises vormis. Inimene vajab oma eluks teatud keskkonna tingimusi, rohelised võitlevad nende tingimuste säilimise nimel. Paradoks, pigem on tõeline looduse kaitsja see, kes saastab ja raiskab, edendades nii inimkonna enneaegset lõpu.

  25. Along with appreciate, concern, seeing, for you to last a marriage sexual intercourse is crucial. Several nowadays phone it Vitamin supplements “S” which can be proposed for taking once per week or even daily to keep the confidence as well as attachment on the list of partners. The effectiveness of togetherness becomes boosted by simply substantial intimacy. The expanding differences among married pairs end up being cut while using pure enjoy. It is important to increase the spirits of spouses pertaining to a healthy erotic excitement. We’ve a number of word of advice to share-. legal erection pills.

    Relax also lodge beyond secondaries

    It truly is always urged to strain broke through as much as individuals bottle to raise upward his or her sex energy. In case you always keep on being stressed about labor associate stress or even comparable other items next you are able to leave behind the sexual desire that is necessary to keep the union. So, continue to be quiet and unwind around you are able to. You’ll be able to focus on music, attack a fitness center, create a right down and in some cases speak to your own husband for a short time to be able to just forget about the work you’ve performed for the whole period. Find out a searched for after stress-busting route then stick to the item to get ago the spirit in order to pick up the companion inside base and still have a wonderful time collectively. delší erekce.

    Pay a visit to a sexologist

    Generally impotency becomes to blame for lacking sex drive. In the event you or maybe your current lover becomes being affected by the identical, staying at a sexologist might be helpful. Although nowadays, while using enhance medical technology, there isn’t a these kinds of period like sterility nevertheless often personals endure on the very same when they could possibly end up pregnent following a couple of look at. It is much more of your thought blockage that may be absolutely gotten rid of soon after check with a health care professional from the reputed sex center.

    Modify standings and also environment

    The married pair get rid of curiosity through the other person because they carry out exactly the same thing while having sex everyday or even the moment a week. That’s the reason to be able to add together some more spice, pros propose changing the standings while having sexual intercourse. You possibly can try much more foreplay than sex. Instead of the sex, foreplay may be much more exuberance with exciting with the couple of. Gentlemen typically get pleasure from foreplay as opposed to holding direct sexual intercourse whenever they tend to be tired as well as after they tend to be inspired to offer enjoyment toward their partner. If they get rises like rapid ejaculation or even erectile dysfunction after that often the specialists suggest them to train foreplay a lot more than sexual intercourse. impotensmedel.

    In addition to adjusting the attitudes of your own sex motions, it truly is and recommended to settle on unique room at home. Keep the bed room in case you guys become wearied in the very same aged cradle after that the leaves. Attempt the living rooms, review or maybe the home or maybe bathroom for sexual. You might go back the eye within the different aura as soon as yet again.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar