Tants ja trall 1700 dollarise stressitesti ümber

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. hakkasin siia kommentaari kirjutama, aga laks liiga pikaks. kirjutasin hoopis oma blogisse helenhunt24.blogspot.com jutu.
    oioi, ja eesti haigekassa systeem on vaga hea vorreldes siinse tohuvabohuga. juba see, et eestis on yks ja ametlik systeem mis kehtib koigile voi igatahes enamusele inimestele, tundub ameeriklastele taieliku utoopiana.

  2. Haigekassa systeem on lihtsam jahh, aga Eestis samas jalle arstide puudus. Tutvuste ja muu susserdamistega saab muidugi ilusti igal pool kaidud, aga muidu voib kyll tegelikult hatta jaada, naiteks sydamespetsialistidega… Siin on ka pikad jarjekorrad, kui niisama tahad minna kontrolli, aga kui ikka mingi hada on ja natuke nendega raagid, siis reeglina saab kohe ara kaia.

    See kindlustuste systeem siin on jube, ma ei tea vist kedagi, kellel ei oleks sekeldusi olnud selles valdkonnas. Suuremaid ja vaiksemaid… Kas “Sicko” on juba toesti valmis? Ma imdb’st vaatasin, et ikka in production… Igal juhul seda filmi tahaks kindlasti naha, kui juba tuttavategi seas paris huvitavaid juhtumeid, siis mis Moore veel koikide pakutute seast valja valis!

  3. Ma just lugesin, et MMoore käis “Sickoga” mingil festivalil. Aga sul on õigus, näitabki ka ta kodulehel, et ikka veel “in production”. Peaks küll valmis saama anno 2006.
    Küllap käis festivalil katkendeid näitamas.

    Jah, Eestis pole ka lihtne. Arstidest suur osa ju laiali jooksnud. Nii et ma parem putitan oma südame siin ära, loodetavasti on kõige hullem osa ehk süsteemi sisse närimine nüüd möödas 😉

    Kurb on USAs see, et tervisekindlustus on nii kallis, paljud lihtsalt ei jaksa seda maksta, nagu ka Helen oma blogis kirjutab. Hiljuti just lugesin pikka artiklit selle kohta, kuidas on laialt levinud võlts-kindlustusfirmad. Reklaamivad end kui odava kuumaksega, koguvad inimestelt kuumakseid, maksavad ära nende pisikesi arveid ja siis mingil hetkel panevad pillid kotti vaikselt… Suurte arvete kohta tuleb jutt, et oi, tshekk on juba arsti poole teele saadetud või meil on praeu arvutiprobleem vms. Lõpuks tõmmatakse uttu. Ei maksa enam mingeid arveid.

    Artiklis oli näiteks naine, kel oli komplitseeritud rasedus ja ta oli juhtumisi ühe sellise võltsfirma juures end kindlustanud. Lõpuks pidi see perekond oma korteri maha müüma, et saaks raseduse ja sünnitusega seotud arved ära maksta.

    Meie võtsime kalli ja suure kindutusfirma, et poleks mingeid jamasid. Ja nagu näha, ikka on jamad.

  4. Mhmm. Paha paistab jah, see meerikamaa arstindus. Isegi pahem kui mede oma. Ja hind..Võrdluseks – sama koormustest Tallinnas maksab 495 EEK.

  5. Panen siia ka postkasti tulnud samateemalise kirja:


    Jah, see tervisesysteem on siin maal kohutav, hullemat pole voimalik valja moelda. Yks jalaluumurd ja yhe lapse synnitamine on palju opetanud. Naiteks seda, et koik telefonikoned tuleb endal tapselt kirja panna, mis kuupaeval, mis kell ja millest kellegagi raakisid. Kysi nime, lase see spellida, siis pole neil hiljem vaidluste puhul voimalik seletada, et nad ei tea asjast midagi. Mina igatahes usun, et kui on mingi suurem mure, siis tasub pigem reis Eestisse ette votta kui siin ennast monitada lasta. Kui arst pole isiklik tuttav, siis on raske head ravi saada. Raakimata veel kogu sellest kindlustusejamast.

  6. Eestis on tegelikult heade arstide juurde võimalik pääseda küll, isegi kui ei ole tuttav. Sest enamik võtab kusagil eras vastu ja eraarst ei ole nii kallis, et keskmise sissetulekuga inimene ei saaks seal vahel käia. Ja hiljem, kui rohkem peaks vaja olema, saad juba sama spetsialisti juurde minna riiklikkusse.
    Mis ei tähenda muidugi, et meil probleeme poleks. Ma ei saa nt. lapsele ortopeedi juurde aega. Jubedalt vihastab. Neil on nädalas 1 tund, kui saab registreeruda ja siis on neil muidugi telefon kinni. Kõige nõmedam on see, et massazhiaegu oleks, aga sinna perearsti saatekirjast ei piisa. Uh. No nüüd sain ka pisut õiendada.

  7. Loodame et saad ikka uuritud. Südamega pole nalja, tean seda omast käest. Isegi jälgin kui kull, viimati sain perearsti juures asja korda… ehkki ta lõuks ütles ka: “Ma ei tea, milles asi on, aga ma tean, milles ei ole.” Aga vähemalt sain suts vajalikud uuringud tehtud.

    Mis puutu sellesse, et tõsisemalt haige inimene kogeb Eestis vintsutusi, enne kui mingit abi saab, siis kahjuks on see tõsi. Piltlikult öeldes peab hea tervis olema, et enda ravimisega ühele poole saada.

  8. Pärast õudset kogemust Soome Kiirabis võtan kõik halvad sõnad Eesti meditsiini kohta tagasi. Ning nii hirmus see ka ei ole, et üldse arsti juurde ei saa . Kuna ise käin reeglina eraarsti juures siis kuskil pole visiiditasu suurem kui a 300 EEK, ma ei kujuta ette kes tänases Eestis seda endale lubada ei võiks. Paljudel erakliinikutel on ka kehtivad Haigekassa lepingud . Läbisin hiljuti põhjaliku tervisekontrolli makstes selle eest 800 eek.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar