Mida teha rahaga?

Tasapisi, iga päev midagi, tõmban ma meie otsi siin meerikamaal kokkupoole. On palju asju, mis jäävad alles Justini vanemate majja meid ootama, on palju asju, mis me kaasa Euroopasse viime… Ja on palju asju, millele tahaks lihtsalt uued omanikud leida.

Täna mõtlen ma: mis teha rahaga?

Sorteerisin münte. See on hea rahulik töö, sobilik pärast pika artikli lõpetamist, ajude puhkamiseks. Siin on inglise naelasid ja eurosid, need tuleb vist kaasa tagasi Euroopasse tarida ja õigel ajal õigel maal ära kasutada. Aga siis on siin hunnikud müntidega, mis pole enam kasutusel. Või siis maadest, kuhu me tagasi minna niipea ei plaani.

Või siis raha, mis kaalub liiga palju oma vääringu kohta, st pole vist mõtet näiteks ka inglise penne hirmsasti ühest kohast teise tarida, kui meil nagunii saab olema jama, et pagas ülekaalu ei läheks. Eksole.

Mis teha nende müntidega? Kokku on see päris suur ja raske kotitäis. Kas keegi teab mingit numismaatikute kodulehte või kohta New Yorgis, kes tahaks kotitäit münte???

…Või peaks need lihtsalt Justini vanemate pööningul alles hoidma, Martal ehk kunagi hea mängida.

Niimoodi sorteerides on raske aduda: mis on antud konkreetsel juhul õigem, kas “puhastuda ja lahti saada” või “alles hoida ja tulevikus mõnus kasutada”.

Sellised mõtted. Kolimishõngulised.

3 mõtet “Mida teha rahaga?

 1. triin

  meil varastati kotitäis võõraid münte ära. algul oli kahju küll, sest paljusid rahasid ju enam ei ole. samas on kaduvaid asju maailm täis ja ma ei jõuaks neid kõiki nagunii oma koju vedada. ise poleks aga ära visanud, oleks ikka kaasa tassinud. lastele ei annaks mängida – raha ju räpane. aga mingis mõttes see varastamine isegi hea. nüüd juba uus kotitäis. kuigi euromajandus aitab asja kontrolli alla hoida.
  jõudu kolimisel,

 2. Lilly

  Mata Lollidemaale maha 😀
  Tegelikult on vanad rahad toredad, meil täiskomplekt Belgia franke näiteks. Kui eurostumine Eestisse jõuab, siis palun kindlasti ka vanemaid näidiskroonid alles hoida. Et ikka lapsed ka teaksid. Ja et saaks tulevikus pimedal sügisõhtul boreaux’d juua ning nostalgitseda.

 3. vagamutt

  Minu vend (elab Tallinnas) on numismaatik.
  Tal oleks kindlasti jube hea meel, kui kuidagi su kotile accessi saaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.