Testist ja kila-kolast

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ma olen oma elus niii palju kordi kolinud. Kõige raskem kolimine oli lapsepõlvekodust Pärnusse. Ma võtsin kaasa seitse kaheksa banaanikastitäit asju kahetoalisest korterist. Tegelkult võtsin kaasa häsvajaliku. Olin ma ju kindel, et lähen sinna kunagi tagasi ja asjad seisavad seal niikaua ja ootavad mind. Elu läks, aga teisiti ja ma olen ilma kõigest mis seal kodus oli. Paljud lapspõlvemälestused jäid sinna maha. Paljudest neist on kahju. Kõie rohkem igatsen taga oma kooli ajal tehtud joonistusi. Neid oli kapiotsas terve suur rull. Need oleksid olnud midagi millega saaks siiani uhkustada ja võtaks ehk nüüdki mõnikord ehk pliiatsi kätte.
    Kõik ülejäänud kolimised on kergelt läinud. Pole ju olnud asju mida kolida. Või noh eks ta ole ka, aga olen üle kümne korra pärast seda esimest korda kolinud ja see oli nii tavaline ja lihtne rutiin. Aasta tagasi siia kodusse kolides käis kõik nagu muuseas. Kolimispäeva õhtul olid isegi enamus kastid lahti pakitud.
    Ja kolimine on ikka kolimine. Vahet pole kas teisele maale või kõrvalmajja. Niipalju siiski on vahet, et mina sain eelmisest korterist veel paar kolm korda käia asju ära toomas mis sinna maha jäid.

  2. hea on vanast kilast kolast lahti saada. Mis on tõeliselt tähtis, see jääb alati alles. Kuidagi seletamatul kombel. Nahu Lihtsalt Maria joosituste rull kapi otsas. Mis on kuidagi rohkem olemas tänu oma olematusele.

  3. Ameerikast toodud autode Eestis registreerimisega on igasugust jama olnud – päris mitu tükki ei olegi saanud regada ja on jäänud kuhugi seisma, välismaale müüdud või sõidavad Läti registrimärgiga ringi. Nii et kuigi on odavam on väike bingo-loto selle üle, kas kasutada saab.

  4. Kolimisega on jah nagu kõigi teiste palju tehtud asjadega – kui tekib rutiin, siis muutub asi hästi ökonoomseks ja läbimõelduks. Periood “kus kott, seal kodu” ravis asjadekultust fenomenaalselt ja au tuleb anda sellele inimesele, kes ütles:” kui asja ei ole kasutatud kahe aasta vältel, siis on see kasutu asi”.( Siia alla ei kuulu emotsionaalse väärtusega asjad.) Ja tegelikult ongi väga hea feng shui aeg-ajalt mõned asjad taaskasutuskeskusesse viia 🙂

  5. Ma ei tahtnud õiendada 🙂 Mul on täiesti isiklik põhjus, miks ma Sinu kui Eestist eemal elava eestlase keelekasutuse kohta vahel endale tähelepanekuid teen. Suvist järjejuttu oli selles mõttes ka väga huvitav lugeda – sain oletada, milline osa on Sinu kirjutatud ja milline Daki oma.

  6. Andry- tead tegelikult on sull selle joonistuserulli kohapealt õigus. Need tolmaksid mul kuskil kapis ja ma tõstaks neid igakord koristades jälle uude kohta ning mõtleks milleks mulle neid vaja on tolmu koguma. Samas mõne paneks ehk isegi seinale.
    Olen oma kodus teinud väikest näitust raamides sõbranna tehtud fotosid ja pannes need oma kapile. Muidu tal seisaksid need lihtsalt niisama kuskil karbis.

    Ja kõige rohkem maailmas kardan ma palju asju. Minuarust on see superhea lause: Võidab see kellel on surres rohkem asju!
    See lause käib meie kodust alati läbi kui meil tekib küsimus mõne asja alalhoiuvajadusest. Mind hirmutavad kodud kus on meeletult asju. Ma ei mõista mida inimesed nendega peale hakkavad. Näiteks inimesed kellel on oma majad, neil on keldrid ja pööningud ja kuurid jne täis igast jama ja kola. BRRRRRRR MILLEKS!?!?!?!
    ahh.. nüüd läks lõpp teemast välja. Loomulikult ei kehti see kõigi kohta.

  7. Tegelikult on väljaspoolt EU-d EU-sse kolimisega alati üks tollimaksustamise probleem. Isegi kui kola vähe. Vaja veenda inimesi, et su 10 kasti eestikeelset kirjandust ei ole kaasas mahamüümise eesmärgil 🙂 Miski hull pinnis isegi kodutehnika ostupapreid, kusjuures tehnikat õieti polnudki. Meerikamaa autuga saab kindlasti topeltnalja :(.
    Kui surres ajsu kaalu alusel mõõta, siis me skoorime päris korralikult. Raamatuid palju ja need rasked 🙂

  8. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a
    blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you
    have hit the nail on the head. The problem is something that not enough people are speaking intelligently about.
    Now i’m very happy I came across this during my search for something regarding this.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar