George Bushist ja sinisest-punasest Ameerikast

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ma pole jälle isiklikult kohanud inimest, kes väidaks, et ta toetab Savisaart. Vot sellised imelikud lood nende populaarsete poliitikutega.

  2. Just leidsin yhe hea kaardi netist, mis selle sinise-punase asja natuke rohkem perspektiivi paneb:

    http://mydd.com/story/2006/5/15/202917/008

    Ma ei tea, kui korrektne ja objektiivne see on, aga siiski… Oigustab kyll seda, et toesti on vaga vahe neid, kes Bushi toetavad. Samas – tihtipeale n.o. vana raha on tegelikult Bushi poolt, nii monigi muidu moistlik professoriharra on taiesti pahviks loonud oma Bushi toetuse jutuga… Bush on ise sellest killast parit ja omad hoiavad ikka kokku. Vaga konservatiivsed ja korgesti haritud inimesed, kes armastavad asju nii nagu nad on. Teine klass on jalle vaga madalalt haritud rahvas, kes tunneb ara tema jutus kiivalt peidetud rassismi ja selle heaks kiidab. Ei lase kedagi meie maale ja koik mosleminarakad pommitame pulbriks!

  3. aga mind jubedalt ärritab see praegune eestlaste hoiak – ööö jube, Põõsas tuleb siia, liiklust pole jne. No kuulge me ei saa ju nii kitsarinnalised olla. Praeguses olukorras me peaksime Bushi visiiti suhtuma institutsionaalselt ja lõpetama selle õiendamise. Tundub, et eesti ajakirjandus ise iial ei mõtle. Et nad kannavad edasi kõigi teiste inimeste hoiakuid, ameeriklased ei salli Bushi. Ma ka ei salli kogu seda värki, mis tema läbi sündinud on, aga Eesti seisukohalt on sellisel aktiivsel välispoliitikal omad plussid. Ma ei arva, et peaks asjadele oma mätta otsast ainult vaatama (kaugel sellest, iraak ja afganistan – no hullemaks asja ajada ei saa), aga oma mätast ei peaks ka täiesti maha salgama. No see selleks, aga see ingumine nende mõnede tundide liikluspiirangute üle (mitu päeva juba esimene uudis) on ikka liig mis liig.

  4. No liikluspiirangute üle ei kurda(ks).
    Aga seda peab küll ütlema, et niisuguse visiidi ettevalmistuste kohta lugedes tunnetad erititeravalt, milline RAISKAMINE see suurriigi presidendi igapäevaelu küll on.

  5. no jah see on juba suurem filosoofiline küsimus – globaliseeruv maailm, kus kõigil on kõigiga asja ja demokraatia ise jne. Minust jääb see mõneks teiseks korraks ;).

  6. Tänu tana Eestis viibiva härra ning tema kaaskonna poolt läbiviidud poliitikale on maailm märksa ohtlikumas seisus. Ning on naiivne arvata et meid Eestis see ei puuduta. Oi kuidas puudutab.
    Piisab kui võrrelda millises seisus oli maailmClintoni võimult lahkumisel ning millises seisus praegu. Aga paraleel Savisaare toetajatega on hea. Mina tean Eestis oma tutvusrinkkonnast 1 inimest, kes Savisaart valijana toetab. Teisetel on see puhas äritehing

  7. Heh, kogu maailm on üks Maa ( selline itaalia kõnekäänd on olemas). Ma tean vaid ühte berlusconi austajat.. tundub, et keegi teda ei valinud, aga ikkagi oli võimul hulk aega ( ka viimati kaotas väheste häältega).
    Tean ka tuttava tuttavaid ameeriklasi, kes siis kui Bush uuesti valiti põgenes usast või vajus sügavasse depressiooni ( ikka korralikult ravimitega jm)…Ning ma kujutan ette ka milline häbi..
    Kui ma maksaks Eestis makse, siis oleksin ma küll väga kuri, et maailma kõige suurem terrorist tuleb mu maale ning mina pean kinni maksma!!

  8. Maailm ei seisa kunagi paigal. Ennemini tuleks küsida: Kuhu jõudis maailm Clintoni poliitika tulemusena. – 11. septembrini. Kõik järgnev oli loogiline järg. Busch on kindlasti üks neist USA presidentidest, kellele mõeldakse aastakümnete pärast tänutundega. Terroriste tuleb siiski otsida ida poolt.

  9. Muide, mis puutub esiuudistesse, siis seda tahavad justnimelt need, kes USA presidendi siia toovad, et sellest räägitakse. Et siis inimesed ei läheks töllerdama sinna kuhu nad ei taha et läheks.

    Aga raiskamine jah, ma lausa ootasin, et Epp selle välja ütleks. Vaatasin eile seda AF1 filmi, mis ETV-st näidati, päris paha hakkas. Tohutu suure rusika maailmas liigutamise õigustus. Ja lõppematud kiiduavaldused.

    Ma ei tea kindlalt öelda, et maailm on ohtlikum just tänu Bushi tegevusele või USA presidentide tegevusele enne teda. Et mine tea, kuidas asjad teisel puhul oleksid. Aga arvestades, kui kiivalt valvatakse Bushi, et teda ära ei tapetaks, nii kodus kui välismaal, ei saa öelda, et temal endal sellest turvalisem oleks.

    Savisaare toetajaid ei tunne minagi. Aga ma olen kohanud neid, kes on teda kohanud ja nemad igatahes on tema veenmisoskust väga heaks hinnanud.

  10. Liiklusest: Sõitsin autoga eile õhtul (kell 22, kui b saabus) ja täna ja käisin Kadriorus nende korteezhi ka vaatamas (viisin lapse Vilmsi tänavale lasteaeda kella üheksaks). Lilli küll ei pildunud autode ette igaks juhuks 🙂 Tänane liiklus oli normaalne, aga eileõhtune mitte. Linn oli TÜHI. Inimesi pole, autosid pole, vaikne. Õõvastav!!!

    Raiskamine või mitte, aga Ameerika võimsuse näitamiseks töötab selline riigivisiit küll. Hakkad mõtlema, et milline võim on sellel mehel (või tema meeskonnal või riigil), mis vaid möödaminnes niisuguse pöörise kaasa toob. Ja saad aru, et ilmselt suurem kui sa aru saada suudad. Mõtled ka, et kuidas võib elu tunduda, kui pool maailma tahab – ja tõepoolest tahab – sulle raketiga pepusse sõita. Ilmselt põnev?

  11. Bushist rääkides on minu äi küll Bushiga väga rahul. Kui demokraadid valmised võitsid oli ta selle üle väga õnnetu ja kiitis Bushi ette ja taha! Ja meie ei ela väga lõunas – hoopis Virginia osariigis pesitseme!

  12. Virginia on punane osariik. Ütlus on, et allpool Potomaci jõge algab teine Ameerika. Washington DC (millest Potomac läbi läheb) on selline 50-50. Suur osa valitsusasutuste töötajaid on konservatiivsed vanad peerud, respulblikaanid, samas on DC ka ülikoolilinn ja on ka väga tugev demokraatide esindatus.

  13. Olen eleanud USAs ligi 10 aastat. Juba aastaid na”itab statistika. et inimesed on oma arvamustes jagunenud umbes ta”pselt pooleks – 50% vabariiklaste poolt ja 50% demokraatide poolt. Seega pole tarvis kuigi kaugele kondida, et leida Bushi toetajaid. Pohjuseid selleks on palju kuid peamised on ehk need kaks:
    1. Sisuline isolatsioon mujal maailmas toimuvast;
    2. Ohjeldamatu kuid oskuslik propaganda;
    Need kaks asjaolu, mojudes koos pika aja jooksul, on tekitanud olukorra. kus ka muidu haritud ja suhteliselt laia silmaringiga inimesed ei tee enam vahet mis on tosi ja mis on eelarvamus ehk lihtsalt vale. Viimased valimised olid kyll demokraatidele edukad kuid see ei ta”henda kaugeltki, et Bushi-taolised tegelased on minevik. Ma ise arvan, et huvitavad ajad seisavad meil alles ees. Hold on to your seats, folks!

  14. ma pole päris nõus selle primitiivse punase-sinise jaotusega.
    põhjused, miks suur osa ameeriklasi on vabariiklased, on hoopis laiemad, kui see ‘et nad lihtsalt on vanad konservatiivsed peerud’.
    vabariiklased kehastavad paljusid ideaale, mis ameeriklastele on südamelähedased. kogu tõsine majandus- ja finantsmaailm on vabariiklased.

    aga ka suur osa vabariiklastest ei ole bushi fännid, see on tõsi. see aga ei kõiguta nende parteilist kuuluvust.

  15. Nagu ma olen aru saanud, siis sinise osariigi vabariiklased on ka teistsugused kui punase osariigi vabariiklased (niivõrd-kuivõrd saab üldistada), sellest räägin ka viidatud Ekspressi artiklis.

  16. Mind jai hairima see, mis siin ylalpool sai oeldud Clintoni kohta – et kuidas tema valitsusaeg viis 11 septembrini. Clinton ise siin rauskas sel teemal, kui intervjuus teda hoolimatuses syydistati. Tohutult dokumenteeritud on Clintoni tegevus terrorismi vallas ja eriti Bin Ladeni suhtes. Tal oli asi joone peal – kui valitsus vahetus, siis lasti asi kaest ara. Palju on ka juttu olnud nendest memodest ja hoiatustest, mida uus valitsus ignoreeris. Ma ei saa siiamaani aru, kuidas seda valitsust just selle parast pole rohkem raputatud. 9/11 commission toimus nagu kyll, aga mis edasi?

    Ja ma toesti sydamest ei usu, et Bushile tanutundega hakatakse tagasi motlema – riik on meeletus defitsiidis, tohutu number kodumaa poegasid kirstudes tagasi saadetud, sotsiaal- ja tervishoiupoliitikast pole yldse motet raakida. Aga nohh, pole motet oodata eriti suur informeerituse taset, kui isegi mehe perekonnanime ei suudeta oigesti kirjutada… damnit…

  17. Kqigi kunnidega on selline lugu, et selja taga kiruvad neid kqik, aga näo ees ollakse sqbralikeist sqbraimad. Mida need Bushi vihkajad teeksid, kui Bush täies elusuuruses nende tuppa marsiks? Pakuksid tassi oma kqige paremat teed, oma kqige nooremat tütart ja räägiksid sellest elu lqpuni.
    Inimesed on silmakirjalikud, kuni neil veel silmi peas pole.

  18. Vihkan Bushi ja pooldan Savisaart ja vastupidi. Kas ikka tõesti vihkad ja pooldad? Mida praktilist on tavainimesel selle vihkamise ja pooldamisega peale hakata? Ainult suud pruukida ja Savisaart valida või mitte, kui satub olema valija valimisringkonnas, kus ta kandideerib. Bushi aga eestlane ei kõiguta. Savisaare puhul võiks mõni vihkaja ka selgitada, miks vihkab. Nii, et õigus oli vana mehel, kellelt küsiti, mida ta suurmehe, s.t. Bushi, visiidist arvab, et tere tulemast, peab olema külalislahke.

  19. Mind ajab närvi see, et Bushi ka kristlust nii otseselt seostatakse. Kogu see Jesuslandi jutt ja puha. Lugege Uut Testamenti ja näidake mulle koht, kus Jeesus või keegi järelkäijatest ütleb, et võite tappa (muu-usulisi), võite kätte maksta, võite röövida võõrast vara! Kõike seda, mida Bush on teinud. Kui Bush kuuleb peas hääli, siis on see hoopis teine probleem. Ja igaüks võib karjuda “Issand! Issand!”, seda muideks ütles JK ise.
    Ma olen kristlane ja olen pigem nõus Hugo Chaveziga.

  20. ma ei ole sugugi bushist ja tema poliitikast vaimustuses. pigem vastupidi. aga kui ma mõtlen sellele visiidile ja sellele, et usa on nö meie riigi liitlane.. ja kui ma siis mõtlen sellele, mis oleks alternatiiv.. siis seda ei taha ma hoopiski.

    me elame ju paraku reaalmaailmas, kus alati ei ole valik mitte ülihea ja veel parema vahel.

  21. Whats up very nice web site!! Man .. Beautiful
    .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds
    additionally? I am happy to find numerous helpful
    information here within the submit, we need work out extra strategies
    in this regard, thank you for sharing. . .
    . . .

  22. Simply wish to say your article is as surprising.
    The clarity in your put up is just excellent and
    that i can assume you’re a professional on this subject.
    Fine with your permission let me to clutch your feed to stay updated with forthcoming post.
    Thank you 1,000,000 and please carry on the enjoyable work.

  23. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis.
    It will always be useful to read articles from other authors and
    use a little something from other websites.

  24. I leave a comment each time I like a article on a site or if I have something to valuable to contribute to the discussion. It’s triggered
    by the passion communicated in the article I read.

    And after this article George Bushist ja sinisest-punasest Ameerikast | Elust kirju: Epp Petrone ajaveeb.
    I was excited enough to drop a leave a responsea response 😉 I actually do have a couple
    of questions for you if it’s allright. Could
    it be simply me or does it look as if like a few of these comments look as if
    they are left by brain dead visitors? 😛 And, if you
    are writing on additional sites, I would like to follow everything fresh you have to post.

    Could you list the complete urls of your community pages like your Facebook page,
    twitter feed, or linkedin profile?

  25. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be what
    precisely I’m looking for. Would you offer guest writers to
    write content for you personally? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on most of the subjects you write with regards to
    here. Again, awesome website!

  26. I do not know whether it’s just me or if everybody else encountering problems
    with your blog. It looks like some of the written text on your content are running
    off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them too?

    This may be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before.
    Kudos

  27. Thanks on your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will ensure that
    I bookmark your blog and will eventually come back at some point.
    I want to encourage you to ultimately continue your great job, have a nice
    evening!

  28. Thanks for the marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you’re a
    great author.I will always bookmark your blog and will come back later in life.
    I want to encourage one to continue your great job, have a nice holiday weekend!

  29. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest
    thing to be aware of. I say to you, I certainly get
    irked while people think about worries that they just
    don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing
    without having side-effects , people can take a
    signal. Will likely be back to get more.
    Thanks

  30. Excellent site you have here but I was curious about if you knew of any message
    boards that cover the same topics discussed here?
    I’d really love to be a part of community where I can get opinions from
    other experienced individuals that share the same interest.
    If you have any suggestions, please let me know.

    Thanks a lot!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar