Kaks kiiret kildu

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Justin ei pea küll mingit eksamit tegema (kui ta just ise ei taha). Ta on USA kodanik ja Eesti on viisavaba maa. Ta võib ju alati ütelda, et just saabus Eestisse. Kui ei taha valetada, siis võibki aastas korra Soomes käia ja siis jälle saabuda. Oli vist nii, et vähemalt aasta saab USA lubadega sõita. Minu tuttavad on küll rahulikult USA lubadega sõitnud.

  2. Saab sooritada sõidueksami automaatkastiga autoga, aga siis on lubades märge, ja tohid sõita samuti ainult automaatkastiga.

    Usun et “otse”, “paremale”, “vasakule” ja “tagasipööre” oskavad ARKi onud inglise keeles küll rääkida. 😉

  3. mu meelest ei tasuks eesti eksamit nii väga karta. jaa. liiklus on siin kindlalt teistsugune kui USAs. ei ole seda “loomuliku viisakuse” (või kuidas seda sõnastatigi) nüansi. on kindlad reeglid, neid tuleb täita, märke on usutavasti rohkem kui seal ja neid peab järgima.
    aga sõitma hakkad sa ju lõppeks eestis, või mis? ise tegin sama loogikaga ka juhiload just tallinnas – sõitma hakkan ju siin. pole mõtet kuskil kapa-kohilas (sry sealsed) lube teha, et siis pealinna rullnokka (või rohelist) mängima tulla…
    mis artiklist julgustavat silma jäi – enam ei tehta nn platsieksamit. tagurpidi slaalom on täiesti eksamist välja jäetud. mäletan, seda sai ikka mitmeid tunde harjutatud…
    teiseks ei tohi eksamineerija eksitavaid käske jagada. veel mõned aastad tagasi oli see eksamineerijate lemmikpraktika.
    ja automaadkäigukastiga auto ju olemas, järelikult saab sellega ka lube teha. lubadele tuleb vaid vastav märgis.

  4. Justin võib oma USA lubadega sõita ühe aasta, aga selleks peab ta võtma AAA-st rahvusvahelise juhiloa. Minu ameeriklasest mees tegi nii, aga peale paari aastat Eestis elamist tegi ta kohaliku juhiloa ka. Liiklustesti oli võimalik inglise keeles ka sooritada, aga see oli nii jubedalt tõlgitud, et ta lõpuks küsis eestikeelse variandi.

  5. Ahah. Me saime nii aru, et kuus kuud saab USA lubadega ja selle aja jooksul peab ära vahetama, kui oled Eesti elanik.

    Mirri – aga nii vist ei saa, et “alati võib öelda, et just saabus Eestisse”. Või noh, kusagil tee peal võsa vahel saab politseile mida iganes öelda, aga põhimõtteliselt saab seda kontrollida, millal on riiki saabutud. Eesti on küll USA kodanikule viisavaba, aga vaid 90 päeva.
    Põhimõtteliselt peab Justin Eestis endale elamisloa tegema ja nagu me aru saime, varem või hiljem (seega siis kas 6 kuu või aasta pärast) ka Eesti juhiload.

  6. Kosmeetikatestrid võid ilmselt ära visata, sest soojas kohas seistes lähevad kreemid üsna ruttu halvaks ja neid kasutades teed omale halba. Aga šampoonid peaks säilima igavesti 🙂

  7. me ka üksvahe kolisime palju. Seal maalt on mul äärmine vastumeelsus nõude ostmise vastu. Nõude kolimine tundus alati kõige vastikum. Aga no nüüd oleks juba vaja.

  8. Minu praegune kodu on mulle vist 14 nes juba. enamus kolimisi on ehtud peale 18 aastaseks saamist.
    Tegelikult muutus kolimine lõpuks mõnusaks rutiiniks. Viimasel korral olid kolimispäeva lõpuks ka kõik asjad lahti pakitud. Lihtsalt kõik oli kastidesse sedasi ära pakitud ja sildid peale pandud, et mis kuhu läheb jne.
    Aga loomulikult on välismaalt kolimine hoopis midagi muud.

  9. Kui ma seda eksami kirjeldust lugesin, siis tundus küll, et hoopistükkis lihtsamaks on asi läinud. Kui algaja oleks, siis häiriks vaid see, kui lastaks kuskil kaubanduskeskuses teiste autode vahele parkida…
    Mäletan oma 3 a tagust hirmu autoeksami sooritamisel. Aga ma tõesti ei usu, et teil maksaks seda eksamit karta- on ju kogemust küllalt- just seda tegelikku sõidukogemust, mis sellel eksamil rolli mängib… Tartus on ka “tõmbekohad” hästi teada ning mõnest autokoolist paar sõidutundi teeb need kohad kenasti selgeks. Ainus probleem võib olla järjekordades…
    Ise muidugi teeks load manuaaliga sõitmiseks, aga vahet pole- kui niikuinii 100% kindel, et vaid automaadiga sõidate, siis vajaduse ilmnedes võib ju uue eksami manuaaliga sõitmiseks teha…

  10. mina kohtun avamata testrite, poolikute shampoonipudelite ja väikestesse valedesse pudelitesse reisi jaoks valatud dushigeelide, shampoonide ja palsamitega iga kord, kui kosmeetikariiulit koristan. siis tõstan nad vannituppa, et ma nad seal ometi kord ära kasutaks. sest loogika ütleb, et kui dushi all oled, siis sa ei saa kasutada magamistoas riiulil olevat vahendit. aga iga kord, kui ma siis vanniääre põhjalikult koristada võtan, koristan need jälle magamistuppa.

    nii et neid asju näeb sagedamini kui kolides, aga otsa nad raisad ikka ei saa. ja ei saa süüdistada ka selles et on siis vaja neid kokku ahmida poest – need tulevad ju ajakirjadega ilma luba küsimata!

    aga alati on ju lootus, et mõni neist on pahaks läinud. kreemid vähemalt, pesuvahendid vist ei rikne.

  11. Väristad ennast kolimise ootuses. Kas tead Eesti tarkusesõna: seitse korda kolida on sama, mis üks kord põleda.

  12. Oleneb ilmselt kolimisest ja tulekahjust…

    Meie viskame ära väga minimaalselt, siit tuleks ehk vaid üks kahekümnendik tulekahju, kui sedagi. Asjad lähevad mitmesse osasse:

    – Justini vanemate juurde hoiule
    – Craigslisti müüki (Ja Ebaysse ja Amazoni, aga see etapp on juba läbitud)
    – Viimasel nädalal on kohale tellitud ka Päästearmee veoauto, kes saab meilt asju ja annab vastu paberi, mis maksuvabastust annab. Eestis vist on Taaskasutuskeskus samasuguse põhimõttega.
    – Üks kast postiga teele ja kuus suuuuuurt kotti lennukisse kaasa 😉

  13. infoks perekoolist:

    Oleks üürile anda mugavustega kööktuba (renoveeritud 2005) Tartus kesklinna
    piirkonnas, 2/2, 14 m².
    Mööbel sees (sektsioonkapp, diivanvoodi, televiisor, külmik), topeltuks.
    Boiler, du¹¹, ahjuküte, puupliit. WC koridoris.
    Lisaks samas majas kolm lukustatavat panipaika. Majal uus lukustatav
    välisuks. Sat-TV, internet. Üür 2000 + maksud. Võin ka müüa, hind 340 000.
    Tel 56 657 421.

    Ärge siin lisainfot küsige, helistage antud numbrile.

  14. Ma ei tea nüüd, kui kehtiv see info enam on, aga umbes aasta tagasi või veidi rohkem kui ma lube tegin, siis Niguliste Autokool pakkus koolitust väga erinevates keeltes. Oletan, et siis sõidutunnid on ka vastavalt. Soovitav nende koduka netist üles otsida.

  15. Hei, Mari-Öö, ärge toode mulle astreid, tooge potililli 😉 Aga ärge lennujaama vastu tulge 😉
    Tegelikult, kes tahaks kohtuda, siis mailige mulle. Kolime, nagu piltilt näha, tartusse, aga esialgu ma hakkan teisipäeviti Tallinnas ka käima. Ja näiteks võib pakkuda lugude teemasid, millest Eesti Naisele kirjutada. Minu arust on nii tore inimesega kokku saada ja rääkida põhjalikult mingil teemal – milleks ajakirjanikuamet hea vabanduse annab.

    Kitty – viime ikka asjad Justini vanemate juurde, ei usu, et suurt pahandust tuleb, asjad kõik pakitud ja meile on konkreetne hoiuruum eraldatud.

    Ann – aitäh info eest. Ma küll ei võtnduki ühendust, sest meil on siin hea variant tekkinud juba… vist… ei taha ära sõnuda.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar