Täna on piinlik blogija olla

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Raamatukauplustes pole ju ruumi.
    Luccasse ehk siis Tiskresse ei tuleks sul keegi kohale (noh, enamik ei tuleks).
    Mõtlen veel.. Radissonis? Lustis ja Leivas on aknad küll 🙂
    Pirita jahtklubis? Aga sinna tullakse ka siis, kui on aega ja ilusat ilma. Kesklinn vist on ikka parem.

  2. Hästi öeldud- mitte kõik blogijad pole kaamlid…
    Ma lugesin täna seda kõike millele sa vihjad ja ma pean ütlema, et kaamlitele kui loomadele on siinkohal väheke liiga tehtud. 😉

  3. Raha ja seks on teemad kus inimestel kipuvad olema erinevad rikutuse astmed. No ja eks vanus ja elukogemus tingi ka erinevaid kalestumise tasemeid.

    Ja nii ongi armas vaadata kui keegi kannab neitsiloori ja on muretu.

  4. No aga mis seal muretseda, kui mees piisavalt teenib.
    Aga sellepärast ju enamus inimesi ei hakkagi äri tegema, et neil pole seda algkapitali ja seljatagust. Ja siis on veel suur osa, kes ei hakka tegema, sest kardavad, et ei saa sahkerdamisega ja maksuameti petmisega hakkama…

    Minu pakkumine on üks tuuliku moodi kõrts seal Pirita pool, mille nimi ei tule meelde (ma pole tallinlane, aga käisin seal ühel peol).

    Aga mis kaamelblogijasse puutub, siis parem mitte lugeda. Need on nagu need kassitapmise lood Postimehes, et kui loed, siis on endal pärast mitu tundi nii kohutav olla.

  5. baltijaamas on teisel korrusel väga chill istumiskoht, parkida saab seal kõrval ka ja värki ja kesklinnale lähedal ja suht ok on sinna tulla ka ühistransaga … mine tseki, ma ei mäleta selle koha nime, aga ästi viisakas on küll, aknad ja värvi ja sellist nph sobivat õhkkonda raamatu esitlemiseks.

  6. Pirit jahtklubi on suht mõnus. meri ligidal ja teenindajad on toredad. Toit on ka täitsa 10+.
    Omaette küss on transport- autoga on hea ligi pääseda aga bussiliikluse poole pealt ei tea kosta.

    Võiboola Meistrite Hoovis? (asub vene tänaval vanalinnas , väga armas kant). Jaan Pärn on seal asjapulk ja kui vaja, võin ta kontakti anda.

  7. Aitäh soovituste eest 😉
    Kas Amazoni tasuks ka mitte-inglisekeelne panna? hm. Olen liiga unine hetkel, et sellele süsteemile seal pihta saada.

    Diagnoosi asja ma igaks juhuks ei kommenteeri. Ma nagunii hoidsin hinge kinni, et minu kirjutatud viimase Eesti Naise kaanelugu ei põhjustaks kohtusse kaevamist.
    On ikka supp.
    Piinlik.

  8. Siiski..eesti riigile maksude maksmine tähendab automaatselt ka riigi sooritatud lolluste toetamist. 45 miljonit Eesti toidu reklaamimise peale panna…
    Ei võta mitte seda riiki enne tõsiselt, kui maksumaksja saab deklareerida, kuhu fondi tema makstu läheb… Pensioniteks ja rahvatantsuks oleks täitsa nõus maksma, aga selle heaks, et keegi ilusa autoga sõita saaks ja lahkumishüvitust saaks küll mitte.

    Kaamel on sülitanud

  9. Lucca nõuab midagi sellist, et pead garanteerima sama suure käibe nagu neil muidu oleks. laupäeva õhtul siis alates 45 000-st. Nõnda öeldi igatahes mulle, kui kolmeks tunniks broneerida tahtsin…

  10. Luccaga on minul hästi halb kogemus eelmisest suvest. Käisime seal sõbrannadega ja ükski ettekandja ei suutnud meile tunni aja jooksul menüüdki tuua, rääkimata muidu märkamisest. Ja kui restorani omanikule kirjutasime, saime vastuseks iroonilise kirja, et kui teame, kuskohast häid teenindajaid leida, öelgu me tallegi.

  11. lucca teenindusega on mul kyll ainult head kogemused… sõbrad kõrvalt jälle kiruvad… nii ja naa.

    aga esitlust ma seal kyll ei teeks.

    kadrioru park cafe? väike?
    lillepaviljon? suur?
    kesklinna kunstigaleriid on ehk võimalikud…

  12. Palun mõista ka neid, kes peavad AINULT ettevõtlustulust elatuma, tegutsegu nad siis FIE või OÜ kulul. Kui seljatagune kindel (ja ei pea nuputama, millest lapsele uusi saapaid või ootamatut hambaarstiarvet maksta) siis on muidugi lihtne aus maksumaksja olla. Võib muidugi väita, et need kes maksusid peavad optimeerima, ei oska lihtsalt majandada, aga ei hakka selle üle vaidlema.

  13. Mari, aga ma mõistangi. Sellepärast ma ütlengi PS-s, et niimoodi saab teha vaid see, kes ei pea iga hinna eesr firmast raha välja võtma.

    Meil oli nt poolteist aastat tagasi rahaga väga kitsas, krediitkaardivõlad nöörisid ikka päris julmalt. Kolisime odavamasse naabruskonda, elasime kokkuhoidlikumalt ja saime järje peale.

    Lassie, see on õigus küll, riigitulude jaotamist ei saa ise määrata. Aga mina olen saanud sellelt riigilt hariduse, sentigi maksmata, olen ise haiglas olnud, praegu on mu papa haiglas, tasuta. Tead, USAst tulles võtan ma niisuguseid asju nagu suuri imesid 😉

  14. Olgu, olgu, mulle meeldib ju ka põhimõtteliselt puhas südametunnistus rohkem. Aga lihtsalt karmid mälestused on sellest ajast, kus üle poole klientidelt laekunud summadest tuli MA-le üle kanda. Jah, kulud võis maha arvestada, aga palju neid kulusid kirjatööga tegeleval inimesel ikka on (KUI kulusid ausalt näidata). Minu meelest on FIEde maksukoormus Eestis ebaõiglaselt suur, või siis peaks see olema kuidagi tegevusalati diferentseeritud vms.

  15. Jah, mul jäi ka asjaga tutvudes see arusaam, et FIEndusse on automaatselt sisse arvestatud igasugused sahkermahkerskeemid ja nõutavad maksud on liiga kõrged… justkui peakski petma, et kuidagi pinnal püsida.
    Sellepärast ma ka OÜ asutamise valisin. Selgem ja läbipaistvam ja vähem makse nõutakse.

  16. Lassie,
    riigieelarvesse laekub kõige rohkem raha ikka tarbimisest (käibemaksu ideoloogia on ju maksukohustuse panemine lõpptarbijale), väikeettevõtjate käibemaks on ilmselt üpris märkamatu osa. Puhtast südametunnistusest tulev hea ööuni on minu meelest rohkem väärt.
    BOCTAOE 🙂

  17. Lassie, lõpeta viinajoomine, sest siis ei toeta sa riiki aktsiisimaksuga!
    Või hoopis – joo rohkem, sest aktsiisimaks läheb kultuuri toetamiseks! 🙂

  18. Aga ega siis palgamaksjad vähem makse maksa kui FIEd! Igalt palgakroonilt saab riik vähemalt sama palju makse kui igalt eraettevõtluses teenitud kroonilt. Tegelt muidugi rohkemgi, sest palgamaksjatel on vähem võimalusi oma kulusid ettevõtluse kulude alla slikerdada. Miks eraettevõtjad arvavad, et riiki peavad ainult palgatöötajad ülal pidama? Kas neil on siis kergem oma teenitud rahast loobuda? Ainult sellevõrra kergem, et tööandja võtab selle raha lihtsalt palgast maha ja kannab ise riigile. Aga leiba tahab ka palgatööline osta nagu FIEgi. palgalisele ei müüda poes leiba odavamalt kuio FIEle.
    Minul pole rikast ameerika meest, aga nagu Epp võtsin ka mina oma tulud-kulud kokku ja leidsin: lapsed koolitatud – tasuta; ema-isa elavad pensionist, mida riik, see tähendab, mina neile maksan; arsti juures saan abi nii mina, mu lapsed kui ema ja isa, lisaks saan veel sõita mööda kohati siledat asfaltteed ja politsei ning tuletõrje on (põhimõtteliselt;) valmis mulle appi tormama – järelikult saan oma maksudeks makstud raha eest piisavalt.
    Jaksasin nii makse maksta kui lapsed üles kasvatada.
    Kui maksude pealt kokkuhoidmine oleks olnud mu esmane prioriteet, siis oleks ju olnud mõttekam jääda suure Vene impeeriumi koosseisu. Ei peaks nii palju makse maksma ja poleks vaja seda kulukat eesti riiki ülal pidada.

  19. Ausalt make maksta on sama hea kui hooramajas neitsit mängida.

    Et kaua sa ikka mängid?

    Ja mille nimel?

    Parem aele siis juba nagu teised ees.

    Saad vähemalt mingitki kasu kogu sellest vastikust kammajaast.

  20. Täpselt nii.
    Pean üles tunnistama, et viina pole ostnud ja joonud detsembrist alates. Saan täiesti ilusti ka ilma hakkama.
    Aga tarbimise suhtes, jah, ma olen paljude toodete lõpptarbija. Minu majas elab palju esteedinärusid, kelle riietele on nende arvates surm üks väike plekike.
    Väga harva satun ma poodi ja ostan sealt midagi… Peamiselt ostan ma värsket kapsast, sest taimetoitu peab ka sööma.
    Aga mida ma ütlen. Seda et peab valitsuselt rohkem nõudma aruandmist kulutuste kohta. Pensionid, kultuur, meditsiin on ilusad asjad, ja keegi neid ei vaidlusta.
    Aga kui mingile tegelasele, kes on osanud olla ilus ja hea mõne ministri arust ja pugenud ministri nõunikuks ja kui ministril kroon peast kistakse, siis makstakse tegelasele sada tonni lahkumishüvitust ja siis võetakse järgmilsel päeval tüüp uuesti tööle, türa, ma ei saa aru, mille eest te maksate, FIED, väikeettevõtjad, töökohtade loojad?
    Selle jaoks, et keegi, kes on tagumikku hööritades ja õigesse parteisse astudes enesele sooja koha taganud?
    Oleks ju võinud isegi nii teha.

  21. Tahaks ka teada, miks kõik on kaameliga tuttavad aga mina ei ole??? Mis kaamelist siin blogi algpostituses jutt käib??? Ja mis EN artikliga juhtus, Epp? Kas neid kusagil lugeda ka saab?

  22. Sofiel on üldiselt õigus, ainult et paar nüanssi on siiski, mis FIE elu raskemaks teevad kui palgatöötajal. Esiteks ei ole ette nähtud mingeid puhkuserahasid, ainult siis, kui suudad oma tuludest niipalju kõrvale panna, et vahetpidamata töötama ei pea, saab puhkust. Teiseks puuduvad FIEna garantiid, et sulle ka järgmisel kuul midagi pangaarvele laekub. Palgatöötajat saab küll vallandada või koondada, aga see on (õnneks) tööandjale siiski mõnevõrra tülikas ega käi paugupealt.

    Paljud FIEd, keda mina tean, teevad tööd suurelt jaolt ikkagi ühele suuremale firmale, nii et sisuliselt on nad nagu palgatöötajad, ainult ilma palgatöötajatele antavate garantiideta. Just nende garantiide pärast ei kipu firmad inimesi palgale võtma, vaid eelistavad allhanke korras FIEdele tööd anda.

  23. tulumaks laekub munitsipaal(linna/valla)eelarvesse, riik elab rohkem nagu käibe- ja aktsiisimaksust. ehk siis tartlane ei pea selle pärast muretsema, et tema tulumaksukroonidega tallinna lollusi (väikese tähega, sest see on termin nagu “tallinna kilud”) kinni makstakse ja vastupidi.

  24. Valla eelarvesse laekub siiski ainult 11,9% tulumaksust. Ülejäänud laekub riigi eelarvesse.
    Nii et on küll põhjust muretseda, mis selle rahaga sünnib!

  25. nojah, eksisin – aga eelkõneleja eksib ka – KOV eelarvesse laekub 11,9% maksustatavast tulust ehk siis ca 54% tulumaksust (TMS §5).

  26. Aga Epp, kas peab just restoran olema? Vilde majamuuseum Kadriorus (Kastellaanimaja Galerii) on ju ka väga armas koht, pealegi kirjanikuhärra kodu… 🙂
    http://www.linnamuuseum.ee/vilde/
    (Ja sõnum ei olnud, muide, see, et siis saad paremini riiki petta, vaid et mõni kiuslik maksuametnik võib sellegipoolest oma konkskäpa sulle kraesse ajada, just sellepärast, et oled nii aus ega oska petta.)

  27. This kind of mortgages making formulae are depended
    on the eld of the householder and take for granted entire possession of the
    place. The FHA lender on the other hand helps a person to rescue his
    life from dire consequences like bankruptcy and
    foreclosures. Legal fees – many areas require that a closing attorney handle the loan documents and transfer
    documents when a home is being sold.

    Also visit my webpage … how do reverse mortgages work

  28. Iron Force Hack is doubtlessly a historic programming that could generate money, diamonds, level, maps and parcel all the far more just as for ios alongside Android gadget Finding a large measure of funds, diamonds, degree, maps will surely
    permit you to perform close to with the basic diversion and all
    its capacities with out inquiry.

  29. At the outdoors of the thigh, you can often feel a
    distinctive line of tension, into the knee joint. A confused child will often retreat and be
    reclusive. Or, more accurately, what niche should I exploit within my adult website.

  30. Naturally, a weblog entry alone cannot give full justice to the
    air charter experience; it needs to be skilled firsthand to actually appreciate its quite a few advantages.

  31. So hypnosis provides you extra control of your self and your life, it is pure
    and offers you instant advantages and it is a way of ‘attempting on’ and
    establishing new patterns of emotional response and behaviour, Hypnosis allows you to develop yourself as a
    human being.

  32. Appreciating the commitment you put into your
    website and in depth information you provide. It’s great to come across
    a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material.

    Wonderful read! I’ve bookmarked your site
    and I’m including your RSS feeds to my Google account.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar