Maailm on ohte täis?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Mina seadsin kodus wifi ruuteri igaks juhuks seadetest signaali võimalikult väikese tugevuse peale. Sest no mul pole tõesti tarvis, et wifi leviks kuhugi saja meetri kaugusele, kui ma ise olen arvutiga kõige rohkem 10 meetri kaugusel.

    Kuigi samas, mind ümbritseb kodus vähemalt 10 wifi võrku. Kõik nad on suletud ja eraviisilised, aga kõik nad kiiritavad mind oma magnetlainetega kogu kodusveedetaud aja. Isegi kui ma enda wifi välja peaks lükkama :S

  2. Ploomide ja Viljandi poodide kohta üldse ma parem kommentaare ei anna, aga wifi koha päält… tont seda teab, kui ohtlik ta reaalsuses on. Mingit kiirgust sealt ju ei levi ja kütmiseks on võimsus ka nagu madal… Aga alati on tegelasi, kes kisavad – ohtlik! ohtlik! – suvalise asja peale, millest nad aru ei saa.. Lugesin nagu ka kusagilt seda uudist ja ei tundunud kuidagi usaldusväärne allikas olevat.

    Ahjaa, elades Karlovas ei ole te ju Tammelinna mastist ka väga kaugel, seal oleva raadiosaatja signaali tugevus on teieni jõudses ilmselt sama suur, kui teie väike tühine wifipurk. Vähem põdemist 🙂

  3. Aga seda küll, et kui ikka ei kasuta, on viisakas oma wifi kinni panna selleks ajaks. Eetrit pole ka lõputult esiteks, ja teiseks võib see anda mõnele wardrive’ivale kräkkerile ligipääsu teie arvutile 🙂

  4. Lahtisi kuivatatud puuvilju ei maksa kunagi osta. Su lugu tuli tuttav ette. Tavatsesin ise kontoris neid puuvilju arvuti taga krõbistada, kuni ükskord sattusin kummaliste mangoviilakate orki – hetkega lõi kõhu keerama, nii halb oli, et mõtlesin, nüüd suren! Õnneks firma peldik oli mu lauast ainult kümme sammu, viimaks aga ei vaevunud ma laua taha naasmagi, põlvitasin vetsupoti ees. Kuna tol päeval seisis mul ees pikem bussisõit, koperdasin vaevaliselt allkorruse apteeki, sealt anti mulle mingid keemiaravil vähihaigetele mõeldud tabletid, mis pidid tegelikult olema retseptirohi. Aga mõjusid kiiresti küll, võtsid iivelduse ära. Pärast seda ei osta ma kunagi lahtist kaalukaupa, sest kui mõelda, et laos rotid lasevad seal vahel ringi. Jumal ise teab, mis nendega kõik ära juhtuda jõuab, enne kui need lõunamaalt meie juurde saabuvad.

  5. kirjuta petitsioon rahvaste yhendusele, natole, euroopa liidule ja unescole, et kohemaid võetaks midagi ette tele-, raadio- ja mobiililainetega. eriti hea oleks muidugi, kui saaks kõik lainepikkused ära keelata. soovitavalt ka päikeselt lähtuva.

  6. Kiirituse kaitseks voltige alumiiniumist tybeteikad ja myrgituse v2ltimiseks taguge shamaanitrummi ja lugege pere toidule alati korralik loits peale.

  7. Vähem internetti ja vähem vilisevaid kodumasinaid… õige mõte.

    Ja mis haigushoogu puutub, siis mul oli ka esimene mõte, et nüüd said musta energia paugu kätte… Aga ära rohkem nende teemat puuduta, las lehmakook lõhnab. Sa ütlesid ära, mis sul öelda oli, ja usu, enamik inimesi sai aru, mis sa öelda tahtsid (ma arvan nii), edasi pole vaja seda teemat ajada. Las I ja I leiavad endale uued ohvrid. Ja nendel soovitaks kah vait olla.

  8. Ma ostan pea iga paev koju minnes kuivatatud ounu kaasa. Kaalukaup, paberkotis ja vaga namma. Aga nuud kull laks vist isu pikemaks ajaks ara 🙂

    Ja wifist sama mis teised oelnud on – me lulitame ta ainult siis sisse kui vaja internetti minna, kuigi jah nadalavahetustel oleme laisemad ja vahel jatame terveks paevaks sisse…

    Siin Londonis tehti just Inglismaa suurim tasuta wifi tsoon… ja kohe kirjutati lehtedes, et seal kandis tool kaia ja selle sees terved paevad istuda vist ei ole hea asi…

    Ei usu tegelt, et ara tapab…

  9. Praegu on üldse mingi hüpernakkav, supersalakaval aga kiiresti mööduv kõhugripiviirus liikvel. Terve meie pere on selle praeguseks hetkeks omal nahal ära proovida saanud. Lööb nii kaane kui põhja alt ära ja tavaliselt kaasneb ka kerge palavik (aga mitte ilmtingimata). VÄGA nakkav ja võrdlemisi vastik. Õnneks siiski kiiresti mööduv. Lapsel sain Metoclopramidiga köötsimishoo pidama, endal asi õnneks nii hulluks ei läinudki, et oleks vaja olnud potti ehmatada.

    Mingi I&I poolt kaelasaadetud kättemaksuhimulise voodoo idee ma liigitaks küll lokkava fantaasia valdkonda :). S.t. sellesse ma ei usu. Pigem kas tõepoolest mingi puuviljaga kaasa saadud probleem, või siis seesamunegi ülinakkav praegu liikvel olev viirus, mida hetkel tohutult paljud kurdavad end just-just läbi põdenud või põdemas olevat.

  10. oi-oi-oi, Epp, kuidas sina siis alles nüüd ärkad? arukad ja oma tervisest hoolivad inimesed kasutavad juba ammuilma wifidetektoreid (põmst Geigeri loenduri modifikatsioon), et ennast ja oma peret ähvardavatest ohtudest teadlik olla. sellisega leiab üles ka näiteks kaks maja edasi elava itimehe eriti võimsaks tuunitud ja “nähtamatu” (selles mõttes, et sinu arvuti seda võrkude loetelus ei näita) leviala, millega too mitte ainult ei levita kogu ümbruskonnas impotentsust, vaimuhaigusi ja muud koledat, vaid kasutab ka võõrastesse arvutitesse sissemuukimiseks. ja mille eest puumaja seinad ei paku pea mingisugust kaitset.

    kui mõõtmised kinnitavad kahjuliku wifikiirguse olemasolu, aga selle allikat sulgeda ei saa, sest JOKK, siis ei jää tõesti muud üle kui end koduste vahenditega kaitsta – aju kui eriti tundliku elundi kaitseks kanda metallkiivrit, keha ümber aga mässida 2-3 kihti tavalist küpsetusfooliumi (suguelundite piirkonnas võib paksemalt panna). kuna laste puhul see eriti hästi läbi ei lähe, siis võib nende jaoks lasta metallitöökojas spetsiaalsed “kuudid” kokku keevitada.

    muide, ei maksa alahinnata ka tavalisest elektrijuhtmestikust lähtuvat kiirgust, mis madalama sageduse tõttu läbib paremini igasuguseid kehi (sh. inim-) ja kõrgema pinge tõttu ka hammustab valusamini. pistikupesadele liiga lähedal istuda ei tasu ja üldse võiks korteri peakaitsmest voolu välja lülitada, kui seda parajasti tarvis ei lähe.

  11. Wifi kohta mõtlen, et kiiritust saame me praeguses linnakeskkonnas kõik nagunii süle ja seljaga. Ega üks wifikiirgur seda kogust oluliselt nagunii ei muuda – ja igavesti ei ela meist keegi nagunii, rääkimata (veelkord), et ka keskkonnamõjude eest ei saa me ennast umbes 90%-l juhtudest kuidagiviisi kaitsta, kui nende kõrge kontsentratsiooniga kohas (nimega linn) elame. Siiski, kui on võimalik hakkama saada, ilma et peaks 24/7 wifit sees hoidma, siis on selle kasutuse limiteerimine ainult arukas otsus ja kindlasti parem ka selles mõttes, et hoiab ära internetis aja surnuks löömise, võimaldades selle asemel ehk midagi reaalsemat kasvõi perega koos ette võtta. Olen ka seda meelt, et ehkki püsiühendus on kena asi, on ta üks suur ajaraiskaja tõepoolest. Ehkki, oma tööd tehes olen üha sõltuvam internetist ja sealsest infost, et oma versioone ja visioone näiteks kasvõi üle kontrollida. Kui vahepeal netita elama pidin, oli ikka täielik ikaldus tööd teha :P.

  12. silmapilgutajamärgile ;): Ma ei kavatse usust endale probleemi teha. Kui keegi soovib minu usklikkust liivateratasandini lahti lahata, siis edu talle (noh, kasvõi Kierkegaardile) :). Igapäevaeluks mul seda tarvis ei lähe :).

  13. wifi kohta: ennemuiste olla rongiliiklust ka surmavalt ohtlikuks peetud – vibratsioon ja pidevalt liikuv pilt akende taga – seda ei pidada inime taluma…. nüüd hinnatakse ronge nende puhtuse ja keskkonnasõbralikkuse poolest.

    ning mustadest ploomidest … kõike möödukalt, kui liialt süüa saab kõhutõve kõigest. (mu pisike sai mõned hääd aastad tagasi kommidest mürgistuse) vett ja puhkust, küllap läeb üle (kui pole juba läinud) miski uudis oli (paar-kolm kuud tagasi), et keski olla veejoomisvõistlustel end surnuks joonud. puhtast joogiveest…

  14. Sain just hea lahmaka naeru sk jutu peale.

    Jah, ega kingituspakkide pabereid ei tohi sellepärast ära vistagi, et neid saab aju ja suguelundite kaitseks kasutada. [:-))

    Eks algul naabrid ja sugulased vaata natuke imelikult, aga kuhu nad pääsevad? Pikapeale aktsepteerivad ja heal juhul hakkavad veel ise ka neid algul säästma ja siis, miks ka mitte, kandma.

    Järgmiseks peaks keegi roheline juhatama, mida teha vältimaks wifi levikut läbi hambaplommide.

  15. no, eks ta ole jah suur mõte ühe plastikpakendi pärast oma tervist kahjustada…need padurohelised on ikka lollakad.
    sa äkki kaupled poes kaasostjaid, et sööte õhtul ühest mollist , saab ka pakendeid säästa – või äkki keegi on nii lahke ja annab oma kasutatud vetsupaberi sulle edasi, milline sääst!;))
    veidi tervet mõistust oleks teile hädasti vaja.

  16. Mitu korda sul USAs tuli pasanteeriat kannatada kui sealsed luuseritest poodnikud sulle süüdimatult ebainimlikku kaupa sokutasid?

    (“Koduigatsus” veel ei paina?)

  17. aga vaata kõigepealt mitu teist (mitte Su enda oma) wifi võrku Su korterisse levib. Ja vaata nende signaalide tugevust. Samuti võid enda wifi signaali tugevust väiksemaks keerata, siis on kiirgus väiksem ja väiksemaks muutub ka oht, et keegi Su võrku (ehk otsesõnu – Su arvutisse) sorima tuleb.
    Ja kui see tehtud, ära unusta üle vaadata kõiki muid asju, mis kiirgavad. Loodetavasti ei kasuta Sa mikrolaineahju, samuti raadio ju püüab ka signaale, jälle mingi kahtlane kiirgus. Soovitaks ka mitte kasutada mobiiltelefoni.
    Point on selles, et pole mõtet selle kõigega üle pingutada. Kui täpsemalt juurdlema hakata on ju kõik asjad ohtlikud. Usu mind, õnnelikumad on inimesed, kes pidevalt ei juurdle, miks elu just nii käib. Pole mõttet vaevata oma pead ja stressi tekitada asjade pärast, mida Sa nagunii ei saa muuta.

  18. Lets pile on to paranoia. Lenska all Sosnovoi Boris olevat venelastel tuumaelektrijaam. Sama tüüpi mis Chernobylis. Uus pauk on ainult aja küsimus.

  19. Ega sa Epp ei tea, mis päritolu ploomid olid ja kas neid ka mingi säilitusainega töödeldud oli? Mina sain kohutava kõhulahtisuse näiteks paarist kuivatatud aprikoosist. Sõin neid USA-s olles (aprikoosid olid vist türgi päritolu) ja aitas paarist aprikoosist, et pool ööd toaletis veeta. Siis hakkasin asja uurima ning sain teada, et paljusid kuivatatud puuvilju töödeldaks sulfiididega (vist on eesti keeles õige öelda sulfiidid????) ja osadel inimestel tekitab see ägedaid allergiaid. Olen varem alati kõike söönud ja midagi pole juhtunud. Siis uurisin paki pealt ja ka seal oli kirjas et säilitusaineks on sulfiidid. Nüüd proovin alati ökotooteid leida, neid ei ol lubatud vähemalt sulfiididega töödelda.
    Ega muidugi Eesti pisikestes toidupoodides on iga toote säilitusainete kohta raske info saada, aga mine sa tea, järsku on kastil kirjas.

    Wifi kohta oskan vaid nii öelda,et mõtlen täpselt sama moodi nagu sina. Kuna Taanis on nüüd suur propaganda et kasvuhoone gaase vähendada ja elektrit vähem tarbida, soovitatakse inimestel ööseks ja päeval kodust välja minnes masinad ja seadmed stepslitest välja võtta, siis vähemalt magades tunnen, et kusagil tuluke mind (vähemalt meie korteri piires) ei valva.

  20. Mobiilimaste ei ole sul võimalik välja lülitada, samuti telekomide transmissioonivõrku ja elektriliine. Tv-saatjaid? Sateliite? Täiskuud? Ufosid? Ufod võiks ka off-rezhiimi peale lülitada.

    Arvatavalt surevad mesilased välja ikka selle peale, et nende asualasid kemikaalidega pritsitakse.

  21. “Maxima” poevõrgust olid need ploomid. (ai, milline antireklaam). Karta on, et need sulfiriga olid tehtud jah, ma ise ka natuke netist uurisin seda teemat. Aga vaadates kõike seda, mida väidetavalt sulfiriga on “värskendatud”, siis ma arvan, et olen ka varem neid asju tarbima sattunud (tavapoest ostetud külmutatud köögiviljad näiteks). Pigem kaldun kahtlustama seda roti-teooriat… Aga söögiisu igasuguse mujalt maalt tulnud kaalutoidu suhtes on jah läinud.

    Naerge, kui tahate. Mina olen see inimene ka, kes pikki kõnesid mobiiliga ei taha teha, sel juhul teen ettepaneku minna üle tavatelefonile, see on mul ka juhtmega, mitte antenniga. Ja Soinaste kanti me ei läinud jah vaatama kortereid, sest ma ei taha elada telemasti lähedal.
    Taustaks on mul ilmselt see, et ema suri ajukasvajasse. Igaühel on oma paranoiad. Üle ei saa nende järgimisega pingutada, aga mõõdukalt… miks mitte.

    Tegelikult ma arvan, et kõik me, netifriigid, teame südames, et liiga palju netti pole hea. Meie küll arutasime Justiniga seda ja jõudsime järeldusele, et katsume elu saada puhtamaks ses suhtes. Mitte ära lõigata, aga mõõdukalt kasutada. Et jõuaks lugeda raamatuid ja näha inimesi jne.
    😉

  22. aga Maximas juhtubki ju selliseid asju. kuskil maximas olid ju rotid. teisest ostis keegi blogipidaja halvas mõttes hallitanud hallitusjuustu jne. Ärge käige Maximas! umbkeelsed müüad on seal ka.

  23. Maxima on ladina keeles tuharalihas, nii et sealt pole midagi muud oodata kui ikka seda, mida tuharalihaste vahelt tavaliselt tuleb.
    Sealt tuleb muidugi imelisi asju, mõni väidab, et tal tulevat sealt isegi jumala enda häält kuuldavale.

  24. http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6583815.stm

    If the journalists were really concerned about the dangers of radio frequency electromagnetic radiation on the sensitive brains of the young, they should be calling for the closure of TV and radio transmission towers rather than asking us to turn off our wi-fi laptops.

    The modulated frequencies that carry Radio 4 and ITV into our homes are just as powerful as the wireless networks, and a lot more pervasive.

    And my wireless network is only carrying data when I’m online, while Radio 3 burbles all day long, possibly exciting electrons in my brain and causing headaches.

    Then there is the danger from photons of visible light streaming down onto us as we work, since these carry more energy than microwaves and could surely do more damage.

    Perhaps we should demand that our children work in the dark.

  25. halloo, ostad midagi (ammugi lahtist) Maximast ja siis imestad miks nii juhtus. Kas sa siis ei tea, et Maximasse sisenevad inimesed täielikult omal vastutusel. Kui sa esimest korda Maximasse sattusid, kas sind ei vallanud tunne, et appiiii tahaks siit poest minema? Mind küll valdas ja enam sinna poodi pole jalga tõstnud. Säästumarketisse ikka satun paar korda aastas ja see on minu meelest ikka 10x parem, ehk natuke üle talutava piiri 🙂

  26. See oligi mu esimene kord Maximas… Ja väga ringi ei vaadanud, ostsime kiirelt midagi ära ja ruttasime välja. See ongi vist mingi uus võrk?
    Ma pole väga suur Eesti kaubanduse ekspert…
    Aga sellist lahtist kaupa enam ei osta 😉

  27. I couldn’t understand some parts of this article Maailm on ohte täis?, but I guess I just need to check some more resources regarding this, because it sounds interesting.

  28. As noted previously, the DRV for total fat was calculated primarily based on a two,000 reference calorie intake and the dietary recommendation for fat intake at the time of 30 percent or less of total caloric intake, amounting to
    66.7 g of fat, which was rounded down to 65 g. Present dietary suggestions for fat intake
    supply a variety of acceptable intakes (i.e., amongst 20 and 35 percent of caloric intake) and encompass the 30 % worth that formed the basis for the
    current DRV.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar