Ühe majakese remondist, rumalaid küsimusi

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. köögi põrandale loomulikult naturaalne linoleum! ei ole mürgine, on jala all soe, on ilus, kergesti puhastatav…PVCst on muidugi kallim. aga laudpõrandast peaks olema odavam.

    hmmm…saigi minu tarkus otsa 🙂

    küll mina ootasin neid uusi sissekandeid…ja ära ootasin 🙂

  2. Just olen lõpetamas oma Kalamaja-korteri kap-remonti ja arvan ninakalt, et võin vastata küll juba sellistele küsimustele 🙂
    1) vannituba läheb mõnikord suvel ka rõskeks, siis te ju ei pruugi soemüüri kütta, nii et võiks ju olla üks S-toru (nii neid nimetavad), mis soojaveetoruga ühendatud. Põrandaküte tõstab põrandat ja pole üldse enam sanremondi teema, arvan.
    2) soome papp on üks nuhtlus, igalt poolt tema ka vastu vaatab! Ok, saan aru, vanasti lihtsalt polnud materjale valida, aga nuhtluseks ta jääb. On igasugu häid pahtlisegusid, millega saab katta ka selle papi ja siis värvida, päris ontlik jääb. Mulle meeldib segu nimega Kestonit TT, see on selline toimne, kivine, aga enne õiget tooni värvimist tuleb kruntvärv alla panna, sest see kestonit imeb värvi endasse.
    3) mina paneksin kahhelkivi, aga selle alla jälle põrandakütte, mis on suurem töö, valamine ja puha. Kork on ka mõnus materjal, jala all soe.
    4) selle mehe leiad klaasitöökodadest
    5) ahju kohta ei tea, kas tuleb vana värv maha saada (aga ei usu miskipärast). Ahjudele on jah igasuguseid värve saada.
    6) tean inimesi, kel on sügavkülmik keldris!
    Jõudu, remont on tõsiselt kirgastav ettevõtmine (välja arvatud hetked, mil hirmsasti ära tüütab)!

  3. Kööki paneks minagi linoleumi, eriti kui sel varem oli. Kivipõrand on kena, aga ilma põrandakütteta ebameeldivalt külm ja kui lapsed tasse põrandale pillavad, läheb kõik puruks. Vannituppa, kui se eüle jõu ei käi, paneks kindlasti põrandakütte, sest see tõesti kuivatab ruumi tõhusalt ära. Kõik nurgad ja servad saavad ilusti kuivaks ja ruttu. See on vannitoas päris tähtis. Ja mõnus palja jalaga astuda ka. Külmkapile peaks jahedas meeldima, võtab vähem energiat, aga siis pead vaatama, et su kapp selleks sobib (tehakse ka mudeleid, mis töötavad ainult toatemperatuuril). Meil on nt eraldi nupp selleks puhuks, kui ruumis on alla 16 C. Kas keldis on niiske v mitte, ei tea ju öelda – oleneb keldrist.

  4. Epp, sa otsid klaasseppa või klaasiseppa (on vist mõlemad kasutusel?). Ja kööki soovitan igatahes laminaati küll mitte panna – laminaat ei kannata hästi vett…
    Edu remongiga ja vahva, et te nüüd ka Tähtveres 😀

  5. Kõigepealt oleks tähtis teada, et mis seal köögis praegu linoleumi all on? Kui on korralik laudpõrand, siis võib-olla annab seda lihvida? Naturaalne linoleum on ikka suhteliselt kallis ja vajab enda alla ka täiesti ideaalset aluspõrandat, sest see liimitakse põrandale ja igasugused ebatasasused jäevad kohe näha. Laminaadiga on tõesti nii, et veepritsmeid ta ei karda, aga kui vesi kaua aega peal seisab, siis läheb vuukidesse ja paisutab need üles. Kivipõrand ilma põrandakütteta on tõesti väga külm ja seda pannakse ka üldjuhul ikkagi valatud põrandale. Kõige tähtsam on ikkagi teada, mis seisus on praegune aluspõrand ja kas selle saab alles jätta võ tuleb uus teha.

    Osad külmutid ei taha alati külmas töötada, seda peab ennem uurima. Keldri niiskus võib panna ka kiiremini roostetama.

    Vannituppa paneks mina ikkagi mingi lisakütte, sest suvel läheb seal muidu väga niiskeks.

  6. Kallis Epp! Uuri välja, mis seal linoleumi all on. Kui korralik puupõrand, tasuks veidi vaeva näha-lihvimisaparaadi rent pole väga kirves. Pärast soovitaks ära õlitada. ESPAK’is on koht, kus lõigatakse klaas ka vajalikku mõõtu(Rebase tn.ehituspood). Ahjuvärvidest-qi liiga kuumax pind läheb, siis on mõned toonid:valge, punane, must, hõbedane(qi õieti mäletan). Vannitoa osas on eelkommijail õigus.
    Võid minuga ühendust võtta,qi küsimusi tekib. Elan lähedal&renoveerin samuti oma pleissi. Varsti võix sel teemal konsultatsioonifirma avada;)))
    Edu!!!

  7. – vannitoa põrandaküte, mis meil on, on küll talla all mõnus, aga õhku see eriti ei soojenda, igatahes mitte talvel titale parajaks. Meil abiks pisike tavaline puhur.
    – katkise klaasi vahetamine on asi, millega saad ise suurepäraselt hakkama. kutsu lihtsalt esimene kord keegi appi: liistud, liistunaelad ja klaas ja kõik. Või aknakitt liistude asemel.
    – köögis lasin ise põrandalt püssi plaadi maha võtta ja vana põrandalaua välja lihvida & nüüd mõtlen, et see polnud kuigi tark. Põrandas ju praod ja köögis läheb ikka vett maha. Nii et kui nüüd peaksin otsustama, siis mingi muu materjal – ehk tõesti kivi?
    Jaksu!

  8. meil on igal pool laudpõrand ja nii palju pole meil veel vett maha läinud aastaga, et põrandapraod kuidagi häiriks.
    laminaat mulle endale ei meeldi, aga see pole tõsi, et ta vett ei kannata – märgade ruumide jaoks on veekindel laminaat, KoduKauniks foorumis (www.kodukauniks.ee) üks kasutaja just hiljuti rääkis, et neil oli säärane laminaat uputuse tõttu ööpäeva viiesentimeetrise veekihi all ja selle tulemusena oli ühte kohta kusagil pisike pragu tulnud.

    vannitoaga, et kui põrandal on plaat, siis on põrandaküte igal juhul vajalik, põrand on talvel muidu tõeliselt vastikult külm ja ilma kütteta ehk mingi vaibaga ajab vaid läbi, mis on aga jälle teistpidi väga tüütu.
    see, et põrandaküte põrandat tõstab, on müüt, millele oma vannitoaga suurepäraselt tõestust saime: väideti siin ka, et 10 cm vähemalt tuleb vannitoa põrand toa omast kõrgem, tegelikult on täpselt ühetasased. oleneb inimesest, kes seda teeb, oskamatu võib-olla tõesti kergitab põrandat tohutult, kuigi ma ei tea, mis meetmeid ta seal siis kasutama peaks, põrandakütte kaabel on väga õhuke.

  9. Elan väikelinna väikeses puumajas. Mul on köögis õlitatud laudpõrand 9 aastat olnud. Täitsa rahul. Korra on nõudepesumasin lolliks läinud ja valas vett põrandale, aga miskit halba sellest ei juhtunud.
    sügavkülm seisab mul sahvris, kus suvel soe, aga talvel lausa külm. Jällegi miskit halba pole juhtunud.
    Vannitoas on põrandaküte. Ühel suvel mõtlesin kokku hoida ja lülisin mõneks ajaks välja. See ei olnud hea mõte – dushikardinad läksid niiskustäpiliseks ja tuli välja vahetada, sest pesus enam puhtaks ei läinud. Nüüd hoian miski 23 kraadi peal.

  10. MercaA, see telefon ei toimi…

    vahepeal on selgunud, et on jah seal köögipõranda kate all laudpõrand. Ja kui mingi ime (mis ime?) läbi selle katte põrandalt lahti kangutaks, siis saab seal kindlasti laudpõrand olema.

    Aga see paganas on tugeva liimiga kinni! Tegu vist PVCga. Ja see pole ju tapeet, mida sooja veega tupsutaks. Ega keraamiline plaat, mille haamriga katki lööks. Seda mõistatust, kuidas PVC lahti saab, hakkab ilmselt mu vend neljapäeval lahendama.

  11. Oma kogemustest teiste inimeste köökides võin öelda, et kivi- või kahhelpõrandaga köögis lähevad nõud katki ka teistel, mitte ainult lastel.
    Ja meie kliimas tundub kivine põrand kuidagi külm kah.

  12. laminaadi veekartuse kohta ma ei oska öelda… me pole lasknud veel kaua seal peal olla. aga kui nuga voi midagi raskemat ja nurkadega maha kukub, siis lööb põrandasse lihtsalt augud. meil sai üks laps nt lihahaamri kätte ja toksis natuke…
    laudpõrand oleks küll ilus ja hää:)

  13. Minu meelest on laminaat lihtsalt jala all vastik. Ja ma ilmselt puhastan teda kuidagi valesti, igatahes tundub, et sinna peale tekib ka staatilist elektrit. Aga vannitoas on meil põrandaplaatide all 5 cm penoplasti ja selle põranda peale on küll jalaga mugav astuda, ei saa öelda, et ülemäära külm oleks. Jah, 5 cm penot tõstab põrandat natuke (ja 10 veel rohkem), aga on märksa odavam kui põrandaküte.

  14. Tere! ökoloogilise mõtteviisiga inimesele on nii güprok kui laminaat sõimusõnad. minu laudpõrandat ei saanud lihvimisega parandada nii et otsustasin hoopis osb plaadi kasuks, laiadest laastudest pressitud puitplaat. pealt mitme kihi lakiga katta. näeb päris tore välja ja suht odav ka. kui laudpöranda vahel on suured praod siis on võimalik need täita sikaflexi nimelise kumja materjaliga. seda kasutatakse purjekatel tekiplangutuse vahele soonte täitmiseks, värvi on musta , valget ja pruuni ning mõned tuubid oleks võimalik soovi korral organiseerida. aga lakk selle peal ei pysiks, oleks mõistlikum õlitada ja vahatada põrand. ahjuvärvi on üks tuttav ise kokku seganud värvimullast , õlist ja munavalgetest vist aga tal on kindlasti täpsem retsept olemas. ainult et ahjupotid peaks siiski enne puhastama mehaaniliselt.
    vannituppa oleks muidugi hea põrandaküte aga kui see liiga kallis ning tõstaks põrandat liiga palju siis odavam oleks elektriline s-toru. juhul kui elektrijuhtmestik on ok.
    pvc liimi saaks lahti wenfexi nimelise värvieemaldajaga mis on kõige tõhusam kuid ka kõige mürgisem. võimalik et ka atsetooniga leotades muutuks pvc piisavalt pehmeks et maha kraapida kuid wenfexi toimet olen ise korduvalt praktiliselt näinud. aga vist küige reaalsem oleks mehaaniline eemaldamine ning suurema sodi eemaldamise järel trumliga lihvimine. seejärel pragude täitmine ja lõpplihv.
    igaljuhul jõudu:)))

  15. Mul on remondi alal küll vähe kogemust, aga vannituppa soovitaks lisakütteks küll põrandakütet, hoiab põranda sooja ja vannitoa kuiva. Meie pisikesse vannituppa pandi plaatide alla tasandussegu sisse selline mati moodi põrandaküte. Põrandat tõstis vast paar cm ainult.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar