Mida teha Tartu trajektooril ameerika külalistega…

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Muidugi on veel Emajõe festival:

    17. – 20. august EMAJÕE FESTIVAL

    * Tähtsündmused 17. august 21.00 – AVATSEREMOONIA Peeter Jõgioja trummishow
    * 18. august 18.00 – JÕEPARAAD
    * 19. august 10.00 – Lahtine kalapüügivõistlus „Heade võtete jõgi”
    * 19. august 13.00 – Korzetsi õpiköök
    * 20. august 12.00 – festivali lõpetab ansambel Lindpriid

    Peipsi koha pealt jätan vastuse võlgu.

    Söögikohti on Raekojaplats paksult täis (Truffe, Pierre (trühvlid, mmmm!), Maksuamet, Suudlevad tudengid, Kapriis), Rüütli tänaval Catwalk, Maailm, Crepp, Ülikooli tn-l Wilde jne.

  2. Otepää, Karksi-Nuia kant omad lapsepõlve ja koolirajad, miks mitte astuda sisse mõne tuttava /õpetaja juurde; Taagepera loss, kuskil võiks ette võtta forellipüügi/grillimise, saaks ilusas looduses maitsva söögi:) Metsa võiks korra põigata ka süüa otse mättalt mustikaid; Taru ja Võru teele jään Eesti maanteemuuseum, ka väga huvitav vaadata; Ööbiku ürgorg ja puksuv vesioinas (Rõuge); Kaika metsamoori talu (loodustaimed, mesi ja muud head paremat); Hästi palju ja valdkonniti saab materjali siit: http://www.visitestonia.com/
    Kaunist koosveedetud aega!

  3. Kui palju nad loodusest üldse huvitet on? Niisama metsa ja aasa imetlejad vist ei ole. Samas, Munamäele võiks minna küll, mägi ise on suhteliselt lope ja torni viib ka lift. Maksta saab kaardiga, muide… kohvikus peab küll sularaha olema.
    Emajõe festival saab selleks ajaks läbi. Ja lodjakino ühes sellega. Muidugi, nad jäävad jõele alles küll, et lodjakottagi vaatama minna näituseks. Kas mustikaid veel metsas on? Läbi vist juba. Ja nad vist ei taha neid… see on ohkem meie, metsikute pärismaalaste rõõm 🙂
    Taagepera lossi on kiidetud, ma ise ei ole käind, aga sinna ainult korraks sööma minna on vist liigne luksus. Kui sa oma kodukanti liigud, siis muidugi hea lähedal. No ja siis on seal ju veel need Helme varemed või mis linnus 🙂 Igasugu muuseumites võib käia, Karilatsist alustades ja Seto talurahva omadega lõpetades. Vat, jube peen oleks, kui saaksid Taarka tegijatega jutu peale, filmivõtetel viibimine vast saaks õhta naelaks!
    Igasugu visitestonia teenuste juures peab meeles pidama seda, et eelnevalt vaja kokku leppida, praegu turismihooaeg aktiivne ju.
    Söögikohtadega on Tartus jah nii, et vähe neid pole. Vbla Zavoodi nad niiväga ei tahaks, aga mujale küll ma usun. Ahjaa, Peipsi ääres on see kalarestoran, seal sai küll maitsvaid kala-asju, vähemalt siis kui avati.
    Ma mõtlen, Justin võiks ikka selle Talinast rongiga tuleku kohe hakatuseks ekstreemspordiüritusena läbi viia. Oli küll väga kahtlev, aga kui mõistlikul ajal kiirongaga, siis vast ei tule peale ka hulgus ja tema lõhn 🙂

  4. Emajõe festivali ma soovitasin Petrone noorperele lõbustuseks. Martal oleks ehk vahva jõeparaadi näha nt. 🙂

  5. Aitäh,
    jah, kultuuriaken tuleb läbi töötada…
    metsahuvilised nad tegelikult pole, pigem arhitektuurihuvilised (Justini ema) ja õllehuvilised (Justini isa) ja restoranihuvilised.

    Tjah, need Tartu restoranid… Meie oleme olnud truud kahele, üks on Tsink Plekk Pang ja teine Gruusia Saatkond. Eks mööda on käidud paljudest, näiteks sageli imestame, miks on India restoran (nime ei mäleta, aga kohe Raekoja platsi kõrval, Küütri tn alguses) alati nii tühi?… Nii pole ise ka sisse julgenud minna.

  6. See Peipus festival on Tallinnas paraku.
    Rahvusvaheline Vanausuliste Pärimuskultuuri Festival PEIPUS
    Toimumiskoht: TALLINNA KINOMAJA
    Festival toimub: 23.–26. 08.2007

    Ma kasutan olukorda ja küsin, kas Piusa koobastesse saab sisse tänase seisuga või ei?

  7. selle kolkja kala- ja sibularestorani kohta ma julgeks öelda, et viimase aasta-paariga on ta kõvasti alla käinud. ma ka vanasti armastasin seda, aga praegu on toit suhteliselt maitsetuks muutunud ja portsud nii neli korda väiksemaks kui algselt olid. paraku 🙁 muud kohta peipsi ääres ka soovitada ei oska.

    tsink plekk pange teenindus on hetkel olematu. ise käin tartus la dolce vitas, cafe truffes ja cafe pierres. samuti on huvitav uus beer colors place (endine zum zum). volga avati just mõned nädalad (?) tagasi, aga seda pole veel jõudnud ära proovida 🙂 vahetult peale avamist oli tore ka ülikooli kohvik. praegu ei oska jälle öelda.

  8. Tartu kohta ütleks ka, et Panges on mõttetult pikk ooteaeg, vahel täitsa kehv teenindus ja meekana oli viimane kord väga puine 🙁 äärmiselt kahju muidugi, üks lemmikkohtadest oli.
    Selle India restoraniga on nii, et seal on järjest vist juba mingi 4. söögikoht avatud, kõik lähevad vist pankrotti.. alles oli seal suht pikka aega China Garden, kus ka keegi eriti keegi ei käinud. Ju on halb aura! 🙂 ehk on seal ees väljas istuda päris normaalne, aga sisse ei tõmba. China Gardeni ajal oli nii, et kuna sissekäigu lähedal on tualetid, siis hõljus seal eesruumis teatav vastik hõng, ehk pole see ka muutunud. Sees ei istunud tavaliselt suurt kedagi ja ettekandjad passisid mõttetult ja vahtisid potentsiaalseid kliente nagu näljased haid.
    Mulle endale on ka Truffe meeldima hakanud, aga ehk läheb see noorematele rohkem peale. Võib-olla vanematele Werner? Wildel pole ka enam kahjuks endist klassi.
    Kindlasti leiate siiski midagi sobivat 🙂

  9. Õlletehases on miski õllemuusjum 🙂 Meie oma mehiklasest sugulasega käisime seal paar aastat tagasi, oli päris põnev, ehkki mina küll enamuse ajast tite sabas jooksin, jäi mullegi üht koma teist meelde 😉 Ja külastuse naelaks oli õlle pakkumine pärast ekskursiooni. See kokkuleppimine käis kuidagi telefoni teel ja oli selline naljakalt poolsalajane, st mitte nii, et oo, mul vaba pooltund ja lähen.
    Ja kui arhitektuurist rääkida, siis jah, Alatskivi loss ning miks mitte ka Sangaste loss. Viimases pole ma peale pioneerilaagri aega sees käinud, küll aga ümber jalutamas ja seal võlvi all sosistamas.
    Ja miks mitte ka Kuremäe klooster. Mitte enam küll Lõuna-Eesti, aga siiski käe-jala juures.
    Piusa koopad on suletud, tean mina ajakirjanduse põhjal.
    Ja mustikaid on ka veel ning varsti ehk ka seeni 😉

  10. Kuigi nad metsahuvilised ei ole, võiks siiski käia mustikal ja pohlal Võrumaa
    kaunites nõmmemännikutes (näiteks metsad Tabina küla ümbruses).
    Ja sealkandis on ka kaunid puhtad (männi)metsajärved ujumiseks, näiteks Paidra järv Paidral, Nohipalu Valgjärv ja Mustjärv.
    Lähedal on ka Meenikunnu raba oma vaatetorni ja laudteega.
    Samas piirkonnas Vastseliina lähedal on mingi vana maanteekõrts tööle pandud, ma pole seal küll ise käinud, aga vist kõige hullem ei olevatki.

    Emajõe Lodja liikumise graafik on siin
    http://www.lodi.ee/

    Arhitektuurihuvilistele pakub huvi ehk Viljandi linn ja lossimäed (kui parajasti pole muidugi seavabriku haisu).

  11. Selle India restoraniga on jah mingi ikaldus või õieti selle kohaga. Proovisin ta ära kevadepoole, teenindaja oli küll püüdlik, aga tundus, et ega seal midagi teistmoodi pole kui China Gardeni ajal. Remonti polnud viitsitud teha, nagi jäi seina pealt praktiliselt pihku, kui mantlit riputasin. Konkreetne pardilihakaste oli ka selline, et pardiliha tundus mulle hõredalt olevat. Tagasi ei taha minna igatahes.

  12. Meie kui eluaegsed tartlased Panges enam ammu ei käi ja selles Raeplatsi kõrvases kohas ka mitte, kuid Truffe ja Pierre on ju küll väga head.
    Ahjaa, Ülikooli kohvik, Shakespeare jäid eelnevalt mainimata. Kunagi oli Atlantises päris hea vaatega koht, toidu eest ei oska kosta. 🙂
    Werneris pole üleval käinud, äkki ongi hea?

    (Volga tuleb üle vaadata, tänud mainimast.)

  13. Ülikooli kohvik pole küll meeldiv koht, st kohal pole vigagi aga toidud on kehvad ja kallid. Portsjonid on nii pisikesed, et pidin oma külalisele lausa kaks praadi tellima.
    Mulle meeldib Tartus Dolce Vita, Itaalia restoran. Teenindajad on meeldivad, toit hea ja ka atmosfäär on sõbralik.

    Munamäe kohvikus olid möödunud aastal väga head koogid ja üldse on see torn ja tee sinna pärast remonti vahva. Seas ümbruskonnas on kena ringi kõndida ja ka Rõuge kandis ringi sõita.

  14. hei, nädala algul olin yle pika aja tartus ja mind yllatas Verner…täitsa maitsev söök oli seal yle hulga aja ja teenindus ka oli jummala ok.
    ja raekoja platsi paikadel pole ka häda.
    ylikooli kohvik on jube, ärge sinna minge.

    kohtadest. loodusest kaugetele inimestele sobiks yks väike piknik mõnusa näksi ja õllega – Holliwoodi taga on yks raba – ei mäleta seda nime, see on fantastiline, paari km laudteega matk keset yrgset loodust ja väike piknik koos oma armsatega…see oleks ju ilus ja midagi erilist, mida varem ei ole olnud…ja mida saab teha vaid sellisena eestis.

  15. Merle,

    te vist Sangastes sees ei käinud? Ausalt öeldes tundub, et seal pole pioneerilaagri-aegadest saadik midagi muudetud küll. Seest on see üks koledamaid losse/mõisaid, mida ma näinud olen. Selline tumepruun ja haisev ja nõukogude ajast jäänud mööbliga.

    Aga kui veel toidukohtadest rääkida, siis Peipsi äärest proovida äkki mõnda forellipüügikohta? Kivi forell (vist oli nii?) või siis Jõgeva kandis on ka üks…

    Ja siis on nägemist väärt Peipsiäärsed vanausuliste külad.

  16. Ma ei tea, kas nüüd on nii väga vaja miskit tihedat programmi. Eesti ja Taru peaks nende jaoks juba iseenesest üks suur üllatuis olema. Et see maa, millest me minia räägib, ongi olemas, you know. Me ikka arvasime, et tegelikult on ta UFO

    Nii et võta vabalt ja tunne külalistest rõõmu. Siis tekib see programm nigu niuksti

  17. Vaatamisväärsuse poolest oleks esmane restorani valik Tartus ikkagi Püssirohukelder, toit ei ole seal Tartu parim aga viga ka miskit pole. Kõik ülejäänud on suhteliselt tavalised, mitte halvad aga tavalised, või siis just liig trendikad.

  18. Crepp oli viimati, kui ma seal käisin, ikka veel päris hea. Hinnad ei ole seal vist veel ka nii kirveks kätte läinud kui Saatkonnas.
    Arhitektuur ja söök… hmm, kui lasta muidu väheliikuvatel inimestel Jaani kiriku torni ronida, siis maitseb pärast seda vist iga toit hea. Aga tõsiselt, see pidi olema Tartu parim pakutav panoraamvaade.

  19. Toomemäele, toomkiriku torni saab ronida, kuigi valdavalt pidada rohelus näha olema. Söögikohtadest julgen lisaks eelpoolmainitutele raeplatsis olevat Kapriisi soovitada (ei miskit eksootilist, aga uue kohana püüdlikud ja hea köögiga). Rasputinis võiks käia – üldiselt välismaalastele meeldib. Sööge pelmeene seal 🙂 Ja noh, ideelt on siinkandis enamuste söögikohtadega nii, et kui väga tahad muljet avaldada ja rohkem kui 2 inimesega sööma lähed, siis võivad ka parimad kohad alt vedada. Kui niisama vabalt lähed võtma, siis on enamustes kohtades toredaid hetki. Ise väldiksin ülikooli kohvikut, Suudlevaid tudengeid ja Maksuametit, India restorani Taj Mahal ja ilmselt veel mõnda 🙂

    Ise lahutan järgneva 2 nädala jooksul kokku 65 välismaalase meelt nii Tallinnas kui Tartus ja see, et mida teha, kus olla, kus minna jne on piisavalt painavad teemad.

    Soovitaks veel Eesti Rahva Muuseumi (erm.ee), vanaaja elust-olust mingit ülevaadet pakub.

    Setudel on ka tore http://setomuuseum.ee/ et kui sinna lähete, siis seto tsäimajas lõunat süüa ja kah 100km raadiusesse Tartust 🙂

    Ja noh, võtke vabalt, ega nad tulevad ju ka ilmselt rohkem teile külla, kui et tihedalt täis pakitud turismireisi saama. Aga ma soovitaks ise ka põhja suunas sõita. enne mustveed olevad vanausuliste ridakülad, vasknarva kindlus, toila spa, Narva Jõesuu rand.

  20. Maailm ja Catwalk ja Suudlevad Tudengid on väga head, Ülikooli kohviku alumine korrus ideaalne hommikueine koht, üleval on mõnus teenindus, aga seal olen harva käinud.

    Mingeid kultuuriüritusi kahjuks ei oska soovitada.

  21. Juhul kui Justini isale meeldib lisaks õllejoomisele teada ka midagi õlle valmistamisest, siis soovitaks A. Le Coq-i õllemuuseumi.

    http://www.alecoq.ee/index.php?lang=est&pages_ID=26&menus_ID=1&active_link_ID=17&mark=0

    Ütled, et metsahuvilised nad ei ole, aga minu tuttavaid ameeriklasi on metsas marjade otse suhu panemine ja seente korjamine täiesti pöördesse ajanud. Taevaskojas oleks kena jalutada. Eks Justin oskab öelda, mis neid tõeliselt paeluks.

    Oma kogemuse põhjal võiks arvata ka, et neid huvitavad ehitised, mis on vanemad, kui enamus vanad ehitised Ameerikas. Toomkiriku varemed näiteks võivad mõnele ameeriklasele huvi pakkuda.

    Mõnes ameeriklases on vaimustust esile kutsunud Venemaa piiri nägemine. Värska sanatooriumi juures näiteks saab rannas käia, Venemaad ja kena vene kirikut üle vee näha.

    Seto tsäimaja soovitaks ka. Seal saab natuke näha ka kuidas inimesed vanal ajal elasid.

  22. Kuulsin 6eraasult, et Atlantise restoran pole üldse paha ja kui laua saad “vaatega merele” (loe: Emaj6ele…)
    Sangaste Loss on päris tore. Minu vanemad nimelt Sangastest pärit ja sai seal lossis paar aastat ka tööd tehtud. Ajalugu on huvitav, Krahv Berg kindlasti ajaloos põnev kuju. Samuti ikka arhitektuur, mis Windsori lossi pealt kopeeritud, jms….. niisama lihtsalt ilus koht (v6i vähemasti mõned aastad tagasi oli).
    P.S. Plaan on pakk täna teele panna (tee rist seinale!) 🙂

  23. kui lihtsalt ilusaid kohti vaadata vahelduseks, ilma erilise aktsioonita, siis kindlasti peaks kauged külalised viima Rõugesse Ööbikuorgu (kus tegelikult saab ju ka paadiga sõita) ja Meenikunno raba laudteele 🙂

  24. Aga tulge jah Ööbikuorgu ja lehvitage möödaminnes mulle ka 😀 Lisaks on siin lähedal Paganamaa ja Luhasoo matkarada ja Munamägi ja…

  25. Pingback-viide: location tracker.sis

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar