Tartus tuleb ökomess

Juba sel neljapäeval algab Tartus uus ja ainus ökomess käesoleval aastal Baltimaades nimega Elukvaliteet 2007. Lisaks keskkonnasõbralike toodete ja teenuste ja uudsete lahenduste demonstreerimisele toimub messi raames ka erinevaid seminare, mida tasub kuulama minna:

NELJAPÄEV, 22. november:

14 00 “Pakendijäätmete kogumisest ja taaskasutamisest”
Rahva seas levivad kuuldused, et jäätmete sorteerimine kodumajapidamistes on mõtetu, sest kõik rändab niiehknaa prügimäele. Samas on pakendiseadus ette näinud turule lastud pakendijäätmete kogumise ja taaskasutamise keskeltläbi 50% ulatuses ning riik raporteerib, et seadust täidetakse. Mis siis tegelikult toimub? Oma ettekandes tutvustan ma pakendijäätmete kogumise viise, seletan prügiautode ning sorteerimisjaamade toimimise loogikat ning jutustan sellest, mis ikkagi saab sorteeritud pakendijäätmetest hiljem.
Andres Siplane, Eesti Pakendiringlus
15 00 „Räägime mahetoidust”
Mis on mahe toit ja miks ta hea on?
Professor Anne Luik
16 00 „ Mahepõllumajanduse areng Eestis”
PM min. mahepõllumajanduse büroo peaspetsialist Eve Ader

REEDE, 23.november:

11 00 „Bioenergia tootmisest hetkel ja tulevikus”
PM min. taimekasvatussaaduste büroo peaspetsialist Einar Kikkas
14 00 “Keskkonnatülid ja keskkonnajulgeolek”
Marek Strandberg

MESS ON AVATUD:
Neljapäev
22. november kell 10 – 18
Reede
23. november kell 10 – 18
Laupäev
24. november kell 10 – 16
Pilet: 50.- 25.- 90.-

VT lähemalt: www.tartunaitused.ee/okomess

3 mõtet “Tartus tuleb ökomess

 1. kala

  Kasutades seda ökoteemat ära, küsin: kus saab Tartus lasta oma kraanivett kontrollida?

 2. peeter

  kala, laboreid on palju, kus veeanalüüse teha. Aga usaldusväärsus on neil kesine. Geoloogina pidin palju veeproove analüüse saatma. Ilusate väikeste pudelitega. Võtsin aga kõik korraga Pirita jõest. 20 liitrit korraga ja kui vaja veeproove, täitsin pudelid ja panin sildid juurde. Üks vesi, ühest kohast võetud, aga analüüside andmed ulatusid seinast seina. Kuidas saab siis neid analüüse usaldada.
  Kala, joo. tartus ei ole muud ohtu kui kolibakter. Selle maitset ei tunna. Aga pärast on kõhus õõnes tunne.

 3. Eppppp Postituse autor

  Tartus kasutatakse põhjavett, pidavat jah hea olema. Mina joon küll kraanivett (tegelikult, joon “värskat” ka, aga katsun piirata, eks ikka plastiku tõttu. “värskat” pean pudelivetest parimaks, sest tal vähemalt on väike kilometraaž taga ning sees on palju mineraale.)
  Üks koht, kus minu teada saab oma kraanivett lasta kontrollida – http://www.klab.ee
  Eesti Keskkonnauuringute Keskus kontrollib elanikkonnale joogivee puhtust ja teeb analüüse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.