Oli huvitav seltskond

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Oli huvitav lugemine.
    Head, õnnelikku Uut 2008. aastat!
    Oled kyll 2007-l rohkem ära teinud, tava inimene ei suuda seda kogu pika elu jooksul! Tulevikku tublidust ja elu(rohelist) edasiviivat jõudu!
    Maret

  2. Kaunist alanud aastat teile!
    Kahju et sedakorda Läänerannikule ei jõua, aga samas ka arusaadav.
    Meie oleme ikka kastide keskel veel, eile olime kahekesi, limpsisime Krimmi vahuveini ja panime telekakappi kokku…
    Meie naabruskonda võib kirjeldada kui “rahulik latiino”. Majadest kostis küll kumbia ja salsa, aga välja tänavale kesköösel näiteks keegi ei tulnud. Ja kellegi pidu und ka ei seganud.
    2008 saab olema huvitav aasta!

  3. Santa Fe ja üldse New Mexico on tõesti erakordselt ilus koht (mis näiteks Georgia O’Keeffe’i täiesti ära võlus) ja kultuuriliselt on see piirkond ka väga huvitav, sest seal puutuvad kokku erinevad kultuurid (indiaanlased, mehhiko jne), aga siiski on tegemist väikelinnaga, mis võib pika aja peale ahistavaks muutuda.

  4. Head uut aastat!
    ma olen täiesti poliitika- ja ameerikakauge inimene, aga kas tõesti on oluline, kas piirkonnas elavad vabariiklased või demoraadid? on see lihtsalt teadmine, et seal piirkonnas on nii või see avaldub kuidagi (tänavapildis)? kas inimesed tutvudes küsivad seda? täitsa pani mõtlema…

  5. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨**
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨***o***
    ¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
    ¨¨¨¨¨**♥**o**o**
    ¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
    ¨¨¨*****♥*o**o****
    ¨¨**♥**o*****o**♥**
    ¨******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥ *
    ¨¨¨¨¨____!_!____

    Head uut aastat!

  6. “see, kelle nime me ei nimeta” ja “Evil with no Name”.- LOVE IT.

    Annu – jah see on toesti vaga oluline. Ma ei oska sulle kohe kirjeldada kui ahistav on elada demokraadina tanaval kus koik on ymberringi vabariiklased. Ei, sellest ei raagita, aga selline vaikne kuulmatu susin on kogu aeg ja eriti rohuvaks muutub see tunne siis kui on saabumas valimised ja osad vabariiklased oma valjavalitut suurte plakatitega maja ees voi akna peal kuulutavad. Oleks ma seda varem teadnud. 🙂

  7. Ma hakkasin mõtlema – võibolla oli ikka Devil with no name. Aga no mõte jääb samaks 😉

    Jah, on vahe küll, kas elad vabariiklaste või demokraatide hulgas. Need on nagu kaks erinevat Ameerikat. Samas on nt New Yorgi vabariiklased palju liberaalsemad kui nt kusagil Texase väikelinnas.

    Siin olen sellest kirjutanud http://paber.ekspress.ee/viewdoc/6E2AA3B9D3B30FF3C2256F5F00439A0E

    Uue presidendi valimisel loodetavasti väheneb see polariseerumine, mille “See, kelle nime me ei nimeta” on tekitanud. Rydy Giuliani oleks nt New Yorgi vabariiklane, seega selline sinise varjungiga punane. Ja Hillary Clinton üritab end väidetavalt tsentristina näidata, vabariiklaste pooldajatele meeldida (kusagil lugesin; aga muidu on ta muidugi demokraat jah).

    Mulle endale meeldib Barack Obama, nagu värske tuuleõhk, aga ma ei usu, et ta valituks osutub. Ja KUI osutuks, siis tema tundub ikka päris sinine, nii et polariseerumine jätkuks.

  8. Tungivalt soovitan kanada tegijate filmi Jesus Camp, eile just vaatasin ja p88le 88ni m6tlesin neist hulludest. Nad koolitavad muide oma lapsi kodus kahel peamisel p6hjusel, et mitte informeerida lapsukesi evolutsioonist ja imelik, ka kliima soojenemisest. Ja lapsed ryndavadki oma naabreid ja v6hiv66raid t2naval ja pyyavad neid ka p22sta.
    Evangelistid valivadki enamasti konservatiive ja neid on umbkaudu 80 miljonit. “Kui meie valimistel osaleme, siis v6idavad konservatiivid,” naeris yks kirikujuht. “Elu on ilus!”
    T2itsa hirmu2ratav…
    http://www.jesuscampthemovie.com/

  9. Soovitasin ka seda filmi just siin. Mõtlema paneb jah. See on muuseas huvitav: me oleme harjunud lääneliku tolerantsusega ja sellega, et inimestel on õigus olla mainstreamist erineva mõtteviisiga, aga kui kusagil nähakse-näidatakse tõesti alternatiivse maailmavaatega inimesi, kes on näiteks teist religiooni või fanaatilised kristlased, siis leiavad kõik, et hullud ja tuleks ära keelata….
    Mõtlesin muuhulgas, et millise psühhotrauma põhjustaks sellele väiksele pühendunud tüdrukule tema “fanaatikute käest päästmine” ning talle selgeks tegemine, et kogu tema senine tegevus ja usk on vale.
    Ise pole kristlane, aga olen viimasel ajal “sektide” ja sellistesse alternatiivsete veendumustega kogudustesse kuuluvate inimeste ühtekuuluvus huvitanud.

  10. Aurora,
    Filmilaenutaja mainis muuseas, et see lapsi Jeesuse s6duriteks koolitav t2di, kes Jeesuse suvelaagirt korraldas, v6etigi oma kohalt maha. Tolerantsed oleme vist ikka nii kaua, kuni v2givallale ei 6hutata. Selle kamba filosoofia oli aga see, et on kindel vaenlane ja me peame neile vastu astuma jne jne. Laste isad olid ju ka s6jas (Iraagis) Jeesuse nimel.
    Ja muidugi p6hjendus, et “Meil, vabandust v2ga, on ju 6igus!”
    Polegi vist ammu nii mustvalgelt m6tlevatest inimestest filmi n2inud.

  11. Ma tellisin endale ka selle filmi Netflixist.
    Täna õhtul vaatame dokfilmi “WalMart – high cost of the low price”. Ja eile vaatasin “Maxed Out”, ameeriklaste kasvavatest krediitkaardiprobleemidest.

  12. No ma tahtsingi öelda, et tolerantsed ollakse teistsuguste veendumustega inimeste suhtes niikaua, kui nad sellega “liiale ei lähe”.
    Kuni neil ei ole liiga mustvalge maailmapilt, kuni nad ei arva millestki liiga teistmoodi….. . Samas, neid evangeliste on USAs piisavalt palju ja selline konservatiivne mõtlemine on tõusev jõud. Nad võivad olla selle riigi tulevik. Ka siis , kui meile see ei meeldi. Sama kehtib ju ka islamistide kohta. Väga võimalik, et maailm muutubki ja tooni hakkavad andma fanaatilisemad, kindlamate veendumustega inimesed, mustvalge maailmapildiga, praeguses mõttes.
    Minu meelest oli seda filmi huvitav vaadata mitte sellise suhtumisega, et näitad näpuga : “Issand , millised!”, vaid lihtsalt, neutraalse vaatajana. Neis lastes oli tegelikult metsik power, see nende võitlusvaim ja veendumus…. Ja see tädi pidi olema hea, sest igasugust inimest lapsed ju ei kuula, nagu igaüks kooliajast mäletab. Võib öelda, et ajupesu, aga neid lapsi enam ei muuda, ma arvan.

  13. Aurora,
    jah, mulle tundus eile 6htul ka, et …”maailm muutubki ja tooni hakkavad andma fanaatilisemad, kindlamate veendumustega inimesed, mustvalge maailmapildiga, praeguses mõttes.”
    Venelased yhel pool oam putinomaaniaga, islamistid l6unas, USA l22nes… Ainult hiina natsionalismist ei ole suurt kuulnud. L6una-Ameerikas j22b Hugo Chavez vist nati liiga v2ikeseks j6uks? Austraallased on rahulikud…
    Ei tea, kelle poole peab hoidma?

  14. Muul lainel:
    mina tellisin omale ka Roheraamatu. Teenindus oli ylikiire, aitahh. Nyyd ootan ponevusega millal ta saabub.

  15. Poliitikat värvida on tore. Sinise varjundiga punane on lilla 😉 Ehk siis Giuliani oleks lilla. Belgial oli jupp aega lilla valitsus, nüüd on pruun, kakapruun 🙂

    Aga mõttekaaslasi eksisteerib igas ilma nurgas, ma ei usu, et nii kirjus maailmast nagu Ameerika oma nishikest üles ei leia. Mulle tundub, et vahel on lihtsalt vaja vähem otsida, siis leiab rohkem. Nö elu paradoksaalne absurdsus 😀

    Head aastat uut!

  16. Kuulge, Giulianil ei ole küll mingit sinist varjundit: jätkame Iraagi missiooni, vähendame rikaste makse, ärme sulgeme Guantanamot, mingeid CO2 kvoote pole vaja, sõltumatut energiapoliitikat on küll vaja, seega pigem läheme alaska nafta kallale kui uurime taastuvenergia kasutust… Rääkimata sellest, et kui temalt uuriti ekstreemsete ülekuulamistehnikate (loe: piinamise), eriti waterboarding’u, kohta, siis ta leidis, et “meie eesmärgi nimel on kõik ülekuulamismeetodid lubatud”. No kuulge, isegi McCain ei ole midagi seesugust ütelnud, niiet “sinisest” varjundist küll ei anna Giuliani puhul rääkida.

    Ja Hillary Clinton näib mulle küll pigem punasena, kes on igaks juhuks sinise kleidi selga pannud (maksupoliitika, Iraak, Guantanamo lähenevad pigem vabariiklastele). Rääkimata tema poliitilisest taustast, ma loodan, et ameerika valijad mäletavad väga hästi, kuidas missis Clinton lubas tervisekindlustuse süsteemi reformida ja mitte midagi ei teinud. 🙂

    Aga demokraatidest, et John Edwards ei oleks ka paha valik Barack Obama kõrval, kohati on tema programm isegi läbimõeldum, kui Obama oma, eks näis, mis saab.

    Ning kui Eestist rääkida, siis mina vaatan küll huviga, kui kaua nii madalate maksudega on võimalik null krooni makstes sünnitama minna. No sünnitama vast veel, aga haiguslike probleemidega, eks näis.

  17. Justin ütles ka, et Giuliani ei ole sinine, aga ta NÄIB sinine, sest teda austatakse New Yorgis (9-11 järgne kiire reageerimine ja üldse linna krimivabaks tegemine).

    Aga see, et Hillary Clintoni tervishoiureform välja ei tulnud, pole küll ainult tema süü… Ta vähemalt üritas.

    John Edwards mulle jälle inimesena ei meeldi… nagu hambapastareklaam. Justini ema jälle tohutult fännib teda. Ja ma saan ka mõistusega aru, et ta oleks hea variant (lihtsalt see naeratus on natuke liiga säravvalge…). Edwardsi ja Obama puhul on mõnus see, et nad on pärit üsna tavalistest peredest, mitte nn USA siniveresliste hulgast.

    Ma loodan, et Justin kirjutab oma blogis tänase päeva puhul USA presidendikandidaatidest – täna algasid eelvalimised.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar