Hajali

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ja nagunii sa ei suuda mustvalgelt otsustada ja rabad sajas kohas korraga…
    ütleb lugeja, kes sind kunagi kohanud pole.

  2. Oih, ei olegi ainult see inimene, kes peeglist vastu vaatab tegemiste ja uute pakkumistega üle külvatud! On teisi ka. Vahel lihtsalt tundub, et teised jõuavad teha kõike.

    Tee seda, mis sulle endale kõige enam huvi pakub. See, mis meeldib, mida ei raatsi tegemat jätta. Mõned asjad annavad vabalt oodata, kasvõi seesama keskkonnaõhtu. Saab ka kunagi hiljem. 😉

    Jaksu sulle! Ja et tüdrukutel ikka üks rõõmus ja tore ema oleks.

  3. sind isiklikult tundmata ütlen oma konsultandipraktika alusel seda, et tavaliselt nii mitmete asjadega sahmimine näitab pealiskaudsust ja süvenematust.
    mina selliste ‘multitaskeritega’ enam ei tegele, sest tavaliselt on selline rabelemine seotud nende isisklike sisemiste probleemide varjamisega – 90% on tegemist madala (tihti põhjendamatult) enesehinnanguga inimestega, kes niimoodi rabeledes üritavad kellegi (ühiskonna? vanemate? abikaasa?) heakskiitu ära teenida…ja kahjuks enamikel juhtudel jäuavad kannatajaks lapsed ja pere, sest seal aega tagasi teha ei saa.

    mina pooldan seda seisukohta, et multitaskimist pole olemas – korraga saab tõsiselt tegeleda ainult ühe asjaga. selleks, et midagi saavutada, tuleb sellele keskenduda – ‘millele keskendud, see õitseb”.

  4. Arvan ka, et prioriteete saab olla ainult ÜKS. Ja sellega, kui jätad osad tegemised järgmisteks-ülejärgmisteks aastateks (see paberitükikeste-mõte oli täitsa hea!), sellega annad ainult head eeskuju teistele emadele. Kardan, et muidu hakkavadki paljud blogilugejad-noored emad end häirituna tundma, et nemad nii palju ei jõua? 🙂 Jõudu igal juhul ja palju tarku otsuseid!

  5. Teadmata, mis ala konsultant Terje on (ainult sõna “konsultant” ei tähenda minu jaoks küll mingit psühholoogia alast ekspertsust) julgen talle vastu vaielda – on inimesi, kes suudavad tegeleda mitme asjaga korraga ja nii, et need mitu tegelemist ka õitseks. Inimesi on erinevaid 🙂
    Epule aga jõudu õigete valikute äratundmisel!

  6. Mu traagika ongi see, et ei suuda pealiskaudselt teha… ja samas tahaks palju asju teha…

    Ma arvan, et prioriteete saab siiski olla KAKS. Mitte rohkem küll. Kirjastamise ja kirjutamise juures on õnneks tore see, et mingil hetkel saab asi valmis! ÜKS prioriteet on alati pere ja siis tuleb lihtsalt otsustada see TEINE.

  7. Catalina,
    Terje kommentaar tundus küll kergelt üleolev ja ütleks isegi, et pisut kibestunud (väsimus?), aga selles oli oma point. Selliste järelduste tegemiseks ei pea omama erialast haridust, piisab elukogemusest.

    Kusjuures, ma arvan, et Epu puhul on tegu lihtsalt sooviga ennast teostada ka inimesena, mitte ainult emana. Teate, ega siis emaks saamisega inimene ise õhku ei haihtu. Eneseteostusvajadus on meis enamikes siiski olemas. Ja kui laps on kergemapoolne (emad teavad, mida ma mõtlen), siis on aega ka mõelda muude asjade peale peale lapsega seonduva.

  8. See on suur nauding, peale ema olemise veel keegi muu olla. Ükskõik, mida ei räägitaks, on raske saada väärtustatud ainult ema olemisest. Võib-olla kuskil mujal, mitte eestis. Ei suuda nii enesekindel olla. Mõnda aega vast, aga mitte pikalt.

  9. Minu arvates on inimene mitmekülgne oled. Kui me keskendume ainult ühele, siis paratamatult teised asjad kannatavad. Ma ei näe küll mingit põhjust, miks peaks töö kannatama perekonna nimel ja vastupidi. Sinu roheline mõtteviis, sinu kirjastamistöö, sinu perekond tunduvad mulle kõik sinu osana. Kõik tähtsad, kõik sina ning kui sa millestki neist loobud, siis see tähendab, et sa loobud tükikesest endast.

    Mina olen tähele pannud, et endast loobumine toob ainult kurbust ja kannatust. Seega, minu soovitus on mitte millelgi pühendada 100% oma ajast, vaid kõigele natukene, vastavalt oma vajadusele ning sisetundele.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar