Abi põlengus maja kaotanud perele

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Tartlasena asusin huviga oma kappe inventeerima, et saaks Epuga midagi kaasa anda. Helistasin siiski ka perenaisele ja ta ütles, et riideid ja jalanõusid enam kindlasti pole vaja. Neid on toodud igas suuruses arvestades laste vanust, kuid tänapäeval ei lähe vanus ja jalanumber alati kokku… Samuti on olemas voodipesu ja rätikuid. Ka külmkappi ja el.pliite on naabrusest pakutud. Madera oli mures, et varsti peab ta hakkama üleliigset kraami omakorda laiali jagama 🙂

    Seega – kõige kindlam on kinkida raha pangaarvele.

  2. ja miks siis just see pere? rakvere lähedal ka ju noor naine lapsega ja veel ka vanurid samas majas, kes ka kõik põlengu läbi katuseta jäänud..

    Teeks siis juba fondi nendele, kes varale kindlustust ei viitsi osta ja ei raatsi selleks raha kulutada..

  3. mind väga ärritab blonde suhtumine. mina küll inimestele ette ei heidaks, et nad pole oma veel oma kodu kindlustanud. on hea kui inimesed õpivad teiste vigadest. kahju kui ei õpi. kindlasti kindlustavad paljud oma kodud peale seda kurba sündmust. kas blondel elukindlustus on?

    PS! kuna taastamistööde maksumused on viimase kahe – kolme aastaga kahekordistunud, siis väga paljud “kindlustatud” kodud on täna alakindlustatud.

  4. kui on alakindlustatud, on see kindlustusevõtja probleem..
    igsl hoonel on aga sundkindlustus ju nagunii olemas, see on ju kohustus..
    ja inimestel oleks aega tõesti ka teiste vigadest õppida..
    ja tore kui kedagi ärritasin( icic)
    ja andres võib oma raha täiesti iseseisvalt jagada kuhu soovib..

  5. Inimesed kindlustaksid oma elamise tõenäoliselt kõhklemata, kui ei peaks iga päev raha lugema ja pingsalt arvutama, kuidas kuu lõpuni toime tulla. See pole suur summa juhul, kui raha pole väga probleem. Aga kui ikka iga sent on arvel, siis jah – ostad lapsele saapad ja loodad, et minuga ehk ei juhtu. Ei ole nii, et puhtalt lollusest ja laiskusest ei tehta seda kindlustust. Ja paraku on ju tõepoolest nii, et kindlustusest midagi muidugi õnnetuse korral saab, aga uut maja selle rahaga ju ei ehita.

  6. Jah, saapapaar jääb ostmata tõesti, aga see pole asi, mille üle ilkuda. Sente lugeda on niigi üsna niru tunne. Sa TEAD, et peaks raha välja käima selleks, et tagalat kindlustada, aga samas on sul hale vaadata oma teismelist last, kes häbenedes teiste eest oma viimase võimaluseni näruks kantud jalavarje peidab. Ja kui sa siis ise veel juhtumisi mäletad, KUI oluline võib teismelisena olla mõni rõivatükk või jalatsipaar, siis lähebki süda haledaks ja ostad talle uued – ja mõtled ise, et eks siis järgmine kord.
    Aga järgmine kord on järgmise lapsega uus mure. Ja nii jääbki kindlustamine nende pärusmaaks, kellel rahamuret pole – ehkki nemad saaksid ka igast õnnetusest kergemini üle, sest neil on säästud. Keskmisel Eesti perel neid paraku pole, elatakse peost suhu. Ja ei ole joodikud või asotsiaalid, normaalsed tavalised lastega pered, mõlemad vanemad tööinimesed.
    Miks ma seda tean? Sest mu tuttavaga juhtus mõne aasta eest just sama lugu ja temaga oli see kindlustamiseasi meil siis pikalt jutuks. Aga sellest on vist jah raske aru saada, kui ennast pole elu selliste valikute ette pannud – et kas mõni lapsele vajalik asi või kindlustusmaks. Kes kogu aeg nii valima peab, selle puhul on üsna arusaadav,et ta lükkab seda kindlustuse sõlmimist paremate päevade usus edasi ja loodab, et seni midagi ei juhtu. Kusjuures väga paljudega ju ei juhtugi. Ma olen auto kaskokindlustust pea viis aastat maksnud – kriimu ka pole autol küljes. Nüüd lõpeb liising ja ka ikka mõtlen, kas maksta kaskot edasi või mitte – viie aastaga olen eimillegi eest ära andnud üle 30 000 krooni.

  7. noh, väike kilekotiga poiss, hullult ei taha norimisele vastata, aga vastan ikka: koguti jah dakile pulmakleidiks raha, mis siis? kuidas see asjasse puutub? et arvad, et daki nüüd ise ei aita? või arvad, et rahakogumised on nõmedad ja peaks olema plaan-plaaniliselt sulle ära näidatud, miks vajalikud? või miks sulle täpselt see meenus?

  8. Dakist väga inetu siin kommenteerijatele kõrri karata! Minu meelest meenutas Kilekotiga Poiss (vastuseks Blonde kommentaarile), et ka varemalt on blogide kaudu rahakogumisega kedagi aidatud. Martinsonidele rahakogumine ei ole esimene rahakogumine ja arvatavasti ei jää ka viimaseks 🙂

  9. Blonde, igal hoonel ei ole mingit sundkindlustust. KUi on laenuga ostetud kodu, siis teine teema, ilmselt siis selle pere kodu oli n.ö laenuvaba. Ja tegelikult – ega keegi ei keela sul mingeid oma fonde ja algatusi teha. Sa ei pea just SEDA peret toetama, sa ei pea siin ka kommenteerima. Aga sa teed seda. Ja inimesed toetavad seda peret, kui tahavad. Sinu isiklikud emotsioonid ei huvita kedagi.

  10. Noh. Mulle meenus sellepärast, et pulmakleidiga kasutati ära mitmete inimeste usalduskrediit. On vastutustundetu koguda heasoovlikelt inimestelt pulmakleidiks raha, kui abiellujal endal suhted ligadi-logadi ja puudub isegi arusaam, misasi see abielu selline on. Ja mida see eeldab ja mis nõuded tuleb eelnevalt täita (eriti mage on see, et pulmakleit on tõeline näide fassaadi eest hoolitsemisest, samas kui sisulisi asju peetakse vähetähtsaks).

    Minu jaoks ei tundu peale pulmakleidikorjandust epu üleskutsed enam kuigi usutavad. Paratamatult hakkan kahtlema, et…

  11. Tulekahju on üks selliseid asju, mida alati ei ole ikka võimalik ette näha ja mis võib kõigiga juhtuda, ka nendega, kes teavad, mis tulekahju selline on ja mis ohud sellega kaasnevad ja mis nõuded tuleb täita. Ja nagu eelpool kõnelejad on öelnud – isegi kui inimene väga tahaks oma elamist kindlustada, ei pruugi see alati võimalik olla. Alati ei pruugi olla ka võimalik sättida oma elamine 100% tulekahjukindlaks, seegi võtab raha. Nii et miskipärast ma ei usu, et mingi “kleidikrediit” ja antud juhtumi puhul abi andmine seotud on. Et sedasi arvata, peaks kahtlustama Eppu erilises pahatahtlikkuses – no et ta nii kleidi juhtumi puhul teadis, et asjast head nahka ei tule ja teab ka nüüd, et tegelikult mingit tulekahju polnud ja pere üritab lihtsalt kurjal moel raha kokku ajada. Aga see on ju absurd ma-ei-tea-mitmendas-astmes 🙂
    Eks igasugususte abipalvete puhul ju inimesed tegutse ikka oma mõistuse, südametunnistuse ja rahakoti võimaluste piires, kedagi ei sunnita ju millekski raha andma – ei tuleõnnetuste, kleitide ega ajutiselt kehvas seisus tundmatu Aafrika riigi printsi abistamiseks.

  12. Ah, see rahateema on alati selline… raske teema.

    Ma siiski tuletaks tagasihoidlikult meelde, et blogija Marta korraldatud pulmakleidikampaania toimus eelmise aasta jaanuari lõpus ja veebruari alguses, siis kui meie USAst Eestisse kolisime – ja ma kuulsin sellest aktsioonist alles siis, kui see läbi oli, sest mu oma elu oli nii kiire. See, et Daki oma mehega nii kiiresti lahku läks, on muidugi traagiline, aga NBNB kuidas mina sellega oma usalduskrediidi kaotasin??? Võibolla on meil Dakiga rohkem ühine maine, kui ma ise sees olles aru saan.

    Ma olen varem viinud ka asju tulekahjus kannatajatele. Ja ükskord, pärast lastekodus lool käimist, tegin Ajakirjade Kirjastuses asjade kampaania, viisime Viiratsisse autotäie riideid jm. Raha olen ka annetanud.

    Seekord siis pole riideasju enam vaja, abi on kiirelt tulnud. Üldse tundub, et mõttekam on meil see sõit ära jätta ja ka raha kanda, sest keegi pole meie poole pöördunud, et asju saata.

    Fondi idee on ju täitsa hea.

    Miks mitte seda Rakvere pooleldi ära põlenud maja aidata? Ei tea hetkel nende kontakte. Muidugi suudaks need tuvastada, kui see ette võtta. Aga oleks tore küll, kui fond toimiks, kes selliste asjadega tegeleks.

    Isegi, muide, kindlustusest üksi ei piisa, et esimesed nädalad elus püsida. Kindlustusraha ei saabu kohe ja kindlustused otsivad alati võimalusi, kuidas mitte maksta või vähem maksta. Vähemalt USAs on see nii (vaatasin ühte dokflimi, kus sel teemal räägiti).

  13. Muidu vaatasin selle algse hädakarje pealt, täiendatult on öeldud nii (eile)

    Kui Teil leidub…

    * Sony Ericsson telefoni laadija
    * ämbreid (plekk,plastik)
    * mõned silmapesukausid
    * kopsik
    * vee voolikut (u 50m)
    * elektrilisi tööriistu ( trell,puur(raud/puit),lõike käi, mootor saag (bensiinga/elektriline))
    * akutrell
    * present/ küljekardinaid, vms (aidas vahe seinte tegemiseks)
    * soojustusvilla
    * naelu ja kruvisid
    * klammerdaja (klambripüstol)
    * pesumasin
    * õmblusmasin
    * suuremat peeglit
    * üks teleka antenn + kaabel (u 20 m)
    * väiksemamõõtmelisi kappe/ riiuleid
    * köögikappe
    * túdrukutel ei tule kleitidest ja seelikutest kunagi puudust;)

  14. kulla Siret! hoonet ei saa muidu registreeridagi enda omanduseks, kui sel sundkindlustust pole..
    raha võid jagada kuhu iganes, pole minu probleem Sinu raha lugeda..
    ja mina kirjutan kuhu mina tahan, sinu arvamus jätab suht külmaks..

  15. blond palun lisa link õigusaktile kus on juttu sundkindlustusest. siis saame kõik targemaks ja sinust on siia maailma ka mingit kasu

  16. andres arvab, et naistest on kasu maailmale vaid siis, kui nad odava ( info) otsimise töö ühe mhepoja ülistuseks ära teevad. icic pole nagu minu rida.

  17. Ei ole Eestis küll mingit ehitise registreerimise puhul nõutavat sundkindlustust! Endise kindlustusseltsi juristina võin seda 100protsendilise kindlusega väita. Kust küll sellised isehakanud juristid tulevad?! Suur irw at “Hoone registreerimine enda OMANDUSEKS!” :D:D

  18. Maaameti register näitab et kod Martinson Aivaril, Rapla mk Kohila vald Ülejõe küla on üle 150 ha maad.Mis nutulaul siin on ,kokku jõuab maad osta,pane aga osa maad panti küll siis ka uue maja saad.

    Kasutajanimi Parool

    Päevalehes oli nii:

    “Maaameti register näitab et kod Martinson Aivaril, Rapla mk Kohila vald Ülejõe küla on üle 150 ha maad.Mis nutulaul siin on ,kokku jõuab maad osta,pane aga osa maad panti küll siis ka uue maja saad.”
    SEB
    03. veebruar 2008 kell 10:04

    Kas kõigil abistajatel on ka 150 ha tagataskus?

  19. Olen ka abistanud põlengus kahju kannatanuid. Abivajajaid on palju, on ka abistajaid, kuid need kaks poolt on tarvis kuidagi kokku viia. Tundub, et tavaline “appikarje” kuskil leheveerus eesti inimeste puhul sageli ei tööta. Arvatakse, et tegemist ei ole tõsise asjaga.. Parim viis on personaalne suhtlemine, aga kellel on piisavalt “hea samariitlase verd”, tahtmist ning pühendumust piisavalt?

  20. Tere.
    Kas teil on vaja isikliku või äri laenu ilma stress ja kiire heakskiidu? Kui jah, siis palun võtke meiega ühendust pakume nüüd laene prime intressi. Meie laen on tagatud ja ohutu, rohkem teavet ja rakendusi, vastake sellele e-posti teel. (privateloaninvesment@outlook.com) nimi ja vajalik summa.

    Võtke meiega juba täna (privateloaninvesment@outlook.com)

  21. Kas olete võlgade ülevaatamisel või administreerimisel? Kas olete mustas nimekirjas? Kas te üritate igakuiste maksetega toime tulla? Kas soovite osta maja, autot või äri laenu, kuid võlgade läbivaatamise või haldamise all? Kui olete vastanud YES ühele mu küsimusele? Palun võtke meiega ühendust e-posti teel: nortonfinance2017@gmail.com

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar