Uus blogi, Tartu lasteaiakohtadest

Eppppp-blogi paus jätkub, aga hinge tõmbamise asemel olen sattunud kodanikuühiskonna ja revolutsiooni keerisesse ;).

Siin näiteks on sellest kirjutatud http://www.postimees.ee/310108/tartu_postimees/uudised/309263.php. Ja nüüd on ka MTÜ Tartu Lastehoiuselts loodud. Ühesõnaga, üritame lasteaiakohtasid juurde tekitada. Päris eralasteaiaks meie üritust nimetada ei saagi (kuigi nii ma seda paar nädalat tagasi nimetasin, aga ma ei ole juuraekspert ;), sest me ei soovi mitte äri ajada, vaid oma liikmete lastele pakkuda lasteaiateenust. Koostöös linnavalitsusega (kes on kohustatud seda kõigile oma maksumaksjatele tagama).

Miks me seda teeme? Miks üritavad praeguse seisuga umbes tosin Tartu lapsevanemat teha ära tööd, mida tegelikult peaks tegema linnavalitsus – looma juurde linna lasteaiakohti?

Vaatasin asutamiskoosolekul olnud emasid ja isasid ja täitsa üllas hetk oli. Me teeme seda tööd tasuta. Enamikul meist on motivatsiooniks saada laps lasteaeda, sest neil lastel lihtsalt ei ole kohta – laps jõuaks enne kooliikka, kui ta lasteaiakoha järjekord pärale jõuab. Isegi eralasteaiad on siin linnas täis, ootejärjekorras võib kandideerida kohale, mis läheb maksma 4500 krooni kuus… “Aga miks ma pean maksma 4500 krooni kuus, kui mu naabrinaine maksab 450 krooni kuus linnalasteaiakoha eest – samas kui makse ühispatta nõuab linn meilt võrdselt?” küsivad inimesed.
Mõelge korra. 450 krooni versus 4500 krooni.
Mõtlesin ka enda peale. Miks? Miks ma seda teen? Mu lapsel on tegelikult olemas koht suhteliselt odavas eralasteaias (linna omasse küll ei saanud.)
…Just enne püüdsin ühe mõtte kinni. Omal kombel ja iseenda jaoks ma ilmselt testin, mis riigis ma elan.
Ma kolisin Eestisse tagasi ja me pole veel otsustanud, kas me jäämegi Eestisse kauakskauaks või vaid paariks aastaks. See oleneb mitmetest pisikestest ja suurtest asjadest. Aga minu jaoks on siia jäämise või lahkumise küsimus ka paljuski see, kuivõrd palju või vähe ma pettun Eestis. Kas see on see koht, millest ma unistasin? Näiteks – kas Eestis sõidetakse inimestest ja seadustest üle – või kehtib kodanikuühiskond?
See oli minupoolne uia-muia ja isiklik sissejuhatus blogisse, mille äsja asutasime – www.lastehoiuselts.blogspot.com.

Üks mõte “Uus blogi, Tartu lasteaiakohtadest

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.