Edastan ühe tööotsimise või kuidas seda nimetada…

Ma sain hiljuti ühe südamliku kirja ühelt inimeselt, kes on teises nooruses ja soovib leida tööd, väljakutset kusagil Eestist kaugemal. Ta on tegelikult lausa väga vinge tegija, olin tema kohta ennegi kuulnud. See on Esna mõisa perenaine Silja Pihelgas.

Ma saadan selle ta kirja ja soovituskirjad edasi ka New Yorgi eestlaste listi, panen siiagi üles, sitemeteri andmetel käib siin lugejaid üle planeedi ;). Sest kes seda täpselt teab, kes siia tuleb ja kelle kaudu saab alguse ühe inimese elu Uus Lehekülg.

Ja võite ka seda meili kusagile listidesse edasi saata.

NIISIIS, KIRI SILJALT.

Lühidalt – kas ma saaksin kuidagi Eestimaast kaugemal kasulik olla. Ja seda nii aasta-paari jagu. Praegu oleks paras aeg siinsetele asjadele ja sellega ka iseendale veidi eemalt otsa vaadata. Olen saavutanud päris hea sisemise tasakaalu ja ka tervis on korras. Lapsed oma teel ja hea side olemas. Seega on just selline aeg, kus tahaksin enda jaoks aja võtta ja mõtelda ja õppida ja väheke targemaks saada. Et siis kui lapselapsed sünnivad taas kodusem olla ja midagi arukat taha.

Suhtluse inglise keel on olemas.

Siiani olen tegelenud peamiselt koolilastele ja noortele inimestele looduse tunnetamise ja loomuliku eluviisi õpetamisega. Väga hea koostöö tulemusena on Rocca al Mare Koolis võimalikuks saanud see, et 4 päeva aastas on koolimaja tühi ja lapsed laiali mööda Eestimaa külasid ja loodusmaastikke. Eks selline koos kasvamine ja arenemine ongi viinud mind soovini Eestimaad ka eemalt tundma õppida. Seega, kui sul tuleb mõte mõne organisatsiooni või tegevuse või paiga suhtes, kellega võiksin edasi kõnelda, siis oleksin väga tänulik.

ISELOOMUSTUS, TÕNU ÕNNEPALULT

Olen kolm aastat Esna mõisas Siljaga koostööd teinud ja mind võlub jätkuvalt tema oskus inimestega suhelda. Kui majas on külalised, siis jätkub tal alati silma kõigi jaoks: et kellelgi midagi ei puuduks, et keegi üksi nurgas ei istuks. Oskab võõrast inimest seltskonda sulatada, luua sundimatu õhkkonna. Väärt omadused, teadagi: tähelepanelikus, empaatiavõime, avatus. Oma osa nende omaduste väljaarendamisel on küllap olnud Silja pikal koolikogemusel: kakskümmend aastat on ta koolilapsi looduse juurde viinud ja teinud seda hoopis loovamalt kui kooliõpetaja tavaliselt teeb. Viimased paar on ta väga edukalt juhtinud “Loodusklassi” projekti, mille sisuks on looduse õpetamine looduses endas. Tema oskust lapsi ja noori juhendada, kaasa haarata ja köita olen ma samuti väga imetlenud.

 

ISELOOMUSTUS, KADRI LIIGILT

Silja on väga tegus, rõõmsameelne, energiline… Positiivne inimene kindlasti kohe. Suhtlemisaldis. Logistikat suudab küll teha, on selline korraldusvõimeline. Siidikäpp pole: olen näinud, kuidas ta sündivaid kitsetallesid vastu võtab; oskab leiba küpsetada ja käib allikas ujumas (kus vesi üle 6 kraadi naljalt ei tõuse). Ning igasugused mahetooted, kohupiimavärvid ja muu selline tundub ka väga tema rida olevat.

SILJA KONTAKTID on 56 222 825 ja siljale@gmail.com.

7 mõtet “Edastan ühe tööotsimise või kuidas seda nimetada…

  1. Fre

    Kesneed ikka esimestena siia kommima jõuavad ;-). Ikka need kellel Esna asjade edenemise huvi endale ihuligi.

  2. Eppppp Postituse autor

    Aga kui Silja seda soovib, siis peab ta vähemasti proovima, kas see uks kusagile avaneb.

  3. Anne

    On vajadus abi järele Lakewoodi Eesti arhiivi korrastamisel, kuid tundub et Siljale see töö väga ei sobi, kui ta rohkem selline organiseerija-korraldaja tüüp on, kuid kui vaja, võin anda kontaktid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.