Natuke Vancouverist ja San Franciscost

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Rapla kesklinnast voolab läbi jõgi, otse kiriku kõrvalt ja selle ajalooline sild on kultuurimälestis. Raudteejaam on kesklinnast 3 km kaugusel, sest kunagi ammu-ammu, kui seda ehitama hakati, ei olnud kohalikud nõus, et see Rapla südamesse tuleb (kas rong ehmatab lehmadel piima kinni või mis värk seal oli), sellepärast läheb raudee Raplast kaarega mööda. Äkki see oli hoopis Türi, mis on raudtee peale ehitatud?

  2. Nii palju kui ma SFst mäletan, siis oli ka seal kogu aeg see tunne, et vales ajas olen. Seal oli just eriti suur soov näha seda, mis seal kunagi “päriselt” oli. Kas saite linna ümbruses ka ringi sõita?

    Aga uut raamatut laenaks küll 🙂

  3. …aga siis oli vist Türi jah. vabandust. Kusagilt linnageograafi artiklist astaid tagasi lugesin, et Jõgeva ja see teine.
    Tiia, kindlasti saad raamatut. See on küll mõnevõrra (või ütleme, teistmoodi) räigem kui muud Ensleri raamatud. Räägib sõjast, naiste rollist sõdades.

  4. Tere Epp,
    Tore sinu SF ja Vancouveri muljeid lugeda. Minul oli kusjuures Castroga sama tunne mida ka sina kirjeldasid, aga millegipärast tõmbas mind sinna SF-s elades aeg ajalt tagasi – euroopalikkus stiilsus, seal olid SF parimad kingapoed – ainult, et kui ma Endale kingi otsisin, siis vastas peene häälega kena noormees mulle “you are in the wrong part of town, young lady”:-). Aga Castros oli stiilne ja Ameerikas seda igalt poolt ei leia.
    Vahepeal tuli nüüd üks telefonikõne ja mõttelõng läks kaotsi. Aeg ka hiline! Head reisi teile idarannikule!

  5. Jõel ja jõel on vahe. Tallinnas on ka mitu jõge, aga palju neist peale Pirita kuidagi välja paistavad?

  6. Ausalt öeldes ei paista ka Pirita jõgi eriti välja – korraks vilksatab linna piiril, mujal peab tegema eraldi jõupingutusi, et seda näha. Tallinna vesi on ikka meri. Ja seda on näha peaaegu igast linnajaost.

  7. Türil on jõgi küll, aga linn kerkis sinna küll kindlasti raudtee pärast. Ja raudtee omakorda paberivabriku tõttu. Aga muidugi, see jõgi ei voola nii linnast läbi, et kuidagi välja paistaks.
    Samamoodi Paide. Mis on muidugi väga vana linn juba ja puha, aga sealgi pole miski veekogu kuidagi eksponeeritud. Seal pole raudteedki.
    Ega inimesed ikka ilma veeta elada saa, mistõttu peaks igal pool justkui vesi ikka olema, iseasi, kas see välja ka paistab. Tartus on ka pidev häda, et Emajõgi pole piisavalt eksponeeritud. Aga muidugi, jõgi on ikka linnaelus sees, samamoodi nagu Pärnus näiteks. Elu ühel pool ja teisel pool kallast. Ma mõtlen, Budapestis võiks olla täitsa tuttav tunne.
    Aga mina merd ei saa jõe või järvega ühte panna. Mulle meri eriti ei tähenda midagi, pigem on mul mere ääres alati külm. Ja seal ei saa ujuda. Ja tuul puhub alati.

    Aga selle peale olen ma ka mõelnud, et küll on kahju, et ma SF näiteks sündnd pole. Sest seal elada oleks võrratult lahedam kui turistina minna.

  8. tere epp,

    lendasin eile, 10. juulil, tll-hel-jfk-lax. kogu tee lugesin “minu ameerika” esimest osa. kui jfk’s maandusin tundus nagu oleksime koos ja silmad lausa otsisid sind :).
    reisi lopuks oli raamat labi. nii kiiresti loen ma vaga harva mone raamatu labi. ja nyyd loen siit, et teiegi olite 10. juulil new yorkis. 🙂
    lugedes tundsin, et sa nagu oleksid minu motted kirja pannud. ainult palju osavamalt kui ma ise. ka mina olen environmentalist ja w-mittepooldaja. ilmselt lugesid juba, et keegi olevat san fransiscos kogunud 10 000 allkirja, et kohalik sewage plant nimetada George W. Bush Sewage Plant’ks. 😛

    Voib olla kunagi kohtume.

    Tervitused LA’st.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar