Kas Anna-Maria jõudis Gruusiasse?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Üsna jube mõelda, et ta üldse selle sõidu ette võttis. Mina kardan venelasi – olen alati kartnud ja jään kartma igavesti – see on mulle juba emapiimaga sisse söödetud. Ja ma ei saa mitte kunagi neid usaldama hakata, sest nende jaoks ei kehti mitte mingisugused reeglid kui neil midagi vaja on. Gruusias toimuv on minu jaoks niivõrd hirmutav, et kui oleks võimalik, pühiksin kähku siitkandist minema – nii igaks juhuks, sest mine sa tea, mismoodi asjad edasi kulgevad:(
    Annaks Jumal, et Ann-Marial kõik hästi on ja ta oma reisilt turvaliselt naaseb.

  2. A-M vastas meilile, ta on Prahas>

    JAh, koik ok. Meid ei lastud Prahas lennulegi!
    Nyyd oleme siin kuni teisipaevani ja eks siis paistab…

  3. Jumal tänatud, et lennule ei lastud! No ei ole mõistlik aeg sinna sõiduks, ka ajakirjanikule mitte. Kui mina oleksin praegu A-M, siis ma keeraksin otsa ringi ja tuleksin tagasi, sest mitte ükski huvireis ega ka ajakirjanduslugu ei ole seda väärt, et lähedasi sedavõrd muretsema panna.
    Aga võib-olla olen lihtsalt mina paranoiline argpüks:(

  4. Lugesin blogides, enamik eestlasi samastab end Gruusiaga. See on huvitav, et ei samastata sugugi Lõuna-Osseetiaga (rahvusrühm, kes iseseisvust tahab – kas nii ei saaks seda võtta?). Praegu hukkuvad ühtemoodi osseetide ja grusiinide lapsed. Aga muidugi on manipulatsioonide taga Venemaa käsi, selles ei kahtle keegi, ja “hothead” (nagu Justin teda kutsub) Shaakasvili ei suutnud enam torkimistele reageerimata jätta… Ma olen nende meeste (jah, mõlema poole) peale pahane, nagu ma olin Ansipi peale pahane, kui tema eelmisel kevadel Venemaa sööda alla neelas ja “olen-kõva-mees” mängu mängima hakkas.

  5. olen minagi nördinud ja hirmul. mul on kaks poega, just jõudnud täiskasvanu-ikka. ja mõtlen õudusega, et mis oleks kui…
    kui mina peaks saatma oma pojad niimoodi sõtta, lisaks veel mehe. ja kindlasti on mõni gruusia ema, kellel on sama vanad pojad ja kes pidi oma pojad sõtta saatma. õudne :S

    olen sama meelt Mairega, ka mina kardan venelasi. tõesti kardan. nad on niivõrd ettearvamatud, et muud lihtsalt teha ei oska. ja ikka ei saa ma veidi aru ka gruusia presidendist. kas oli tõesti ainuus viis alluda provokatsioonile? 🙁

    aga uudis Anna-Maria kohta on muidugi hea,. mõtlesin isegi just eile tema peale.

  6. Ikka tänan jumalat, et 26.04.07 suuudeti Eestis verevalamine peatada ning Vene väed, kes Pihkva taga passisid meile sisse ei marssinud. Millised olid selle sündmuse allhoovused hakatakse võib olla rääkima alles paarikümne aasta pärast. Kuigi suust-suhu teatud info ikkagi levib. Minu veendumus et Euroopa Liidu näol on tegemist silmakirjaliku monstrumiga sai jaksu juurde. Istutakse Vene gaasi ja nafta lõa otsas ning tehakse ainult hambutuid avaldusi.

  7. Vaatan ka syndmusi siit kaugelt maalt ja m6lgutan vahel m6tteid, et kas myya kogu oma eestis olev varanatuke v6i oodata veel veidi.

    Kuidagi imelikuks on olukord l2inud.

    Mingid tugevad allhoovused on olemas jah.

  8. Mnjah – mul vilgatas ka täna, et “kui Eesti peaks nüüd Venemaale sõja kuulutama, siis ma loobun kodakondsusest”. Õnneks nii hulluks ikka veel läinud pole 🙂

  9. Vaata, Epp, Osseetiaga ei samastata ennast seepärast, et olukord ei ole ju sama. Lõuna-Osseetia on ajalooline Gruusia ala, kuhu osseedid elama rändasid. Pigem võiks siin kulunud võrdluse tuua Ida-Virumaaga.

  10. Piiksatan ka selle jutu jätkuks, et Osseetidele tuleb kindlasti samuti kaasa tunda, aga seekord algas siiski asi nii, et Gruusia viis oma väed Tsinvalisse vastuseks sellele, et sealt pidevalt tulistati Gruusia positsioone.
    Lisaks veel, kes vene keelt oskab:

    http://shurigin.livejournal.com/154150.html

    Ise ma vene keelt ei valda, aga kuuldavasti on see üks Vene tuntumaid sõja teema ajakirjanikke, väga venemeelne tegelane. Räägib, et “Vene 58. armee oli ligi paar aastat
    valmistunud ja sai kohe alustada” ning et “Saakašvili närvid ütlesid esimesena
    üles”.

  11. Vabandust Epp,kuid mida sina teeksid,kui sinu riiki juba kolmandat päeva pommitataks?! Rahu,ainult rahu jah…

  12. “Lugesin blogides, enamik eestlasi samastab end Gruusiaga. See on huvitav, et ei samastata sugugi Lõuna-Osseetiaga (rahvusrühm, kes iseseisvust tahab – kas nii ei saaks seda võtta.”

    Njah, nagu eelnevalt mainitud andsid grusiinid osseetidele peavarju mongolite eest ja lubasid neid oma maale elama asuda hea tahte märgiks.
    Osseedid ise aga pigem väidavad, et nad on seal asunud juba aastasadu ja see on nende maa.
    Venemaa aga kasutab osseete käpiknukuna, et oma tahet ja võimu peale suruda ning saavutada kontroll Gruusia üle. Nagu me teame on Venemaa ekspert provokaator ja grusiinidel ütlesid närvid üles.

  13. ma j6udsin ka just tagasi – Hollandisse Eestist – (7ndal) kui see suur s6da lahti l2ks. Selline shokk… Ja yhelt poolt on kergendus, et ma nyyd j2lle nii kaugel olen, teisalt aga h2bi, et ma seda kergendust tunnen. Ja mure, sest k6ik mu pere ja s6brad on ju seal, Eestis, Venemaale nii l2hedal.

    Aga Eesti-L2ti-Leedu-Poola-Ukraina toetus Gruusiale on vinge, eriti kui kaardile vaadata. Piiririigid teavad, mida need kollid endast kujutavad seal piiri taga, mis sellest et kaugel sisemaal peetakse piiririikide inimesi ebausklikeks ja muidu imelikeks (sest 1. kolle pole olemas ja 2. isegi kui kollid on olemas, saab nendega kindlasti kokkuleppele j6uda).

    Kusjuures tuleb vahet teha Venemaal kui riigil ja venelastel kui indiviididel! Venelased kui inimesed on enamasti head ju. Vene riik aga on hoopis teine teema.

  14. See “ajalooline kuu” läheb teil meelest kiiremini kui te arvate.
    Tegelikult on see vaid tagajärg. Iraagi ründamine USA poolt näitas kõikidele suurriikidele, et nad võivad väiksematega teha mis iganes. Iraagi sõja toetamine väikeriikide poolt oli täielik idiootsus, kuna sellega kaevati auku just iseendale. Nüüd on tulemus käes. Valus, mis?
    Ma olen küsinud igasugu bushistide ja parempoolsete käest, et mis põhimõtteline vahe on nüüd siis Iraak 2003 ja Gruusia 2008 vahel. Ja siis proovitakse vigiseda, et Saddam oli pahapaha ja Shaka on ju nii heahea. Nagu lapsed, tõesti.
    Ajalooline kuu on ta tõesti, sest tähistab USA hegemoonia lõppu. USA on näoli mudas. On jäänud vaid sõnad ja tühjad poosid. Mul ei ole sellest kohutavalt hea meel aga süüdi on siin tõesti need rumalad ameeriklased, kes Bushi valisid presidendiks. Ja need veel lollimad mitteameeriklased, kes teda on kogu aeg toetanud.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar