Raport mustast triibust

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Karm värk. Mis arvutisse puutub, siis helista ise HP esindajale, see on Abobase Systems AS Tallinnas Mustamäe tee 55, tel. 6549000 (üldtelefon, suunavad sealt remondiosakonda või kuhu vaja). Pane kõik numbrid (läpaka alt ja arve pealt ja üldse kõikvõimalikud) valmis, siis nad arvuti margi järgi ütlevad, kas seda on kohe saada või peavad kuskilt tellima. Kui on vanem läpakas, siis peavad tellima ja lähebki aega (väike Eesti, midagi niisama lattu seisma ei võeta!). Aga üks vahendaja jääb vahelt ära ja saad kiiremini abi. Täpsusta ka, kas katki on toiteadapter või juhe, need käivad koos ja on kaks erinevat asja tavaliselt. Natuke abiks ehk…

  2. Epp, kas sul on sinised silmad?
    Ma peaks sulle vist mainima, et kõik sinuga juhtuv on täiesti tavaline Eesti elu. Muidugi see veekeetja – hmm, kõikuva elektri süü aha eesti energia oma viga ei tunnista…
    Kangesti tahaks sulle soovitada, et võtaksid omale usaldusväärse asjaaja.
    Mobiile lihtsalt eestis ükski esindus tagasi ei võta. Meil läheb kõik läbi garantii ja sedagi tavaliselt korda kolm jne.
    Lisaks isegi mina, peaaegu võihik mobiilidest tean sulle öelda, et see telefoni jama on pärit kas kuulari membraani klapist või kehvemal juhul, mis tavaliselt elisas esineb, vananenud süsteemi tarkvarast…
    Kuna su pesumasin saba pani, siis tundub, et sul on seal elektriga suurem probleem – abiks oleks ehk Eesti energiale mainimisest. Kuid hoiatuseks – mitte mingil juhul ära hakka kohe nende käsu peale midagi välja vahetama. Ennem sebi kuskilt mõni tuttav elektrik ja siis alles… Arutage see asi läbi.
    Siiski, ehk oleks sul vaja mingit asjaajajat? Jääks palju jama olematuks?

  3. aga selle telefonipoe osas ära asju nii jäta, võid küsida tarbijakaitsest nõu, aga nad peavad sul võimaldama telefoni tagasi anda ja selle raha eest midagi muud sealt poest osta.

  4. Sipelgate vastu aitab lehtpuutuhk. Meil oli aastaid tagasi sama jama, terved hordid marssisid mööda maja ringi. Proovisin igasuguseid mürgiseid möginaid, ei midagi. Lõpuks üks vanakooli mees soovitas tuhka, kuhjasin seda terve vundamendiserva täis ja sipelgad panid plehku. Samamoodi olen neid aiast välja saanud.
    Herilaste vastu aitab paraku ainult Raid või Cobra. Talveks ära neid jäta, sest pesa elab talve uhkelt üle ja kevadel on sama jama. Pealegi nad närivad puidu saepuruks.
    See musta triibu lugu on paraku õige, kui hakkab kraavi poole vedama, siis tükk aega. Aitab ainult võime selle üle nalja heita.

  5. Mina saan pesumasinasse jäänud vee välja nii, et lasen terve väljalaskevooliku madalamale (ja vesi voolab nt pesukaussi). Kui masin on tühi, siis hakkab pump jälle tööle. Teine variant on selle karvafiltri kaudu. Võibolla on su masin sarnase põhimõttega?

  6. Minu telefon hakkas kajama peale seda kui korra oli aastase poja suust läbi käinud, võtsin korpuse lahti , kuivatasin sülje ära ja nüüd on kõik korras ( enne seda üritasin veel kõiki mulle helistajaid veenda, et nende telefonid on korrast ära :))

    Kindlustusega protsessimine, kui tingimustes see 2000 see on, ei tasu. Allkirjaga lepingul kinnitame, et oleme tingimused teada võtnud ja see et neid tegelikult lugeda sõlmimisel ei jõudnudki, ei loe.

    Elektriga võib teil tõesti miskit lahti olla, äkki majas mõned juhtmed lähevad periooditi lühisesse, niiske koht või halb ühendus, või hiired..

    Herilased kaovad varsti ära, meie ka vaevleme ja terassil ei saa enam külalisi vastu võtta ning aknaid a

  7. ups, poiss jõudis kommentaari ära saata enne kui tahtsin lisada, et teepuuõliga tupsutamine on herilase nõelamisele kõige parem. Sipelgate välja meelitamiseks on mitmeid rahvatarkusi, kasuta otsingust, endal kogemus puudub.

    Ja kui tundub, et enam hullemaks minna ei saa, siis tegelikult saab ikka… minul käivad jamad ka ikka karjakaupa, kord ajab see naerma, siis nutma ja siis ahastusse. Mulle meeldib kellegi öeldud lause, et väiksemaid jamasid võtan kui indulgentse selle eest, et suuremaid jamasid ei tuleks.
    Ka teil on olulised asjad on kõik korras, te olete elus ja üksteisel olemas, terved ka 🙂

  8. Eestlastel on ütlemine, et üks õnnetus ajab teist taga. Kui seda seaduspärasust poleks märgatud, siis vaevalt, et nii ütlema oleks hakatud. Vene psühholoog ja esoteerik Anatoli Nekrassov ütleb selle kohta, et inimene elab madalatel vibratsioonidel ja tõmbab seetõttu endale ligi madalatel vibratsioonidel juhtumeid, ehk siis õnnetusi, haigusi jne. Aitab see kui saad neist madalatest vibratsioonidest välja, ehk siis mingi tugeva positiivse laengu või juhtumise, mis siis omakorda tõmbab ligi positiivset. Või nagu psühholoogid soovitavad – mõtle positiivselt!
    Kerge soovitada, raske järgida:)
    Aga kaotada pole ju midagi, ainult võita! Edu sulle positiivsete elamuste ja meeleseisundi otsinguil!

  9. 2000EEK hambaravihüvitist on isegi rohkem kui minu Ameerika-sõidu reisikindlustusel – tol oli 1200EEK, nagu ma nördinult avastasin. Ei, mul ei läinud seda vaja, aga 1200EEK eest ei saa isegi Eestis hambaarstilt suurt midagi, Ameerikast rääkimata.

  10. Heh, kui asjad katki lähevad, siis tähendab see uut etappi elus. Näiteks mu sõbrannal läksid katki pesumasin, külmkapp, veekeedukann ja veel midagi tol suvel, kui ta vanemast lapsest sai koolilaps ja ta mehest lahku läks. Ja samal sügisel sai ta ka ise uue töö. Ma soovitaks sul teha suurpuhastus oma elus (ja kodus?)

    aga sipelgad ei salli piparmünti ega kaneeli. Mul on ka tunne, et nad tulevad (rinnapiimalõhna või siis mähkmete) peale. Ehk siis ühes kortermajas tulid nad ISEGI lapse hälli ja just sellesse korterisse, kus oli 3kuune imik.

  11. Herilaste vastu aitab väga hästi öösel tehtud mürgirünnak pesale. Olen seda ise korduvalt kasutanud, kui maal elasin.
    Raid ja Cobra on sobivad. Halvimal juhul sobib ka tulekustuti.

    Ole vapper! Varsti läheb paremaks 🙂

  12. Pesumasinast peaks vooliku kaudu ikka vee kätte saama küll. Isegi kui masin ei ole “kuskil kõrgemal”. Viimase otsa peab nagunii alt sellest puhastamise-august võimistanüüdongi välja laskma voolata. Ega remondimees ei hakka ka parandama masinat, milles on vesi sees.
    Üldiselt on muidugi nõme meil see kodumasinate garantiiremont, tegijaid on liiga vähe. Mul on jäänud mulje, nagu oleks Tartus selle peal enam-vähem kaks meest, kellest üks töötab ainult äripäeviti kella viieni. Viimati kui ta mul käis, lubas uue peaumasina ukse tuua. Siiamaani toob. Ei tea, kas peaks otsima hakkama.

    Aga üldiseks lohutuseks, musta triibu järel on valge jah. Ja ehkki täna on päris kõhe ilm, paistab ometigi päike!

  13. Kas su veekeedu kannul ei ole nuppu mille sisse lylitamisel kann hoiab vee keedetuna st kohe kui temperatuur langeb teatud kraadini siis lylitab end ise sisse ja keedab vee uuesti ara. Meil on selline kann ja ma ei teadnud sellest algul midagi kui siis ema kylla tuli ja teadmatusest sellele nupule vajutas ja kann mutkui keetis ja keetis seda vett vahetpidamatta. See on selle jaoks et kui kylalised tulevad siis on head kohe keedetud vett kohvi voi tee tegemiseks votta – minu meelest selline looduse raiskamine ja taiesti ylearune ‘lisand’.
    Paremat nadala algust

  14. Tuletõrjujad ütlevad, et see keedukann on üks tuleohtlik masin. Soovitav üldse pistikust välja võtta kui ei kasuta.

  15. Epp!
    Ilma et oskaksin teaduslikult või mitteteaduslikult seletada – olen näinud et asjad kipuvad katki ja untsu minema siis kui ise oled väsinud ja liimist lahti, mõtted sünged ning ümbritsev loodus reageerib sellele omal moel.
    Parim rohi- võtta asju huumoriga ning mitte südamesse meelde tuletada, et nii kaua kui lähedased ja sõbrad terved, kodu , töö olemas siis saab muust saab üle. Rahaliste kaotustega on see, et kui kauaks põdema ei jää, siis leiab ka kaotatud raha tee Sinu juurde tagasi. Päikest

  16. Anonile: tuletõrjujad ütevad ka, et teleka, videomaki jmt peab seinast välja kraapima, kui kodunt ära lähed. Mul läks korter remondi ajal töömehe kellraadiost põlema ja päästeametist käis üks kuri tädi mind instrueerimas. Ütles, et ma ei oska üldse elada. Ainult külmkapp tohtivat pidevalt seinas olla, voila!

  17. mul lähevad lambipirnid alati just siis läbi, kui ma kohutavalt väsinud ja kõigest tülpinud olen. ju ma siis ammutan lambipirnisähvakust energiat.
    ja ka arvuti jonnib siis alati

  18. Me kasutasime suvel firma Elmaka teenuseid, tel nr 53304795. Nad parandavad kodumasinaid. Tulid kiiresti kohale ja tegid kiiresti korda ka.

    Muidu ei oskagi lohutada, kuidagi palju jamasid on lühikese ajal peale sattunud jah. Äkki tõesti on elektrisüsteemil midagi viga?

    Ja täiesti OT jutt — soetasin suvel Eestis käies su õunaraamatu, loen seda ja hirrrmus põnev on, tõeline page-turner. Vahepeal ei usuks, et nii naiivseid tütarlapsi olemas on, aga kardetavasti on.

  19. Muidugi võib kõik olla kokkusattumus, aga sel suvel olen ma ise ja mu tuttavad puutunud tavalisest palju rohkem kokku sellega, kuidas elektroonikaseadmed – telefonid, telekad, arvutid – ütlevad äkki lihtsalt üles. Ja mitte ükshaaval, vaid konkreetselt nii, et kui mobla lolliks läheb, siis paar päeva hiljem ei võta arvuti enam pilti ette jne… üheaegset karmavõlga on raske uskuda, aga äkki hakkab loodusel/Jumalal tõesti mõõt täis saama? Või siis saab seadmeid lihtsalt liiga palju ja lained ei suuda enam üksteise kõrvale ära mahtuda, vaid hakkavad üksteist tapma?

  20. Aga pidin veel lisama, et sebraelu jutt on väga armas. Ja tuttav. Tõeliselt südamelähedane. Räägin ise seda pidevalt. Selle võlu seisneb selles, et pärast musta triipu tuleb alati valge. Nii et ära muretse, suure tõenäosusega enam hullemaks ei lähe, nüüd hakkab ikka juba paremuse poole minema. Usu. 🙂

  21. Ja minul on ka vastupidine kogemus. Kui ma mustast punktist üle sain (ehk siis pärast pikka mõõnaperioodi uskusin, et saan ühe suure töö kaelast ära), siis süttis meil lambipirn, mis mitu päeva polnud põlenud, taas põlema. Ja TULIUUS pesumasin, kellega/millega ma olin eelmine päev pahandanud, läks järgmisel päeval lambist käima, kui ma tall ütlesin – no oled nüüd normaalne, hakka tööle, ja talle sõbraliku müks andsin.

  22. Oehh, eks ta ole,.. osaliselt ongi selline Eesti elu ja ka öölaulupidu tehti,e t rahval silmad kinni panna ja suu ka.. mingiks ajaks. Et keegi ei märkaks, kuidas tegelikutl asjad ei toimi!
    Aga see selleks.
    Selliseid juhtumisi, mu ema helistab mulle iga päev ja räägib oma seklustest eesti ametnikega, ärimeestega jne. Pole kunagi arvanudki,e t halb õnn 🙂

    Samas saadan sulle suure kallistuse, teil on veel piiik talv ees ( või peaks ütlema sügis?)

  23. Veel – Eesti Energiaga suhtlemine võib kujuneda ebameeldivaks kogemuseks, nii et kui juba tuju paha, siis ei soovita. Samamoodi lasevad kuude viisi ennast oodata, lähevad lepingu tähtajast üle. Me isegi tegime nendega lõpuks päris kurja häält… monopolide värk.

  24. Loen, et seda firmade “helistame teile esmaspäeval ise uuesti…” juttu räägitakse ikka igal pool. Ma enam ei võtagi seda kui lubadust vaid kui head-aega, külastage-meid-jälle formaalsust. Me ootasime oma kraanikaussi kuu aega nii, et üks müüja pani tellimuse kirja, pidid helistama meile, ei teinud seda. Kohale minnes oli uus müüja, kes muidugi ei teadnud asjast midagi…ja nii see ring käis. Lõpuks tegi asi juba nalja ja päris lõpuks saime kraanikausi ka ikka kätte 😀
    Meil oli sarnane lugu, kui oma majja sisse kolisime. Korraga hakkasid streikima veekeedu kann, makk, telefon, tv-kaart, arvuti, dvd-mängija ja ka külmkapp. Kahtlustasin elektri kõikumisi või vaime. Praeguseks on osad asjad taas korralikult tööle hakanud, osad maha müüdud/ära antud ja osad välja vahetatud. Võta nüüd kinni, millega tegu oli.

  25. ahjaa, lugesin siin eelkommenteerijate lugusid.. ja võin ka ise tehnikavaldkonda täiendada 😉

    kunagi Eestist ostetud mobiil ei hakanudki Taivanis olles häält tegema, kuigi käis siin 2 x spetside käes remondis. kõik paranes aga Eestis olles, kui olin 3 päeva indiaanilaagris veetnud Lendava Kotka käe all.

    kunagi arvasin, et mu esimesel Mercedes oli isiksus ja temaga aitas läbi saada lugupidav rääkimine. mine tea, äkki on muude asjadega ka nii.

  26. p.s. lisaks tundub, et mu esimene kommentaar läks kaduma. ega midagi.

    tahtsin Sind lihtsalt õnnitleda uue raamatu väljatulemise puhul! seda oli hea tunne Apollos veel laupäeval käes hoida; nüüd olen Gaoxiongis läbi pika ootamise Amsterdamis ja seikluste Manilas tagasi. tervitan!

  27. 🙂 mu k2sit886petaja armastas ikka seletada, et masinatega (aga eriti 6mblusmasinatega) tuleb ilusti r22kida, ERITI siis kui nad t88tada ei taha “ole pai 6mblusmasin, 2ra nyyd natuke aega k2kki keera, ma kohe j2tan su rahule… tubli masin!”

    eks see ole mingil m22ral eneserahustus ka, siis on v2hem inimlikust 2rritusest tulenevaid vigu 😉

  28. Mhmh, tàiesti tavaline Eesti elu…

    Aga kui sa juba kysisid, siis minu tagasihoidlik arvamus… a) odavate/kasutatud asjade ostmine on luksus, kui sa pole spetsialist ja ei oska hinnata. S.t. enne iga kallima asja ostmist soovitan hinnavaatlusfoorumit lugeda ja veebis surfata, sest ka poest vòid saada kasutamatuid asju – ning lisaks, àra hangi kunagi ilma garantiipaberiteta asju. need on alati katkised (olen ise sellesse auku paar korda astunud. enam ei tee) b) kui sa oled sòbralik, siis keeratakse sulle kàkki. Seega “me helistame homme” jutu peale tuleb ytelda “helistage homme kell kaks” vòi “ei, saame siis-ja-siis seal-ja-seal kokku” ning ettemaksudega tuleb olla ettevaatlik. Mina olen paaris poes vàga vihaselt nòudnud, et “kogu euroopa liidus vòib kaupa kahe nàdala jooksul tagastada ja vaadake, ma ei ole seda kasutanud” ja saanud tagasivahetamise. Kàitumine “minul on òigus” tòòtab. Muide, see ei meeldi mulle eriti. Sellepàrast ma ei tahagi teinekord Eestis elada, et see kultuur on vòòras c) mobiilifirmaga vòib teha kokkuleppe, et “teie juhataja tuleb kell see-ja-see, ma toon telefoni siis” vòi “paneme mulle siis hilisemaks yhe kindla aja, kus kohe yle vaadatakse, sest mul on mobiili kogu aeg vaja” d) lylita kòik elektriasjad vooluvòrgust vàlja, kui sa neid ei kasuta. Noh, kui ootamatu lyhis on vòi midagi…

    Aga yldiselt – kui mina panen tàhele, et mu elus on “must triip”, s.t. kòik asjad kaovad àra ja làhevad katki, siis ma vòtan seda signaalina “sa oled endale jàlle liiga palju kohustusi vòtnud, luuserda nyyd pool pàeva kuskil ja mòtle selgeks, mida sa òieti tahad ja vajad ja millest saad àra ytelda”. Ylevàsinud inimesed teevad vigu ja need kajastuvad eriti tehnikas.

    Ole kalli ja tubli edasi.

  29. Tere tulemast! Õnn on see, et sul on siiski suht väikesed probleemid. Pesumasin saab korda, osta uus keedukann, mesilastele kutsu tõrjuja, otsi üles sipelgate käigurada majja ja lase sinna vahtu ette jne. Su probleemid on täiesti ületatavad 🙂

  30. Valge triip algas seekord üllatuslikult, Ekspressi looga minust.
    Ja pooled siin mainitud asjadest on hakanud lahenema või juba lahendatud…

  31. Elmakat soovitan ma ka igasugusele tehnikale. Väga muhe mees ja väga hea teenindus.

    Ja telefoniga oli Sul tõesti jama, siis ka, kui mulle selle kassi pärast helistasid. Jubedalt kajas tagasi 🙂

  32. Firmadest tagasihelistamisega on jah nii nagu ta on. Mina tellisin näiteks ühe spetsiifilise toote eelmise aasta detsembris. Lubati varsti helistada. Nüüdseks olen neile kaks korda helistanud, nad VEEL ei ole valmis saanud. Õnneks ette ei maksnud ja enam eriti ei ootagi 😀

  33. mõtlesin siin mitu päeva selle EE jutu peale…no juttu ei oska kommenteerida aga kui me ei hindaks EE piisavat prohvessionaalset ajakirjandulikku vaadet siis me ei loeks ka seda 😉 aga tahan öelda, et see on üks väheseid kordi, kus ma näen, et see mees ei suutnud sarnasust oma joonistuses interviueeritavaga leida 🙂
    Aga loodan kuulda, et valge triip on hetkel käsil 😉

  34. See sarzh oli joonistatud ilmselt ühe foto järgi, kus ma olin rase ja natuke teist nägu kui muidu.
    Aga üldiselt oli jah sarnasus väike mu meelest, aga fanaatiline hullusäde silmis oli küll tabatud ;), nagu Justin ütles.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar