Arvutimure

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. pane arvuti kinni. tõmba klaviatuuri juhe korpus küljest. oota 15 sekundit. pane juhe korpuse külge tagasi. pane arvuti käima

    — kui ikka ei tööta, siis on midagi tõesti katki. Õnneks on klaviatuurid odavad.

  2. Unustasin mainimata, et see on sülearvuti.
    Saan sellele ligi uue klaviatuuriga.
    Edasi aga soovitab arvutitohter pigem osta uue arvuti ja jätta see nö hädaabiks – tal on juhe natuke katki, klaviatuur katki ja kõvakettal on ka viga leitud ja ta teeb õhku tõusva lennuki häält.

    Arvuteid ei saa usaldada. Viimasel ajal aina kuulen inimestelt, kuidas nad on oma andmed kaotanud. Eriti ei tohi usaldada sülearvuteid, eriti kui neid vedada ringi.

    Ja kogu selle teema suhtes (jätta üks arvuti ja osta uus…) on südametunnistus must ja meel mõru. Kui palju ohtlikke jäätmeid üks arvuti tekitab ja kui palju maavaru kulutab. üks arvuti. Ma nägin kusagil seda statistikat.

    Samas, tuleb vist tõesti uus osta.
    Katsun siis võimalikult kvaliteetse võtta. Arvutitohter soovitab HP-st ringiga mööda minna ja valida kas Dell või Ordi. Minu arvuti oli just HP… Pidas vastu 1,5 aastat. Justini sülearvuti on Dell, ilma ühegi veata pidanud vastu 3 aastat.

    Millist arvutit soovitate? Kui viitsite a-d avaldada.

  3. minul on suht igasugu hädade vastu aidanud see, et võtan juhtme küljest ja teen tagant akukorpuse lahti, võtan aku välja, hoian mingi minutikese ja panen siis tagasi. siis juhe külge, arvuti tööle ja siiani on alati uuesti käme hakanud, olgu siis asi kinnikjooksmises või hiire kinnijooksmises või klaviatuuri tõkkes (on seda ka olnud). See on muidugi ajutine lahendus.

  4. Dell on tõesti üks kvaliteetsemaid, paraku ka tänu sellele üks kallimaid. Ka Acer on kvaliteetne. Neid kahte julgen soovitada kindla südamega.
    Lenovo/IBM on ka küllaltki töökindel, meil on siin tööl enamus läpakaid just ThinkPad’id. Neil on tugev korpus, aga visuaalne külg pole just maailma ilusaim.

    HP’st soovitan ka mina suuuure ringiga mööda minna, odavama otsa Fujitsu-siemensid on kah parajad mustad augud. Kohe kindlasti ei soovita Desknote’i, sellega seoses olen ainult jamasid näinud ja kuulnud.

  5. Kui kõvaketta viga on oluline, saab kõvaketta ära vahetada. Andmete kaotamise vastu on üks kodune abinõu arhiiv välisel kõvakettal — ostad välise kõvakettalugeja (ühendatav usb-porti) ja tagavarakõvaketta, teed sinna aegajalt kallimast varast koopia.

    Mul on ka sülearvuti (ordi), mis teeb lennuki häält — külma ilmaga. Sooja ilmaga kuumeneb üle ja lülitab end välja. Tõenäoliselt vajaks sisemus tolmust puhastamist.

  6. Väline kõvaketas on “must”, kui sul ei ole kuskilt võtta korralikku regulaarselt hooldatavat peegeldusega võrguketast. Sest mitte ainult lapakad ei sure ära, vaid tavalised lauaarvutid ka. Ma olen oma elus suutnud kolmel PC kõvaketta tuksi keerta ja ma ei teinud format c: 🙂 Kusjuures kaks neist kandsid Delli firmamärki. Tegelikult kõikse töökindlamad on Macid, see kajastub hinnas ka, ohvkoos.

  7. Dell praegu ei ole sugugi yks kallimaid, vastupidi. Igaljuhul soovitan hinnavaatlus.ee lehte ja foorumeid sirvida. Ja veel soovitan Maci kasuks otsustamist – tsipa kallim, aga see-eest ylimugav, ilus ja mis kòik veel.

  8. Mac? Mina ise mõtlesin ka esimesel hetkel, aga mu arvutitohter väitis, et tema kogemustel on inimesed alguse väga hädad, kui nn tavaliste arvutite pealt Macile üle lähevad, sest kõik tuleb uuesti õppida ja harjuda. Ja mulle meenub endale ka varasemat Macivastast juttu, näiteks exceli failid olla aeglased ja teiste saadetud word ei tule lahti, peab olema rtf-ks salvestatud jne.
    Olen kuulnud ka arvamust, et Mac on moenarrus. Ei tea ;).

    Teisest küljest läheme nagunii järgmisel nädalal USAsse ja sealt saaks süleMaci osta. Ja Microsofti-korporatsiooni vastu on ju ilus võidelda (mitte et Apple poleks korporatsioon? 😉

    Kolmandast küljest oleks nagu Eestist parem osta, siis saab arvutitohter kõik juba korda teha (folderid ja viirustõrje vanast arvutist ümber tõsta),
    neljandast küljest on meil ju ka New Yorgis arvutitohter olemas (Siiri, wink-wink! sinu meest mõtlen).

  9. Lilly, meil on küll see süsteem olemas, väline kõvaketas, kora nädalas tuleb sinna uued asjad panna (st sünkroniseerida).
    Aga muidugi, ühe nädalaga suudab inimene päris palju tööd teha… Selle võib selle süsteemiga ikkagi kaotada. Paraku.

  10. Nii, arvutitohter saatis esimese pakkumise, mis ta minu vajaduste jaoks otsis (see olevat piisavalt kõva korpusega, nagu ma mainisin) – kui viitsite kommenteerida.

    Ordi Enduro 5796XL
    Intel Core 2 Duo T5750, 4GB DDR2, 15,4″ WXGA, HDD 160GB, DVDRW, Intel 965PM chip, VGA 256MB NV 8600M GS, klaviatuur ESTvõi US, Wifi, LAN, 8in1, 4xUSB, 1394, kaal 2,8kg, veebikaamera, aku ~2 tundi, BlueTooth, MS Windows Vista Home Basic, Garantii 2 aastat.

    Hind: 10080.- EEK

    Hind on koos käibemaksuga.

  11. Mac’i kasutajana võin öelda, et harjumiseks läheb 2 nädalat kindlasti (ja pärast seda ei taha PC-d kasutada). Word’i failid tulevad lahti kui neid pages avada ja teistele saadetavaid faile saab eksportida word, excelisse, powerpointi jne. Lisaks on Macil kaasas kõik eluks vajalikud programmid jms. Kuid hooldus jätab soovida, kui miskit juhtub…sest hooldemehi on 1 ja kui see on ära…siis otsi tuult väljal.

  12. Minul on Ordi Enduro. Et ma aga asjatundja ei ole, siis ei jaga ma mõhkugi sellest, mis Su pakkumises kirjas on, ma pakun, et minu oma on Sulle pakutava 2 aastat vanem vend 🙂 Mina olen oma omaga rahul. Nojah, peale umbes aastast kasutamist läks DVD lugeja/mängija/kirjutaja katki, ent see parandati garantii korras ära. Modem ei tööta algusest peale, ent kuna sissehelistamisega teenust ei kasuta, siis nii ta on jäänud. Ainuke viga on see, et hinged vannuvad ajale alla, üks hind logiseb ja on kuidagi lahti vmt :S Sama viga muide kurtis ka üks tuttav, kel sama arvut. Aga muidu on tore ja tubli 🙂 Ahjaa, aku ei kesta ka enam nagu nooruses – siis vältas tõesti 2 tundi nagu lubatud, nüüd 2 aastat hiljem napp tunnike.

  13. Mine Ordi poodi Tartus (Küüni tänaval vist) ja lase endale soovitada. Loed seal oma vajadused ette ja siis pakuvad sulle. Kui sul on palju väljas liikumist, kus voolu ei saa, lase soovitada parema akuga variante (Ordi Enduro 8490BFPlus näiteks, 15″). Mul omal on nii Dell (tööarvuti) kui Ordi (eratarbeks) ja olen mõlemaga rahul. Eelistaks 14-tollise ekraaniga, et oleks kergem ja mugavam kaasas tassida. Ma ei tea, kuidas on Delli järelteenindus Tartus, aga Ordi on Tartu firma ja alati saad kiiret abi sealt.
    Kui aku kestvus ei ole oluline, siis Ordilt julgeks soovitada veel Enduro 5796XL (14″), hind ilma tarkvarata 9500.-, ise valid, kas ostad Win XP või mõne Vista sinna peale, kuidas harjunud oled. Vaata http://www.ordi.ee

  14. Hmm, mina ise ei tea essugi sellest, kuid üks asjatundja hindas asja nii:
    ketas väike, isegi kahe duumaline prose on natuke liiga väike, mängida kannatab ja kui ordist osta, siis kindlasti osta 180 eekiga aasta garantiid juurde…
    Ise hindaks seda oma kogemuste põhjal keskmiseks arvutiks.

  15. Kõigepealt vaata kas on tegu odavklassi arvutiga või mitte!!
    Odavklassi arvuti tundemärk on 1-2 aastane garantiiaeg – korralikel arvutitel on garantiiaeg 3 aastat!
    MLA ja Ordi valmistavad ainult odavklassi arvuteid.
    Muud suuremad tootjad teevad nii ühtesid kui teisi – ehk siis nii Lenovo, HP kui teiste sortimendist leiab nii ühtesid kui teisi ja tegelikult polegi suurt vahet millist kaubamärki arvuti kannab.
    Parimaks loetakse tõepoolest IBM/Lenovot, kuid ka HP, Dell ja Fuijtsu on täiesti korrektsed pillid.

    mul on hp, praeguseks 4-5a vana ja väga kobe
    ostsin sealjuures ming 1,5a kasutatuna (uuele ei hakka hammas peale)

    Ma ei saa kuidagi jätta soovitamata hankida arvuti, mille OP-süsteem on Windows XP (või Vista versioon, mille litsents lubab downgrade’t XP-le) hoolimata suurest kampaaniast pole Vistal ühtegi tõsist eelist, mis kaaluks üles ressursinõudlikkuse ja kasutusebamugavuse)

  16. on uus ja väga ilusa disainiga sülearvuti. ekraan 17 tolli, suur klaviatuur ka. sisseehitatud kaamera.. kahjuks on tal see Windows Vista versioon, aga selle saab ümber vahetada arvutis.Windows XP vastu. Mõni patsiga poiss ameerikas teeb ära alla 200 dollari eest.Hind nii 800 dollarit.

  17. ordi on hea(?) ja odav, kuid selle ostmine on nagu loto. võib ok masina peale sattuda ja samas teine kooleb kohe ära. ordi puhul on väga soovitatav lisagarantii. teeb enda elu kergemaks. minu kogemus on, et 1,5 aasta jooksul suri emaplaat, kõvaketas ja kirjutaja ära 😛

    sinu valikus tuleks tähelepanu pöörata, kas läpa on rohkem kaasavedamiseks ja mobiilseks tööks. sel juhul on 15,4″ kohmakas ja aku võiks kah üle 2h pidada. eriti arvestades, et see väheneb ajaga tunduvalt.

  18. Ordiga on minul olnud pigem negatiivseid kogemusi, aga nagu Plika ütles, siis Ordi ongi nagu loto. Võid saada super arvuti aga ka suht jama.
    Kui arvesse võtta seda, et sa liigud Ameerika ja Eesti vahet, siis on võib-olla targem võtta selline läpakas, millel on teenindusi mõlemas riigis. Ordi on ainult Eestis…

    Anu nõuanne odavklassi arvuti kohta on väga õige – odav asi on ka väiksema kestvusega. Kuskilt peab ju see väiksem hind tulema ja arvutite puhul tuleb kehvematest komponentidest. Äriklassi läpakad on tsiba kallimad, aga need kestavad. Ja kuna sul on siiski vaja kestvat ja vastupidavat läpakat, siis kas on mõtet riskida odavklassi läpakaga?

  19. Ma ei julgeks Ordit osta, kuigi kogemused puuduvad. HP ütles mul üles 3 aastaga – seda teed ei lähe enam iialgi. Odavaim süle-mac maksab vist umbes 17000, see on tõenäoliselt kvaliteetne ja ma arvan, et ümberharjuminee ei võta kuigi kaua aega. Mina otsustasin sel suvel uut läpakat ostes Delli kasuks (XPS M1530, 16 000 kr, aga odavaimast macist oluliselt võimsamate parameetritega) ja seni ei kahetse (HPst igas mõttes parem). Sinu jaoks tõenäoliselt liigagi võimas mudel, aga Delle on ka palju odavamaid. Ja garantii on sellel arvutil 3 aastat, nii et loodan parimat.

  20. Ahjaa, sellel mudelil on Vista ja seda ei soovitatud XP vastu vahetada – polevat sobivaid draivereid kõigile asjadele. See nagu seni ainus puudus…

  21. Olen Delli erinevaid sülearvutimudeleid kasutanud viimased 8 aastat. Äriklassi arvutid on tõesti kallimad, kui nt Ordiga võrrelda, aga garantii on 3 aastat ja probleeme ei ole praktiliselt olnud. Nii et julgen Delli soovitada, lisaks on Max123-s alati superhea teenindus 🙂

  22. Minul on viimased 4 aastat mac – väga hästi töötab. Alguses läks harjumisega veidi aega (eriti raske oli PC’d kasutada kui juhtusin võõra arvuti taha), aga praegu on kodus Mac ja tööl tavaline ja pole probleemi. Plussid – hästi vaikne on, viiruseid pole siiani olnud, kõikide failidega saab hakkama. esimesed aastad sai teda päris kõvasti ringi veetud (Tartu-Tallinna bussid jne) – alles sel suvel tegi ventilaator häält, aga see tõenäoliselt vajab kassikarvadest puhastamist. Varuosa on Eestis kallis. Kui kunagi uue arvuti ostan (kas läpaka või lauaarvuti), siis kindlasti Maci. Ja peale selle on ta ilus. 🙂

  23. Ei saa mina aru, mis on inimestel Vista vastu?!
    Mina olen Vistaga väga rahul.
    Aga kindlasti ei tohiks v6tta Home Basicut. Siis ikka juba Home Premium v6i sellest ülespoole

  24. Ordiga on kohe üks häda: kui läheb väljaspool Eestit katki, ei saa garantiid (ega hästi ka tasulist remonti). Suurtel firmadel on esindused igal maal, kerenumbri järgi võetakse garantiisse.

  25. Ma julgen vabalt Mac’i soovitada. Isegi minu ema sai selle väga kiiresti selgeks. Mac’i arvutitel on see hea külg, et kõik vajalikud programmid tulevad kaasa. Office (Excel, Word jne) jaoks on mõttekas osta Microsofti poolt müüki antud MacOffice ja kõik asjad toimivad. Need failide mitteavanemise jutud on kõik pärit ajast kui Mac’le veel Office’t ei tehtud. See on vana informatsioon. Failide ümbertõstmine Mac’i on lihtsam kui failide üle tõstmine ühest PC arvutist teise. Viirusetõrjet ei ole üldse vaja ümber tõsta. Mac arvuti puhul kaovad ära kõik need probleemid, mis Sul viirustest tulenevalt varasemalt olid. Mac on “plug and play”. Eriti mugav on Mac just nendele inimestele, kes arvutitest liiga palju ei tea – kunagi ei pea muretsema, et kuidas ma nüüd siis printeriga ühenduse saan kui ma ei tea kus kohas driverid on, sest asjad lihtsalt töötavad. Või wifi ühendused – Mac teeb Sinu eest praktiliselt kõik asjad ära. Mac läpaka üheks meeldivamaks küljeks pean seda, et seda ei ole võimalik voolujuhtmele komistades laua pealt maha tõmmata, sest voolujuhe kinnitub magnetiga. Mac’l on palju selliseid pisiplusse, kõiki ei hakka mainimagi.

    Igatahes – kui Sul peaks olema võimalus, siis palu kelleltki nädalaks Mac laenuks. Saad ise näha, mis kasutamismugavust puudutab.

    Kui siiski otsustad PC läpaka kasuks, siis soovitaksin ikkagi IBM läpakat palju reisivale inimesele. Tugev korpus (kannatab isegi peale astumist).

  26. Odavad HPd (u.10 000) on jah täielikud õudused ja ma ei soovita säärast kellelegi. Mina ja kolm tuttavat ostsid 2006. aasta suve lõpus Photopointi tohutute kampaaniate käigus 10 000 ringis olnud HPd ja kõigil neljal on need praegu nii läbi kui üldse olla saavad. Minul näiteks töötab läppar ainult lauaarvutina, aku ei pea ilma juhtmeta üldse (mitte, et peab natuke, vaid kui juhtme tagant võtan, on pilt eest) ja juhe peab olema ühes kindlas asendis, et ära ühenduks. Lisaks sellele on läbi ventilaator ja kõige esimese asjana hakkasid klahvid täiesti seletamatutel põhjustel lahti tulema. Tuttavatel enam-vähem sarnased hädad, mõningate variatsioonidega (nt kuumeneb poole tunni jooksul üle ja viskab pildi eest, st saab arvutit kasutada veidi vähem kui pooltund korraga, pärast seda tuleb puhkust anda).
    Aga kallid HPd pidid jällegi olema väga-väga head arvutid.

    Ise plaanin järgmiseks osta Ordi. Keskkonna aspektist pole asjale mõelnud,a ga seda tean küll, et alla 10 000.- arvutit enam elus 3aastase järelmaksuga ei võta. Sest see arvuti ilmselt lihtsalt ei pea nii kaua vastu 😀

  27. ma teiste kommentaare ei jõua hetkel lugeda, aga ordit ei soovitak oma surmavaenlasele ka mitte!
    delli arvuteid seevastu soovitan soojalt. latitude d505 teenis mind nii pea viis aastat ja teenib praegu mu ema edasi, nüüd olen juba pea aastake precision m4300 peal ja ka igati vonks, mitte midagi ei saa ette heita.

  28. Maci vastu polegi ühtki muud argumenti, aga üks siiski on ja see on kaalukas: Mac on K-A-L-L-I-S !

    Kui peaeesmärgiks pole eputamine (no pun intended :)), siis on see oluline argument.

  29. Aitäh nõuannete eest.
    pea segi endiselt… Olin juba üsna kindel, et võtan ikka ära selle Ordi, aga kui Kessu seda ikka surmavaenlasele ka ei soovita… Mhm.
    Ja üks sõber ütleb, et ära osta kallist, sest kallid lähevad ka katki ja siis on kahju suurem, teine ütleb, et ära osta odavat, odav läheb katki…
    Huuh.
    Küll nädal selguse toob.

  30. mõtle, kui suure Ö-jalajälje Sa maha jätad, kui taas USA vahet sõidad ja 1,5 aasta vanuse läppari uue vastu vahetad!! 🙂

  31. Jah, ma tean, aga kui sa teaksid, kui palju reise ma ainult plaanin fantaseerimise mõttes ja siis need ära jätan..

    Ma muidugi tahaksin osta arvutit, mis katki ei lähe.
    Arvutimees (kelle igapäevane töö on eraisikute arvutite parandamine) väidab, et IBM teeb ka kehva tööd. Põhimõtteliselt jõudsime pika jutu jooksul selleni, et – igasuguse arvuti ost on loterii. Hind ei pruugi küll seda tagada, et arvuti katki ei lähe.

  32. Kahju, et ma seda nii hilja lugema juhtusin. Võtsidki Ordi?
    Loodan, et sul peab see vastu. Ise olen juba aastaid väga kõrge kvalifikatsiooniga itimeestega suhelnud. On Mac’i veendunud kasutajad (peamiselt graafikud või inimesed, kes soovivad pisut eputada), on veendunud IBM’i ja äriklassi (rõhutan äriklassi) HP’de kasutajad. Ordid, fujitsu- siemensid etc arvutid pidid olema täielik saast. Vabandust, aga nii see tundub olevat ka, vähemalt selle põhjal, mida mu tuttavad oma compudest räägivad.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar