Debatist veel: Torumees Joosep

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Huvitav lugemine, aitäh!
    Elan võimaluste piires (paraku on võimalused üsna kesised) toimuvale kaasa. Too aasta, kui USA-s olin, oli ka presidendivalimiste aasta…

  2. Mul tekkis kahtlus, kas see “torumees” Joe polnud mitte McCaini tiimi poolt Obama valimisüritusele saadetud? Kirjutasin ka just konkreetsetest maksukärbetest lähtuvalt, muidu avadanuks juba eile kuid su blogist sain teada, et Joe on vabariiklaste valija, see info pani kohe kõik omale kohale…
    Meedia on 80%liselt Obamat toetama asunud ja viimaste päevade vabariiklaste rünnakud on ikka täiesti meeleheitel tehtud. Epp ega sa oska kommenteerida on selle paanika põhjuseks asjaolu, et Obama lubas demokraatide eelvalimistel presidendina alustada sõja/911 kuritegude uurimisi ja ka patuseid karistada?
    Mind jahmatas räpase strateegi Karl Rove robotkõnede firma kasutamine, tänu sellele firmale väärati 2000. aastal John McCaini eelvalimiste kampaania George Bushi vastu ja ilmselt nüüd rikutakse ka Johni tulevane karjääri…

  3. Epp, olen su blogi jupp aega juba jälginud ja tahtsin siia lisada yhe killu (presidendivalimiste eelsest ameerika) elust. meie siin NC’s saame posti teel selle teise onu poolt saadetud propagandalehekesi mis yritavad Barack Obama’st suure koleda kolli pilti maalida. Teine onu üritab veel viimasest õlekõrrest haarata…
    väga alatud võtted minu arust, ja tohutu raiskamine – kui mõelda sellele kogusele klantspaberile mis varem või hiljem kusagil prygihunnikus maandub.
    kas sa NPR’i ka kuulad massimeediale lisaks?
    ja veel lisan siia juurde aadressi yhele väga olulisele artiklile!!!!! loodan, et leiad aega seda kaeda!
    http://www.alternet.org/environment/102678/dear_mr._next_president_–_food%2C_food%2C_food/?page=entire

  4. Anna, NPR-i (National Public radiot) ausalt öeldes eriti ei kuula, kuigi on mulle soovitatud küll. Katsun programmi võtta. Suurem osa infost tuleb mul CNN-st ja MSNBC-st ja ajalehtedest-ajakirjadest (Newsweek, Times jm).

    Olev, Ma arvan küll, et see Obama lubadus võis põhjustada vabariiklaste uut mustamislainet. Ja Obama võib selle teoks ka teha.
    Vabariiklaste parteist räägikatse viimasel ajal meedias lausa nagu kadunukesest. Aga see partei võib end muidugi kokku võtta ja see võib lihtsalt mõõn olla.
    Nii selgelt ära otsustatud valimisi polevat USAs varem olnud (nii tugevalt eristuvaid küsitlustulemusi ühe kandidaadi kasuks). Võibolla kui McCain oleks valinud Joe Liebarmanni endale asepresidendi-kandidaadiks, oleks asjad ehk teised. Sarah Palin on ametlikult naljanumbriks saanud, ilmselt jätkab karjääri meedias, mitte poliitikas… Vabariiklaste tagatuba on juba ise ka (anonüümselt) tunnistanud, et tegid vea teda McCainilt soovitades.

  5. Ahjaa, seda kuulsin ka kusagilt, et äkki kogu Joe-the-Plumberi üritus oli algusest peale (juba Obamale algset küsimust esitades) vabariiklaste poolt plaanitud. Mingis telekanalis keegi kommentaator arutas seda, aga ma täpsemalt ei mäleta. Igatahes pole sa, OV, selle ideega üksi. Aga mu teada pole see tõestatud, lihtsalt hüpotees.

  6. ma ei tea kas sa oled Pollanit lugenud, aga kui ei ole, siis soovitan soojalt “the Omnivore’s Dilemma” ja “In defence of food”. ma jälgin poliitikat nyyd rohkem kui varem, aga yldiselt olen arvamusel, et muutused peavad toimuma rohjuure tasandil ja yks inimene korraga. kuna mu lapsed käivad siin USA’s koolis (ja siinse koolitoidu kohta ilmselt teab kogu maailm õuduslugusid jutustada) siis ma olen omale ylesandeks võtnud propageerida “farm to school” projekti ja muid eheda/puhta/mahe toidu yritusi. tore oleks teada, kas Pollani kiri ka presidendikandidaatideni yldse jõudis. arvata on, et mitte.
    mis puutub Palinisse, siis tean, et osa inimesi valib Obama kasuks juba hirmust, et Palin võib juhtuda riiki juhtima…

  7. Epp, kas Sa võiksid rääkida ka süsteemist kuidas valimine toimub? Lugesin üht postimehe artiklit (http://usa.postimees.ee/?id=44670) ja sealt sain aru, et rahval puudub üleüldse häälteõigus ja kogu töö teevad ära valitud valijamehed. Aga see pole ju võimalik, sest milleks need presidendivalimised siis nii suureks on puhutud ja tehakse rahvaküsitlusi, kui rahvas ei saa valida?
    Oleks väga huvitav lugeda igatahes 🙂

  8. Erik, vabandust, ma ei m’rganud seda küsimust enne. Aga ma ise olen ka üsna hämmingus. Mis tagab, et valijamehed oma mandaati just nii kasutavad, nagu on kokku lepitud? See küsimus tekitas siin minu kodakonsetes hämmingut. Igatahes ma uurin seda teemat veel 😉

  9. – Vabariiklaseks või demokraadiks registreerimine on oluline eelvalimistel (primary), kus ühe partei registreeritud valijad saavad valida erinevate sama partei presidendikandidaatide vahel, sisuliselt on need sisevalimised, kus näiteks sel korral Obama võitis Hillaryt. Loomulikult ei seo registreerimine sind üldvalimiste valimsipäeval ja seega ei ole põhjust rääkida “ette ära otsustamisest”, eriti seetõttu et järjest enam on valijaid, kes märgivad valimissedelile nii demokraate kui vabariiklasi (split ballot voting, see kui näiteks hääletatakse presidendiks vabariiklast aga senatisse demokraati vms).
    – Valijamehed on väga tugevalt oma mandaadiga seotud ja nendeks on reeglina partei süvausklikud. Ajalugu teab üksikuid kordi, kui üksikud valijamahed on ootamatult käitunu ning see ei ole kunagi lõpptulemust mõjutanud. Palju krijutati sellest eelmiste presidendivalimsite ajal, kui Bushi edu oli suht väike. Valijameestekogu (electoral college) läheb tagasi noore Ameerika riigi aega, kus selle loomiseks oli ideaal, et valijamahed on oma kogukonna usaldatud ja informeeritumad esindajad, “superkodanikud”, kes oskavad teadlikumaid otsuseid teha.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar