Kes tahab koos meie Martaga filosofeerima tulla? 4-7 a lastele Tartus ;)

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Minu tütre lasteaias veab Egle ka lastele Väikeste Filosoofide ringi. Mona (5a) on esimesest korrast peale väga vaimustatud ja selle järgi, mis neil tegemisel, kõlab tõesti väga tore vorm arutlemiseks maailmaasjade üle 🙂

  2. Epp, kas Sa ei karda, et Su lapse mõtlemist seal liialt suunatakse? Asjast esmakordselt lugedes tundus mulle ka, et väga tore ettevõtmine. Kui hakkasin üvenema ja kaaluma, et kas oma last sinna rühma saata või mitte, siis tundus et see lapsega filosofeerimine võiks olla ikka meie eneste privileeg…

  3. Ma ise filosofeerin temaga nagunii ka ;). Ja ma saan aru, et emad on sealsamas ruumis, mind ennastki inspireerib see – mis nad seal räägivad, mismoodi arutlevad.
    Ja ma ei usu, et suunavad väga ühte kohta, telefonikõnest Eglega jäi mulje, et tema peamine küsimus on “aga mis sina ise arvad?”

    Marta peamine mure praegu on, et mis siis saab, kui maailm ära ei mahu (inglise keeles “What is the world does not fit?” Kui talt täpsemalt küsisin, siis selgus, et tema meelet on nii palju inimesi ja maju ja kuhu see kõik mahub?
    Ta on korduvalt selle teema juurde tagasi tulnud.
    Kusjuures päris aktuaalne globaalne probleem ju ;).

  4. kas selleks on mingit klassi vaja? Kui oled filsoof siis oled seda igal ajal ja igal pool. 24X7. M6nda inimest ei saa kaikaga ka ajada elu yle j2rele m6tlema.

    Ma olin ise pooleteist aastane, kui kysisin emalt: “Mina. Siia. Kuidas?”

    Ehk siis, et kust ma tulin? Tookord rahuldusin ema jutu j2rgi kyll vastusega, et haiglast mind toodi, aga sellele eksistentsi p6hikysimusele otsin ma vastust sama n6udlikult t2nase p2evani.

    Samas, kui 6petaja selliseid asju kysiks, ehk suunaks see lapsi m6tlema “out of the box?”

  5. Nii palju kui mina Egle tutvustusest ja oma tütre heietustest välja olen korjanud, meeldib mulle see ettevõtmine. Loomulikult ma ju räägin ise ka oma lastega maailmaasjadest. Aga teiste omaealiste lastega neid mõtteid vahetada on ju ka tore 🙂
    Ühel korral oli teemaks näiteks see, mis neid rõõmustab ja mis kurvastab. Seejuurde joonistasid ühele ovaalile kurva ja teisele rõõmsa näo ning mängisid sinnajuurde.
    Paaril korral olen pidanud Mona tunnist varem ära tooma ja alati on seal selline mõnus vaikne ja õnnis õhkkond 🙂 Mulle tundub, et Egle mõjub lastele ka kuidagi väga hästi ja turvaliselt, nii et arutleda on neil tore… Suunamist ma küll ei pelga. Miks-küsimustele suudavad lapsed ka ise toredaid vastuseid pakkuda 🙂

  6. ma ka ei kardaks suunamist. Ega laps loom pole 😀 Laps on ikka nii palju mitmekihilisem. Ja mina emana ei tahagi tegelikult lapse ainusuunaja rolli. Pealegi on see lapsele väga julgustav kui keegi ka peale vanemate tunneb huvi tema mõtete ja arvamuste vastu. Kindlasti tuleb see kasuks. Kahju, et Tallinnas pole sellist ringi.

  7. Arabella (3a) näiteks küsis eile, et kuhu auk jääb, kui tita kõhust välja tuleb, kas tisside juurde. C: Eks nad küsivad igas vanuses erinevaid asju. Täna hommikul rääkisime sellest veel temaga, ja ta ütles ise mulle, et `ma sain juba nüüd aru, et ei jäägi ühtegi auku´.

  8. Filosoofi tytrena kinnitan, et lastega filosofeerimine on ohtlik, sest nad òpivad niimoodi mòtlema ja fantaseerima ja pàrast ei nòustu ilma pòhjendusteta sòna kuulama, vaidlevad òpetajatele vastu ja parteidistsipliini ei tunnista 😛

  9. to oudekki: lihtsalt tahan südamelt ära öelda- ka mitte-filosoofide järeltulijad võivad ise mõtlema hakata: ka ilma ringide ja muu sarnaseta.
    ise olen arvamusel, et mida loomulikumalt ja suunamiseta laps maailma asju näeb, seda suurem on tõenäosus, et temast isemõtleja saab.

  10. Aga sel juhul on kõige parem üldse panna lapsed tünni elama või keelata neil inimestega rääkimine, sest igasugune suhtlus ju suunab ühte või teist moodi 🙂

  11. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

  12. Jeg elsker banan-mad MUMSHar aldrig prøvet det med choko under,men det skal da afprøves næste gang ;-)BTW…Super flot hÃ¥r du har fÃ¥et. En dejlig aften til dig og dine KNUS

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar