Aidake mul meelde tuletada ühte raamatut

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. “Tuhat päeva Veneetsias” tundub vist jah rohkem klappivat nende näitudega, mis Epp üles luges. Minu leitud raamat ei paista olevat dokumentaaljutustus. Samas on teema väga tüüpiline – just selline, millest naised hea meelega kirjutavad – lahutus ja elumuutus, kannapööre:)))
    Minu leitud raamatu link on siin:
    http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?24561

  2. See on raudselt Söö palveta armasta ja see on super reisikiri. Kui ta üldse selle kategooria alla mahub.

    Leidsin just täna netist suht kobeda nimekirja 50 greatest travel books ja vaatasin, et tohoh till ae, seda raamatut nimekirjas polegi.

  3. No ja kui me räägime reiskirjadest, siis kaks superasja, mis ka eesti keeli olemas on, on
    William Darlymple “Xanadus” (üks inglise kutt kaupleb oma ülikoolilt pisikese papi sellise toreda teadusprojekti jaoks nagu Marco Polo reisi kordamine.

    http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?2046

    ja
    Sara Wheeleri Terra Incognita. Tohutult soe raamat maailma kõige külmemast kontinendist. Hästi palju huvivtavat infot, väga lai mõttelend ja sügav erudeeritus, kusjuures lisaks veel meeletu huumorimeel.

    Kasutades Manni sõnavara, mõlemad teosed on sitendavad:)

  4. Jah, ongi “söö, palveta, armasta!” – saan siis jõuluvanale vihje-nimekirja panna. Aitäh.
    Kusjuures tulin praegu netti ja tahtsin öelda (juhuks, kui pole ära arvatud), et selle pealkirja rütm on “Leivast, armastusest ja vintpüssist” (üks vana nõuk. leedu raamat). Selline naljakas mäluassotsiatsioon tuli meelde…

    Andry, mis sul see 50 parimat reisikirja nimekirja link on, kui leiad…?

  5. no teate, kui juba reisikirjade pakkumiseks läks =D, siis:

    catharine hartley “to the poles (without a beard)”
    http://www.amazon.co.uk/Poles-without-Beard-Catharine-Hartley/dp/074323152X
    naine kõnnib jala nii lõuna- kui ka põhjapoolusele ja sealjuures pole tegu mitte mingi erilise sportijaga, vaid nii-öelda “täiesti tavalise” inimesega, kes jõuab pooluste ideeni läbi selle, et tal on isiklik elu katki

    jerri nielsen “ice bound: a doctor’s incredible battle for survival at the south pole”
    http://www.amazon.com/Ice-Bound-Doctors-Incredible-Survival/dp/0786886994
    (on ilmunud ka eesti keeles)
    lõunapooluse baasis talvituv naine, meeskonna ainus arst, avastab endal rinnavähi ajal, kui evakueerimine pole võimalik ning parim, millega väline maailm aidata saab, on see, et ülelennul visatakse alla paar-kolm kasti vajalike ravimitega ning naine hakkab seal (umbes samades tingimustes, nagu ma liustikul elasin) iseennast vähi vastu ravima. sürr!

    matt dickinson “the other side of everest”
    http://www.amazon.co.uk/Other-Side-Everest-Climbing-Through/dp/0812933400
    kirjutab 96. aasta everesti katastroofilisest päevast, aga selle vahega, et ta oli teisel pool everesti – mitte seal, kus olid krakauer & beck weathers & co. ja sellest, kuidas ta jõudis everesti tippu nii, et ta tegelt üldse ei plaaninud seda teha, sest ta oli läinud sinna filmitegijana, kes pidi portreteerima ühe vana inglase mäkketõusu. kui aga selgus, et inglane (näitleja brian blessed) ei saa hakkama, siis tekkis mattil mõte, et aga võib-olla… tema… saab. ja saigi. vägev raamat!

  6. kusjuures, andry, mulle wheeleri raamat jällegi ei istunud. et noh, oli tore ja värki, aga… tjah. väga informeeriv ja väga sisuliselt huvitav, aga kirjutamise juures oli mingi “aga” – umbes nii, nagu mulle iseenda raamat tundub. et mitte veel päris see, aga potentsiaali on.

    (ärge nüüd valesti aru saage, ma ei võrdle enda ja wheeleri kirjutatut. preili paneb mulle pika puuga ära! =) ma lihtsalt arvan, et ta on võimeline paremini, tekstist kumab läbi see, et on võimeline paremini.

    umbes nii, nagu jon krakaueri tekstid – kohati nii viimistletud, et ei ole midagi enam öelda, aga kohati mingid “hmm” kohad)

  7. Tänu sellele postitusele leidsin ülesse filmi, mida ma nii nii kaua olen otsinud. Täpsemalt on siis tegu filmiga “Armastus on see”, mis kannab ingl. keelset nimetust “The Thing Called Love”. Suured tänud 🙂

  8. “Söö palveta armasta” äkki?
    http://www.apollo.ee/product.php/0304477
    Mmm, minu toakaaslane luges seda ja nüüd plaanib endale ka soetada, sest see on kohe kindlasti 1 nendest raamatutest, mida ta lõiguti ikka ja jälle ka tulevikus üle lugeda kavatseb. Mina ise ei ole veel seda lugeda jõudnud, aga minu teada seal pidi naise eneseavastus olema pärast mingit kriisi ja seotud Itaaliaga…

  9. Eat. Love. Pray. Elisabeth Gilbert
    Superhea raamat!
    Labi loetud ja lemmikraamatute alla kantud. Soovitan vaga soojalt ja ootan (loodan) ise jarge. AABB – kui labi loed, saad teada, mis see tahendab 🙂
    Ilusaid joule sulle ja su perele!

  10. Lisan veel, et soovitan sul seda inglise keeles lugeda, ma muidugi ei tea, kas ta eesti keeles on ilmunudki, kui olen paris kindel, et tolkes laheb seal midagi kaduma.

  11. Love Eat and Prey sai meeletult populaarseks muide just tänu sellele, et autor ja raamat oli nii öelda järjekordne Oprah leid – ta kutsut naise enda saatesee ja seal see lumepall veerema hakkaski. Nüüd siis ülemaailmne hitt, mis ka eesti keeles saadaval.

  12. Armas Mann. Ega ma ei arvagi, et kõik, mis mulle meeldib, peab teistele ka meeldima. Aga mingi eriline võlu Wheeleri raamatus on, kasvõi Wheeleri silmaring ja huumor. Tulevad meelde kohad, kus ta Scotti äärmiselt traagilise ekspeditsiooni puhul lavastab peas jupi Andrew Lloyd Weberi stiilis muusikali, siis ta suhted Itaalia polaarbaasis ja see pikk ja mõnus elu kahekesi tolle naiskunstnikuga liustiku pääl.

    Aga reisikirjadest rääkides, minu meelest on lõpp hea ka Juhan Smuuli “Jäine raamat”.

    Mind natuke ongi hakanud Petroneprindi reisikirjade puhul nõrima see enam vähem üks ja sama formaat, millesse kõik raamatud on pakitud. Osaliselt tekkis see tunne ka sellest, et lugesin kolm viimast asja jutti läbi, aga pärispõhjus on vast ikka selles, et reisiraamat võib olla väga erinevas vormis.

    Aga Mannile tahan veel seda öelda, et Alaska raamat on minu jaoks sel aastal lugemiselamuste TOP 5 seas.
    Tõsijutt.
    Ja TOP 10 seas on Moldova. Mis kõik on jällegi kokku üks subjektiivne rida, keegi teine ei pea samamoodi arvama.

  13. Mannikene, minu 82-aastane ämm luges eile ühe hingetõmbega sinu Alaska-raamatu läbi ja täna jõululauas jagas oma muljeid. Talle väga meeldis ja ta ei jõua ära imestada kui tubli sa oled, et seal neis rasketes oludes hakkama said! Meil on siin nii, et meil endal kodus Napoli Mastif ja ämmal pisike karvane taksi-terjeri(vist) segu ja iga päev käime nendega jalutamas. Mu mees käib siis tavaliselt õhtuti ema juurest läbi ja riietab tema pisikese koera helkurvesti ja see riietamine on alati omamoodi ooper, sest kutsa on nii elevil, et ei püsi üldse paigal ja eile nüüd ämm ütles, et mis te kurdate mu koera sebimise üle, vaata kui palju koeri Mannil iga päev hoolitseda oli ja need olid veel palju hullemad!!!:)))
    Mul on endal nüüd Alaska-raamat siin lugemise järjekorras ja arvan juba ette, et see meeldib mulle samamoodi kui kõigile teistele, kes seda varem lugenud – andryst ämmani välja:))) Igal juhul ootan põnevusega kuni lugemisjärg sinnani jõuab.

  14. *naerab

    no mul on umbes sama ooper vanematekodus. emal on kuus pisikest sülekoera (jaapani chinid) ja kui me eile vennaga õue hakkasime minema, siis vend võttis 3 ja mina samapalju. liftis hakkasid nad jalutusrihmasid puntrasse ajama, mina siis kõva häälega kommenteerin: “ingvar, mõttelist poolitamiskriipsu näed? hoia omad enda poole peal.” koertele ütlen samal ajal midagi selles vaimus, et “kuulge minge muffi! ärge ajage end sassi nüüd kõik!”

    ja mida mu vend selle peale ütleb? “vaata meedias säramine on üks asi, aga tegelik koerajuhtimine ikka natuke teine.”

    ja siis kõnnib rahulolevalt irvitades eemale =D

  15. Just sattusin pühade ajal vanematekodus seda Oprah saadet vaatama kus “Eat.Pray.Love” raamatust ja tema autorist räägiti. Seal olid ka intervjuud inimestega, keda see raamat on pannud oma elu muutma. Tundus algul kahtlase ameerikalikku entusiasmi ja halleluujatamisena, aga tekitas igatahes huvi ise raamat läbi lugeda.

  16. Lugesin varakevadel seda raamatut, on lausa võrratu, soovitan kõigile!! See naine on elanud väga huvitavat ja õpetlikku elu!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar