Paneme oma väikese Karlova korteri müüki (või üürile)

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. See on töesti väga armas kohake. Endal pole Tartusse vaja, aga kui oleks, ei köhkleks hetkegi…kust teil uuesti sellist leida. Äkki saate ikka pikaajalise hea yyrniku. Saab ju interneti kaudu maksta ja yhenduses olla. Nyydsel ajal vahemaad enam ei loe nii väga.

  2. Proovige ikka korterit välja üürida, praegu jah müügiks kõikse nirum aeg (soovitused stiilis “müügu ainult need, kel hädasti vaja”).
    Kui te välismaale lähete, kas siis plaanite Marta ka välismaal kooli panna? Doktorantuurid teatavasti kestavad oma 3-4 aastat ikka.

  3. Küsin mõned asjad üle.
    Kas hoovis on võimalik parkida kaks autot? Ega naabrid pahanda? Kas hoovis on ka ruumi näites pesu kuivatada (tuba ju väike)? Millised on naabrid? Mis seisus on maja?

    P.S Juba 2006 aasta blogi ütleb, et remont on tehtud 4 aastat tagasi, kusjuures on ehitatud uus pliit ja nüüd 2009 aasta kuulutuses on ka, et 4 aastat tagasi tehtud remont ja uus pliit?
    On see ekslik viga või on remontitud ja ehitatud uus pliit mitu korda?

  4. Kati,ma olen numbrites väga kehv.
    Blogi oli siiski 2007. detsembrist; ma olin kogemata pannud viite, et 2006.
    Kui me ostsime, siis nad ütlesid, et kaks aastat vana pliit ja remont, ostsime 2007 aasta alguses.
    Nüüd peaks olema kas 4 või 5 aastat.

    Saab ikka mitu autot ka parkida. Naabrid: üks on lahe, noor kunstnik (tema eestvedamisel sai see kiviaed sinna tehtud), aga kahes korteris elavad ausalt öeldes ka sellised, kes vahel alkoholi tarbivad. Padujoodikud küll ei ole, seda mitte. üks neist on jube sõbralik mammi, selline ülevoolava jutuga. Mu teada on kõik eestlased ja kõik sõbralikud.

    Pesu saab pööningul kuivatada ka, seal on suur täispööning.
    Aga korteris ei ole praegu pesumasinat.

  5. Catalina – eks ikka Marta läheb siis seal n maal kooli (eks me enamvähem teame ka, mis maa, aga ei taha veel avalikult välja hõigata, pole kindel).

  6. Mina ka kindlasti ei müüks praegu mitte midagi. Ostminegi on kahtlane, eriti, kui laenu võtad — mina ei julge. Niisama oma maja kordategemiseks oleks laenu vaja, aga seda ka ei julge võtta.

  7. Vaatasin seda hinda kah korteril — saan aru, et ise veel kallimalt ostsite, aga no kuramus, ma vähe suurema raha eest ostsin Saaremaale terve maja, mis on kõvasti suurem kui 14 ruutu. Isegi üür on mu meelest vähe kõrge, sest noh, mõelda ju võib kõike, et mida tahaks ja kuidas endale kasulikum oleks, aga seepärast polegi praegu kasulik müüa või küsida üüri selle järgi, et mis summa see on, mida ise tahaks saada.
    Me mõtleme oma rohkem kui poole suurema korteri eest küsida umbes sama palju üüri ja korter on TÜ peamajale ja Maaülikoolile ja muudele õppehoonetele nt märksa lähemal. Aga ega välista, et tõeline Karlova fänn või keegi selline isegi ostab või üürib praegu selle raha eest.

  8. Hinnast – Anna, sa räägid ju Saaremaast!
    Meie maja koos ligi 2 hektariga (millest osa on jõe ääres) Setomaal maksis vähem kui see 14,5 ruutmeetrine minikorter Karlovas. Aga see on Setomaal. Eri piirkondades ju eri hinnad. Saaremaa üldiselt on kallis.
    Üldiselt ma usun, mida atesteeritud maakler on välja uurinud ja soovitanud, tal on ju ligipääs toimunud tehingute baasile antud piirkonnas, ja pealegi ta on ise ka huvitatud, et tehing toimuks, seega pakub reaalse hinna.
    Samas oleme paindlikud. Küll sujub.
    Paar huvilist juba on ka. Eks me peame ise ka välja mõtlema, kas eelistaksime ostjat või üürijat.

  9. Maakler on siiski maakler, Epp, nende suust mingit puhast kulda oodata, olgu ta atesteeritud või mitte, on vähe naiivne 😀 Kinnisvara reaalsed ostuhinnad on hetkel siiski midagi hoopis muud kui need, millega objektid kinnisvaraportaalis üleval on, tasuks pigem seda pilti uurida, millega kortereid tegelikult müüakse. Ja OK, kui soovid: ka meie Tartu korter maksis vaid mõnedkümned tuhanded rohkem kui see Karlova oma, ruutmeetreid on 31.
    Ja muideks, Saaremaa on kinnisvara poolest ikka üks kallimaid piirkondi, näiteks praegused hinnasulad pole sealseid hindu eriti puudutanud. Nii et seega kannatab Tartu korterit ja Saaremaa talu hinna poolest ikka vägagi võrrelda.

  10. Ma vaatan, et mul hakkab siin city24.ee foorumiks kätte minema. Kinnisvara kütab kirgi ja inimesed mõnuga tembeldavad üksteist naiivszeteks, ahneteks jne…
    Ütleme otse, me ostsime endale koha, mida ei hakanud meil vaja minema (Justin arvas, et tahan endale USA staabiga suhtlemiseks kontorit, nüüd aga töötab kogu aeg kodust). Mingeid muid ambitsioone meil pole selle kohaga olnud ja nüüd tuleb lihtsalt rahulikult vaadata, mis sellega edasi teha. Me olime valivad ostjad, sain siinsamas blogis inimestelt kurjustada, et mulle Karlova kordirorides ettetulev kassipissihais ei meeldinud jne. See oli niisiis meie enda jaoks ostetud, võimalikult hea ja armas, mitte spekuleerimise jaoks.

  11. Mis te jah siis nüüd niimoodi – eks ikka tasub proovida, mis hinda on võimalik saada. Vblt mõne jaoks pole see mingi ülejõu käiv summa ja koht väga meeldib. Ehkki, ega ei saa salata, mina ostsin paari aasta eest oma 42ruuduse puumajakorteri Karlovas 325 000 eest, sellega võrreldes tundub tiba kallis küll, aga nagu öeldakse – kusagil on igale asjale ostja. Kui kiiret pole, siis oodake-vaadake, võib ju õnnestudagi. Sest eks see Setomaa maja hakkab ju omakorda raha tahtma. Aga vahva, et leidsite oma maamaja, palju õnne selle puhul!

  12. mina ei saa aru, mis valu on teiste inimeste tegemisi taolisel kujul kommenteerida. oma elu ei paku piisavalt pinget, et sappi pritsida?

  13. Mu arust pole siin keegi otseselt sappi pritsinud, lihtsalt on öeldud oma arvamused välja seoses ruutmeetrite ja hindadega – päris hea on ju seda teada. Muidugi pole see vbla kõige õigem koht kus sellist teemat arendada, kuid – Epul on mu arust siit just mõndagi kõrva taha panna. Alustas teema, pani korteri müüki/üürile, ja on ju normaalne, kui selle kohta arvamusi avaldatakse? Või ei ole? Et nagu peaks blogiomanikule igal juhul meeldivaid asju ütlema? Aga kui ei ole samal arvamusel? – et siis hoia suu parem kinni… aga milleks ometi selline silmakirjalikus, küsin ma! Mis mõte sel oleks?

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar