Gaasilambist

Setomaal aidas pole elektrit sees ja me ei tahakski seda sinna vedada… Suvel on ju valged ööd kuni poole juulini, lisaks võiks seal õhtuid valgustada gaasipõleti.

Mõtlen just, et kust sellist otsima hakata. USA-s nägin rohelises telekanalis ka sellist uudistoodet nagu vändaga lamp (väntad oma muskli jõul patarei täis ja siis lamp töötab), see oleks ka iseenesest tore :).

Omaette küsimus, kas selline gaasilamp oleks suur tulekahjurisk…?

Oijah, sõnad on hetkel veidi kinni.

Eile oli üks õnnelik päev aiatöödel. Ja mul läks uni täna täiskuuvalguse pärast ära kella kolme paiku öösel… Siis sai täiskuust varahommikuvalgus ja linnud hakkasid kisama… Niisugune mõnusalt zombi on nüüd olla.

10 mõtet “Gaasilambist

 1. thela

  See vändaga lamp ei ole eriline uudistoode, mul on see aastaid olemas. Aga ei soovita. Reklaam ütles küll,et mõned minutid väntad ja siis tükk aega põleb, aga tegelikkuses on vastupidi, tükk aega väntad ja siis mõned minutid põleb.
  Gaasipõleteid müüvad samad firmad, kes gaasigi, Propaan, Eesti Gaas jms.

 2. Anonüümne

  Minu vanavanemad kasutasid veel 15a tagasi sellist asja nagu petrooleumlamp ja olen neid ka müügil näinud. See on selline klaaskupliga lambike, kuhu käib lambiõli sisse. Ei tundu just väga tuleohtlik olema, kui teadlikult sellega ümber käia.

 3. Angela

  Kui juba siin Võru lähedal oled, kas pole pakutud lugejatega kohtumist? Edu! ( Postitan nüüd küll vale teema alla…)

 4. led

  meil ka elektrita maakodus akuga led-lambid kasutusel ja julgen igati soovitada. põlevad lõputult kaua (ikka nädalaid, kui mitte kuid), valgust näitavad hästi ja mõni on päris armsa kujuga, näiteks üks sangaga laternakujuline, mida saab kempsu ja mujale pimedasse välja minnes kergesti kaasa võtta. valgus pole küll päris nii mõnus kui elusa tulega petrooleumi- või gaasilambil, aga kasutada on igatahes mugav. ja tuleohutu. Laadida saab autos.

 5. nelli

  Kas keegi oskab nõu anda, kust võiks leida laternakujulise led lambi. See oleks ju päris romantiline kui võtaksid välisukse kõrvalt naela otsast laternakujulise lambikese ja kõnniksid lambike peos läbi pimeda hoovi kempsu poole.

  Ma oline eelmine suvi rase (ja kempsu vahet jooksmist ikka oli), siis ma suveöödel ikka ootasin, et oleks juba õues valgem, et siis mõnusam üle kastese muru kempsu minna. Taskulamp ei sobi selleks puhuks eriti.

 6. led

  Meie ostsime (vist eelmisel aastal) Tallinnast Espakist, see on see Kaare tee ehituspood. Maksis umbes 150 krooni, täpselt ei mäleta, aga igatahes hästi vähe. Oli mingi Vene oma, aga väga ok. Mu mees ütleb, et viimati seal sellist enam ei olnud (ei tea, kas ajutiselt või on üldse müügilt kadunud), aga midagi sarnast olevat olnud ka mingis Peterburi tee tanklas, kus müüakse ka gaasiballoone ja muud taolist. Seal oli ta küll kallim, umbes 400. Need on paar konkreetset kohta, aga tasub vist vaadata igasugustest ehitus- ja elektrikaupade poodidest.
  Latern on lahe jah, eriti väikesel lapsel, käib pimedas nagu väike päkapikk:)

 7. notsu

  Võib-olla on mul midagi kahe silma vahele jäänud, aga miks aidas üldse püsivalgustust vaja on? Või kasutate te seda suvel kuidagi elamiseks?

 8. Eppppp Postituse autor

  Jah, täpselt, me tahaks seal suvel elada, olla. Väga hea, puhas ja korralik ait on seal.

  Ma hakkan siis igalt poolt, kuhu satun, laternakujulist LED-lampi otsima, aga gaasipõletit vaatan ka edasi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.