Kinnisvara-teema jätkub: eile tuli müügile aiaga korter Tartu vanalinnas

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Fantastiline elamine! Nii ajaloolises kohas, mõnusa remondiga.Kas sääl hääd vaimud ka ringi liiguvad? Tartu suhtes imehää koht – kesklinnas, aga samas rahulikus kohas + Jaani kiriku lähedus…

  2. Minu jaoks uus ja mõnevõrra üllatav info.
    Isikliku kogemuse tõttu võin kinnitada, et korter on väga mõnus, ilus, hästi renoveeritud. Heas kohas, kõik on lähedal, samas isoleeritud tänavakärast. Õue saab hästi autot parkida ja lastel on ka kohta, kus mängida. Olen seal käinud!!!

  3. Epp!
    Mul on üks ettepanek. Kirjutame oma laulupeomälestusi vanadlood-blogisse. Kutsume teisi osanikke ka seda tegema. Näiteks Inglismaa Tiit käis eelmisel ja ka sel laulupeol, ma tean, kuigi ei kohtunud temaga. Mihklil on ka nagunii mälestusi tallel, ja kindlasti pilte.
    Sina, Epp, valideeri see blogi ära, et ta tuleks ka blogipuusse. Mul on kahju, kui see nii soiku jääb. Valideerida saad ainult sina oma profiili alt, mina ei saa.
    Võin alustada, sest mul on suvel palju aega, eriti, kui ilm pole väljasolemiseks soodus.

  4. Oh, oleks ta paar aastat tagasi sellise hinnaga müüki tulnud, oleks kohe ostnud. Praegu enam ei julge.

  5. Helle, olen nõus – eks ma proovin siis valideerida. Aga kirjutada saan ilmselt alles juuli lõpust, siis kui mul reisikirjade raamat on toimetajale üle antud…

    Milla – aiast ei ole jah pilti tehtud. See on kogu korteri pikkuses ja paar meetrit lai, natuke metsik muru ja mõned puud, siis on aed ja siis on kellegi teise sisehoov juba (ühe Laia tänava maja sisehoov).

    Praegu nad ei kasuta seda aeda eriti, sest sinna ei lähe ju otseteed (aknast peab ronima :), aga pärast vana tagaukse taastamist septembris saab sealt korterist otse aeda ja korter saab oma privaatse (ainult neile kuuluva) aia.

  6. Täpsustan siis natuke oma korteri kohta. Aed on tegelikult terve meie maja oma.Kuid kasutama hakkaks meie korter enda aknategust ja teised esimese korruse korterite omanikud samuti enda aknatagust .Seal praegu kasvab jah kaks õunapuud ja üks sirel. Need on võimalik ja vist isegi vajalik maha võtta, kuna maja tagant on vaja maad ka koorida 40 cm. Seda vist tehakse vundamendi toestamise käigus. Siis tuleb veel sinna plankaed.
    Ust ei saa enne paigaldada, kui vundamendi osa tehtud. Sisemine uks on vana ja täitsa olemas. Me ei kasuta jah praegu seda nn. väikest aeda, kuid tulevikus suure aia taga oleks väga privaatne ja lisaks saaks otse uksest maja taha. Aia laius on pigem 4m, pole täpselt mõõtnud. Pilte maakler ei teinud jah sellest, kuna praegu raskendatud sinna minek.
    Mis puutub vaimudesse, siis mina neid näinud küll pole ja kuulnud ka mitte.
    Ja maja remondi aeg ka pole veel nii kindel. Praegu käib agar hinnapakkumiste võtmine, projekt ja muinsuskaitse luba olemas – saadud sellel kevadel.
    Aga me kõik majaelanikud loodame, et kohe kohe saab töödega pihta hakata.
    Helle- ma tean jah, et sulle see uudis. Otsustasime lõplikult alles hiljuti, et suuremast elamist vaja. Kuna Ilona kasvab ja tal ka oma tuba vaja. Laste vanusevahe 9 aastat, Simona tahab ka omaette olla….
    Aga muidu on jah nii armas kodu, mõtlesime kaua selle sammu üle !
    See ka veel, et kuumadel suvepäevadel on meie korteris mõnusalt jahe. Ja kütmiseks talvel kulub vähe puid, kuna ainult üks ahi on (uus) ja pliit võtab ka vähe puid, see on samuti üsna uus ( kolm aastat tagasi paigaldatud).

  7. Kas tõesti saab aeda autot parkida, nagu siin ühes kommentaaris viidati? Hoov pidavat kuuluma muuseumile ja nendest sõltub, kes ja kus pargib. Autod on ikka tänaval, tasulise parkimisloaga.

  8. Auto peab jah parkima tänavale. Aga kesklinna sissekirjutusega saab osta aastase parkimisloa. Saab nii Laiale tänavale ( odavam ) kui ka Jaani tänavale. Siis on veel Lutsu tänaval üks koht kuhu meie maja omad pargivad, seal veidike meie maja maad. Mul endal autot pole ja pole parkimise probleemile eriti mõelnud. Aga vahest võib ka hoovi auto ajada . Kui mulle keegi külla tulnud on autoga, siis auto seisab ikka hoovis . Ja meie majaelanikelgi on vahest hoovis olnud . Hoov ei kuulu täiesti muuseumile, aga suurem-jagu küll. Meie akna all on tegelikult päris suur plats, mis kuulub meie majale. Sinna saab ka põhimõtteliselt auto panna, sest siis ta pole ju muuseumi maal 🙂

  9. To inimene
    Algul Epul oli viide otsekontaktile minuga aga ma käskisin tal maha võtta. Ma ajan asju ikka maakleri kaudu .

  10. AAAAH! Minu ülikooliaegade kodumaja! Milline korter see neist müügis nüüd siis on?!? Meie elasime taga, kõige viimases, kui maja eest mööda minna. Ülikooli lõpetamise päeval veel pilt seal ukse ees tehtud. Kohe meie ukse kõrval oli naabrite uks, seal elas pere, kelle armas vanamemm meil tihti last hoida aitas. Õuel oli poja lemmikpuuriit – kui Annelinna järgmisel aastal kolisime, ei osanud ta selle lageda õue peal ronimisredelist ja liivakastist mingit rõõmu tunda, kurtis aina, et igav on, puuriida ääres sai varakevadest juba sulavetele teed teha ja putukatele kodu otsida ja… Ah, pagan, nii palju mälestusi korraga! Meie saime ka tagaaeda ainult aknast, aga naabriperel oli sinna uks, naabrivanaema tegi suviti pühapäeval pannkooke ja kutsus meid ka sööma – astusime üle aknalaua ja olimegi kohal. Oioi, ma tahaks nii sinna majja tagasi!!!!

  11. Täpitark, mis aasta(kümne)test jutt?
    Minu teada Elo mehe pere on seal majas küll väga ammu elanud (50-60ndatest?)

    Inimene, sorry, kui alatult välja korra kukkus. Samas mu sõber Monika (see teine kinnisvarakuukutus) just ütles, et tema ei teinud maakleritega ainuesinduslepingut ja jättis endale õiguse ise ka müüa ning palus mul panna otsekontakti. Elo, nagu selgus (ma ei teadnud kohe), tegi ainuesinduslepingu ühe bürooga.

  12. No seda aega ikka on mööda läinud – me lõpetasime ülikooli 1981, seal korteris olime üürilised muidugi. NIIIII süda tilkus verd, kui ära tulime, omanik elas ise hoopis kas oma majas v kus, aga korterist loobuda ka ei tahtnud. Müüa sel ajal ju ei saanud, erastamised-asjad olid kõik alles ees. Annelinn tõepoolest polnud kõigi oma mugavustega raasukestki see koht, kuhu oleks tahtnud minna. Seal vanas korteris oli meil veel selline imeline asi nagu puudega köetav vanniahi. Oleme hiljem mitu korda seal õuel luusimas käinud, aga sedagi ei tea, kes meie korteris elab, naabrimemm on ka ammu-ammu surnud. Kuskil eespool otsas, mu meelest teisel korrusel, aga pole ka kindel, elas veel keegi õpetajaproua, selline ehtne daam, kõpsutas oma kõrgetel kontsadel üle hoovi ja jagas meile vahel elutarkusi.

  13. Kirjutan natuke siis ajaloost, mida ämmalt kuulsin. Enne sõda kuulus maja mingitele sakslastele ja meie korteris arvatavasti elasid mingid juudid . Mu mehe isa oli saksa sõjaväes aga tema vend punaarmees. Enne sõda oli nende perel kodu vist Kastani tänaval. Nende kodu aga hävines pommitamise tagajärjel. Ämma ämma järgi olevat seal neil nii ilus ja mõnus olnud . Tänu sellele , et vend oli punaväelane ,antigi talle uus korter Jaani tänavale ( enne oli Ülikooli tänav ). Mu mehe isa oli 10 aastat Vene koonduslaagris ja peale seda tuli siia elama oma ema juurde. Vend elas ammu Tallinnas. Mu mehe ema tuli elama siia 1966 aastal. Minu ämm on siis praegu maja kõige vanem elanik ja teab kõige rohkem vanadest aegadest .

  14. Andke siis teada ka, kui korter müüdud ja mis himmaga. Tallinna kesklinnas(mitte vanalinnas) renoveerimata majas ja madalal esimesel korrusel selle hinnaga praegu küll ei lähe.

  15. See häda võib tekkida jah, et neil, kes sellist elukeskkonda väärtustavad, pole niisugust raha kusagilt võtta. Need aga, kellel raha on, ostavad selle eest midagi sootuks muud: 48m2 terrassiga uhiuue korteri uues majas Karlovas nt, praegu müügis just, veidi odavamgi. Aga ehk veab. Hoian siiski silma peal – juhuks, kui hind peaks langema :).

  16. Selline korter vanalinnas,kus kõik on pehkinud ja hallitanud!
    Ma ei soovitaks seda korterit isegi oma vaenlasele,sest sellise raha eest on võimalik osta juba uus ajakohahane korralik maja koos sauna,garaaźi,lodźa,suure avara köögi ja teiste ruumidega.
    Aia rajjaksin ise oma äranägemise järgi.Miks ma peaksin teistega jagama nii-maja ja õue?Kõigepealt puudub omanikutunne,privaatsus ja mugavus.
    Milleks jagada oma muresid ja rõõme naabritega?
    Selline koht ajab hirmu nahka,see kirik jne.
    Ehk leidub mõni poheemlane või see,kellel ei ole õrna aimugi ehitusest ja oma maja võludest võiks osta,kuid sellisel kontigendil puudub mani.
    Juhul kui selles tondilossis oleks nii hea elada,siis ei müüdaks ära,vaid pärandataks oma lastele.

  17. Juhan:
    Kas sa ei saa aru et nad lasevad hinda alla ka aja jooksul!!!!Kui sa just aru ei ole saanud on see maja super kohas, mis see kirik sind nii väga häirib? Just ilus juu! Või sa kardad vaime w? 😀 Muidu selline vanaaegne staff on just kena. 😉 Kesklinnale lähedal… Siis kui on lapsed on lähedal Tartu Kesklinna Kool jne… 😉
    Muide : Epp, sa oled tubli et reklaamid oma õde, äkki siin on isegi keegi kes tahaks osta!! 😉

  18. Lihtsalt hüpotees – Juhan võis ka mõelda, et sellise raha eest saaks endale juba oma aiaga majakese osta (mis on ka tõsi).Küll mitte südalinnas aga mitte tingimata ka nn põllu peal.
    See jutt, et kirik hirmu nahka ajab, on aga küll naljakas 🙂

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar