Petrone Print, heategevusfond Dharma ja Erika Salumäe toetavad lastekodulapsi

Kirjastus Petrone Print on otsustanud aidata koos raamatuostjatega ühte sellist rühma Eestis, keda sageli ei märgata ega tunnustata piisavalt, ütleb kirjastuse juht Epp Petrone. “Nimelt, ellu astuvaid lastekodulapsi, kellel on suured unistused ja head hinded, aga kellel ei ole oma ema-isa rahalist ja hingelist toetust.”

Nii otsustas kirjastus, et iga raamatu “Kust tuli pilv?” ja “Siis, kui seened veel rääkisid” ostult läheb 10 krooni otse lastekodulaste toetamiseks.  Koostöös heategevusfondiga Dharma jagatakse nüüd kuuele konkursi võitnud noorele inimesele stipendium. Kolm sel kevadel põhikooli lõpetanud noort saavad igaüks 1000 krooni ja kolm keskkooli lõpetanut igaüks 2000 krooni. Noored pidid konkursil osalemiseks kirjutama enda tulevikuplaanidest ja unistustest ning võtma iseloomustused nii koolist kui lastekodust.

“Võib ehk tunduda, et 1000 või 2000 krooni pole suur raha, aga kooliteed jätkavale ilma vanemate rahakotita noorele on see kindlasti suureks abiks, lisaks ka tunnustuse, usk ja lootuse andmine,” ütleb raamatute autor Epp Petrone.

Ürituse patrooniks on kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe, kelle elu algas lastekodus. “Erika on hea näide sellest, et ka keerulise elu alguse kiuste – või äkki hoopis tänu sellele keerulisele algusele – on võimalik oma unistused täide viia,” ütleb Epp Petrone.

Erika Salumäe sõnul läksid konkursi võitnud noorte kirjatükid talle väga hinge. “Need noored ellu astujad teavad, mida elult tahta, ja taotlevad stipendiumi oma õppimise jätkamiseks või isegi kooliasjade ostmiseks, mis arvestades seda, et rahaline toetus ei ole ju suur, on eriliselt liigutav!”

Sel reedel, 4. septembril kell 14.00 toimub kampaania “Toetame hästi õppivaid lastekodulapsi” stipendiumide üleandmine Tallinnas, Viru Keskuse Rahva Raamatu neljanda korruse saalis.

Nii autasustatud noored kui ka kõik pealtvaatajad saavad esitada küsimusi Erika Salumäele. Üritusel osaleb ka kirjastus “Menu”, kes kingib konkursi võitjatele Ene Veiksaare kirjutatud raamatu Erika Salumäest “Jääda ellu”. Pärast stipendiumi ja kingituste üleandmist viib heategevusfond Dharma kõik konkursi võitnud noored ka “Estonia” teatrisse, vaatama ooperit “Kolm mustetäri”.

Rohkem infot:

www.petroneprint.ee, epp.petrone@gmail.com, 52 71 009

www.dharma.ee, malle@dharma.ee, telefon 50 35 528

PS Üritus on avalik, nii et võite tulla, kui pakub huvi.

2 mõtet “Meie pressiteade: homme, reedel kell 14 jagame koos Erika Salumäega stipendiumeid hästi õppivatele lastekodust pärit noortele

1. Eppppp

Oijah, läks hästi. Aga pärast jäin nohusse.
    Sellest oli TV3-s ka uudislõik http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=344754, hästi isiklik katkend on sisse pandud pikast intervjuust. Tegelikult lootsin, et pannakse sisse see, kus kutsun teisi firmasid selle kampaaniaga ühinema, et kas kingituste või raha abil aidata lastekodunoortest elluastujaid…
    Kui saan tervemaks-kabedamaks, siis panen selle üleskutse siia blogisse ka.
    atsihh.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.