Kus müüakse veini tegemise tarbeid?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Seemi on OK, kui katsuda tahad ennemb ostmist. Koduveinis aga on hinnad paremad. Kui sul on korralik mahl olemas, siis veiniteoga pihta hakata on ehk kõige parem selle komplektiga: http://www.koduvein.ee/index.php?id=8&sub=44 . Kujundus on nagu on, aga sisu on OK. Vihjeks veel niipalju, et väga palju sõltub mahla kvaliteedist – kui on hea, sügisene valmis õunamahl, siis on tulemust päris raske tuksi keerata. Kui aga on näiteks toorevõitu mahl, siis ära suhkruga eriti liialda (st. pane vähem kui retseptis kirjas).

    Lisaks pead arvestama sellega, et kui teed esimest ringivalamist, siis sadene osa (2-3L) kraamist läheb äravalamisele ning veininõusse jääb õhuvahe sisse. Seda vahet oleks hea täita miskist reservnõust.

  2. Need pärmid on küll täiesti mõttetud asjad.
    Neid lihtsalt ei ole vaja.

    10 liitrit korralikku õunamahla, vajadusel u 2 kg suhkrut 10 l mahla kohta, punsusse, paar päevakest lahtiselt seista lasta, siis mulksuja plastiliiniga külge ja nurka seisma.

    Mõne kuu pärast võib ümber valada, et sadet välja saada.

    Aasta pärast võib jooma hakata.

    Ainuke nipp, et kõik asjad peavad puhtad olema ja mulksuja peab korralikult õhutihedalt külge saama, st plastiliiniga on natike mökerdamist.

    Aga ei mingeid pärme. Magusa mahla puhul pole isegi suhkrut vaja.

    Järele proovitud, aastate viisi.

  3. Kogu selle veinivarustusega on nagu juustutegemise varustusegagi. Või ükskõik millise käsitööks kvalifitseeruva asjaga. vanad tegijad teavad, kust mida saab, algajal tuleb enne mitu jalgratast leiutada kui otsa peale jõuab.

  4. Jah, kui nüüd Tartust ka selle varustuse leiaks… Hetkel pole veel leidnud. Muidugi võib ka Tinzi moodi teha ja lihtsalt “punsu” leida, aga seda ka pole 🙂

  5. piprapoe komplektiga ei tee pooleteise kuuga midagi. jahedamas toanurgas käib kevadeni, soojemas toas saad ehk detsembri alguses toorema maitsega veini mekkida. veinipärmiga tehtud veini eeliseks on õrnem maitse, st. klassikaline õunaveinilik mekk tuleb man alles peale villimist ja 2 aastat pudelis seismist. ja ka sel juhul tegemist äratuntava tooniga ja mitte pealetükkiva peamaitsega.

    õhuvahede hoolikas kinnilappimine on väga tähtis. ning stardipäevadel hoolikas segamine samuti. ikka higimull tuleb otsaette segada igapäevaselt 🙂

  6. Mul käis vein ilusasti ära Saku Lätte veetünnis. Aretasin sinna mulksuja öhupallist, voolikujupist, teibist ja pooleliitrisest vett täis pudelist. Pudel-mulksuja eelis on mu meelest see, et vett ei pea sinna lisama. Poest saadaval mulksujal kipub see vesi ära aurama. Pluss asjade taaskasutus vs uue koli ostmine poest.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar