Tagasi defitsiidiaega ehk kust saada purke?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ma vaatan, kas mul on mõni purk jäänud, pole küll suurem asi, aga abiks ikka ehk… Saadan sulle õhtul.
    Ma tuleks moosikeetmisel ka appi, aga sel nädalal pole aega ninagi nuusata, kas järgmisel on veel midagi keeta?
    Ma ise olen kiireks tarvitamiseks pannud moosi plastiku sisse ka, aga seal nad pikemalt muidugi ei seisa. Külmkapis paar kuud võibolla.

  2. Kasuta purkide asemel kaheliitrisi plastpudeleid (kokakoola jms pudelite taaskasutus). Ainult mahl ei tohi väga kuum olla, kui sisse kallad.

  3. Õunamahla saab peale purkide (ja Kaja pakutud plastpudelite) üldse kõigisse korduvsuletavatesse klaaspudelitesse valada. Mul vanemad tagasid õhukindluse niimoodi, et katsid korgi keerukoha küünlavahaga. (Küünal põlema ja siis tilgutad vaha sinna korgi keerukoha peale.)

    Kahjuks purke pakkuda ei saa, kuigi neid kaanetavaid purke keldris natuke leidub – kelder koos purkidega asub tallinna külje all.

  4. Kodu-Ekstratest on kõikjal otsas…
    Küünlavaha nippi tean, aga selleks on pudeleid vaja.
    Hetkel aga saime purke niipalju, et tänane probleem peaks lahenema. Siinkohal tänud Liisile ja Ireenile!

  5. PS Kuna meil pole õunad otsas, siis KUULUTUS EI AEGU (veel mitte niipea).

    PPS. Plasti sisse ma ei tahaks kuuma jooki villida, usun, et sealt lekib mahla sisse aineid. Olen seda teemat uurinud ja “Roheraamatus” kirjutanud ka.

  6. Plastpudelitega saab mahla külma panna. Ilma kuumutamata. Ehk siis valad toormahla plastpudelisse ja sügavkülma. Pärast muidugi peab mahlajoomist natuke ette planeerima, sest kaheliitrise mahlajää sulamine mahlaks võtab omajagu aega, aga muidu – lihtne. 🙂

  7. Aga veini jaoks on ka vaja nõud?
    Lähen gugeldan koduse veini tegemise kohta, sest tõepoolest, need õunad ei lõppe kohe kuidagi otsa! Äkki järgmise või ülejärgmise laari teeks tõesti veiniks. Kas teie seal Veerikul olete proovinud veini teha?

  8. Mul keldris purke nii et tapab:) Kahju, et siis ei küsinud, kui läbi käisite.
    Olen siin ka hädalistele andnud, aga ikka veel on. 3liitrilisi.

  9. Ei ole veinitegemist proovinud, aga kuna kolleegidega on tööl õunamahl-tegemine-õuntest lahtisaamine-õunamahla tarbimise võimalused igapäevane kohviruumi teema, siis mitu kolleegi on häda sunnil (>200 l mahla) ja asja huvitavuse tõttu veinitamise ette võtnud.
    Endal väike köök, igasuguseid juurikaid niigi palju ja aega vähe ja….kärss kärnas-maa härmas, nii et sel aastal jääb vein tegemata. Ja sügis-talveõunu NII palju pole, et neid hoida ei saaks. Aga teie veinitamiskogemusest tahaks kuulda küll 🙂

  10. Aga mõnes foorumis ei ole püüdnud kuulutada? Pereklubi. com-is näiteks. Sealt saab ikka imelisi asju. Mina näiteks püüan sealt tühjasid üllatusmuna kapsleid saada 🙂 Kuskil mujal pole keegi pakkunud, aga sealt pidada saama.

  11. Rahu, rahu! Praeguste ilmadega seisab õunamahl halvaks minemata päris kaua, nädal aega vähemalt, kui päikese käes ei hoia.
    Kui te ise või keegi tuttav Võrru satub, siis siin asub Räpina maanteel üks pood nimega Magaziin, kus on tohutu valik kõikvõimalikke normaalse hinnaga purke ja võib-olla ka pudeleid. Leidub ka veinivalmistusagregaate.

  12. Oo, Magaziini poest oleme mööda sõitnud küll ja plaan on Setumaale minna sel nädalal korra.
    Kas seal on ka 3liitriseid või isegi suuremaid purke (st siis, kui sina seal käisid… kas oli.)

  13. Ma siin hästi vaikselt ja tagasihoidlikult küsin, et….kui teil omal õunauputus on, siis kas te näiteks ei ole mõelnud neid õunu kellegile pakkuda? Tudengitele näiteks?
    Ma nüüd täiesti omakasupüüdlikult toon välja, et mina kui tudeng ja mitte tartust pärit…ma võtaks küll natukene vastu, teeks isegi moosi omale varudeks…

  14. Jah, muidugi, me oleme viinud lastehoidu ja kooli. Vabalt võid helistada ja siia kohale tulla. 52 71 009.

    Ma üle-eelmise aasta õunauputuse ajal kuulutasin, aga tagasihoidlikud eestlased ei tulnud meie aeda appi. Vist üks inimene käis korjamas :). Nii et sel aastal ei kuulutanud jah seda. Ja oleme ise ka rohkem vist karastunud ja eestlasteks muutunud, oma võitlusega paremini hakkama saanud :).

  15. Kas näiteks reedel ka helistada võib? Nii päeval, lõuna paiku?
    Mul homme koolis loengud….aga see-eest reede on täiesti vaba 🙂

  16. Jah, võib reedel helistada.

    Me vist siiski saame nii hakkama, et plasti ei pea villima… Aga tänud nõuande eest sellegipoolest.

  17. Meil on maal aita pakitud 10-20 klaasist 3 l purki, mis ideaalsed õunamahla säilitamiseks (metallist kaanetatavad kaaned sobivad peale). Ise praegu neid ei kasuta, nii et võime lahkesti ära anda. Maa asub Märjamaa kandis … Kui huvi järele tulla, saada meil.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar