Meile võib küsimusi esitada

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Kas tegid laseropi? Kaalun ise seda võimalust viimasel ajal, oleksin väga huvitatud tagasisidest, kuidas see operatsioon kulges jne.

  2. Naudi ilusa ja avara maailmapildi tekkimist!
    Endal see asi tehtud aasta tagasi ja maksimaalselt rahul. Lõpptulemus on igati väärt neid kõhklusi-kahtlusi, raha ja lühiajalist opijärgset ebamugavustunnet:)
    Ja Tartu inimestel ju lausa “omast käest” võtta dr. Teesalu:)

  3. J2lle yks koht, kus laseropist muljetada.
    Kas kellelgi opitutest on ka 6ietolmuallergia, mis v2ljendub tugevas silmade sygelemises? Kuidas silmad seda taluvad p2rast oppi ja kas olete hakanud rohkem allergiaravimeid kasutama?
    Kas kasutate p2ikeseprille sellep2rast,et neid soovitatakse v6i on ka p2riselt silmad ysna valgustundlikud? Kas on keegi, kes ei kasuta p2ikeseprille? Kysin sellep2rast, et minu tuttavatest kasutavad neid absoluutselt k6ik, kuni selleni v2lja, et kui p2ikeseprillid on ununenud, siis ostetakse need kohe l2himast poest.
    Kas suudate pimedal ajal autot juhtida?
    Kui kaua kasutasite niisutavaid silmatilku?
    Ette t2nades…

  4. No ma võin Kairitile oma kogemustest lähtudes vastata…Allergiaga on nii, et midagi mul justkui oli enne ja on ka pärast oppi, aga see silmalau sügelus ei ole olnud nii tugev, et oleksin sellega tõsisemalt tegelema pidanud, kuigi jah, midagi toimub, seda peab möönma:)
    Päikseprillidega seoses pean tunnistama, et ma ei ole eluaeg olnud nende eriti usin kasutaja, pärast lõikust püüdsin korralikum olla, aga olgem ausad, meie lume- ja päiksevaesel talvel ei ole nagu vaja ju ka. Suvel olen üritanud päikselistel päevadel kasutada, aga Sinu kirjeldatud paanikat mul nendega seoses küll ei ole:)))) Samas ei saa öelda, et mul silmad ka valguskartlikumad oleksid üleüldse. Autot ma ei juhi, kuid ma ei ei taju küll ise, et pimedas nägemine kehvem oleks pärast oppi.
    Silmatilku otseselt vajasin umbes poolteist-kaks kuud pärast lõikust, sealt edasi igapäevaselt ei tilgutanud enam. Hetkel kasutan tilku veel vaid öösiti üleval olles (läätsedega “väsisid” ka silmad hilisõhtuks tegelikult ära), arvutiga tundide kaupa töötades või pikematel lennureisidel. Aga sellistel nö tavalistel päevadel ma ei tunne küll ise vajadust niisutamiseks.

  5. Mina vastan ka kiirelt. Mul oli valgusetundlikkkust umbes esimesed kaks tundi, edasi ei ole olnud. Samas, nägin järgmisel hommikul kontrollis, et vähemasti üks inimene küll kandis päikeseprille.
    Silma kuivamist ma ei tunne. Aga tean, et peab iga poole tunni tagant hetkel panema niisutustilkasid. See on veidi ebamugav, aga sugugi mitte valus.
    Protseduur ise polnud valus, hoopis kuidagi ebamaine. Sulle pannakse silma lahtihidja, nii et sa ei saagi seda silma kinni panna. Ja siis näed värvide mängu ja tunned ka midagi füüsilist, mis justkui kõrvad lukku paneb, kestab see umbes 20 sekundit. Kui see üldse mulle midagi meenutas, siis orgasmi :).
    Nii et igatahes muud häda asjal pole kui kallis hind, kahe silma korrigeerimine läks maksma 30 000 krooni (samas USAs maksaks see 6-7000 dollarit ehk poole rohkem).
    Ja küll on hea teravalt kaugele vaadata ilma mingisuguste läätsede ja prillideta.

  6. Aa, sul oli veel küsimusi.
    Justinil tehti USAs see opp 9 aastat tagasi ja ta saab küll autot juhtida, aga vahel kurdab, et hämaras on vastik sõita. Ma ei tea, kas see on opiga seotud. Valgusetundlikkust pole tal muide üldse, ta ei kanna sisuliselt mitte kunagi päikeseprille.
    Seda ma veel ei tea, kaua neid niisutavaid tilku pean kasutama. Homme saan arsti juures ilmselt teada. Eks see tilkade kasutamine ole natuke ebamugav hajameelsele inimesele… kogu aeg läheb meelest ära.

  7. Ma muidu nende tilkade kasutamise aja all mõtlesin seda aega, mil inimene reaalselt neid vajab, mitte kui kaua ette on nähtud- eks mingi aeg ikka on. Mu tuttavad mõned on neid kasutanud aastaid. Tundub päris hull…
    Nägemise parandamise võimalused on mind alati huvitanud. Just siis, kui olin peaaegu laseropi konsultatsioonile minemas, ilmus välja üks hull, kes väitis, et ma pole viitsinud endaga tööd teha. Olen tutvunud mingite tehnikatega ja metameditsiini raamatut lugenud, aga miski ei veena. Nii et olen alguses tagasi.
    Uurin, sest mulle tunduvad paljude inimeste tulemused vastuolulised- kiidavad küll taevani, aga tegelikult kuivus, valgustundlikkus, “kanapimedus” jne on nende elu igapäevaosa. Mis siis mille üles kaalub? Raskeid tüsistusi pole õnneks peale ühe Eestis kohanud (selle ühe leidsin perekool.ee-s ja ilmselt oli pupilli suurus kuidagi valesti määratud, pärast oli kolmiknärvi valu).
    Ega -9-ga ka nummi pole olla, eriti kui hetkel põen seda, et prilliklaasid on vähem kui kahe aastaga läbinähtamatuks kriimustunud. Mingid ekstra kuluvad klaasid või? Eluaeg olen prille kandnud ja sellist asja pole veel olnd…

  8. Olen ka juba peaaegu opile minemas olnud ja siis ümber mõelnud, lugesin välismaised netikülgi ja ehmusi ära. Nii et julguse eest kadestan kõiki opi teinud inimesi, te ei seleta pikalt laialt asja ümber, vaid olete asja ära teinud ja pärast rahul.

  9. No mina tuuseldasin googlega ikka pikka aega, põhjuseks oli muidugi ka plaanitud rasedus, siis imetamine jne, jne. Nii et aega teemaga tegelemiseks oli enam kui küll. Aga lihtsalt muljeid lugedes hakkas silma, et mingit “jama” on ikka murdosal teinutest olnud, nii suur enamus on ju okei pärast. Samas mingi pisike risk on iga medits. protseduuriga ju. Ja mul olid silmad -5 ja -6 kandis, seega ilma prilli ja läätseta ei teinud miskit peale magamise, minu jaoks oli see op nii kaua igatsetud:)
    Tilkade kasutamisest..nujah, mul tuttavaid, kes kasutavad ka ilma oppi tegemata neid aastast aastasse, müstika, kuid ehk osadel kuivavadki silmad kergemini…või on eluviis vastav, ei tea.
    Päris orgastiliseks ma oma oppi ei nimetaks:), aga ahe olii küll. Minu probleem oli muidugi see, et ma kipun sellistes olukordades itsitama ja naerma hakkama. Seal peaks ju aga suht paigal olema, lõpuks tegi ümber siblijatele endilegi see asi nalja:)

  10. Lasin mõlemad silmad opereerida 15 aastat tagasi, kui lasereid Eestis olemaski veel ei olnud, asi käis üsna algelisel tasemel. Pole olnud mingeid probleeme kuivuse, tundlikkusega ega autoga sõitmisega. Silmad olid -6 ja -12 enne oppi. Peale oppi sain autokooli minna, enne polnud see nägemise tõttu võimalik.
    Silmatilku kasutasin nädal peale oppi, hiljem pole iialgi vaja läinud.
    Nüüd mõtlen, et ühe silmaga peaks uuesti minema. See, mis oli enne -12, hakkab natuke järele andma.
    Aga ikka ei kahetse, see opp andis mulle nägija elu.

  11. Epp, ega see saladus pole, kui suur miinus sul oli? Ja kas sulle ei öelnud keegi, et kui praegu lased opi teha, siis on suurem tõenäosus kiiremini lugemisprillid saada?
    Ja muidugi – kui sa asjaga rahul oled – kes see lõiganud tohter oli 🙂

  12. Miinus kolm ja miinus üks.
    Lugemisprillide edasilükkamisest rääkis küll midagi, aga ma ei mäleta täpselt :/ Ma niiväga ei muretse sellepärast, tuleb, mis tuleb. Tean, et praeguses seisus mind häiris olukord – olin kümme aastat läätsesid kandnud ja enam ei sobinud, hõõrusid aina.
    Ja dr Teesalu oli mu arst.

  13. Ma ei saa aru, et kas ma peaksin kõik need raamatud siin vasakul läbi lugema või? Lihtsam oleks ju filme vaadata.

    Heheee, kube kärab on päris hea jah. Ei tea kas laseritega saaks ka muul moel end lasta ära tuunida?

  14. Need pannakse homme hommikul üles. Ja juhul, kui nad on lühendatud, siis panen homme õhtul siia pika variandi ka üles.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar