Kuidas teha valikuid, mis midagi tähendaksid?

Umbes selle pealkirjaga olen kunagi kirjutanud kolumni ja oma roheraamatu peatüki. Nüüd vaatan, et bioneer.ee korraldab samateemalist rohehariduse e-koolitust!

PRESSITEADE: Bioneer.ee alustab Intelligentse Egoismi e-õppeprogrammi

Tänasest saavad huvilised registreeruda Eestis esmakordselt toimuvasse Intelligentse Egoismi e-õppeprogrammi, mille eesmärk on aidata inimestel teadlike tarbimisvalikute abil oma elukeskkonda parandada. Koolitusprogrammi korraldab rohelise eluviisi portaal Bioneer ning osalemine 15. septembril algaval e-koolitusel on kõigile tasuta.

Bioneeri Intelligentse Egoismi e-õppe eestvedaja Katrin Lipp ütleb, et teadlikult tarbides on võimalik anda oma panus paremasse tulevikku. „Kõik me saame iga päev teha paremaid valikuid, ostes nende ettevõtete tooteid ja teenuseid, kes käituvad inimeste, ühiskonna ja keskkonna suhtes vastutustundlikult. Nii loome iga tarbimisvalikuga õiglasemat, puhtamat ja turvalisemat tulevikku,“ selgitas Lipp.
Kuidas aga langetada teadlikke valikuid? Kuidas teha vahet tõeliselt vastutustundlikul ja ainult näiliselt vastutustundlikul ettevõttel? Nendele küsimustele antaksegi vastus Intelligentse Egoismi e-koolitusel, kuhu end alates tänasest kirja saab panna.
Intelligentse Egoismi e-koolitusel õpitakse vahet tegema „rohepesul” ja autentsetel keskkonnasõnumitel ning eelistama selliseid tooteid ja teenuseid, millel on väiksem ökoloogiline jalajälg. Reeglina on keskkonnasõbralikum toode ka tervislikum ning kodumaisel kaubal on väiksem transpordijälg. Kodumaist kaupa ostes toetame rohkem kohalikku majandust. Seega on keskkonnasõbraliku toote eelistamine tihti mitmekülgselt kasulik tegu.
MTÜ Ökomeedia juht ja portaali Bioneer asutaja Rasmus Pedanik ütles koolituse nimevalikut kommenteerides, et intelligentne egoism on oskus hoolida iseendast, samal ajal unustamata ümbritsevat keskkonda. „Me kõik oleme tarbijad ja otseselt või kaudselt vastutavad tarbimisühiskonna keskkonnamõjude eest. Samas usun, et igas inimeses on peidus ka maailmaparandaja ja meil on võimalik teadlikumalt tarbida, võttes arvesse ka teisi inimesi ja looduskeskkonda,“ märkis Pedanik.
„Keskkonna seisukohast oleks kõige parem, kui me üldse ei tarbiks, kuid see ei ole praeguses ühiskonnas reaalne. Püüame oma kursusega leida kesktee teadlikumaks käitumiseks, mis on kõigile jõukohane ja aitab väikeste, kuid kindlate sammudega jõuda tasakaalukama maailmani,“ lisas Pedanik.
Intelligentse Egoismi e-õpe on täiesti tasuta ja sellest saavad osa võtta kõik soovijad, kellel on internetiühendusega arvuti. Registreerumine e-õppesse aadressil www.bioneer.ee algab täna.
Viis põhjust, miks osaleda Bioneeri e-kursusel:
1) õpid olema tervislik ja keskkonnateadlik;
2) oskad võimaldada oma lähedastele võimalikult keemiavaba kodu;
3) tunned praktilise säästmise nippe;
4) oskad kriitiliselt hinnata keskkonnasõnumeid ja
5) oled keskkonnateadlikum.
Bioneeri Intelligentse Egoismi e-õpe saab teoks tänu Keskkonnainvesteeringute Keskusele. Kõikide septembris e-õppega liitunute vahel loosib Bioneer välja kolm Eesti looduskaitse 100. juubelile pühendatud muusikaplaati „Mets on rohkem, kui mõistame mõõta“, mille paneb välja RMK. Plaatidel esitavad loodusest ja metsast inspireeritud laule armastatud Eesti muusikud Riho Sibul, Jaak Tuksam, Bonzo jt.
Iga kuu loosime osalejate vahel välja Dr. Hauschka looduskosmeetikat, mille on välja pannud Biomarket. Kõigi vahel, kes on õppeprogrammi lõpuks ära teinud vähemalt 75% kodutöödest, loosime välja ööbimise Kubija hotell-loodusspaa Deluxe Savisviidis.
Lisainfo:
Martin Eek
Tel: 56484653; e-mail: martin@bioneer.ee

Katrin Lipp, Bioneeri toimetaja
Tel. 5257794, e-post katrin@bioneer.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.