Asun teele

Viljandi-Tallinn bussiga, Tallinn-Helsinki-Dehli Finnairiga, Dehli-Bangalore ühe india siselennuga, Bangalore-Puttaparthi taksoga… Reis algab kell 14 laupäeval Eestis ja pühapäeval umbes kell 15 paiku India aja järgi võiks juba Puttaparthis olla.

Kaasas on ports kirju, ma ei ole neid kokku lugenud, aga umbes 20. Hakkasin mõtlema, et kirjutan ise ka, nendest inimestest, kes on haiged mu ümber. Mul endal ei ole tegelikult ju midagi viga, aga kahe viimase päeva jooksul tuli kuidagi väga palju jutte kellestki, kellel on … järgmisel nädalal kriitiline operatsioon või on juba tükk aega hapniku küljes voodihaige… Ja ma palun ka seda, et tuumareaktoreid jahutada suudetaks…

Aašramis on palju jaapanlasi, eelmisel korral magas jaapanlanna täpselt mu kõrvalvoodis.

Ja teisel pool elas juuditar, kes aina vahetas oma nime (jah, ta otsis ennast; ja ta magas maailma kõige uskumatumates poosides, nagu vana joog keeras ta end kringliks).

Lõhnad. Maitsed. Hääled. Rütmid. Kõik juba tuleb meelde.

Ja ma ostsin kaasa viiruseid-baktereid peletava ameerikaliku spray, olen lubanud, et olen ise ikka ka enda kaitseingel ja pritsin vahepeal käsi. Ja hulljulgeid samme ei astu.

On täielik juhus, et me lendame sel ööl, mil on nn superkuu (maale lähedal asuv täiskuu, mis peaks maad ja veesid rohkem tõmbama kui tavaliselt). Muidugi on minus täna maailmalõputunnet. Kindlasti lõppeb täna minu jaoks üks maailm ja algab uus. Mida iganes see siis tähendab – aga öeldakse ja olen ise ka kogenud, et aašramis mediteerides toimub inimese vaimse tasandi vahetus, kõrgemale astmele minek. Nii et vähemasti see on uus.

Hoidke siis pöialt, ka mu reisikaaslasele Anule, et me liiga haigeks ei jääks. Ja et meid holi-festivali värvidega üle ei valataks (kriitilised on kaks hetke: Bangalore´i lennujaamast taksosse saamine ja Puttaparthi´s taksost aašramisse saamine).

PS. Keda huvitab, kuhu me läheme, lugege näiteks siit, piltidega ülevaade aašrami elurütmist ja tähtsatest kohtadest: http://www.saibabaforbeginners.com/ptp-ashram.html