Banaane ja metsaneegreid*

…banaane saab süüa, küpsetatult ja maapähklivõiga, metsaneegreid näeb piltidel ja kuuleb lugudes, mida räägib “Minu Suriname” autor Liina Org. Mina esitan vahele küsimusi, et Liinal põnevam rääkida oleks, aga tegelikult võivad kõik vahele küsida.

Ja RAAMATU ESITLUS on homme, 18. juulil kell 18 Viru Keskuse Rahva Raamatu poes.

* On ju imelik, kasutada sellist sõna? See tähistab Aafrikast toodud orjasid, kes põgenesid suhkruristandustest ja mujalt raske töö pealt ära džunglitesse ja seal oma salajased kõlad moodustasid. Nüüd on sellistes isoleeritud külades rohkem autentset Aafrika kultuuri kui paljudes päris-Aafrika külades.

Muide, kas teie ka arvasite, et Suriname asub mustal mandril? Tegelikult hoopis Lõuna-Ameerikas, üks naaber nt Brasiilia.

 

Üks mõte “Banaane ja metsaneegreid*

  1. luize

    *minu meelest ei ole selles kontekstis metsaneeger üldse imelik sõna. lihtsalt nimetus. poliitilise korrektsusega ei maksa üle pingutada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.