Mõtisklus: kas globaalküla eestlastele oleks vaja majavahetusvõrgustikku?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Minu arvates oleks kõige mõistlikum lahendus sellise saidi tegemiseks kasutada Facebooki – teha vastav grupileht. Sellisel juhul on kõik vajalik olemas (saab “kuulutusi” postitada, saab administreerida (lubada/keelata kasutajaid jne)), lisaks saab juurde ka inimese ajaloo, kuna kohe on näha, et kes ja kus house swap’i teha tahab, saab pilte vaadata jmt.

  2. Tegelikult oleks hea kui on seal olemas kategooria: maja neile, kes sooviksid tühja maja elavana hoida ja on nõus ka selle eest tegema seal tööd ja tasuma teatud asjade eest!
    Paljud pered ei jõua tasuda hullusid hindu KÜ-des, kus on lugematu hulk lisatasusid välja mõeldud nn haldajate poolt, kes on järjekordsed vereimejad ja lüpsjad tihti – eriti kui kortermajaelanikud ise ei ole suutelised haldama oma maju.
    Ma näen ise oma silmaga seda kuidas asjalood on – mul on häid tuttavaid kes vajaksid niisugust abi ja ma ise olen ka olnud ratastel piisavalt kaua, st kolinud viimasel suvel juba kolm korda, igal pool on mingi ajutine paik ja kiire edasiliikumine sest omanikel on see vaid ajutiselt välja antud paik. Kuid lugematu arv inimesi omab Eestis kahte või enamat maja (mis ei ole neil koduks, vaid asenduskoduks) ja mugavat elu elades elatakse tihti üle mõistliku eelarve ja isegi oma jõu ja kogu teenitud raha lendab siis korstnasse (otsesõnu) iga nende maja kulutuste kaudu. Kas see on mõistlik? See on iseasi. Ja kas seda arutada, on üldse minu asi – need on omaette teemad, aga ma näen kuulutusi KV.ee lehel, kus on hulgi tühe maju, kus pole sees kedagi, mille omanikud aga maksavad elektrikütte arveid jms, et maju konditsioonis hoida.
    Üheskoos saaksime siin luua sõbraliku kogukondliku keskkonna, kus usalduse ja kokkuleppe alusel antakse üks või mitu oma majadest eeskujuliku elukorraldusega peredele või ka üksikisikutele, kel on plaan, kuidas seda maja kasutada ja korras hoida, nii, et maja oleks heas korras ja ka omanik rahul.

  3. Hei! Kuidagi kenasti langes kokku see Epu küsimus-postitus minu enda viimase aja mõttemõlgutustega. Tore siis. Nimelt sain just Rootsis elavalt sõbrannalt selle sakslaste nn.majavahetussaidi ja juures oli hoogustav lause stiilis `´no mis sa veel ootad, anna tuld! etc.
    Sakslaste üks võimalusi pakkuv oleks siis http://www.haustauschferien.com , pindu üle kogu maailma, pole ise veel jõudnud lähemalt tutvuda. Aga äkki keegi on seda juba kasutanudki?
    Kuna pealkirjas sisaldus küsimus, et `´kas oleks vaja?`´ – no saab ka ilma, aga samas, miks ka mitte. Pigem poolt kui vastu.
    Aga nt. mina ei leia sugugi et see peaks olema selline vahetus kus kokku peaksid saama kodu-eesti pered ja välis-eesti pered ja nad peaksid omavahel maju vahetama. Kaldun siiski arvama et nende nn. kahe riigi vahel elutsejate hulgas on ülekaalus just ilma peredeta inimesed. Õppima, välismaale tööle minnakse ikka rohkem üksikuna, pere kas siis luuakse hiljem või tuleb kodumaalt järele. Ma lihtsalt arvan et Epp , pereinimene, mõtles ehk ka seda laiemalt, mitte vaid perekondi silmas pidades. Niisiis, et koduvahetus oleks võimalik kõigile, ka neile kel pole peret, paarilist, last, koera ega kassi.
    Ja vahetada võiks ikka elamispindu, mitte konkreetselt ainult maju. Mina ise ilmselt poleks kunagi kusagil huvitet mingist majavahetusest, samas hea asukohaga korter soovitud paigas võiks olla ülilahe. Inimeste vajadused on ju erinevad, pere vajab loomulikult rohkem ruumi, ehk maja ja aeda, päikese ja liivaranna nautlejale samas võib majast olla suht ükskõik, peaasi et oleks koht kus kotid maha panna.
    Mõtlemisainet pakub minule see majade korrashoidu ja makseid puudutav postitus. Selle teema puhul tulekski ehk rohkem süüvida olemasolevatesse pinnavahetussaitidesse, ilmselt leiab sealt kasulikke nippe mida arvesse võtta ja kaaluda. Nt. tagatisraha teema jne. Aga mis puudutab seda nn. maja korrashoidu, siis ise Eestist väljaspool elades on mul võimalik võrrelda mida oodatakse nt. kortermaja elanikult Eestis või mujal elades. Ja kahjuks pean tunnistama, et oma Tartu korteriga on mul igasugu probleeme, õiendamisi, kurtmisi, kohustusi, kokkuleppeid jms. pidevalt, küll meili teel küll kohapeal. Kas on vaja radikaid õhutada, internett ei toimi või on liiga aeglane, puhastatakse lõõre, värvitakse parklakoha piiranguid lisatasu eest jne. jne, igakuine arve on terve lehekülje pikkune ja kõik see tuleb ju kinni maksta. Välisriigis teen ma iga kuu kindlal kuupäeval makse ja sellega asi piirdub.Kõik toimib.
    Nii et kuidagi mulle tundub need väljastpoolt Eestist siia elamaasujad ei ole valmis ja ka ei mõista kogu seda Eestis eksisteerivat nt kortermajade haldamist ja võib oletada et nad ei soovi ka sellel teemal pikemaisse ega sügavamaiise diskussioonidesse laskuda. Inimene maksab selle eest mida saab ja sellega peaks kõik lõppema. Kes torusid remondib, radikaid õhutab või internetti haldab – see pole elaniku rida, selleks on kutsutud ja seatud (ja kinnimakstud) oskustöölised.
    Aga niipalju kui on erinevaid inimesi, on ka arvamusi ja maitseid.Ja maitse üle teatavasti ei vaielda. Ei vaidle ka mina, eelpool mainisin vaid omi eelistusi.
    ja kõige lõpuks – miks mitte nt suvepuhkuse ajaks käiku anda oma mõnus mereäärne kesklinnakorter Soome väikelinnas. Usun et paljud jaapanlased oleksid rõõmsad :)!
    Ja FB võiks olla, teeme ära!

  4. Kopin siia ka ühe kirjale tulnud arvamuse:

    Minu arust supermõte, muidugi on vaja sellise info vahetamise kohta.
    Eestlasi on muidugi vähe ikkagi ja suur õnn, kui klapivad kellegi
    sihtkohad niimoodi (eriti kui Eestis asuv osapool on Talllinnast
    väljas…). Aga muide, ehk tasuks promoda seda ka Eesti sees ajutise
    koduvahetuse võimalusena? Tean isegi Tallinn-Tartu vahel võbelevaid
    inimesi-peresid: ühtpidi on vahemaa justkui väike, aga inimene
    tegelikult tahaks ajutiselt kolida, jätab selle tegemata just
    seepärast, et kahju on oma kodust pikaks ajaks päriselt loobuda…

  5. Ja veel, õigem oleks nimetada koduvahetus, mitte majavahetus. Nõus.

    Ja vaatasin ka seda http://www.homelink.ee/, muidu tore, võimalus välismaalastega oma kodu vahetada mõneks ajaks (tavaliselt puhkuste ajaks), aga see on tasuline liitumine. Samasuguseid saite on ka tasuta, kuulsam neist (seda on ka selles Hollywoodi filmis kasutatud) – http://www.homeexchange.com.

    Olen isegi mõelnud sellega ühinemisele, aga sellega saaks pigem puhkuseid planeerida, mitte aga pikaajalist vahetust. Reeglina.

  6. facebook oleks ka üsna hea mõtte minu arust teha leht koduvahetus,ja tõesti kas või nädalaks kuuks palju kellel vaja või võimalik või huvi on seda vahetust teha. täitsa huvi ma arvan, et oleks olemas.

  7. Parandan ennast, selgus, et homeexchange.com pole ka tasuta, ikka maksta tuleb, kui tahad infot lõpuni kätte saada. Aga eks see ole loomulik ka, et nii suurt asja ei saa tasuta ülal pidada.

  8. Tere kallis sõber Hoolitseda Lugeda
    Ma just seda osa, mida sa räägid, lahkust helde naine nimega Bruneau Nathalie, mul oli antud summa 250 000 eurot, et ma pean maksma üle 15-aastase intressimääraga, mis on väga konkurentsivõimeline, et pangad. Ma saan aru juba, kuidas te tunnete pärast esimese lugemise, kuid ma kinnitan teile, et kui me kohtame need vargad, need sulid ; need petturid, kes võtavad endale võlts laenuandjad lihtsalt ekstrakti, mis meil on, see on, sest me ei ole koputab vale uks. Ma väga soovitada selle Lady of christian aidata neid, kes seda vajavad. Siin on tema e-posti aadress : Bruneaunathal@gmail.com

  9. Tere
    Ma tahan jagada väärtuslikke sõnum teiega ja nende ümber edasi anda teadet, sest
    See on tõsine

    Kui vajate laenu auto osta või koju tuua välja sinu pere ummikust
    Finants-siis ma püütud siis lööb ühe, ja ühe ukse, et Lady Bruneau Nathalie, sest see aitas mind on laenu € 30,000, mille määr on konkurentsivõimeline, et pangad
    Kontakt : Bruneaunathal@gmail.com
    Täname, et lugemine

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar