“Edu on sama keeruline kui ebaedu” ja Maxima “Meie Eesti” kampaaniast

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Tere Epp!
    Kirjutan siia esimest korda, kuigi lugenud olen ammu. Alati imestan kui loen Sinu madalseisudest, sest kõrvalvaatajale tundub, et Sul peaks minuma ju enamjaolt hästi. Edukas kirjastaja, hea kirjanik, tore suur pere, maailm valla… Kuid tean isegi kui lihtne on seda-kõik on parimas korras- muljet luua. Ise tegelen sellega alateadlikult edukalt, minu arust pole teistel vaja minu probleemidega kursis olla ja nii usutaksegi, probleeme mul pole. Aga meie ühiskonnas… ma parem ei ütlegi KUI pettunud ma kõiges olen(küündimatu valitsus, sotsiaalne ebaõiglus, korruptsioon, vaesus jpm). Aga Eesti ja tema inimesed(hoolimata nende torssis olekust ja muust, noh ma olen tegelikult ise samasugune!) on mulle armsad! Ja selle 100.aasta juubeliga liigutas kõik see, mis Eestiga sisuliselt seostus, ka see kleepsukampaania!
    Ise olin ikka päris üllatunud kui selle raamatu Maximast leidsin! Ostsingi selle suuresti Sinu nime tõttu ja alles kodus sain aru, et tuleb kleepse koguda. Noh kleepse mul napib, FB kontot mul ka pole(enam), nii et minu probleem ongi, erinevalt mõnest teisest, kleepsude puudus. Ja seetõttu toetan kahe käega mõtet kordustrükkide järele. Sest selline Eesti olemust kokkuvõttev raamat on ju tegelikult ka puudu ja vajalik nii eesti kui venekeelsena! Nagu Delfigi tunnustavalt nendib, et parim integratsiooniprojekt.
    Loodan südamest, et asi laheneb ja usu, Epp, eestlastes on palju rohkem kui nad raatsivad(viitsivad, tahavad…) välja näidata! Mükoriisa ongi salapärane asi! 😀

  2. Tere.
    Meie pere on üks hilistest märkajatest. Oleks ka soovi nii raamatule kui kleepsudele(2 ja kohe-kohe 8a saavale poisile). Ja kuna soovijaid on omajagu siis ehk oleks mõtekas teha siis viimane trükk mitte uisapäisa vaid nii öelda vastavalt tellimustele.
    Kas oleks selliselt kuidagi võimalik? Usun, et see paras närvi ja aja kulu, kuid ilmajäänud see eest saaksid parajalt rõõmu sellest võimalusest endale see raamat(kleepsud) tellida.

  3. Võib-olla tasuks raamat ka ilma kleepsudeta välja anda. Mälestus ikkagi ja kogu sel EV100 teemal päris talutav tekst…

  4. Kas võiks kleepsud panna netti üles ise väljaprintimiseks? Meie ka alles veebruari lõpus ostsime raamatu ja kleepsudest saime kokku alla poole. Kahjuks sattus korduvaid kleepse ja tütar, paraku, kasutas neid siis oma seinakaunistusena (selle asemel, et vahetada). Kõike head!

  5. Mhm, ka huvitav mõte, mis kedagi ei tohiks ju kahjustada enam. Aga praegu soovitan Maxima infopunktidesse helistada ja küsida, paljudes on neid üle, kuuldavasti. St inimesed on toonud.
    Ja kellel on üle, viige lähima Maxima infopunkti 🙂

  6. Tavaliselt on see laste teema, meie peres olen mina, ema, see fänn!
    Ja mul on veel niiiii palju kleepekaid puudu 🙁 Aga no ei saa poes sisseoste teha vaid sp, et kleepekaid on puudu 😀
    Lepin sellega, mis kokku sai kogutud ja õnneks on viimasel lehel kõik pildid välja toodud, mistõttu saab sealt vaadata, kui tekib küsimusi…

    Vâga ilus mõte ja teostus, aitäh!

  7. Meie tahtsime ka seda raamatut osta, aga kuna elame välismaal, siis polnud võimalik. Ma algul ei saanud aru, et see mingi tähtajaline kampaania, mõtlesin et kui tuleme Aprillis Eestisse, siis ostame. Nüüd siis kuulsin, et kampaania lõppenud ja raamatud ning kleepsud läbi. Väga kahju et jäime raamatust ilma 🙁

    Tore oleks kui raamat kordustrükki läheks ja veelgi toredam kui oleks võimalus kõik kleepsud ühe korraga ära osta. Tean teisigi välismaal elavaid eestlaseid kellele see raamat rõõmu valmistaks.

  8. Tere! Seda lugu ja “Salajasi tehinguid…” lugedes läksid kohe silmad märjaks. Suured tänud suurepärase raamatu eest, Epp. Maxima on selle kampaaniaga minu meelest veidi puusse pannud selles osas, et kleepsud oleks pidanud poodidesse jääma kauemaks eriti nüüd kui oli teada, et selline hullus on toimumas ja raamatud kõik läbi müüdud. Kampaania lõpus soetatud raamatutesse ei ole ju reaalne enam 100 kleepsu osta ka kõige parema tahtmise juures. Kui raamatud läbi müüdud siis kleepse peaks ikka võimalik soetada olema, see on ju puhas nende endi sissetulek kui kleepsud kampaaniatoodetega siduda? Minul sai raamat vahetamise teel oma viimased kleepsud eile, kuigi sai ostetud päris kampaania alguses. Mida vähem puuduvaid kleepse on, seda väiksem oli võimalus poest uusi saada. Seega võis Maxima suuremahulist vahetuskampaaniat juba ette arvata, sest samasugune kuigi poole väiksem vahetamine käis ka “Minionite” kampaania ajal lapsevanemate vahel. Nüüd kui endal raamat koos, tahan enda üle olevaid kleepse laiali jagada ja jälgin FB-s soovijate kuulutusi. Olen märganud, et 60 algavaid kleepse pea üldse ei soovita, järelikult on neid palju ringluses ja ka meil on neid kõige rohkem. Samas on mõned mida väga vähe liikvel. Võimalik, et kleepse pääses ringlusse väga ebaühtlaselt ja mõnedel jäävadki vajalikud saamata. Kurb, sest tõeliselt ilusad kleepsud on. Minu lemmik on nr.10, roosade sätendavate tulpidega 🙂 Mõteid raamatu uuest trükist. Vanasti, nõuka ajal tehti küll nii, et enne tellisid ja maksid raamatu ära ja siis mitme-mitme kuu pärast said teate, et nüüd võid järgi tulla. Mäletan, et viimati tellisin niimoodi “Tuulest viidud”. Oh kus sai seda oodatud ja siis ühe ööga läbi loetud. Minu meelest teeb Tea kirjastus praegugi veel niimoodi, et saad raamatu veidi soodsamalt kui tellimuse teed ja ette maksad. Kui Maxima kampaania läbi siis võiks uue trükiga ju kleepsud raamatusse lehtedena kaasa panna, nii nagu see teistes kleepsuraamatutes on. Teine võimalus on need kleepsud piltidena ära trükkida nende valgete laikude asemele siis jääks muidugi kleepimise rõõm ära. Olen ka seda meelt, et raamat ei tohiks ilmuda pehmekaanelisena, see vähendaks selle väärtust mälestusesemena. Meie peres on palju vanu lasteraamatuid kasutusel mõni lausa vana-vana-vanaema oma ja pehmekaanelised seisavad vaevu koos. Loodan väga, et iga suur ja väike soovija saaks endale selle suurepärase raamatu, sest see on tõeliselt tore mälestus Eesti 100. sünnipäevast. Võibolla ostaks uuest trükist neid endale veelgi ja saadaks väliseesti tuttavatele. Kindlasti pole ma ainus kellel see suur sagimine selle raamatu ümber pea mõtetest ja ideeedest pöörlema on pannud ja tekitanud soovi see oma veel sündimata lastele või lastelastele kingituseks osta. Nii ilus mõte minu meelest 🙂 Ilusat alanud kevadet meile kõigile!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar