Petitsioon lugejatelt lisatiraazhi saamiseks?! :)

(Pilt: Eesti Ekspressist.)

Istun ja mõtlen, et kas see on uni. Varsti ärkan üles.

Või nagu ma ütlesin eile:  “Oleks keegi mulle kuu aega tagasi ennustanud, et selline lahe olukord mind Eestis ees ootab… et 33 000 raamatut läbi müüdud ja peavalu on selles, et väheks jäi ja vaidlus on selles, kas ja kes juurde trükiks… Ma kindlasti poleks seda uskunud.”

http://petitsioon.ee/meie-eesti

See on vist küll Eesti kirjanduse ajalugu? Ja ka Eesti rahvaalgatuse ajalugu?

Kas on enne kunagi Eesti rahvas omale ametliku petitsiooniga raamatutiraazhi juurde nõudnud?

(Kultuuri on muidugi nõutud, näiteks tsaarile kirjutati kord palvekiri Aleksandrikooli avamiseks… :))

Kuidagi nii… nostalgiline, patriootlik ja armastav on olla. Tore, et inimesed usuvad maailma muutmise jõudu. Selles on samas ka midagi – heas mõttes – ameerikalikku.

…Nii et kes tahab häält anda… See ei muuda otseselt midagi, aga samas saate olla osa ajaloost, ja tegelikult ka osa statistikat. Nimelt, osa meie ja Maxima aruteludest ongi käinud selle üle, et kui palju siis reaalselt neid inimesi on, kellele ei jagunud ja kes reaalselt ostaks.

Mis puutub “Meie Eesti” kampaaniast ülejäänud kleepsudesse, siis ka mina suhtlesin Maximaga sel teemal, palusin, et uuritagu välja, palju kleepse alles jäi ja et teeme nendega midagi. Et ikka iga raamat ja iga kleeps saaks armastava kodu :).

Muidugi oli see kampaania mõnes mõttes üks suur tarbimislabrakas, aga samas, ma mõtlesin selle enda jaoks läbi, kui Maxima oktoobris selle pakkumise tegi. Muna, leiba ja piima ostetakse ju ikka. Kui asi õnnestub, siis saab ilusa ja oma missiooniga raamatu, mis jõuab väga paljude Eesti lasteni (nii eesti kui vene soost lasteni), muna, leiva ja piima ostmise kõrvaltegevuse ehk klepsumängu käigus.

Nii enamvähem läkski. Samas, ütlen ausalt, kui nägin, et kleepsud olid pandud pakendisse, siis kurvastasin. Ma ise üritan oma kaubad osta võimalikult pakendivabalt. (Jah, ma saan aru, et kui kleepsud on kinnises pakendis, siis ei saa keegi üheski ahelaosas nende sisse vaadata ja vajalikke kõrvale panna, see on mängu osa, aga ikkagi…)

Ma olen kahevahel lisatrüki suhtes. Kui teha juurde, siis loodetavasti suudaks timmida täpselt õige koguse. Imepärane on mulle kui kirjanikule ja kirjastajale see teadmine, et hiigeltiraazhi iga raamat jõuab “koju”, oma inimeste juurde.

Kui kleepse jääb alles, siis nende jaoks on meil plaanis ka vabavormilised kohad “Meie Eesti töövihikus”, mis ilmub meie kirjastuses aprilli teisel poolel.

Ja kellel on kleepsukomplektid, hoidke need ka alles, mina loodan ka koos teiega, et olukord laheneb nii, et kuidagi neid kleepsuraamatuid ka juurde tekib.

PS. Üks positiivne noodike lõppu, lastele on võimalik õpetada selgeks ühe uue võõrsõna, mida nad võibolla varem kuulnud polnud. Defitsiit! 🙂

 

8 mõtet “Petitsioon lugejatelt lisatiraazhi saamiseks?! :)

 1. B.

  Mul on kodus suur hunnik kleepse. Alguses ma ei teadnud, et neid tuleb korjata raamatusse ja nüüd on hilja raamatut osta. Kahju. Õnneks kleepse mujale kleebitud pole, kõik ootavad kannatlikult uut tiraazhi, et siis raamatusse kleebitud saaks 😀

 2. Karin

  Kampaania oli tore. Ise soetasin ka ühe raamatu ja kogusin/vahetasin selle ka täis. Olen jälginud seda melu mis nüüd selle raamatu ümber on tekkinud. Kui nüüd raamatut juurde trükkida, kas siis ei või tekkida olukord, et kleepse jääb puudu? Tõenäoliselt soovivad raamatut nüüd ka need, kes enne ei korjanud kleepse ega soetanud raamatut. Kas ei või tekkida olukord, et raamatud on saadaval aga kes kleepse juurde jagab? Vajaminevat kogust on suhteliselt keeruline ennustada, ikka jääb keegi ilma.

 3. Eppppp Postituse autor

  Epp Petrone olen. Jah. Ma olen täiesti nõus viimase kommentaariga. Ja selles mõttes olen ma ka päri Maxima taktikaga mitte kiirustada. Sest muidu on ikka olukord “nokk kinni, saba lahti”.
  Tänahommikuse seisuga tundub mulle, et kõige parem lahendus oleks teha juurde seda raamatut… mitte midagi muud muutes, aga klepsukohad piltidega täites (see poleks kujundajal raske).
  Kel vaja kleepsud ära panna, pangu piltide peale. Ja samas kõik need väliseestlased ja muud inimesed, kes niisama raamatut tahaks, ilma ainsagi kleepsuta, nemad saaksid selle ka.

  Tundub vist parim lahendus?…

 4. Jaanus

  Tere Epp,

  suured tänud vahva raamatu eest. Soovitan kindlasti kleepsuaugud samade piltidega täita, kel kleepse puudu jääb. Mu 3a poiss üritab unejutu ajal pidevalt näpuga neid kleepse kätte saada sealt ja teades kui kehva liimiga need on, siis see on vaid tähelepanu küsimus sekundi murdosa jooksul, kui serv on lapse lahti kaevatud, ja kortsus, niiet tagasi panna on raske.

  Omaette raske küsimus on ka kindlasti see, kus neid raamatuid levitada. Loodan et leiad parima lahenduse.

 5. Diana M

  Piltidega raamat on tõesti hea mõte. Ise ootan raamatud, et oma kleepsud sisse panna.

 6. Heliiii

  Kleepse pidi olema ka netist võimalik printida (ma pole ise uurinud , millised need on ). Mina isiklikult sooviks ilma kleepsuteta, aga kui tuleb nii , siis vb ostan sellise. Kleepsud saab ehk sellesse töövihikusse kleepida, mis tulemas. 😊. Loodan parimat.

 7. Külli Trummal

  See on tõesti üliväga äge ja täiesti uskumatult super, oled parim ideede generaator ja said kaasa haarata rahva! Tubli, tubli Epp!

 8. Jana Reilson

  Tere kallis Epp! Mina ootan põnevusega 6 raamatut ja tõesti usun kogu südamest et Te
  võtate seda raamatu soovi tõsiselt ja et need ka tulevad.
  Juba ette tänades,
  Lugupidamisega, Jana

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.