“Meie Eesti” raamatu isetegemisest (ja laste kaitsmisest õuesõppe ja lasterongiga)

Olen mõnusalt Setomaal paigas, nii hea on siin (seesama eriline rahutunne ja tee lõpus olemise tunne, mis Colorados mägikülas, seekord taas kodumaine… ).

Aga vahel tuleb siiski rahva hulka tulla! Ja millal siis veel kui mitte nüüd – laste hulka ikka 1. juunil, lastekaitsepäeval!

Panen siia kirja, kus ma oma uute lasteraamatutega seoses huvitavaid asju teen. (Foto: kevadest 2010, see oli minu kõige esimene kord formaadis “lastekirjanik kohtub lastega”, olen pildil Martaga, kes seal sama vana, kui nüüd Maria, 6-aastane).

Reedel, 1. juunil toimub Tartus Kesklinna pargis (Kaubahalli ja Kaubamaja vastas olevas pargis) suur õuesõppepäev, see on päris kaval lastekaitse-idee on saada lapsed koolidest välja, kuigi ametlikult veel koolitundide aeg :).

Mina olen paigas Lugemiskihelkonna telgis ja seal on lauad, kus asume meisterdama. (Veel viimane kord kõlagu “tähelepanu, valmis olla, start!” kõigile Maxima kleepsuraamatu-huvilistele…) Nimelt: trükikojast ära toodud “Meie Eesti” Maxima-versiooni trükijäägid lähevad nüüd ka taaskasutusse. Need on suured trükipoognad, nii 1×1 meeter, laps saab ise need lõigata lehekülgedeks ja ise klammerdada. Palun väga! Tulge ja tehke endale oma “Meie Eesti” raamat ja kuulake kõrvale, kuidas mina jutustan “Meie Eesti” jutte ja teen viktoriini. Ma ei tea täpselt, kuidas ma selle käigus ka www.hommikujutt.ee klippe saan teha, aga küll kohapeal selgub. Igatahes oleme seal trükipoogna-komplektidega ja mikrofoniga reedel, 1. juunil kell 11-13. Ilus ilm lubas ka tulla.

Ja nagu ikka selle “Meie Eesti” asjaga, tuleb uhkusega lisada: niikaua saab, kuni jätkub. (ega neid trükipoognaid ju ka väga palju ei ole…)

Edasi, see päev läheb veel edasi, veereb Viljandisse… 1. juunil on Viljandi Hansapäevade avamine… Aga lisaks sellele sumiseb seal Viljandi Kohvikuteöö. Ilus ilm lubas ka sinna tulla.

Ja mina lubasin tulla ja olla osaline Piigade Plangukohvikus Tartu ja Mäe tänavate nurgal plangu ääres heinamaal. (No see heinamaa on veidi liialdus, aga kõlab hästi :))

Vaat seal, plangu kõrval heinamaal keset valget õhtut ja ööd saab meisterdada raamatuid. Kui jagub, siis on veel “Meie Eesti” trükipoognaid, kindlasti on seal ka “Võlusõnade” muinasjuturaamatu trükipoognaid. Mis veel? Teen “Meie Eesti” viktoriini ja iga õigesti vastanu saab allahindlust nii raamatu- kui kohvikuletis.

Alustame 20 paiku ja tiksume südaööni… See tuleb üks imeline öö. Lasterong sõidab kuni südaööni mööda Viljandi vanalinna, kodukohvikute vahel. Nii mõnus lastekaitsepäev… Lastekaitse oluline osa on ikka üks mõnus rongiga põristamine keset valget ööd keset romantilist vanalinna. Need lapsed on kaitstud, kes niisuguse lapsepõlvemälestuse saavad. Aitäh.

Kohtumiseni!

(Pilt: Piigade Plangukohviku Facebook-tutvustuselt, Viljandi Kohvikuteöö juurest:)

2 mõtet ““Meie Eesti” raamatu isetegemisest (ja laste kaitsmisest õuesõppe ja lasterongiga)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.