Kodustatud narkootikum kohv

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Lugesin su artikli läbi päikesevõtmisest minuti näpates.
    On punkte, millega ma olen nõus, kuid on paljut, mis on vale.
    Naturaalsel kohvil on mitmeid positiivseid omadusi, mis artiklis olid märkimata jäänud, kuid on ka negatiivseid omadusi, millest juttu polnud.
    Aga kõigest kunagi hiljem kui aega rohkem ja päikest vähem. 🙂
    Mina olen kohvi joonud 40 aastat ja ei kavatse loobuda. Pisut vaid tarbimist vähendada, kuna roheline tee on meil väga moodi läinud ja meil seda mitmetes “Gurmaani tee” hõrgutavates segudes müüakse.

  2. Mina ei joo kohvi. Väga harva kui on pikk seminar või väsitav koosolek siis joon väikese tassi piimakohvi.
    Kohv ajab mind higistama ja süda hakkab puperdama. Arst on mulle küll soovitanud kohvi joomist, sest mul on madal vererõhk. Üks tassitäis kanget kohvi tähendab seda, et ma ei saa öö läbi magada ja järgmisel hommikul on meeletu uni. Mis sunnib jooma veel ühe tassi kohvi jne. Parem üldse mitte juua, et mitte sõltuvusringi sattuda 🙂
    Tööl joon hoopis piparmünditeed.

  3. jah, kqik, mis on hea, teeb paksuks ja tapab lähima 50 aasta jooksul.
    Kqige tervislikum on toituda omaenese väljaheitest.

  4. Marile
    Kohv ei ole eluliselt vajalik. Seda enam, et tema töötlemine toimub röstimise teel, mis on iseenesest tahmaga seotud.
    Oma madala vererõhu jaoks võid edukalt tarbida rohelise tee segusid. Must e. kääritamisel saadud tee omab samuti vererõhku tõstvat ja ergutavat toimet ja on isegi rohelisest maitsvam, aga teatavasti kaotavad kõik taimed töötlemisel osa oma headest ainetest.
    Seega: roheline tee!

  5. Kui ilm muutub, siis võiksid, netiarst, küll kirjutada.
    Ma ise pole ka oma sõltuvusest täiesti vabanenud ja on rõõm kuulda, kui selles ka midagi head on leitud (?).
    Shokolaadis on näiteks väga palju head leitud. Ja tees muidugi ka.
    Epp,
    hetkel hommikukohvi rüübates.

  6. mina vabanesin sõltuvusest Moskvas õppides. Seal oli lihtsalt nii halb kohvi (keedavad koos suhkruga), et ei suutnud juua. Nädal aega valutas hommikul pea. Aga see möödus ja edaspidi polnud kohvi vaja – ilma selletagi oli enesetunne reipam, kui enne kohviga. Hiljem hakkasin uuesti jooma, aga sellest tulnud sõltuvus on kerge ja möödub kergelt – proovitud. Aga hoopis jube pohmell tabas mind kui võtsin zen-zeni preparaate. Olen proovinud ca 3x, erineval eluetapil. Järgmine päev pidin hingeheitma ;-). Ma kardan, et selle pidevast võtmisest tekib ikka veelgi hullem sõltuvus.

  7. Mina mõtlen juba mõnda aega murelikult oma kohvitarbimisele, et kas ei ole mitte liiga palju? Aga loobuda ma ei taha, muu hulgas mulle kohv ka maitseb. Ja kuna üks võõrutuskuur (sigaretid) veel kestab, siis ootame nati.

    Artikli kohta arvan, et ehk on tõesti ainult negatiivne, liiga. Kõlab natuke sedamoodi, nagu ameerika massihüsteeriale suunatud telesaate tekst. Samas, sain seletuse oma “hüplevate jalgade olikorrale” ehk siis teada, millest see tulla võib.

    Aga see ei pane mind veel loobuma 🙂

  8. minul tuli rahutute jalgade sündroom raseduse ajal (mõlema lapsega). Hiljem kadus ära. Ise mõtlesin, et mingi hormoon-värk.

  9. Hm, muuseas, kui teha üks korralik samateemaline uuring ka tee suhtes, on sama jama (eriti veel musta teega). Ka teiin ( on ikka nii eesti keeles?) teeb palju paha ning molekulaarselt on sarnane kohviga. Seega võib tee olla hea võõrutaja, kuid kindlasti mitte hea. Samamoodi on teiini kõigi palju kiidetud rohelises tees, mis on hetkel pigem moeasi, kui tegelikult hea tervisele.Kellel on vererõhuprobleeme peaks kasutama nt. lagritsat, mina teen tihti tööle kaasa puuvilja-lagritsatee (ok, tõmmise) Kuid vähemalt ühe espresso pean ka tegema hommikul… Ning lagritsjuurt peab laskma keemiseni, ning ka keetma vähemalt 5 min. ( nagu kõiki taimi, millelt mingeid omadusi soovitakse välja keeta, muidu pole tolku midagi) muidu niisama tõmmata lasta, ei suuda toimeained välja tulla…Aga kuna ma hetkel olen hoopis teisel lainel, siis ei tule meelde ei lingid ega täpsem info.
    Ahelsuitsetaja ja kohvisõltlane Mari. (aga ka mahajätmise lainel.. juba ammu)

  10. “Kui pikk on teie staazh selle märjukese joomisel? Kas alustasite 10selt või 15selt?”

    kas sa ise mäletad? mulle tuleb seoses kohviga meelde et veel 90-ndatel viid küllaminnes üsna tihti kingituseks kohvipakk

  11. *Nüüd on teada, miks meestele meeldib kaaslast viia kohvi jooma — kofeiin ärgitab naisi “jah” ütlema.

    Austraalia teadlaste väitel suurendab kofeiin inimeste mõjutatavust, teatab The Sun.

    Sellisele järeldusele jõudsid Queenslandi ülikooli teadlased, kui jälgisid kohvi joonud tudengite käitumist väitluste ajal. /Allikas: Delfi/
    *Kohv vähendab Parkinsoni tõve ohtu /Allikas: Terviseleht/
    *Kohv tõrjub maksavähki /Allikas: Delfi/
    ….arvamusi nii- ja naasuguseid. ise ei leia ma kohvist absoluutselt MITTE MINGIT naudingut (või mida ta peab andma?). kodus ei joo üldse, ainult töö juures niisama “moe pärast”…ja need “avastused” kohvi positiivsete või negatiivsete ilmingute kohta ei pane mind teda rohkem või vähem jooma …asi on maitses…:)

  12. Minu lapsepõlves oli kõige tähtsamal kohal viljakohvi.
    Ma ei tea kas seda tehaksegi enam.
    Aga lasteaias anti seda lastele piimaga.
    Ma ei joo ise kohvi. Vahest harva kui on vaja just seda hetkelist ärkvelolekut.
    Üldjuhul piirdub minu kohvi joomine sellega, et söbrannadega väljas käies soovin klaasi piima vähese kohviga. Late on seega minu lemmikjook.
    Aga kui seda pole siis läheb loosi see teine variant. Kusjuures piim võib täitsa vabalt külm olla.
    Aga ma siiski eelistan kas mahla või vett.

  13. hm.. ma ei joo üldse kohvi.. jakiii..
    aga nagu ma su loost aru sain, siis kui ma suicetamisest loobuda tahan, peaks hakkama hoopis liitrite viisi kohvi jooma.. ja siis kui suicetamisest loobutud, siis kohvist minu puhul ilmselt raske loobuda ei ole, kuna see ei maitse mulle..

    päikest!

  14. Möödunud suvel vanaema juures ärkasin ühel kaunil päikselisel päeval millegipärast ülejäänud seltskonnast varem. Esimene asi oli end kohe kööki vedada kohvi tegema. Kohvi purk kannu kõrval oli tühjaks saanud. Ma olin päris kindel, et vanaemal on kuskil kapis või sahtlis varud olemas. Hetk hiljem avastasin, et olin kogu köögi pahupidi keeranud kohvi otsides. Jätsin endale kõrvalt vaadates tõelise narkomaani mulje, kes paaniliselt järgmist annust oli otsinud. Siis ehmatas küll korraks ära, aga joon ikka siiamaani. No mis teha… maitseb. Kusjuures ikka must ja mõru.

  15. Ravimtaimede tõmmiseid soovitatakse kasutada järjest mitte üle kahe nädala. Aga ka kohvi on ju tavaline taime tõmmis, aga seda kiputakse jooma iga päev ja eluaeg. Sama kehtib ka rohelise tee kohta. Vähe, ravim-palju, mürk. Arvestade veel seda, et tava põllumajandusest tulnud kohv on täis taimekaitse mürgi jääke. Aga see on kõik lihtsalt minu mõte, ega pruugi tegelikkusele vastata.

  16. Vajab unenägudest täisärkamiseks kohvi. Kanget kut kurat. Pääle kahte pääval pääle kolmekümneseitsmendat es taha — eip lase magada. Magamine aga vajadus.

    Tarbib üldse tunde ajel, kõike –>

  17. Joon päevas 5-10 tassi lahustuvat kohvi. Vahel sekka mõni tass lattet või piimakohvi kuskil kohvikus. (Musta kohvi ma ei joo üldse, ikka piima ja suhrkuga.)
    Sõltuvus on tunda andnud. Üks päev ei saanud kuni lõunani kohvi ja pea hirmsasti valutas. Kui kohvi lõpuks sain, hakkas kohe parem.
    Kui hommikukohvi ei joo, siis on terve päeva kuidagi halb enesetunne. Isegi, kui saan lõunal oma kohvi lõpuks kätte.
    Kohvijoomisest loobuda ma sellegipoolest ei taha. Lemmikjook.
    Šokolaadi armastan ka väga palju süüa. Ja varem, kui veel kohvi ei joonud, olin Coca-Colast sõltuvuses. Nüüd seda tarbin harva.
    Teed armastan ka palju juua. Teed ellkõige kohvikutes, sest kohviga on palju suurem võimalus alt minna. Erinevates kohtades on ju nii erinev kohv.

    Tee kohta lugesin aga kunagi sellist asja, mis ei lähe selles artiklis esitatuga kokku:

    “Järelikult kui soovitakse saada ergutavat teed, tuleb sellel lasta tõmmata kõigest 1–2 minutit. Nii lühikese aja jooksul ei jõua parkained veel lahustuda, küll aga suurem osa kofeiinist. Nii-öelda rahustava tee saamiseks tuleb teelehtedel lasta tõmmata 5–7 minutit, siis jõuavad parkained lahustuda.”

    Kumb siis õige on? Kummas tees siis on rohkem kofeiini?

  18. Eluaeg jõin hommikuti kohvi, sest muidu ma lihtsalt ei läinud käima ja olin hirmus pahur. Ühel päeval dieedi ajal otsustasin, et hakkan kohvi asemel teed jooma. Joon siiamaani. Meega.

  19. Melanhoolik – minul on see ka meeles, et kusagilt kunagi lugesin, et vähem aega tõmmanud kohv on egutavam. Selles raamatus aga väideti vastupidist. Aus vastus – ma ei tea. Ise lasen täiesti suvaliselt tõmmata, kuidas juhtub.

  20. Hmm. Just õige märkus, et ‘vähe-ravim, palju-mürk’! Ma tean küll, et kõlab külamuttide kuulujutuna, aga ntks piparmünditee pidada meeste viljakust langetama kui seda pikalt ja palju tarbida.

    Aga kohvi joonud…. kohvi joonud olen regulaarselt vast sellest ajast kui ülikooli läksin, seega oma 12 aastat. Enne oli see rohkem nii ‘piduväevane’ jook. Ja lapsepõlvest mäletan ikka seda kohvijahvatamise lõhn ja heli, kui suvekodus isa vanaaegse kohviveskiga jahvatas, käsitsi 🙂

  21. Tass kohvi:
    – filtrikohv 146
    – kannukohv 110
    – lahustuv kohv 66
    – kofeiinivaba kohv 2-5

    No kuidas saab selliseid fakte siia ritta panna? Kas mitte ei olene koferiinisisaldus siiski 1) kohvimargist, 2) tarvitatava toorme ja vee vahekorrast ning 3) ilmselt isegi valmistamise viisist?

    1. See on refereering raamatust. Vahepealse kolme aastaga olen nii palju targemaks saanud, et raamatuid pimesi ei usaldaks (see oli targa väljanägemisega raamat küll 🙂

  22. I got this web site from myy friend who told mme about this website and
    aat the moment this ttime I am browsing this site and reading very informative articles or reviews here.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar