Mehaanikut Tallinnas otsin nüüd…

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. looda sa jah, et pannkoogilõhnaga 🙂
    lõpuks lõhnavad kõik need autod kindlasti samamoodi, nagu see õnnetu balti-jaama-turu-tagune tšeburekiputka, mis mõni aeg tagasi maha võeti. seal oli õhk alailma poslamasla haisust nii paks, et trammilgi oli raske sõita.
    aga biodiisli idee ise on ilus.

  2. Epp, ma vist pabistasin üle selle viimase meiliga, loodetavasti on see vw vanemat tüüpi ja ei tohiks jamasid tulla, sest seal kirjutati uuematest mudelitest… 🙂

  3. A couple of things need to be taken into consideration when looking at using biodiesel or FAME (Fatty Acid Methylated Esters)in Estonia:
    1. Gel point- Different materials have different cold points when the diesel turns into jelly. Biodiesel made from Rapeseed oil has a much lower pour point than diesel made from ie. palm oil or animal fats. This can be a serious problem in Estonia, and one can only run one’s car on pure biodiesel in the summer months, the rest of the time the car can’t use more than a 50% mix.
    2. Quality- biodiesel is quite easy to make and takes basically 3 ingredients methanol, fat (vegetable or animal), and either NaOH or KOH. However, without the proper controls in production, the outcome will not be a clean biodiesel, but a biodiesel/glycerin mix which, again isn’t too bad in warm weather, but should the temperature drop to about +10C then the engine, fuel pump, and filters will gum up. Even when this mix is put in the tank with regular diesel, the glycerin will settle out and after time could pose problems.
    3. Environment- Today, there are no proper biodiesel producers in Estonia. Those that do make are not taking full advantage of the production and are not properly utilizing the by products (there are two, glycerin and the catalyst mixture) The way that they are producing today is not what I would consider environmentally friendly. So, what you may be saving the environment with emissions from your car, they are polluting more the water and air from their inefficient productions.
    While your intentions are noble, they are ahead of the times. In the next few years, there should come on to the market biodiesel that has been produced properly but until then I wouldn’t risk my cars health on ‘garage made’ biodiesel.

  4. Jube on selle rapsiäri juures ainult see, et minu maakodu ümbruse põllud ähvardatakse rapsi täis külvata. Ja see õnnetu taim ju nii nõrguke umbrohu suhtes, et mürgitatakse ikka väga palju :(.

  5. Ma olen pigem Ematehnikuga nõus. Ei ole see lõhn nii väga pannkoogi oma midagi. Pigem ikka ebameeldiv hais on. Aga see on maitseasi muidugi:) Ja ega päris diisli hais ka kiita ei ole ju (ise ka diisliomanik). Tegelikult tahtsin seda öelda, et jalakäijatele on see küll pigem ebameeldiv (kuigi tervislikum), sest hõljub õhus kauem kui tavaline diisel. Mulle vähemalt tundub nii. Elan tänava ääres ja suvel palju õues viibides olen seda lihtsalt märganud. Aga asi võib ka selles olla, et tavaliste heitgaaside haisuga oleme juba harjunud, aga kui siis õlikärsaka (ma ei tahaks rohkem pannkooke solvata, sest need maitsevad mulle) hais õhku heljub, on kohe tunda.
    No nii, nüüd tuleb välja, et ma hakkan oma arvamust biodiisli suhtes seda kommentaari kirjutades ümber kujundama. Siiani olen seda ikka ainult vastikuks pidanud, haisu pärast. Aga kui kujutada ette, et biodiislit kasutaks enamus ja me ninakesed selle haisuga ära harjuks siis… No see pani mind nüüd mõtlema jälle…
    Aga muidu, Epp, mulle meeldib su roheline mõtteviis ja igakord, kui paberkäterätikut kasutan, tuleb see sinu roheliseks utsitamine mulle meelde. Positiivselt ikka. Roheliseks saamiseni on mul veel pikk tee käia muidugi, olen selleks liiga mugav ja mis seal salata laisk ka. Aga teatavad edusammud siiski on…

  6. aga gaasiautod? need peaks ju ka üsna loodussäästlikud olema…eriit kui arvestada igasuguseid ümbertöötlemise asjaolusid ja heitgaase jmt 😉

  7. Ma ei tea, kui suure efektiga see on, aga põhimõtteliselt saab tavalist ja biodiislit segada. Belgias tuleb eelmie aasta lõpust alates torust kohustuslikus korras segu, kus 5% biodiislit. Kyoto pigistab 🙂 Igastahes autotootjad oma karantiisid kärpida ei ähvarda.

  8. ma ka vist mõtleks gaasi peale. Kardaks, et ei saa igalpool tankida, aga kui juba uitad mööda maad, siis on see oluline. No tark inimene hoiab muidugi alati pisut kütust autos. Ma nii tubli ei ole.

    Pealegi uurisin seda ka kunagi aga “teadjad” ütlevad, et selle kütuse tootmiseks kulub peaaegu sama palju energiat kui lõpuks kätte saadakse, kaasneb aga mullaviljakuse vähenemine, vihmametsade pindala vähenemine ja muud sellised asjad. Et jälle mitme otsaga asi. Nagu kõik see keskonna temaatika. Pole lihtsaid lahendusi, muidu olekski ju kõik juba lahendatud 🙁

  9. Muuseas, biodiisel ei ole loodussäästlik toode veel praegu. Säästlik pole ei tema tootmine ega ka jääkproduktid. Biokütus on esialgu vaid bensiinile ja tavalisele diislile alternatiivse kütuse otsimise tulemus. Noh, et kui bensiin maailmast otsa saab, siis on kütus siiski olemas. Seega -tulevikutoode. Esialgu läheb veel palju tööd, et jõuda kütuseni, mis säästab ka meie loodust. Praegune säästab vaid bensiini( ma muidugi ei tea, milliseid energiaallikasid kasutati tema tootmiseks…).

  10. igale autole saab ka gaasisüsteemi peale panna, ei pea kohe gaasiautot ostma. see muidugi ühekordne suurem väljaminek, kuid kokkuvõttes loodusele säästlikum ja rahakotil ka. ma ise autodest ja nende juhtimisest ei tea suurt midagi, kuid mees on lasknud meie autole peale panna ja on rahul.

  11. What you wrote made a ton of sense. However, think
    about this, what if you added a little information? I ain’t saying your
    content isn’t good., but what if you added a post title that grabbed folk’s attention? I mean Mehaanikut Tallinnas otsin nüüd… | Elust kirju: Epp Petrone
    ajaveeb is kinda vanilla. You could peek at Yahoo’s
    front page and note how they write post headlines to get people
    to open the links. You might try adding a video or a related picture or two to grab
    people excited about everything’ve written. Just my opinion, it could make your posts a little bit more interesting.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar