Teeks ühe blogimängu

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Hola! Ilmselt oleks Sul mõistlik kampaaniat täiendada sellega, kui kaua see kestab. Sest kui hakkad veel kampaaniaid tegema (ja ilmselt hakkad), siis peab olema mingi järjepidamise võimalus selle üle, millised pakkumised hetkel kehtivad. Ja arvustajatel ka lihtsam – kui keegi leiab selle üleskutse näiteks 2 kuu pärast, ei oska ta enam arvata, kas see hetkel on jõus või mitte.

  2. …kusjuures ma olin alguses kindel, et Kaja Tampere jättis selle nõuande. Teil on sama blogijanimi ja sama eriala ka veel ;).
    Aga mis sa soovitad – küsiks sult siin siis avalikult nõu – , kas teha ajaline või mahuline piirang.
    Näiteks kas kaks nädalat või kümme arvustajat-raamatut. No see on niimoodi… näiteks toodud. Peaks veel mõtlema.
    Praegu on esimese kahe inimesega juba räägitud 😉

  3. Jah, eks meid aetakse teise Kajaga segi küll 🙂 Samas ilmselt on meile mõlemale meie nimi nii armas, et ei taha seda aliase vastu vahetada…
    Mina soovitaksin ajapiirangut – aga mitte 2 nädalat, vaid näiteks jõuludeni või selle aasta lõpuni (st raamatuarvustus peab olema avaldatud ja link Sulle saadetud hiljemalt näiteks 21.detsembriks.
    Miks? Sest ajapiirang on potentsiaalsetele arvustajatele selgem signaal kui 10 esimest. Vähemalt mina ei viitsiks nö palgalist raamatuarvustust kirjutama hakata (ikkagi tükk tööd ju!) kaheldava tasu nimel. Ja kahe nädalaga ehk kah ei jõua selleni (isegi kui raamatud juba enna loetud on).
    Muidugi on ajapiirang Sulle riskantsem, sest ei oska prognoosida, palju neid arvustusi tuleb. Samas oleks just seda huvitav näha (kui kirjastuse turunduseelarve kannatab). Ma – täiesti lambist – prognoosin aasta lõpuni 15-40 arvustust sõltuvalt sellest, kui palju Sa ise kampaaniale tähelepanu pöörad ja sellest edaspidi kirjutad.
    Kui Sul raamatuid on plaanitud hulk selleks kampaaniaks, siis on võimalus see, et pidevalt on üleskutse juures näha, kui mitu arvustust juba tehtud on. NB! Arvesse peaksid siis minema ainult ilmunud ja Sulle saadetud lingiga arvustused, mitte need, mille puhul on Sulle öeldud “hakkan kirjutama, pane mind sinna nimekirja juba”.

  4. Epp,

    mina ei tea midagi innost ega ingridist (kes need sellised yldse on?) ega valismaa meestest, aga kas sa epp seda kuulsid, et georgia osariigis saab kuu lopuks vesi otsa. kuu lopuni on vaid natuke yle kahe nadala. ja inimesed ikka ei usu, et on global warming. kuidas see on voimalik!

    ps. vabanda, et see kommentaar natuke vales kohas. 🙂

  5. ma arvan ka et ajaline määratlus oleks kampaaniale kasulik. nagu Kaja pakkus, jõuludeni oleks hakatuseks väga seff (ostsin ka selle meeste raamatu, nyyd siis võiks lugeda ja arvustada, kui aega tekib, äkki saab ahmeerika raamatu auhinnaks, väike kirg lõi välja :))

  6. ma kirjutaks ka heameelega. aga see tähendab et pean raamatukokku minema. Kuigi Ameerika raamat ja õun on mul loetud. Meesteraamatut pole siiamaani õnnestunud kätte saada, sest mitu nädalat oli see raamatukogus “töötluses” ja nüüd lihtsalt pidevalt välja laenutatud.

  7. O, täpsustan siis reegleid. Esiteks see mäng algab täna ja kestab kuni jõuludeni!

    Teine reegel: enne kampaania algust kirjutatud postide eest pakun ka kingitust, aga ainult ühte raamatut- nimelt daki.elab.siin. Sest seda on meil koduses laos kõige rohkem. Kui soovid seda oma enne kampaania algust kirjutatud postituse eest, siis ühendu ;).

    Kaja – aga mul ei olegi turunduseelarvet… Meil on siin selline pisike ja pehme firma, kus vaistu peal ja boheemlikult asju ajame. Mul on hea raamatupidaja ja nagu ma nüüd aru olen saanud, saabki boheemlane ka firmat teha ega peagi kõike tohutult planeerima… Küll raamatupidaja tagantjärgi analüüsib.

  8. Kati, veepuudusest – ma lugesin seda AOL uudistes.
    On ennustatud, et 21. sajandi suurimaks kriisiks saab puhta joogivee kriis. Ja see on tegelikult väga hull asi. Kui ilma naftata me saame, tuleb vaid majanduskriis, siis ilma veeta me lihtsalt ei saa.
    Ma praegu ei saa statistikat lisada – olen õel külas ja need asjad on mul salvestatud koduses masinas – , aga maailmas on juba prageu miljoneid inimesi, kel on akuutne joogivee probleem ja kes surevad kõhuhädade tagajärje, sest joovad vale vett.
    Me ise oleme oma veed ära reostanud…
    Kirjutan sel teemal ka roheraamatus.

  9. Ähhh… ma juba vaatasin, et ma saan näe auhinna…noh tegelt ju saakski, aga ma tahaks hoopis murutari või jüssi raamatut…

    Ma ei saa ju sellest tähe tänavast uuesti kirjutada?

    ok… mul on minu ameerika ka olemas, ma loen siis selle ka läbi :))))
    Kas ma siis saan jüssi?… Et nagu on 2 arvustust, aga ei ole ka 😉

  10. no miks sul see turunduseelarve peab olema, ei saand sotti, ma aga hakkan arvustust kirjutama ja siis noolin auhindu 🙂 nii on köige mönsam.

  11. Küsija suu pihta ei lööda, niisiis: mis on blogipost ja kuidas oma planeeritav kirjatükk sinna riputada? Mina ise blogi ei pea.

  12. Küll on mõnus tagasikajasid lugeda 😉

    Kaja – ma ütlesin seda eelarvejuttu teisele Kajale, eksju. Ja lihtsalt teiste julgustuseks, raamatupidamine on vähem oluline kui ma kartsin.

    Krista – no kui nüüd reeglitest lähtuda, peaks olema nii: enne ilmunud arvustuse eest saaksid “daki” raamatu, kui nüüd kirjutad ühe arvustuse veel, siis lisaks Murutari raamatu, või siis kirjuta kaks veel ja murutari asemel lisaks Fred Jüssi.

    Morgie – aga kirjuta siis loetu põhjal arvustus (Ameerika.. Tegelikult õunaraamat oleks ka huvitav, kuigi see pole mängus sees..) ja ma saadan sulle meesteraamatu!

  13. Ehh, kirjutaks ka, aga blogi mul pole. Ainult lapse blogi pean ja sinna ei riputaks arvamust üles. Kuigi raamatuid lugedes tekkis emotsioone, mida tahaks jagada küll.

  14. Ausalt òeldes mina tahaks kyll siin vohava ebaòigluse vastu yles astuda!

    Epp, nii ei tehta, et kuulutad mingi màngu vàlja ja siis hakkad poole pealt reegleid muutma, nagu sa Kittyga tegid.

    Minu arvates ei ole eetiline, et vaevalt jòuab Kitty sulle oma varem kirjutatud arvustuse lingi saata, otsustad sina, et tegelikult saab varem kirjutatud arvustuste eest ainult daki raamatut. Mida, nagu mulle mulje jààb, jagad tasuta sellepàrast, et seda on kòvasti yle ning teatavasti laos seisev kaup on ju selge kulu eksole.

    Palun Kittyle tema ausalt vàljateenitud tasu kàtte anda!

    Kui tohib alandlikult tàpsustada, siis kas need, kes daki raamatu kohta on varem arvustuse kirjutanud, saavad samuti auhinnaks daki raamatu vòi kuidas?

  15. mul on ka kunagi varem kirjutad yhes oma postituses, aga mul on kinnine blogi. kas piisab kui saadan oma kunagise postituse sulle lihtsalt meilile?

  16. hmm, armas on muidugi, et kuigi muudad keset mängu reegleid ja kittyle raamatut anda ei tihka, kasutad tema blogikannet tui hirve raamatu reklaamiks ära küll http://www.petroneprint.ee/tahe_tanav.php

    et ega mu kommentaari nüüd alles ei pea küll jätma aga ehk sul jäi see pisike ebakõla lihtsalt sinna ninajuure peale (aka kahe silma vahe 🙂

  17. Kitty ei pea ju seda raamatut võtma, ma lihtsalt pakun.

    See oli algselt lihtsalt sõnastamata, loomulikult ma mõtlesin algselt ainult neid postitusi hõlmata, mis on kirjutatud PÄRAST mängu (või kampaania) algust. Edasi ma oma meelest ei muutnud, vaid täpsustasin reegleid (küsimus: mis teha enne kampaania algust kirjutatud postitustega?) ja oma meelest olin veel lahke, et võtaks ikka need ka mängu, kes varem on kirjutanud 😉

    Uskuge, mulle ka reeglid ei meeldi… samas sai need tehtud ja prooviks järgida… ärge pahandage. Tegijatel ikka juhtub, me kõik ju teeme seda asja siin esimest korda. Järgmisel korral, mõne uue mänguga, üritan reeglid kohe täpsemalt sõnastada.

    Kratt – mõtlesin järele. Saada, läheb arvesse ka kinnise blogi postitus ;). Aga see on enne mängu algust kirjutatud (?), niisiis…

    No igatahes ärge pahandage, inimesed.

  18. PS. Pole siin midagi häbeneda – jah, Daki raamatut on laos alles. Selles pole midagi hirmsat, sest raamat on olnud olemas 5,5 kuud (läbimüügiajaks arvestatakse 2-3 aastat) ja läheb stabiilselt, tasapisi. Tavaline asi vist. Hoopis see on ebatavaline, et PP teised raamatud kiiremini on nn. müünud.

    Daki raamat on impressionistlik, nagu luuletus (nagu Sofie ütles). Mulle väga meeldib.

  19. no aga kui poes ostate kaupa, mis järgmisel päeval allahinnatakse, siis ei lähe ju poodi õiendama ja oma raha tagasi nõudma (kuigi närvi võib küll ajada :D). Kui algas kampaania täna, siis täna. Ükski asi ei tööta tagasiulatavalt.

  20. loomulikult on igaühel õigus oma kampaaniale lisada nii palju täpsustusi/tingimusi, kui ta soovib (ehkki tavapäraselt avalikustatakse “small print” ikka kohe, mitte jupikaupa tagantjärele), aga nii huvi pärast – Epp, kas Sinu kui kirjastaja jaoks on rohkem turunduslikku väärtust neil blogipostidel, mis on kirjutatud kampaania raames tasuta raamatu saamiseks (ja sisaldavad üldiselt ka vastavat märget) või neil, mille keegi on omaalgatuslikult kirjutanud, sest raamat on neis selle soovi tekitanud?

    (daki-raamat on mul juba olemas, tänan pakkumast.)

    Vaike, mis oleks saanud, kui ma oleksin kirjutanud oma arvustuse PÄRAST seda, kui Epp kampaania välja kuulutas (14. nov pärastlõunal), aga ENNE seda, kui ta 15. nov.kl 10:44 lisas, et “mäng algab täna”…? et siis ma oleks olnud nagu mingi jobu, kes esimest hullude päevade eelreklaami nähes stockmanni odavat kaupa nõudma oleks tormanud? kas Epu blogi oli tegelikult kollasesse kilesse mässitud ja ma ei märganud?:P

  21. Epp välismaal elanud ja kolanud inimesena kindlasti teab, et mitmed kaubamajad pakuvad kauba allahindamisel neile ostjatele, kes asja veel õige hinnaga ostnud, hinnavahet tagasi (John Lewis ja Debs(?) ntx).
    olen koguni tallinna stockmannis kauba kätte saanud hinnaga, mis sildi peal ekslikku/soodsamat infot jagas.
    aga eks ole Epulgi pere toita ja mis sest kiirlugevast Kittyst ikka tasuta raamatutega nuumata: sisse ta ju ei too vaid loeb raamatuid poes seistes 🙂
    ehk siis ei ole enam lihtsalt viisakas oma kirjastust Kitty kirjatööga ehtida vaid kasutada siiski vaid tellitud reklaami? järele mõeldes on see just see koht, kus ntx minu õiglustunne pihta praegu on saanud.

    aga eks ainult tegijatel saabki juhtuda, seega loodan et nüüd keegi lõplikult kellegi peale ei solvu.

    PS ise olen lugenud vaid daki-raamatut ja mulle meeldis. oleks ise tahtnud ka selles vanuses selliste mõtete mõtlemisega tegeleda. aga kuigi tui hirve raamat sai riiulisse muretsetud, siis tundub, et nüüdkohepraegu seda ei haara. kunagi hiljem.

  22. Epp on nimetanud asja mänguks ja mängu puhul ongi nii, et reeglid tekivad ja lepitakse kokku mängu jooksul (mäletate ju?). Mõnikord ka tülitsedes ja lõpuks kompromissile jõudes. Või nii, et solvunu lahkub mängust, aga teised mängivad õhinal edasi, unustades tema mossitamise.
    Kui aga vaatame asja kalgi turundusmaailma 🙂 seisukohalt ja nimetame asja kampaaniaks, siis ma soovitaks teha järgmist.
    Ehkki Eestis on klassikaline lähenemine see, et kampaania algas täna ja eile kallima hinnaga ostetud asja puhul hinnavahet ei kompenseerita, soovitaksin ma Epul ka varasemate arvustuste eest kirjutaja soovitud raamat anda. Juhul, kui kirjutaja oma varasemast postitusest teada annab ja raamatut soovib. See on nö suhtekorralduslik lähenemine, et nende – ütleme kuni viie, ilmselt neid rohkem pole – raamatu maksumus ei kaalu üles autorite nördimust.
    Edaspidiseks peaks aga analoogsete pakkumiste korral küll reeglid (kestus, maht jne) enne läbi mõtlema ja kõik nüansid kohe kirja panema. Sellisel juhul on täitsa OK, kui sees on punkt, et tänutäheks kõigile enne kampaania algust omal algatusel arvustuse kirjutanutele on raamat X. Keegi ei solvu, pigem on rahul. Või kui keegi siiski küsib, et mul see raamat on, tahaks teist – no siis erandkokkuleppe korras annaks.
    Muide, kampaania reeglitesse tuleks sisse kirjutada ehk ka see, et tasustatud saab ühelt autorilt üks arvustus raamatu kohta ja et maksimaalselt on oodatud ühelt autorilt näiteks kolm arvustust. Muidu võib tekkida kampaania pahatahtlikku ärakasutamist. No näiteks mõni Sinu suhtes kiuslikult meelestatud üliproduktiivne blogija muudkui vorbib arvustusi kirjutada – iga raamatu kohta neli erinevat, ja nõuab tasu. Kõlab ehk tobedalt, aga ausõna, ma olen liiga palju näinud igasuguseud täiesti uskumatuid käitumisi kampaaniates, et ei julge enam midagi välistada 🙂

  23. minu arvamus on Õuna raamatu kohta (märkasin alles nüüd, et seda ei olegi ju mängus). kahju, ma juba lootsin daki raamatut saada. minu viga, ma ei lugenud kohe korralikult.

  24. Kratt, saada ikka, mind huvitab õunaraamatu tagasikaja ja saan saata küll sulle vastu kingi.

    Teise probleemiga teen siis nii, nagu ekspert Kaja soovitas – saab ka varasema arvustuse eest valida raamatu samadel alustel. Seega, Kitty, meili mulle ja anna teada, mis sa sooviks ning anna oma aadress.
    Samuti muudab see Krista seisu – üks arvustus on kirjutatud, anna teada, kas ja mida soovid selle eest või kirjutad teise veel ja mis soovid.

    Ja muidugi on rida inimesi veel, kes on kirjutanud möödunud poolaasta jooksul – võtke siis ka ühendust, kui soovite kinki ;).

    Nüüd sai jah poole peal reeglit muudetud, aga mis seal ikka.

  25. Üks teema veel, kas teile tundub tõesti, et kirjastatud raamatute tagasikaja linkide kogumises kirjastuse leheküljele on midagi ebaeetilist? Minu meelest küll pole. Kui on kellegi meelest, siis miks? Myy? Arutleks selle üle.
    Jutt siis http://www.petroneprint.ee/meedia.php

    Ma muide ei tee kirjastust suure kasumijanu pärast. Selle olen ma endale kindlalt läbi mõelnud, et teen tegemisrõõmu pärast eelkõige. Osa tegemisrõõmust on see kirjastuse kodulk.

  26. Kerly, kas sa oled seesama Kerly, kes äsja tellis PP poe kaudu? Mul jäi nimi meelde. Paneksin sulle siis teise raa,atu kingiks kaasa. Ja muidugi huvitab meid ka Õuna-raamatu tagasiside. Me teame ise ka, et tuli liiga kirju ja utoopiline välja, aga… kunagi vanas põlves ma räägin ehk memuaarides, kui palju sealt tõde oli. Vahel ongi tõde ju kirju ja utoopoline…
    Krati meili sain kätte ja panen paki hakkama – peagi läheb postipoiss Giustino postkontorisse ;).

  27. Suured tänud mõnusa lugemiselamuse eest! Eile õhtul haarasin mina ühe ja mees teise Ameerika-raamatu ning südaööks sai kumbki ühe läbi. Või tegelikult rohkem kui ühe, kuna vahepeal lugesime üksteisele ka ette. Palju mälestusi ja mõtteid käivitus, kui suudan oma kunagise blogiaadressi meelde tuletada, siis mõned panen ka kirja – mänguna või niisama.

  28. Catalina, jube põnev, mida te sealt ette lugesite? Mulle on paar korda varem ka mainitud, et naljakaid kohti on ette loetud ja see on mind pärast jäänud painama. Et huvitav, mis kohad need küll olid… Pole kunagi tagantjärgi küsinud, aga nüüd küsiks sult ;).
    Igatahes oli eile tore sind ja su koera kohata. Marta hakkas õhtul rääkima, et võibolla ikka peaks kutsu ka võtma…

  29. Eks vast need ettelugemise kohad sõltuvad lugeja eripäradest. Kuna mul mees jagab natuke arvutitest ja minu mobiil väääga vana (keegi vist ei usuks kui ma ütlen), siis see arvuti ja mobiilijutt said mulle ette kantud. Itaallaste ja eestlaste erinev ajakäsitlus. Marta keele omandamise jutt ajas naerma ja pani kohe päris pikalt arutlema kakskeelsete laste teemal (eks seda ole ju eesti teadlasedki uurinud). Jõulunäidendit lugesime suisa koos ja oigasime….ja ausalt, kuna lugesime enne und, siis ma päriselt ka kartsin, et näen selleteemalisi õudukaid (kinkidesse uppumine jms).
    Tore, et Martale kuts meeldis. Aga ma pole kindel, kuidas teie kassid Marta koeramõttesse suhtuvad 😀

  30. Natuke teisest teemast küsimus, aga keegi siin mainis Õuna raamatut ja mind juba tükimat aega huvitab, et kas te seda ei saa enda kirjastuse kaudu välja lasta? Mul suisa meheraas näitas Ameerika raamatu tagakaanelt näpuga, et mis raamat see on, kas sul seda ka on. Poes pole ma kusjuures seda märganudki… (või ei oska ma otsida?)

    Ja ma annan varsti Meeste raamatu meheraasule ka lugeda 🙂 Ootan põnevusega, mis ta sellest arvab. See Eesti Ekspressi (oli vist sealt?) puuotsa ronimise arvustus oli nii omapärane, et tahaks veel mõne mehe arvamust kuulda.
    Praegu on see raamat Tartus sõbrannal lugemisel ja ma tulen jrgm nädalavahe Tartusse alles. Ameerika raamat sai igatahes meheraasult kiita, et pidavat hästi kirjutatud olema. Ootab huviga teise osa saabumist 🙂

    Ja aitäh “auhinna” eest, ma isegi ei mõelnud selle peale, et ma oma eelmiste arvustuste eest miskit saama peaksin. Kirjutasin need ju sellepärast, et tahtsin muljetada, mitte selleks et miskit saada või et keski tellis 😛

  31. ilmselgelt ei ole ma suurem asi kommunikatsioonigeenius 🙂
    tegelikult soovisin suunata oma vihje selles suunas, et kui Kitty on raamatust puhast südamest, vabast tahtest ja kenasti kirjutanud aga kogemata liiga vara, et hiljem väljakuulutatud boonusele kvalifitseeruda ja see on talle ka sirgjooneliselt selgeks tehtud, siis on veider samal ajal seda Kitty kirjutatud tagasisidet raamatu reklaamimiseks siiski kasutada. Eriti kui Kitty käest selle kohta luba küsitud ei olnud. või oli?
    kuidagi väga ühesuunaline tundub.
    blogikannete avaldamiskuupäeva on ju võimalik muuta ja kui Kitty oleks ikka väga tahtnud just selle tasuta raamatu pärast pingutada, poleks see vast keeruline olnud?

  32. mina tahaks siinkohal tervitada Epppppu ja Kittyt, kes – nagu mulle nàib – on leidnud sòpruse ja teineteisemòistmise tee.

    lausa hea meel on.

  33. Tere Epp! Kuna minu väike mõtisklus Sinu ja Daki raamatutest on ka leidnud tee PP kodukale, siis palun mulle üks Daki raamat reserveerida. /Et ega see mingi arvustusena mõeldud ei olnud, aga kui juba, siis juba…/
    Aga ära palun saada seda enne, kui ma veel (ühe korralikuma) arvustuse kirjutan ja siis ka meesteraamatu küsin:). Arvan, et ma kirjutan Tui raamatust.

  34. mul on hea meel, et asi lahenes.
    edu sulle Epp!
    see kirjastamistegevus on sul hästi välja mõeldud (kuigi ma alguses nende blogiraamatute suhtes kõhklesin) ja siiani on kõik su kirjastuse poolt avaldatud sirvitud/loetud raamatud olnud vahvad.

  35. Auhinda ei taha, sest arvustada ei viitsi, aga tahtsin lihtsalt mainida, et “Minu Ameerika 2” kaanepilt on ÄÄRMISELT õnnestunud. Tõsiselt – ma ostaksin juba ainuüksi selle pärast raamatu, kui mul selline rahakriis poleks. Vott.

  36. Minu füsioloogilis-arhitektuursel meetodil (st kõhutunde baasil lakke vaadates) tehtud prognoos ütles, et saad 20-40 arvustust. Asjalikuma poole pealt toetas meetodit see, et tegin mõned otsingud blog.tr.ee-s, vaatamaks, kui paljud blogijad on vabal tahtel raamatutest kirjutanud (potentsiaalne sihtgrupp, kes tegutsema hakkab) ja kui kiiresti on täitunud seniste lihtsamate kampaaniate piirarvud (kopi Arvutimaailma tekst oma blogisse ja saad tasuta poolaastatellimuse). Algus on aktiivne, edasi sõltub asi juba sellest, kui palju Epp teemat üleval hoiab.
    Igal juhul saab aga Epp juba praegu oma kirjastust reklaamida kui “eesti blogimaailmas kõige laialdasemat kajastust leidnud teoste kirjastaja” 🙂

  37. Aurora, käisin lugemas… Väga huvitavalt kirjutatud! Saada mulle oma aadress ja raamatusoov ;).
    Mul jäi praegu su arvustusest kummitama, et esimese põlvkonna immigrant ei saa kunagi õnnelikuks. Nii et meie peaks oma peres valima: kas minu õnn või Justini õnn?..;(

    Peetri arvutusele lisaks – vaatasime just Michael Moore`i uut filmi “Sicko”, USA tervishoiusüsteemitusest. Kirjutan sellest mõni päev. Kohutav, jube… Meil veab, et meil Haigekassa on. Aga USA on ka ainus heaoluriik, kus tervishoid on erafirmade käes, nii et meil veab koos kõigi teistega.
    Aga sain kinnitust, Peeter, et mul oli siiski õigus “Minu Ameerikas” sealset tervishoidu kiruda! 😉

  38. Ma olen seda kuulnud öeldavat seoses II maailmasõja järgse emigrantide lainega ja siis 1970ndatel venelaste kohta, kes läksid USAsse. Viimaste kohta on Dovlatov kirjutanud väga hästi, näiteks “Võõramaa naine”.
    Äkki praeguses globaalses külas on asi teisiti?

  39. Marlen, kas sa osaled niisiis mängus ja sovid Minu Ameerikat? Kumba osa?
    Kas sa kavatsed kirjutada ka teise arvustuse (vaata reegleid – arvustuse eest raamat ja Fred Jüssi ning Roheraamat lähevad kahe arvustuse eest).
    Nii et anna mulle teada, mis plaan on 😉

  40. 😀 alustaks vast esimesest osast..aga lugemisel on loomulikult ka teine raamat:D aga arvustada küll enne jõule ei jõua…tegemist palju, ei jõua selleks ajaks läbigi lugeda:p

  41. Khm, khm, kas mäng on läbi, s.t. kas tasub pingutada veel enne uut aastat ja üks arvustus kirjutada või mette?
    Laenasin suvel Minu Ameerikat emale, kes selle nüüd eile tagasi tõi, et mäng on siis läbi nüüd või saab veel osaleda?

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar