Eurovisiooni asemel… eilne nostalgia-youtube

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Dissideerumine mõttest, et minu “punane” lapsepõlv oli üdini haletsusväärne ja halb, nõuab pealiinina klaustrofoobses ühiskonnas julgust. Klikkimata linkidele, tulid kõik Sinu nostalgianäited kusagilt mälust eredalt silmile. Tänud!

  2. Ei tea…

    Mul on igatahes piinlik ja häbi, et saja tuhande inimese ees laulsin: “Innustab me mõtteid Lenini partei…”

    Praegu tahaks vabandada, et valetasin tookord. Ei ta innustanud yhtigi. Aga tookord pidi laulma niimoodi.

  3. mina küll jagan su´ga nõuka-nostalgiat! Täiega! No suht-koht sama aastakäik mul kaa, ja peaaegu sama sünniaeg. Ei ole tähtis see, et sai lauludes Leninit ülistet või “slushai strana” lauldud, osa meie lapsepõlvest oli see ikkagi, kuigi juba sel ajal laulukaare all mäletan, et sai sõnumi peale kogu aeg grimasse tehtud ja veiderdatud, aga laulsime ikkagi täiest kõrist! See magus-valus mälestus… no 88-90 ärkamisaeg olime juba “neiud-noorukesed”, st. küünilis-skeptiline maailmavaade ühes algteadmistega omandatud ja karjäärivõimalused noores riigis ees terendamas..
    Oi aegu!

  4. lulu: “Aga tookord pidi laulma niimoodi.”

    Aga loomulikult, sest me olime ju kogu naha ja karvadega ‘võõras kloostris’, koos selle reeglitega…

  5. muide, elektroolinu filmi DVD täitsa olemas. just laupäeval poes avastasin, aga siis mõtlesin, et mu lapsed ei vaataks seda filmi iial, nii, et mis sellest ikka osta.

    aga nõuka-nostalgiast rääkides, huvitav, minul seda pole. kuigi olen nõuks ajal üles kasvanud. kama shokolaadki ajab vaid südame pahaks 🙂
    mind teevad nostalgiliseks hoopis teised laulud. paljud eurovisooni võitnud lood, näiteks sandra kim. on küll hirmus, aga nostalgiline siiski 😉

    http://www.youtube.com/watch?v=UdpWoZM5_jQ

    ABBA vms. lapsepõlve ajal laulupidudeks pähe taotud laulud ajavad siini õudusjudinad peale.

  6. Ma ei tea, kas sa oled meie kooli Kaisa, aga kui oled, siis…
    Kas mäletad?
    “Nasha Shkola, shkola Longi, daragih gastei vstretshajet…”

    Teate, ma arvan, et nõuka-nostalgiat on vähem neil, kes elasid Soome TV areaalis. Teie jaoks oligi seda nõuka voogu vähem ehk? Te reagerite samas mitmete selliste asjade peale, millest mina midagi ei tea (mingid 80ndate Soome TV saated ja reklaamid).
    Mina vaatasin üsna palju Kesktelevisiooni ja ilmselt meil oli ka üsna punane kool, eriti algkool.

  7. Heh, ma sellist koolilaulu küll ei mäleta. Aga kool oli punane küll, mõlemad olid ju medalitega teenelised õpetajad:)

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar