ET KAS OLI ROMANTILINE?

“Romantiline” on üks selliseid sõnu, mille igaüks peab ise sisuga täitma.
Minu arust kukkus mul seekord kohe päris mitmes mõttes romantiline päev välja.

Hommikul sai õhinaga täidetud endale antud lubadus olla hea ema. Tuleb mingist piirist üle astuda, natuke pingutada, enne kui lapsega mängimist tõeliselt nautima hakkan. Unustada pesemata nõud ja lahtipakkimata kastid ja kirjutamata lood… Lihtsalt olla, sest kunagi ei tule paremat hetke kui praegu.

Aga siis mängisime väga pikalt peitust. Ma mahtusin diivani alla ära! Ja Marta on ära õppinud tõeliselt vaikuses peidus olemise, nii et ma pean täitsa pingutama, et teda üles leida.

Pärastlõunal käisime rannas jalutamas. Kui paar päeva tagasi oli paks lumekord maas, siis nüüd oli valge liiv ja valge lumi vaheldumisi, laiguti. Meri oli täna väga kaugel ja mitte kedagi polnud silmapiiril. Talvine rand on nii puhas, aus ja karge. Selles puudub suvine hedonism ja kohustuslik kõhna-ja-pruun-olemine. Jooksime ja keerutasime lapsega koos…

Tõsi, mitte päris üksi. Meie peade kohal keerles suur parv kajakaid. Ma sain aru küll, miks. Olime enne randatulekut käinud pagariäris koogikesi ostmas.

Aga ma ei kartnud neid linde. Ma pole kunagi linde kartnud.

Siis kirjutasin kaks kinkekirja, ühe Martale ja teise Justinile. Ma ei usu, et need väga senitimentaalsed tulid (vahel on mul hirm muutuda liiga nõretavaks), kirjutasin üles dialoogikilde läbi aegade ja kukkus pigem koomiline välja.

Kirjutamise lõpuks avastasin muidugi, et Justini töölt tulekuni on jäänud maksimum veerand tundi ja mul on valida: kas luua atmosfääri või teha süüa?

Ikka esimene variant! Panin kõik kapipealsed teeküünlaid täis – vahel on Justini emal ikka väga head ideed, tema meile selle suure kotitäie küünlaid kord tõi. Lapsuke oli katarsises ja hiilis sosistades mööda korterit ringi. Lae all hüplesid varjud. Kui altkorruse uks käis, polnud ma veel muusikat jõudnud valida. Hüppasin maki juurde. “Beastie Boysi” räpirütmid! No mõne arust mitte just väga romantiline, aga oligi just naljakas.

Sest kus on öeldud, et romantiline ei tohi olla naljakas?

Õhtusöögiks sõime juustu ja veini ja koogikest. Siis hakkasime küünlavalgel (vähemalt kahekümne küünla valgel!) oma suviseid reisiplaane arutama. Sest unistamine on endiselt tasuta.

Siis panime Marta vanni ja ta hakkas vinguma “Emme ka vanni!” Ma siis läksingi, aga seekord riietega. Siis tuli Justin ka. Riietega. Laps kiljus erutusest! (Ma arvan, et sellest võib saada ta esimene mäletatav mälestus.)

Niisuguse basseinipeoga päädis meie valentinipäev. Nüüd paneb Justin lapsukesele pidzhaamasid selga ja mina tulin ju siia, et arvutit välja lülitada, aga sattusin hoopis kirikirjutama…

Lippan.

9 mõtet “ET KAS OLI ROMANTILINE?

 1. Leeloo

  Kuna sama viga mulle juba väga mitmendat korda silma jääb ja ükski teine tähenärija seda senini parandanud pole, siis ma võtan selle ülesande enda peale: eesti keeles pannakse selga ikka pidžaama, mitte pidžaamad… kui neid just mitu komplekti ülestikku ei panda.

 2. andry

  oh kui hea meel Te pärast, oh kui hea meel.

  Nii lahe pidu ja nii elusad inimesed. Äh!

  Ja tore, et sa diivani alla mahtusid. Läheb aastaid, oled kuldsõrmustega paks rõõmus proua ja lappad oma blogi ja meenutad.

  12 points ka siitpoolt

 3. Tiia

  Tere Epp!

  Meie mangisime ka Valentini paeva puhul peitust ja vannis sai ka hullatud. Meie oleme mina ja mu poeg Paul, kes saab kuu aja parast 2seks. Tema leidmine veel eriti raskusi ei valmista, kuigi poodides oskab ta kyll vaikselt ennast pyksipaaride vahele ara paigutada niimoodi, et ma paris mitu korda juba rabanduse aarel olen olnud. Elame siin Manhattani ylemises otsas, Cloisters’i korval. Paul paneb juba viimased paar paeva suisa 3 sona ritta, nii et varsti laheb suuremat sorti plaramiseks. Selle parast motlesingi, et kui soojemaks laheb, akki oleks vaike play date moeldav? Meil siin juba yhed eesti kaksikud ka sobrad, akki saaks midagi korraldada? Kui aega saad ja huvi on, saada meil.

  Tanud toreda lugemisaine eest!

 4. mari öö

  aga ükskord sa kurtsid, et uues kodus pole vanni. kas see oli miski teine kotrer, mille te kõrvale lükkasite, või organiseerisite ise vanni?

  ja pidžaamade kohta tahtsin ma ka juba ükskord kirjutada, aga ei jõudnud. et eesti keeli ainsuses. nagu ülikondki, mis ometi koosneb samamoodi kahest tükist nagu pidžaama.

 5. Eppppp Postituse autor

  Me võtsime jah teise korteri, aga samas neighborhoodis.
  Tsiteerides Sverikut Inglismaal, kes kirjutas oma blogi pealdisesse: lugege hoolega, varsti tuleb valikvastustega test!
  Eks sinna testi võiks siis panna ka küsimused tähelepanelikule lugejale – kus teeb Eppppp grammatikavigu?
  (Aga hakkan jah ütlema pidzhaama. See, mismoodi mu keel amerikaniseerub, on hiiliv protsess ja ma ise ei saakski sellest aru ilma teieta…)

 6. giustino

  Tana oli romantiline ka. ma tõusin üles meie voodis, agao mina olin üksi. “Noh, kus mu naine on?” ma mõtlesin. Aga kui ma käisin korridoris (hallway) ma nägin et minu naine ja minu väike laps mägasid koos Marta voodis. Oi oi oi, kui kena!

  ja hiljem kui ma sõitsin rongiga päike paistab täevas, ja Jamaica Laht oli tegelikult rahulik ja sinine. ja palju linnukused oli seal, pärtid ja (sea gulls). ilus päev, ja ma mõtlesin, “tahaks et mu naine ja beebi oli siin minuga ka.”

  🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.