Korduma kippuvad küsimused Kükita juhtumist

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. võta rahulikult, sellises ootamatus olukorras ei saanudki muudmoodi käituda ja need, kes on teie poolel ei torma alati kohe kommentaare kirjutama. normaalne oleks tõesti, et teavitustöö oleks parem, kas ARKi, politsei või kelle iganes poolt aga niimoodi poolele teele keset ööd jääma sundida ei ole ka normaalne. aga kuidas see keele mitteoskamise teema artiklitesse sugenes? ma olen ka aru saanud, et kõik teie peres räägivad ka eesti keelt.
    aga suve lõpp ongi tihtipeale selline nutune, no et kõik on pahasti ja kõik läheb metsa. vahel peabki minema, võib-olla on sellest meediakajastusest tõesti väga paljudele inimestele kasu ja ma ei ütleks, et see teie mainele halvasti on mõjunud. kellele ei meeldinud enne, neile ei meeldi ka nüüd ja vastupidi.
    ma ületasin suvel vales kohas teed – ja sain kohe trahvi… mina, kes isegi bussipeatuses reguleerimata ülekäigurajale läheb, siis kui kõik teised tänavanurgal teed ületavad, mina, kes ma alati tellitavas fooris rohelise tule ära ootan, mitte ei jookse suvaliselt üle tee. no ja siis ei ole politseid kusagil aga kui ma üks kord ei viitsi oma raskete kottidega minna ca 60 meetrit eemale ülekäigurajale, siis on kohe politsei valvamas. no juhtub. oleks nad hoiatuse teinud, oleksin hoolsam… nüüd aga tekkis protest – et kui ma juba maksin, eks ma siis ületan veel, sest rikkujaks mind juba ju tembeldati. aga ma olen alati arvanud, et naisi ei tohiks politseisse tööle võtta, vähemalt mitte noori. see on mingi teistsugune õelus või vajadus ära teha või ennast tõestada kui meestel. ma loodan, et justinil naispolitseinikuga tegemist polnud.

  2. Mul on kahju Teie lastest. Nendele jääb märk seadusele sülitavatest vanematest küll väga pikaks ajaks külge. Mõelge edaspidi rohkem.

  3. Kui need seadused oleks veidi selgemini lahti seletatud, nii et kasvõi ARKi omad töötajad neist aru saaks, siis poleks probleemi. Mina ise ja mu vanemad pole ka viimase 20 aasta jooksul saanud täit arusaama sellest, kuidas käituda tuleks oma välismaiste lubadega – pealegi muutuvad need regulatsioonid üsna tihti. Ma lihtsalt parem käin jala 🙂

  4. Ma arvan ka, et mainekahju te (suurt) ei saanud. Kes armastasid, armastavad endiselt, kes vihkasid, vihkavad endiselt ja kellel oli ükskõik, kehitavad sellise hapukurgihooaja-uudise peale õlgu. Aga tunne võib küll olla vastik vastik 🙁 ja sellest on kahju. Ehk tuleb mõni parem tunne varsti asemele!

  5. See Valdek tundub olevat mingi patoloogiline, ma soovitaks siin kommenteerimine lihtsalt kinni keerata, las olla selline informatiivne postitus selle kohta, mis juhtus, aga teeme nii, et inimese isikliku blogi reostamine jäägu ära.

    Justin kõneleb väga head eesti keelt muide. Kenamat kui nii mõnigi swagyolo-tüüp.

    Ja muidugi on Petroned ise natuke udupead ja asi läks pahasti, aga ma küsin, et 1) Mida see tagantjärele tänitamine muudab, 2) Kas sellest hakkab kellelgi parem ning 3) Miks võrdsustatakse Petronede liiginnukate kaitsjate poolt tehtud turmtuld nende endi seisukohtadega…? (Petronedele heidetakse ette kiljumist ja terve neti täis pasandamist, samal ajal kui ainsana tegelevad pasandamisega valvehüsteerikud ja paar liigaktiivset ajakirjanikku ja blogijat, Epp pole süüdi, et tema postitusi isiklikul Facebookiseinal mingi ajudeta kana meediasse kopipasteerima hakkas ning mõned Petronede kaitsjad läksid jah oma sõnastuses liiale, aga see POLE NENDE VASTUTUS, MIDA VÕÕRAD KOMMENTEERIVAD, olgu siis poolt või vastu) ja 4) Kas poleks aeg midagi huvitavamat ette võtta, näiteks naasta Tõnis Mäe kottimise juurde, et miks ta ikkagi seda “Koitu” ei laulnud ja kuidas ta julgeb nii vana olla…

  6. Lihtsalt jaksu, et elada meie tobedam kommentaatorite laine üle!
    Selliseid asju juhtub ning mis seal ikka. Ajage ikka oma Eesti toimetusi edasi;)

  7. Americans need an IDP to drive in Europe. It costs less than $20, you can apply for it while abroad, and it lasts for 1 year: http://www.thenac.com/idp_faqs.htm

    I have been pulled over a few times by police in Estonia and elsewhere in Europe. They ALWAYS asked for my IDP.

    How did he not know this? It’s on the US government website about traveling abroad (State.gov)

  8. Rahu-rahu, kommentaarides sõimatakse kõiki, täna on samadel tüüpidel juba uued inimesed hambus. Ja need vaenulikud kirjanikud on ilmselt lihtsalt kadedad raamatute müügiedu peale (pole mõtet lasta ennast sellest häirida – parem võtta seda isegi omamoodi tunnustusena).

    Päris kummaline on aga see, et 110 ei andnud konstaabli numbrit. Need numbrid peaksid ju üldiselt täiesti avalikud olema, mitte salastatud. Kui 110 neid hädasolijatele tõesti lihtsalt üldse ei väljasta, siis see tuleks küll kiiremas korras ära muuta.

  9. Epp sa oled ju kah tundlik 😀
    Hommikul 6 ajal ärgates ja sinu öised juhtumisi FB-s lugedes tekkis hoopis tunne: kuramus magasin maha – näed oleks saanud ju miskit tekitada – see Paide rist siinsamas ja ..
    See meedias loksumine ja osade inimeste närimine ongi eesti elustiil. See, et pooled välismaalased ei tea lubade vahetamisest ja muust mitte essugi, see on kah suhteliselt tavapärane. Pole sina ja Justin mingid erilised erandid oma 11 aastaga.
    Pigem pakun, et sellel politseinikul oli kah öösel kuul koos, sest tallinnas RW kontserdil käis kohutav hulk inimesi. Kontroll aga pidi teedel olema. Neid nuiamisi ja mööda hiilimisi seadustest tuleb neil teel lahendada 9 juhul 10 nest.
    Seega ma usun, et need kes sinust lugu peavad ja need kes on alati võtnud sind kui väikest udupead ( muuseas Andryga kunagi sinust rääkides tekkis see “Väike Udupea” minu jaoks ) need on endiselt sinuga ja massid löövad meedia sabas lokku edasi.. Nii, et ära põe ja Justin ei peaks kah põdema 🙂 Ikka juhtub 😀 See mida ajakirjanikud sinu seinalt meediamüraks teevad on nende isiklik probleem ….

  10. Võiks ju igast asju siia praegu kirjutada, aga kõige paremini mõjub ehk see pilt.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175133_535768966472908_1166662685_n.jpg
    Ehk siis, vahet ei ole mida te teete või tegemata jätate, ühiskond elab oma elu ja ajakirjandus ja kommentaarid samamoodi. Mõne aja pärast saab sellest lugu mida jutustada ja rääkida ning selle üle tagantjärgi muiata. Hetkel on emotsioonid laes ja õelad kommentaarid silme ees kumamas. See läheb kõik mööda. Alles jääb sõprade toetus ja teie pereväärtused- see mis on oluline. Kõik muu vajub unustusehõlma.

  11. Millalgi vist justkui äkki tuleb võib-olla vahetada? Noored, meil on internetist otsinguga väga kiirelt leitav liiklusseadus. Antud juhul siis Liiklusseadus §99.

  12. Ninataga, tead, kui ma seda udupea-väljendit kasutasin, mul lõigi Andry silmade ette. Võibolla ta ütles seda mulle ka, see jäi alateadlikku mällu. Eile öösel seda siin kirjutades käis mul peast läbi, et kahju, et Andryt siin meie hulgas pole, tema omamoodi vaatenurk, alati muhe ja samas terane, see kuluks praegu ära.

  13. kaua võib seda jama ajada? juht väsinud? takistab liiklust! telefon laadimata! lapsed ka veel autos! lube pole! No mida siin veel rääkida, oleks vähemalt vait ja ei pasundaks sellest iga nurga peal! Olete süüdi ja leppige sellega!
    ajuvaba!

  14. Väga palju on vihaseid kommentaare, aga seda ei maksaks tähele panna. Kuna internet ei ole näost näkku suhtlemine siis inimesed kohe muutvad ja halvemuse poole tavaliselt. Lihtsalt blogipidaja FB postitus ei tundu kuidagi abipalve moodi, erit kui postitaja kirjutab
    “Kindlasti pole ka meie FB sõprade hulgas keegi kell kolm öösel üleval ja Mäol elamas, et saaks Justinit aidata.”
    Milleks oli vaja politseiniku nime avaldada ja seda veel suurte tähtedega. Tema ei saa ju ennast meedias kaitsta. Ja kas kujutate ett kuidas saab politsei lubada inimest ilma lubadeta edasi sõita. Kui juhtub midagi. Kes siis süüdi jääb. Ma arvan, et politseinik kaotab päevapealt oma töö,kuna lubas juhtimisõiguseta juhil jätkata liklemist. Alati ei tasu kõiki asju ainult enda mätta otsast vaadata.
    tuleb laiemat pilti näha.Lisaks kõigele keelabi liiklusseadeus väsinuna roolitaha istumise, mis on kaaskodanike suhtes vastutustundetu. Ega ma ise ka pole mingi korraliku liikleja etalon ja juhtub endalgi asju mis seadusega kokku ei käi. Sellisel juhul tuleb lihtsalt vait olla ja oma karistus ära kanda.Loodan et sellest kommentaarist midagi isiklikku ja solvavat välja ei imeta.

  15. Ei oleks üldse vaja nii pikalt põhjendada, miks ja kuidas niimoodi tunned ja tunnete. Selline kange ja tobe käitumine (politsei poolt), isegi kui inimene on vea teinud, ei ole kuidagi õigustatud. Olen ise olnud olukorras, kus ei saanud edasi sõita ja politsei istus rooli ja viis mu koju mu oma autoga. Seda oli ilmselgelt liiga palju. Aga teie juhtumi kohta- politsei on ju inimeste jaoks mitte nende vastu. Seda ikka oleks saanud teha, et aidata sellises kehvas situatsioonis veidike, kasvõi helistada vms. Ükskõik kas keegi on udupea või mitte. Inimesed eksivad kogu aeg ja iga päev tahtlikult ja tahtmatult. Ei pea pidama ennast rumalaks sellepärast, et keegi on väiklane.

  16. Ma arvan, et inimestel, kel süda on oma koha peal (või ümmargune;) leidub olukorra suhtes mõistmist, sest keegi pole meist ilmeksimatu ja kõigil tuleb ette elus täbaraid olukordi. Oluline on soov ennast ja teisi hädas aidata. Võib olla kujuneb suhtumine sellesse loosse ja seotud inimestesse selle järgi, kui palju on kelleski inimest või kui palju süsteemi või kui terve-terviklik või haige-haavatud keegi ise sisemiselt on. Ma usun ka, et peale sõprade oleks ka terve rida täiesti võõraid, kes selles olukorras oleksid keset ööd oma abikäe ulatanud, iseasi muidugi kuidas nendeni jõuda. Mulle meeldib teie pere ja see, mida te teete, ärge heitke meelt, see asi pole seda tegelikult väärt. Loodan, et jääte eestisse ega hakka kolimise peale mõtlema. Head.

  17. Elus saadakse ikka aeg-ajalt haiget. See kuulub elamise juurde ja on vajalik kogemuste omandamiseks. Mõnikord saavad haiget ka need või nende sugulased, kes on ise kunagi haiget teinud oma endisele abikaasale või mõnele muule tuttavale, kirjutades neist näiteks äratuntavalt oma raamatus. Kõik asjad käivad ringiratast, keskmes on vaikus, aga muidu võib pöörisesse sattumine üsna valus olla. Eesti on selles suhtes karm maa.
    Aga liikluseeskirjad on muidugi niisugused asjad, mis käivad (ja peavadki käima) kõikide kohta ning teekonnale minnes peab olema selleks valmistunud. Võib-olla on hea, et JP rajalt maha võeti, sest küllap oli siis, kui ta edasi (ära) sõitis, tee tühjem, kihutajaid vähem ja sõit sellevõrra ohutum.

  18. Rahulikult, rahulikult. Kuulsaks olemisega kaasnevad ikka mõned hüved ja mõned hädad. Nagu ka iga muu asjaga. Ükskõik kus te ka ei elaks, kui te peaksite piisavalt kuulsaks saama, et teie sedalaadi probleemist uudis saab, saate te igal pool sõimata ja tullakse teid jaburalt kaitsma.

  19. Minu meelest on see väga ebaprofessionaalne (inimlikkusest ma üldse ei räägi) käitumine politsei poolt. OK, seadus on seadus, aga nüüd võiksid politseiametnikud mõelda läbi, kuidas oleks korrektne käituda olukorras, kus juhtimisõiguseta või reegleid rikkunud kodanik (vahet ei ole, kas tegemist on eesti passi omanikuga või välismaalasega) tuleb liiklusest kõrvaldada. Linnas ilmest probleemi ei teki. Öine maantee on aga teine teema. Roolijoodikutega, kelle hingeõhus on teatud määr promille, on asi lihtne – nemad saavad tasuta sõidu poliseijaoskonda, kus on võimalus arestikambris hommikuni puhata. Kuidas aga lahendada olukorda, kus inimene (lastega!!!) jääb lihtsalt ööpimeduses maantee äärde. Soovitus lähima hotellini hääletadaon pehmelt öeldes imelik. Mingi lahendus tuleb siin ametivõimudel leida ja kiiresti.

  20. Mida see politsei tegema oleks pidanud? Taksot mängima? Täiskasvanud inimene korraldab ise oma elu, isegi kui ta on upsutupsununnu välismaalane. Kas USA`s oleks politsei hakanud inimest koju transama? I do not thik so. Rõhuda selle peale, et autos olid LAPSED, no ei ole siis vaja seadusi rikkuda kui lapsed kaasas. Kogu lugu on ainult üks nutt ja hala teemal kuidas provintsiprominentidele kuri politsei liiga tegi ja kallis ühiskond peab nüüd kaasa tundma. Ei pea. Fakt on see, et rikuti seadust. Ja nii üllatav kui see ka ei ole, on seadus kõikidele täitmiseks.

  21. Minu teada, ei saadeta Eestis koju ühtegi teavitust seaduse selgitamise või muutmise kohta, mitte kellelegi.( Ma pole oma pika elu jooksul näiteks kordagi ühegi riigikorra vahetuse puhul saanud teadet, et meie seaduste järgi sa tappa ei tohi – lähed kinni!:)) Mingil moel olen iseseisvalt aru saanud, et enne tegudele asumist loen läbi vastava seaduse (liiklusseadus, ehitusseadus) ja siis tegutsen sellele vastavalt, et mitte seaduse hammasrataste vahele jääda. Kogu see jutt, oh ma ei teadnud, no kust sa teada saad, kui sa ei uuri, mis riigi seadusandlus su tegude või kavatsuste kohta arvab…
    Samas, kui sa oled valinud selle tee, et ei tea ega huvita, siis on see sinu asi ning pole teiste asi selle kallal kaagutada, eks ise tead mis teed ja ise kannad karistust kui vahele jääd, mitte nemad. Samas, kui eesti rahvale konti näidata, siis närimist jätkub, jõudu vastupidamisel!

  22. Justinit ei peatatud sellepärast, et tal ei olnud kehtivaid lube vaid sellepärast, et ta SÕITIS OHTLIKULT ja pani nii enda kui teiste liiklejate elu ohtu. Probleem ei olnud ka selles, et ta 80-ga sõitis VAID selles, et ta ühest teeservast teise aeg ajalt kõikus ja nagu ta ise tunnistas juhtus see sellepärast, et ta oli väsinud. Mulle pigem tundus, et politsei päästis nii tema, laste kui ka veel kindlasti kellegi teise elu sel ööl, sest võib olla paar minutit hiljem oleks Justinil korraks silm kinni vajunud ja…

    Minu arvates oli tegu väga tõsise olukorraga ja see, et Justinil lube ei olnud on hoopis teine teema. Kui Justin oli väsinud ja seda ka juba ta sõidustiilis näha oli siis ta oleks pidanudki teeäärde seisma jääma ja kasvõi 15 minutit tukastama.
    Kuidas oleks saanud politsei lubada ohtliku sõitja, ja ka veel ilma kehtivate lubadeta, tagasi autorooli lasta?

    Kuna Justin lahkus omavoliliselt sündmuskohast siis ei saa me ju ka öelda, et mingi aja pärast ei oleks politsei tagasi tulnud ja teda aidanud sobivat lahendust leidma kuidas mees ja lapsed turvaliselt koju saada. Justin ju ise ütles, et politseinikud ei lahkunud vaid läksid lähedal olevasse kohvikusse kus nad tal silma peal hoidsid.
    Andsid aega Justinil ise olukorrale lahendus leida ja seedisid kindlasti ka ise olukorda, et mida edasi teha. Võib olla oli neil plaan Justin lihtsalt teelt eemal hoida niikaua kui liiklus maanteel rahulikumaks jäi ja siis lubanud tal siiski sel ööl ise koju sõita?
    Tegu ei olnud ju talvega või maanteega kus autot seisma jättes keegi sul kohe tuleks ja kõri läbi lõikaks. Seda enam, et kohvik ka veel läheduses.

    MIna ei ole kellegi poolt ega kellegi vastu aga minu arvates ei vääri selline juhus küll seda lärmi ja kära mis praegu käimas.
    Soovitan kõigil ‘chill pill’ võtta ja rõõmsalt edasi elada 🙂

  23. Jõudu ja meelekindlust!
    Mind ei hämmasta mitte niivõrd Paide politsei käitumine, sest antud piirkonna tegelased olid tuntud oma kommete poolest juba eelmise vabariigi perioodil kui vanaisa viis Karksist Tallinnasse aedvilju, rääkimaata nõuka- ja käesoleva aja perioodist – kogemusi kolm põlve! Oleks nagu Poola politsei ’90 alguses: obrok ja seejärel läbisõiduluba.
    Tõeliselt jahmatavad on aga lugupeetud kaasmaalaste õelad, parastavad kommentaarid, milline silmakirjalikus!!! Oma elukogemusest tean, et pigem on rohkem neid inimesi, kes püüavad seadustest kõrvale hiilida kui neid täita. Ja nüüd siis – kõik on nii seadusekuulekad, vau!
    Pea püsti, selg sirgeks ja edasi!

  24. Andres, ilmselt ei ole politseil tõesti kombeid kui nad peatavad ohtlikku sõidustiili harrastava üleväsinud juhi ja keelavad tollel edasi sõita. Ilmselt sa ei oleks väga häiritud kui mõne sellise juhitud auto sulle maanteel otse kümnesse sõidab.

  25. Uskumatu egoga tüübid olete.Ikka on vaja õigustada ja õiendada. Olite teadlikud oma ebaseaduslikust tegevusest ja viskasite selle üle isegi nalja. Esimestes kommentaarides väitsite, et ei teadnud midagi ja soovisite infolehte kelleltki.Valetamine ja pooltõed – eesti väikeäri alustalad. Meediakajastus on muidugi muinasjutuline. Eestis on peresid, kelle murede kõrval on kell kolm öösel Mäost koju saamine kutsikas. Tulika takso telefon on 1200. Teenindavad üle vabariigi.

  26. Väsinuna autot juhtida ei ole hea, kuid natuke tee ääres puhata saab alati. Ühiskondliku transpordi kohta seal Kükita kandis paari tunni pärast, s.o siis ca 05.30 ei oska midagi öelda. Samas, kui juht ei ole narko- v. alkoholijoobes, ei ole ka midagi lahti. Lugesin täna mitmeid kommentaare, kus öeldakse, et autot registreerida saab ka juhiloata isik. Saab vist jah, tema autoga saab söita volitusega isik. Mis aga on Eestis valesti? See on, et narkojoobes inimesed surnuks söitnud juhtidele jääb juhiluba allesja karistus on imeväike. Siin peaks minema barrikaadidele. Ja sama need Audru kummalised lood politseinikega ja nüüdsed tagamaad. Mis aga nüüd tagantjärele juhtub, on see, et politsei kontrollib iga teie reg. autot erilise huviga, arvan ma.

  27. No kommentaarid siin eraldavad selgelt sikud silmakirjalikest lammastest. Istugu ise n tundi kusagil tundmatus kolkas teeäärses pimeduses ja vaatame, mis juttu siis räägivad. Üldiselt võtke rahulikult, väärtegu on põhjusega kuriteost lahus – ühiskonnale väheohtlik.

  28. Politseil oleks tulnud eskortida turvaliselt kogu autos olnud perekond koos autoga kohaliku konstaabli vahetusse lähedusse, vähemalt kusagile asulasse, aga maantee äärde mitte jätta, kui reisida enam ei lubatud. Üldiselt aga ei ole kohalikud konstaablid enam 24 h vastutavad, vaid ainult omaenda töö ajal. V. kuidas?

  29. Seadused on kõigile ja võrdselt! Ei mingeid erandeid. Eesti politsei on liiga kaua lömitanud pahalaste ees – aeg ennast kokku võtta, saagu siis avalikuks näiteks kas Justin või kesiganes – nii enam edasi minna ei saa.

  30. Tavaliselt jätan asjad kommenteerimata ja lasen eestlastel Eestimaal omad võitlused maha pidada, kuid seekord teen erandi. Mul oli väga kurb, Justini sellisest ‘seiklusest’ lugeda. See meenutas mulle taaskord, miks mul on hea meel, et enamik eestlasi elab Eestimaal ja miks mul on hea meel, et 10 aastat tagasi otsustasin Eestimaa tolmu jalgadelt pühkida. Tegu pole mitte ainult sellega, kuidas Eesti politsei võõramaalast kohtles, vaid sellega, mis kommentaarid sellele järgnesid, kui asi ‘meediasse’ jõudis. Mis on juhtunud kaastundega, abivalmidusega ja lihtsa reegliga, et ära tee teistele seda, mida ei taha et sulle endale tehtaks.

    Aga, mis on kogu selles loos siis valesti? Alustagem sellest, et politsei peaks olema organisatsioon, kuhu peaks olema võimalus pöörduda, kui on abi vaja. Keegi ei eita, et tõepoolest oli probleem juhiloa kehtivusega. Kuid jätta inimene keset ööd tee äärde? Loodan, et lugupeetud politseinikud ja ka agarad kommenteerijad, kes leiavad, et kui juhiloaga on probleem, siis on ainuõigeks karistuseks jätta inimene keset ööd tee äärde seisma, ei leia end ise kunagi teises riigis samas olukorras. Kus politsei lihtsab kehitab õlgu ja otsustab, et ‘oh well…tough s…t, fend for yourself!’. Ehkki politseil oli legaalne õigus Justin tee äärde jätta, kuid oli neil ka selleks moraalne õigus?

    Muideks, kes arvavad, et juhiloa kehtivusega võib probleeme tekkida ainult nendel väljamaalastel, siis loodan, et kõigil eestlastel on üle kontrollitud juhiloaga kaasnevad meditsiinilised tõendid. Kui need peaksid kehtetud olema, siis võib nii mõnigi agar kommenteerija endki tee äärest leida. Keset ööd.

    Mis puutub sellesse, nagu oleks keegi eeldanud, et teatav tuntus tähendab, et sellised tegelased ootavad ‘erilist’ kohtlemist, siis sedamoodi mõtlevad ainult inimesed, kes on a) kadedad või b) pugejad. Pigem eeldavad sellised inimesed just tavalist kohtlemist, et keegi ei üritaks nende peal oma Napoleoni kompleksi välja elada, kui võimalus avaneb, või neile kogu aeg pugeda. Sõltuvalt olukorrast võib pugejast saada kiusaja ja kiusajast pugeja.

    Ja lõpetuseks, Eesti liikluskultuur? Või kultuuritus. Ettevaatlik juht pälvib politsei tähelepanu kuna liigub piirkiirusest 10km-h aeglasemalt. Sest on öö, ja on pime, ja liiklus on täis kamikadzesid. Mina ei näe selles probleemi. Loodan, et juht, kellele Justin ette jäi jõudis kiiresti sinna, kuhu tarvis oli. Aga Justini valitus sõidustiili kohta ütleks ‘better late than never’. Arvestades Eesti liiklusõnnetuste arvu ja hukkunuid, valib ettevaatlik juht sõidustiili, mille nimeks on ‘defensive driving’. Ehk eeldad, et sinu ees ja taga sõitev juht on täielik idioot, kes on huvitatud sinust üle sõitmisest (igas mõttes). Antud hetkel tundus see tõesti nii olevat.

    Aga meedia oli tõenäoliselt pettunud, et Justinil promilli sees ei olnud, sest see oleks tõenäoliselt märgatavalt parema uudise teinud.

    Ja nüüd tõesti lõpetuseks ja õpetuseks Michael Jacksoni laulusõnad kõikidele tigedatele eestlastele, kes kurdavad, et elu on halb ja kõik inimesed on halvad:

    I’m Gonna Make A Change,
    For Once In My Life
    It’s Gonna Feel Real Good,
    Gonna Make A Difference
    Gonna Make It Right . . ./…/

    I’m Starting With The Man In
    The Mirror
    I’m Asking Him To Change
    His Ways
    And No Message Could Have
    Been Any Clearer
    If You Wanna Make The World
    A Better Place
    Take A Look At Yourself, And
    Then Make A Change

    Ehk …olge lihtsalt üksteise vastu kenad. Nii vahelduseks. See on päris hea tunne! Olge seda nii tööl kui kodus. Olge kenad nende vastu, kes on teie suhtes kenad, kui ka nende suhtes, kes teie vastu vähe tigedad on. Mine tea, mis mure neid vaevab, või võibolla ei oska nad sõbralikud ja abivalmid olla. Nii et näidake neile. Niimoodi võib üksteise vastu kena olemisest saada trend! Ja inimesed ei leia enam ennast keset ööd tee äärest, olles sinna jäetud nende poolt, kes teda aitama peaksid.

    Loodan, et paljudel vererõhk minu sõnatu pärast liialt lakke ei hüppa. Ja kui on vajadus mulle koht kätte näidata ja see olemise paremaks teeb, siis laske käia! See oleks nagu hane selga vesi aga teil on see võimalus.

    🙂

  31. Mind hämmastab see, et mis lolli see politsei või Eesti Vabariik mängib, et USA juhiload ei kehti? USA ametivõimude poolt välja antud juhiluba, mille aluseks on kontroll ja eksam, et antud isik on ettevalmistatud ja kõlbulik autot juhtima.

    Eesti riik käitub, nagu oleks tegu kuskil aafrikas Tubajuba linnas välja antud dokumendiga, mille kohta võib tõesti tekkida küsimus, et ei tea kas see on saadud 10 kitse eest ja antud isik võib-olla ei tee gaasil ega piduril vahet ja pole elu sees ühtki liiklusmärki näinud?

    USA-d ei usaldata? Selle riigi tunnistus ei kehti? Kuidas see saab võimalik olla? (USA-s on parempoolne liiklus ka, nagu meilgi.)

    Siin kommentaarides oli, et “ilma kehtivate lubadeta…” KES otsustas, et ei kehti? Siin riigis on jahupead mitmesuguseid imelikke asju seadustesse kirjutanud, seda ei saa usaldada nagunii. Mäkra mängida ja trahve koguda see riik oskab ainult.

  32. Me keegi ei tea, aga äkki ootas politsei meeleparandust pistise näol ja läks vahepeal sööma. Et las ootab natuke seal teepervel. Ei tahaks spekuleerida sel teemal küll, aga kas politseid kohtusse anda ei saaks? Seepärast, et jättis inimese teele. Kas ohutuled vilkusid autol? V. oli pandud ohukolmnurk vähemalt 100 m autost tagapoole tagant tulevate kihutavate autojuhtide taltsutamiseks. Kas need tingimused olid täidetud. Möödasöitu tegevate autode jaoks on teel seisev auto täiendav ohuallikas. Niipalju peaks politsei laskma teha, et teelt autoga ära lubada minna kuhugi turvalisemasse kohta.

  33. Kõik Euroopa riigid nõuavad USA lubade kõrvale kohalike tegemist. Loeme näiteks:
    http://blogs.usembassy.gov/germany-forthepeople/2011/04/05/driving-in-germany/
    American citizens resident in Germany for one year or more must be in possession of a German license six months after entering the country, if they wish to continue driving. A U.S. license holder requiring a German license must contact a local German driving school which will provide information on the necessary paperwork and register the applicant for testing.

  34. Epp ja Justin!
    Te olete väga tore perekond, austan ja hindan teie tegemisi nii siin- kui sealpool lompe teie suhte algusest peale (kohtumisest Soomes, esimesest korterist Kentmanni tn-l jne jne). Kui hädas olete ja abi vajate, võite iga kell helistada.
    See kõnealune teema laske aga ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Eestis lihtsalt käitutaksegi nii. Matsirahvas, noh. “Lase vabaks,” nagu Mare “Õnne 13”-s ütleb. 🙂
    Edu teile!

  35. Asjaolud on selle juhtumi puhul nii, et siin riigis täidetakse iga hinna eest SEADUST, isegi kui see on mingis olukorras idiootlik.
    (Samas hiilitakse (ka ametivõimude poolt ) igal võimalusel kõrvale, kui on võimalik mingi teise konksu alusel teisiti teha – kõigile tuntud nn. JOKK)

    Kui oleks olnud tegemist mingi sellise asjaga, et isik on umbjoobes, või on autol eluohtlik rike või puudus (pole pidureid või öisel ajal ei põle tuled jne. jne. jne.), või ei ole isikul üldse mingeid juhilubasid, või on see mingi rikkumise pärast ära võetud
    – siis oleks õigustatud mitte lubada enam sõitu jätkata,

    antud juhul aga, kui oli tegemist administratiivse asjaoluga, et mingi dokumendi vormistus polnud täpselt bürokraatia järgi nõuetele vastav, kui OLI OLEMAS juhtimise õigust tõendav dokument, mis tegelikult KEHTIB ka Eesti Vabariigis,
    Kehtib:
    1) äsjasaabunud turisti puhul, ntx rendib siin auto ja sõidab oma ameerika juhiloaga.
    2) või kuni pool aastat (või aasta?) Eesti Vabariigis viisa või elamisloaga elamise puhul. Peale seda tuleks nagu vahetada, ARK-is ümber registreerida. Formaalsus.

    Selle juhtumi puhul oleks kohane olnud hoiatustrahv (paneb inimese kiiremini liigutama, et oma dokumendi korda ajaks, muidu saab varsti järgmise trahvi) – ja lubada koju sõita.
    Dokumendi-bürokraatia puhul ei ole tegu kurjategijaga, keda peaks keset maanteed aresti alla panema, piisab trahvist.

    Elu peab käima Terve Mõistuse järgi, mitte bürokraatliku tähenärimise alusel.

  36. Ega teele sunniviisiliselt jätmise kohta vist seadust ei ole, s.t kus on kirjas, et peab teise maa juhiloaga inimese teele jätma. Ametiseisundi kuritarvitamine? Täiesti päri Aivariga. Kas see lugu lahenes nii, et 60 eurot trahvi?

  37. Epp kirjutab: “…sõitis kiiruspiirangust allpool, sest oli väsinud.”

    Hakkas huvitama, mida ütleb liiklusseadus.
    Kiiruse kohta: § 14.(7) Keegi ei tohi oma tegevusega või tegevusetusega ohustada või takistada liiklust.
    Kui sõidad liiklusvoost aeglasemalt, siis takistad liiklust – teised peavad sust mööduma, võtma asjatuid riske. Soovitus aeg ajalt seisma jääda ja kolonnid mööda lasta.

    Väsimuse kohta: § 70. (1) Juht ei tohi olla sellises haigus- või väsimusseisundis, mis takistab liiklusolude täpset tajumist …
    Kas väsinult roolis olla pole siis ohtlik? Kiiruse vähendamine toob kaasa uued ohud (vt eelnev lõik). Selleks, et väsinult lapsi vedada peab ikka julge mees olema!

  38. Ma ei tea kas olen õiges alafoorumis, kuid lugedes huviga Amira raammatut Minu Las Vegas ning tema alluvusuhet paranoilise ja psühhoterrorit harrastava majaprouga, tekkis idee, et Epp võiks välja anda raamatu Mnu Ülemus, kus oleks koos paljude tänapäeva töötajate kogemused kes on töötanud kilplaslike ning psühhopaatidest ülemuste alluvuses. Tulevikuinimestel oleks mida lugeda. Nagu praegu loetakse nõukaaegseid mälestusi.

  39. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to
    be really something which I think I would never understand.
    It seems tooo complex and extremely broad for me.

    I’m loooing forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar